Domovina

Domovina https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224269/bmid_myty-6-domovina-2R8-224269.jpg 5 151 20

Mýty (Bill Willingham) série

< 6. díl >

Obyvatelé Mýtova odrazili první pokus nepřítele o proniknutí do všedního světa. Nyní se ale musí připravit na nekompromisní válku, která bude následovat. Pro jeden z Mýtů to znamená vypařit se z města a založit si novou kariéru v Hollywoodu – kariéru, o které doufá, že mu zajistí peníze a nesmrtelnost. Jiný Mýtus se musí vydat na mnohem nebezpečnější cestu – takovou, jež se klikatí dávnou Domovinou až do samotného centra nepřátelského území, kde konečně dojde k odhalení totožnosti Nepřítele!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Fables - Homelands , 2006


více info...

Přidat komentář

toimax
22.05.2023 5 z 5

Další naprostá pecka, jediné co mi tu chybělo byla Sněhurka a Wolfí. Ale jinak bomba konečně se podíváme do Domoviny a Modrák jako mstitel je hrozně cool. Sedmý díl už čeká na poličce až bude čas tak se do něj pustím. Tady dávám 95%.

fvalek
17.05.2023 5 z 5

Domovina pro mě zatím nejlepší díl, zaměřený na Modráka a s hodně různými detaily ohledně celého univerza Mýtů. Některé věci se mi úplně nelíbí, třeba existence tolika světů. Původně jsem myslel, že všechny mýty jsou z jednoho světa, a ne že jsou na sebe až tak volně napojení... Stejně tak mě opravdu zklamává, jak to je s nepřítelem, že to není nějaké totální zlo, ale je to v podstatě běžný fungující stát, který asi i má nějaká pozitiva, těžko říct. Ostatně hlavní nepřítel to uvedl jako něco hrozně pozitivního pro všechny. Připomíná mi to trošku Sever proti Nilfgaardu, kde se taky dá přiklonit na obě strany a obě mají něco dobrého...

Co se mi naopak líbilo byl kouzelný plášť a vorpálový meč, ať už svojí spojitostí s různými příběhy, tak i svými samotnými schopnostmi. Modrák je sice až příliš neporazitelný a z totálně vedlejší postavy se stává největší bouchač, ale ostatně proč ne. Přestože je Císařství fakt kýčovitě vymyšlené a možná trošku zklamání, tak samo o sobě je zajímavé, nemám s tím problém, dokonce ani s možná nečekanou volbou toho, kdo je nepřítel.


evickakyticka
19.02.2022 4 z 5

Opět super díl. Ještě, že jsem si půjčila rovnou dva díly. Takové počtení se nedá kouskovat. Těším se na pokračování.

Aykiru
14.08.2021 5 z 5

Musím říct, že i přestože jsem uhodla, kdo je nepřítel, se nedostavilo zklamání a příběh jsem si neuvěřitelně užila. To, že Modrák není jen tím melancholickým knihomolem hrajícím na trubku, bylo sice už několikrát naznačeno, ale stejně mě překvapil. Jediné, co bych tomuto dílu vytkla "všemocnost" některých kouzelných předmětů. Víc nebudu prozrazovat.

KubaHanzelin
17.05.2020 5 z 5

Modrák válí!
Z vedlejší postavy se nám vyšvihnul do legendárního hrdiny, který se vrátil do mýtovské Domoviny, aby zjistil co se dá o Nepříteli a zachránil Červenou Karkulku, zároveň se nám představili další nové Mýty a zjistil jsme co dělal Jack po jeho útěku (což byl tak trochu příběh navíc).
Mohl bych toho psát mnohem víc, ale vlastně bych opakoval již zmíněné komentáře:)

Kiki22
25.04.2020 5 z 5

Modrák ála Zorro byl super! Konečně se podíváme i do Domoviny, ukáže se totožnost Nepřítele, potkáme pravou Karkulku nebo Sněhovou královnu. Bavila mě i epizoda o Jackovi a jeho kariéře filmového producenta. Jen mi vadilo, že kresba byla v tomto případě jiná.

gaspoda
19.02.2020 4 z 5

Modrákova krasojízda

TomD
01.05.2019 5 z 5

Modrák je boží.

3DD!3
14.11.2018 5 z 5

Skvělý náhled za nepřátelskou linii. Modrák je pomalu za superhrdinu a to se tvářil jako smutný superhrdina, který měl smůlu od té doby co mu jedenkrát dala Červená karkulka. Skvělé Geppetovo vyprávění. Nepřítel je mocný!

Mooneylan
02.10.2018 5 z 5

Jak mi Modrak prisel celkem nezajimava postava, tak tady se ukazal v uplne novem svetle!
Dozvite se zde, kdo je vlastne Nepritel. Cekala jsem neco nebo nekoho ultra temneho, ale vysledek je vlastne mozna jeste horsi mez ocekavani.

trudoš
31.05.2018 5 z 5

Na Mýtech obdivuji hlavně to, že děj nikdy dlouho nepřešlapuje kolem horké kaše. Místo toho, aby Bill Willingham čtenáře neustále napínal, valí události kupředu a každé další album přináší nové zvraty nebo nečekaná odhalení. Stejně tak mi vyhovuje, že epizodní záležitosti dokáže plnohodnotně uzavřít a nechat je být, takže z hlavní dějové linie netrčí stovky nezastřihnutých nití.
Tentokrát je na programu dne odhalení pravé totožnosti Nepřítele a plánování předběžných opatření. Zároveň nás opouští chytrák Jack a naopak nové figury přicházejí, například neodolatelný Mauglí. Autor opět dokazuje, že jeho fantazie je nejen bezbřehá, ale že ji umí i funkčně převést na papír. Hodně se mi přitom líbí, že nezůstává stále u stejného stylu vyprávění a občas dokáže překvapit novým přístupem, nebo úhlem pohledu (viz. Čipera Jack). Snad jediné bych vytknul a to, že Krásný princ i Zvíře zapadli do nových rolí až příliš plynule, jakoby nepostradatelnost Sněhurky a Zlého vlka byla předtím čistě hraná.

