Zelená krev 1

Zelená krev 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433310/bmid_zelena-krev-1-TSp-433310.jpg 4 74 12

Green Blood série

1. díl >

New York poloviny 19. století. Ve čtvrti Five Points, kde spolu gangy bojují o nadvládu, vyrostli dva muži. Jeden z nich je zabijákem v gangu, druhý je mladík, který gangy nesnáší. Zde v místě, které bylo ve své době známé jako nejhorší slum světa, začíná jejich napínavý příběh.

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Green Blood 1 , 2013


více info...

Přidat komentář

toimax
17.09.2023 5 z 5

Tak to bylo něco, atmosféra která by se dala krájet, skvělá kresba, zajímavý příběh z prostředí gangů a především hlavní hrdina Reaper který mě prostě baví. Green Blood je fakt super manga a budu v ní pokračovat dal, zatím je to za pět hvězd.

Atlantis
28.11.2022 3 z 5

Zelená krev je z mého pohledu plná nedotažeností. Kresba je úžasná, ale občas nepřehledná a nějak nechápu ty "nitky" přes některé panely. Příběh má zajímavý potenciál, ale zatím je to celkem tuctovka. A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Další díl zkusím, ale že bych jej vyhledával se zadrženým dechem, to opravdu ne.


katallinka
15.07.2022 3 z 5

Komiks je po grafické stránce velmi zdařilý a příběh povedený, nicméně mi vše připadalo příliš zrychlené bez nějakých detailů či vysvětlení.

Kate18
22.04.2022 5 z 5

Brad a Luke žijí v New Yorku ve čtvrti Five Points. Jsou Irští přistěhovalci a život se s nimi nemaže. Luke má práci v docích, zato Brad práci hledá, alespoň naoko. Vede totiž dvojí život, který před svým bratrem tají.
Začátek série se mi moc líbil, příběh nabitý akcí a všemožnými zvraty.

wistar
13.12.2021 3 z 5

komiks s krásnou kresbou a našlapaným dějem, který neuvěřitelně rychle uteče a celkově má úžasnou atmosféru, přesto děj by mohl být místy pomalejší a příběh není nijak originální
7/10

jarynek
07.02.2021 4 z 5

Příběh není zatím zas až tak originální, ale ono to tak u westernu obyčejně bývá, že jde hlavně o atmosféru a detaily, které odlišují zrno od plev. A tady je to zatím naštěstí spíše "zrno". Takže tady máme dva bratry, jeden na cestě do nebe, druhý na cestě do pekla, vláčející si svá tajemství z minulosti. A pak je na scéně Velký šéf a jak to tak bývá zhýčkaný neschopný syn, plný nenaplněných ambicí a krutosti. K tomu zamícháme nějakou tu ženu, nespravedlnost, konkurenční gang. Tak jsem zvědav, kam toto vše bude směřovat. Výborná je kresba, sedla mi dokonce více, než u Skrýše. Zatím dávám 4 hvězdy, uvidím, zda v dalším díle přijde nějaký originálnější nápad.

Lenka.Vílka
10.09.2020 5 z 5

Skrýš mě odrovnala, čili bylo jasný, že Green Blood bude další věc, která musí být v mojí knihovně. Ale popořadě...

Nejsem moc na tenhle žánr. Western, ne mangu. Jediný westerny jsem viděla od Tarantina. A taky Gangy New Yorku. Do té atmosféry Kakizaki přenese nádherně. A to je důvod, proč jsem si knihu hned koupila a ne pro jistotu čekala, až bude v knihovně. Přesně, Skrýš. Věděla jsem, že kdyby náhodou byl děj nic moc, tak kresba to vynahradí. Jenže tady je skvělý obojí. Nebudu toho moc prozrazovat, ale je důležitý mít po ruce hned druhý díl. Protože jednička je jenom takový rozehrání, ať víte, s kým máte tu čest.

