terezaba1 terezaba1 komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Ta knížka je tak hrozná svým příběhem, až je strašně fascinující. Musím to teď pár dnů rozdýchávat :-) Skvěle napsané, jak by mi jinak mohlo být při čtení těžko u srdce a až fyzicky špatně? Došla slova...jednoduše vás tahle knížka rozseká ;-)

17.04.2023 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

První půlkou jsem se spíš prokousávala, moc mě nebavila..ale ta druhá.. jedním slovem WOW! Nakonec dávám 4 * jako průměr za obě části :-)

03.01.2021 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Naprosto skvělá knížka, velmi čtivá s výborně dokreslenými reáliemi a postavami. Propletené osudy a precizní jazyk byly na ní to nejlepší. Přečetla jsem jedním dechem za necelých 24 hodin :-) Doporučuji na 150 %!!

07.07.2020 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Absolutně mě to nebavilo. ... neustálé přeskakování v ději a v divných, místy ujetých myšlenkových pochodech hlavní postavy, která je protivná nejen sama sobě, ale i mně :-) Škoda; To prší moře, Bábovky a Osm jsou fajn, do Veselí jsem se radši už nepouštěla a tuto jsem též neměla kupovat. Inu, zvědavost byla silnější, ale asi holt nejsem cílovka :-)

17.05.2020 2 z 5


Báječný krámek s čokoládou Báječný krámek s čokoládou Jenny Colgan

Nic moc jsem od knížky nečekala, ale nakonec mě mile překvapila. Příjemné oddychové čtení s hezkým příběhem.

04.09.2018 4 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Skvělá kniha. Knihy podobného žánru moc nečtu, zde jsem ale udělala výjimku, a rozhodně nelituji! Strhující příběh, děj odsýpal, neprvoplánové rozuzlení... Přečetla jsem ji velice rychle, nemohla jsem se odtrhnout. Obzvlášť pasáž v demontážní místnosti při rozpojování mě teda úplně dostala.. pecka.

09.11.2017 5 z 5


Malý lord Malý lord Frances Hodgson Burnett

Miluji tuto knížku už od dětství.. Děti jsou skvělými učiteli a prostředníky v mezilidských vztazích :-)

03.11.2017


Aha! Rodičovství Aha! Rodičovství Laura Markham

Aneb rodičovství je práce zejména na sobě samém... Velice inspirativní kniha, kéž by člověk měl trpelivost a sílu vše používat v praxi :-)

03.11.2017


Hana Hana Alena Mornštajnová

Jedním slovem - wow! Tento příběh mi v hlavě ještě dlouho rezonoval.. Skvěle promyšlené, vygradované. Nemám, co víc bych k tomu dodala.

03.11.2017 5 z 5


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Úžasný příběh statečné a houževnaté ženy, která věřila, že pro ni ještě existuje naděje, i při vší hrůze, kterou v sovětském gulagu podstupovala. Tuto knihu by si měli povinně přečíst všichni škarohlídi dnešní doby ;-)

03.11.2017 5 z 5