Báječný krámek s čokoládou

Báječný krámek s čokoládou https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207729/bmid_bajecny-kramek-s-cokoladou-u6r-207729.png 4 405 120

Třicetiletá Anna pracuje v továrně na čokoládu na severu Anglie. Po úrazu se v nemocnici setkává se svou bývalou učitelkou francouzštiny Claire a obě ženy se spřátelí. Anna přichází o práci a zdrceně přemýšlí, co bude dál. Je tady ovšem Claire, která jí nabízí možnost odjet do Paříže a vypomáhat v obchodě proslaveného výrobce čokolády Thierryho Girarda, se kterým kdysi prožila milostný románek. Anna, která si není úplně jistá svou francouzštinou, napřed váhá, ale nakonec výzvu přijímá a odjíždí do Paříže. Vsazená do zcela jiného prostředí, než na jaké byla zvyklá, poznává spoustu zajímavých lidí včetně těch, kteří byli součástí Claiřina života, když byla v sedmdesátých letech v Paříži jako au-pair. Příběhy Anny a Claire s odstupem několika desetiletí, kouzlo Paříže a lahodná chuť čokolády se prolínají, aby se nakonec kruh uzavřel.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Loveliest Chocolate Shop In Paris , 2013


více info...

katpas76
katpas76
01.03.2024 5 z 5

Audiokniha
Příjemné, chvílemi lehce smutné čtení o životě.

MartaPear
MartaPear
14.01.2024 3 z 5

Autorčino obvyklé téma ženského čtení, ale vtipné a dobře se četlo, příjemné čtení na dovolenou nebo jako relax.


absa2611
absa2611
13.01.2024 5 z 5

Milá oddechovka. Poslouchala jsem ji v audioverzi u pletení.

aNGie5
aNGie5
04.01.2024 4 z 5

Je to "dospělejší" román, než "Rosiin sladký krámek snů", podle mě je na vyšší úrovni. Zkusím dlaší romány.

mekkejla
mekkejla
03.12.2023 3 z 5

(SPOILER) No já si nemůžu pomoct, ale libovat si nad tím, jaká je to romantická oddechovka, když tam jedna z hlavních postav v podstatě promarnila život díky blbosti vlastní mámy a nakonec umře na rakovinu, mi přijde hodně zvláštní. Paříž krásná, čokoláda lákavá, ale jinak se mi příběh moc nelíbil.

Dada077
Dada077
10.09.2023 5 z 5

(audio , 12:37 hod. číta Jana Štvrtecká - hodnotenie - palec nahoru)
Pekné, milé, romantické, oddychové letno-dovolenkové čtivo pre ženy. Príbeh konvenciami a otcom -pastorom zošnurovanej mladej Angličanky , ktorá prichádza do Paríža na prázdniny ako aupair v rokoch sedemdesiatych. Prekladaný príbehom tridsaťročnej konvenciami zošnurovanej Angličanky po úraze nohy, prichádzajúcej do Paríža za prácou a na doporučenie tej prvej. Styčný bod je obchodík s ručne vyrábanou čokoládou a majster čokolatiér Thierry.

"-A navždycky zahrabat pověst firmy? Tohle je to, co vy Britové na Francouzích nedokážete pochopit. Myslíte si, že musíte makat, makat makat a mít otevřeno o nedelích . A nechat matky a otce od rodin otročit od tří hodin od rána a nutit lidi, aby v nedeli opoušteli své domovy a kostely a deti, a jezdili po nákupech!
-Oni mají otevřené obchody v neděli? -zeptal se překvapeně Benua.
-Jo! Nutí lidi pracovat v neděli. A dokonce i během polední pauzy. Ale kvůli čemu? Kvůli brakovýmu zboží z Číny? Kvůli levnýmu oblečení, který šijou v Malajzii chudý ženský?Proč? Aby ste si mohli častejc zajít do KFC a koupit si plnej kyblík smaženýho kruřete? Raděj si dáte šest tabulek špatný čokolády, než jednu tabulku dobrý. Proč? Proč je šest špatnej věcí lepší, než jedna dobrá? Nechápu to. Mezi tebou a mnou je rozdíl! "