Lenka.Vílka
26.05.2018 3 z 5

Jack a Hollywood by mě určitě bavil víc, kdyby tahle část nebyla tak strašně nakreslená. Ale dalo se.

Výlet do Domoviny mě nijak zvlášť neodvařil a bylo z toho poznat, že je díl přemosťovací. Modrák mě bavil, ale celý díl prostě neutáhnul. Proto další díl čekám hodně zajímavý. Ale na druhou stranu. Dozvěděli jsme se, jak to bylo s Karkulkou...

LordSnape
19.08.2017 5 z 5

Další Mýty, který prostě ukazují, jak je tahle série skvělá. Modrákův quest for glory prostě úžasný a příběh je krásně pohádkově naivní. Ale kouzelný. Hlavní zápletka pak přijde však až později. Je prostě brutální, když se dozvíte, kdo je vlastně onen nepřítel a jak to celé bylo. Společně s Láskou jako z pohádky zatím nejlepší díl!

Túrin
12.07.2017 5 z 5

Tak tohle byla pecka :-) zajímavý příběh a už se těším na další díl.

jarynek
11.06.2017 5 z 5

Jack nadbytečný a ani s kresbou to u něj nebylo ono, ale zbytek knihy byl výborný. Zatím jeden z nejlepších dílů. Z Modráka se vyklubal skutečný hrdina, císař je někdo, u koho bychom to nečekali a vůbec nedokáži odhadnout, kam bude děj pokračovat.

Disease
09.01.2017 4 z 5

Jack v Hollywoodu pobavil a má tu své místo. Modrákova cesta za Nepřítelem zpočátku trochu vázla, ale finále bylo parádní. Docela klíčový díl.

borknagar
20.12.2015 4 z 5

Sešit (část) Jack v Hollywoodu radši ani nekomentuji, kdyby tam tato část nebyla, o nic by člověk nepřišel. Vše ostatní je prďácké jako celé Mýty a číst je, je skvostná zábava. Strašně se mi líbí klasická kresba Mýtů, škoda jen, že i přídavné sešitovky nejsou takto kresleny, ale zvykl jsem si. Skvělá série, která fanouška dobré komiksové četby rozhodně nemůže zklamat.

martinstefko
27.10.2015 4 z 5

Bill Willingham hodně odhaluje, ale zároveň rozdává karty tak, aby bylo jasné, že ani zdaleka není hotovo. Jsou zde nové postavy, které dostanou více prostoru, jsou zde osudy, které jsou změněny anebo změněny budou. Série jednoduše žije a neustále se něco děje a já myslím, že Bill Willingham je docela špatný z toho, že se nemůže věnovat všem postavám na větším prostoru. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/923-myty-6-domovina-75.html

Kapis
07.01.2015 4 z 5

No tak Jack v Hollywoodu je nakreslen opravdu ale opravdu odporně, asi hodně spěchali a jen narychlo vzali nějakého brigádníka, ať obtáhne skicy tuší. Strašné. Ale myslím, že realita Hollywoodu je popsána dostatečně přesně, replika o černošském homosexuálním židovi tomu dala korunu, scénaristicky tedy dobré, ale ta kresba OMZB! Zbytek je už kreslen normálně, už tam jsou i ty krásné okraje (hlavně na Rusi) a celé putování i s velkým odhalením a brutálním Císařem je jedna velká jízda, která mě moc bavila. Akorát, jak už to tak chodí, neznámé nebezpečí je mnohem děsivější, když dostane konkrétní tvar, obličej a ještě vypoví vše o své motivaci, už tak děsivé není. Celkově spokojenost, jsem zvědav, jak se to bude vyvíjet dále. Pohádky mají obrovský potenciál a jestli příště zabrousíme k Arabům, tak to může být i dost na dlouho;)

Covenant
18.10.2014 5 z 5

Příběh o Jackovi a Hollywoodu je jenom takový hravý prvek, který je něco jako předfilm. Pobaví, ale není to TO, na co jsem čekal. Jakmile jsem se, ale dostal k hlavnímu příběhu, kde Modrák bojuje, zahalen kouzelným pláštěm s vorpálovým mečem v ruce, nemohl jsem přestat otáčet stránky až do konce. Děj má sice kýčovitý charakter, ale je svižný a obsahuje detaily, které se nedrží zaběhlých kolejí v příbězích o hrdinech. Vznikla z toho neskutečná jízda, která měla spád s velmi uspokojujícím koncem. Vzhledem k tomu, že se mi líbí každý sudý díl, po takové smršti se obávám dalšího...uvidíme, co nám nabídnou arabské noci (a dny)...ale květen 2015?! http://www.crew.cz/pripravujeme-detail.php?id=649

Štítky knihy

komiksy DC Comics Vertigo Comics

Autorovy další knížky

Bill Willingham
americká, 1956
2008  86%Legendy v exilu
2009  87%Farma zvířat
2013  91%Pochod dřevěných vojáčků
2013  90%Láska jako z pohádky
2014  91%Domovina

Kniha Domovina je v

Přečtených193x
Doporučených8x
Knihotéce73x
Chystám se číst18x
Chci si koupit14x
dalších seznamech4x