Moc mě zajímalo, kam se chce autor dostat, protože anotace je jasná. Jeden z bratrů je zabiják v gangu, druhý gangy nesnáší. Otázkou je tedy, zda to vždy zůstane stejně. Zda je to v místě, kde se každý snaží přežít za každou cenu, vůbec možné. Zůstat neutrální. A během toho nepřijít zbytečně o život. Protože žádné tajemství nelze udržet napořád. Konec napínavej jako kšandy, protože to tomu parchantovi budete přát...

Začnu papírem a formátem. Rozměry rozhodně udělaly radost, tyhle větší mi vyhovují víc. A opět ten lepší papír. Tohle vážně neupatláte. A jelikož je každej na něco jinýho, já při čmuchnutí ke knize udělala: "Ááaaa...", prostě nirvána.

Kresba je dokonalost. Klenot, nestydím se napsat. Sice je to western, ale při pohledu na mrtvolu jsem se prostě ošila. Kakizaki prostě umí, vo tom žádná. A to nezmiňuji celostránkové a dvoustránkové kresby. Ty jsou díky zpracování nádhera. A s těma všema detailama je jednoznačně to nejlepší na trhu. I kdyby tam nebyl text vůbec, kresba vám řekne všechno. Možná mnohem víc než slova. Tleskám! ♡♡♡ Tak bacha, aby to na vás nebylo moc dokonala najendou. Může se to stát :)

(Moc se mi líbila ta pistolka s nožem.)

TonyStarkless
26.06.2020 5 z 5

Amerika. Země neomezených možností. Tisíce lidí překonávající tisíce kilometrů, aby si na vzdáleném kontinentě splnili svůj sen. Mezi ně patří i bratři Brad a Luke Burnsovi. Přistěhovalci v nové zemi však nemají žádného zastání. Jsou to stejně špinaví psi jako ti v dalekém Irsku a přísluší jim pouze olizovat boty svých pánů, položit zdraví a život v těžkých pracích v docích a ženám obětovat své lůno pro chlípné hrátky zvrhlých Amíků.

Promiň…

Luke Burns je však kluk, který pro svůj sen udělá vše. Od 50 centů k 50 centům. Odměna za celodenní dřinu. Zavařovačka od okurek se pomalu plní a naděje na lepší život stále hoří v mladistvém srdci.
Brad Burns je jiný než jeho mladší bratr. Nemá práci, povaluje se na slaměném kavalci a přes den vyspává, jako by celou noc nezamhouřil oči. Každý večer musí poslouchat vyčítavé řeči svého brášky.

Není to nic osobního…

Nic ale není takové, jak se na první pohled zdá. Šestý Newyorský okrsek Five Points je plný gangů, zkorumpovaných příslušníků policejního sboru a nenávisti. Temné uličky vrhají temné stíny, orámované lepkavou krvavou břečkou a dřevěná prkna okolních budov jsou provrtané ocelovými kulkami jako od termitů. Válka mezi gangy Iron Butterflies a Grave Piggers je na spadnutí. Vraždí se i za bílého dne. Přesto má viditelná značka GP, vypálená na kůži příslušníků, eso v rukávu. Muže v dlouhém plášti, koženém klobouku, který odhaluje pouze oči smrti a zároveň smutku, s revolverem s ostřím, které ladně a bezbolestně přetíná krkovici a plní hrdlo sladkou krví.

Smrťák…

Lampy osvětlující temné uličky. Vyděšené výrazy postávajícího hloučku lidí nad mrtvolou, jejíž mozek se před několika hodinami vpil do udusané hlíny cesty. Zkažené zuby od žvýkání tabáku. Zlověstný pohled šéfa Grave Piggers a kapesní hodinky, které určují konec celého příběhu. Černá a bílá, splývající do temné šedi. Detail ostří ocelového nože, kdy se vše utápí ve tmě, podtržen rozbitou petrolejovou lampou. Ježíš, který nesmí v takovém příběhu chybět a sepnuté ruce hlavního hrdiny v tichém chrámu Páně, který neprosí Boha o dopuštění, ale…

…aby toho muže, kterého za každou cenu potřebuje zabít, mohl vzít do pekla sebou.

Tahle manga mě uchvátila, protože je to přesně TO, na čem ujíždím. Pominu neuvěřitelnou kresbu, akci a hlučné emoce řvoucí z každého okýnka. Výrazy ve tvářích, vyzařující strach, špetku naděje na přežití těsně před tím, než vyhasne. Oči vraha, které se omlouvají, ale prostě…

Moje cena je deset dolarů…

Vaše mysl při čtení hltá každou stránku a prožívá orgasmus nad černobílými obrázky. Od mang, na které jsem zvyklá, se trochu liší - té temné šedé je tam prostě hodně. Teda tak akorát pro milovníky westernů, dlouhých kožených kabátů a pokřivených charakterů hlavních hrdinů. Ten nůž, prořezávající dlaň a kapky krve dopadající na oběť – sebepoškozování a viditelná omluva – bylo prostě…

Promiň…

Dvoustránky…

Není nic lepšího a nádhernějšího než dvoustránky. Většinou nemají ani prostor na slova. Maximálně na jednu bublinu. A ta se vám prostě zavrtá hluboko do srdce a zanechá hlubokou ránu v podobě rozšklebené nesešité rány bez možnosti vstřebatelných nití. Držíte tu tenkou vrstvu slepených listů v ruce, koukáte na nebe, kde se poklidně pohybují bílé nadýchané obláčky a v duchu si pomyslíte:

Na špinavou práci jsem tady já!

Prdlajs! Pomyslíte si: Nutně potřebuji druhý díl!

evickakyticka
22.05.2020 4 z 5

Černobílá parádička. Skvěle vystihnuté povahy a grimasy záporáků. Jen škoda, že je komiks tak krátký, hned bych si přečetla pokračování. Boj dobra se zlem nikdy neomrzí. Líbilo se mi i prostředí, které bych u mangy nečekala.

PS: Jen ženské měly trochu manga styl a krapet větší prsa:)

Mickhesh
29.03.2020 4 z 5

Dobrá kresba a westernové prostředí z alternativní historie.. rychle se to čte. 80%.

3DD!3
11.03.2020 4 z 5

Anime kovbojka přesně podle mustru specifického pro klasická díla těchto dvou žánrů. Kakizaki se spíše rozjídí, prezentuje hlavní postavy ukotvuje je v prostředí. Rozestavuje figury na šachovnici. Nic extra překvapivého se během první knihy nestane. Hlavním tahounem tak je fantastická kresba, kterou se blýskl už ve Skrýši.

martinstefko
03.03.2020 3 z 5

Kniha "Green Blood – Zelená krev 1" nepředstavuje začátek série, kdy byste měli pocit, že jste otevřeli něco naprosto zásadního, něco naprosto dechberoucího, něco naprosto jedinečného. Ne, na to je příběh celkem jednoduchý a najdete v něm to, co od westernu očekáváte – drsné hochy, krásné ženy, násilí, hajzly a střelbu. Jo, je tam všechno důležité, což je na komiksu skvělé, ale nejlepší je kresba, v níž je to prezentováno. Takový western je prostě fajn, je jiný, ale přitom k sobě kresba a prostředí, respektive žánr skvěle sednou. Jsou zde navíc hned kritické body, od kterých by se mohl odvíjet celkem zajímavý příběh, a tak nezbývá než se těšit na další díly a doufat, že ty zvraty budou ještě lepší, že se k postavám dostaneme trochu blíž a že akce bude pořád drsná. I když pravda, minimálně scéna s lehkou ženou a s tím, jak dopadla, je hodně nepříjemná a budete si říkat, že tohle rozhodně v rámci celého příběhu vybočuje.

Autorovy další knížky

Masasumi Kakizaki
japonská, 1978
2018  80%Skrýš
2020  84%Zelená krev 1
2020  86%Zelená krev 2
2020  86%Zelená krev 3
2021  80%Zelená krev 5