Dámaskloboukem
Dámaskloboukem
16.08.2023 5 z 5

Mne se to líbilo moc. Příjemně plynoucí dvě linky příběhu ovoněné čokoládou a atmosférou Paříže, kterou autorka pěkně zachytila.
Naprosto autenticky vyjádřené pocity třicetileté Anny, která v zahraniční svádí boj s novou, pro ni odlišnou kulturou, jazykem, kuchyní. Po překonání počátečních slzicek je odměněna blaženým pocitem vítězství, protoze prvotními nezdary se nenechala zviklat. Navdavkem ještě získá Laurenta.
Příběh mi zpříjemnil prazdniny.
Trosku roztrpcena jsem z cokoladovych receptu na konci knihy. Dnes jsem zkoušela čokoládové brownies a dost pochybuji, ze to má vypadat, jak to vypadá. A to jsem se přesně držela receptu.
Pozor - nezkoušejte. Jednak to nejde ( ani po vychlazeni druhy den) dostat z keramické formy, takže hrozí, ze ji při vyprošťování buchty rozbiju a vyproštěným kouskem lze se 100% ní úspěšností zlomit zub.

adela2230
adela2230
14.06.2023 4 z 5

Skvělá oddechovka. Jen ten konec by stál za větší rozpracování, přijde mi velmi neukončený.

Kira283
Kira283
17.05.2023 3 z 5

Průměrná oddychovka. Určitě pro každého milovníka čokolády :))

Burák
Burák
10.04.2023 3 z 5

Je to taková předvídatelná slaďárna, ale čte se to dobře, v rámci žánru rozhodně je to to lepší co se mi dostalo do rukou. Mám ráda střídání dějových linek ze současnosti a minulosti.

simca9342
simca9342
21.01.2023 5 z 5

Přečtená před lety na horách .

Doporučuji! krásný a romantický
příběh o Francii, jednom krámku, který vlastní nejslavnější prodavač a šéf firmy a hlavně o čokoládě. Tak nádherný popis těch francouzských uliček, že jsem se na chvilku stala hlavni postavou a jako bych byla v románu tak skvělé spisovatelky. Příběh je ještě lepší tím, že se střídá s minulostí jedné učitelky, kterou potká hlavni postava v nemocnici a která je v té knize důležitá.

irena8302
irena8302
06.11.2022 5 z 5

Pohodová knížka výborná na oddech. Nepřemýšlet a nechat se odnést do Paříže.

katynka78
katynka78
28.07.2022 2 z 5

Paní autorku znám ze dvou knih a tudíž jsem si myslela, že jdu na jistotu, že i tato mě bude bavit.
Ale když jsem ji před asi rokem chtěla číst, tak mi to nešlo a odložila jsem ji.
Pak jsem narazila na audioknihu a tudíž jsem tomu dala šanci, protože audiokniha je taky fajn a třeba to tím zvládnu.
Nevím čím to je, ale i to poslouchání mi nesedlo, bylo to pro mě utrpení. Nesedl mi příběh, nemělo to švih, šťávu, grády, prostě nic. Děj opravdu předvídatelný až hrůza a vůbec mě to nezajímalo.
Zápletka mi přišla na sílu vytvořená a to není dobře. Co fungovalo v Rosiině sladkém krámků snů, tak tady vůbec. To, co mě bavilo u Rosii, tak tady u Anny byla nuda.
Nebavilo mě to číst, nebavilo mě to poslouchat, protože to bylo přehnaně afektované, nepovedlo se to.
Navíc knihu bych o mnoho pasáží vyškrtala, zbytečně zdlouhavé.
Mrzí mě to, ale 2 x jsem tomu dala šanci a 2 x se nepovedlo.

haWranka
haWranka
12.07.2022 3 z 5

Moc hezký nápad to byl, ale provedení se mě bohužel tolik nedotklo. Příběh Claire byl krásný, dojemný, ráda bych o jejím a Thierryho životě věděla víc. Naproti tomu Anna se mě nijak moc nedotkla, občas mi ani nebyla sympatická. Popisy Paříže, jídla, čokolády, byly báječné a já zatoužila vše vidět a ochutnat. Ale některé pasáže děje mě vyloženě nudily. Podtrženo, sečteno, jde o příjemné čtení, ale když jde o čokoládu a atmosféru kolem ní, raději si pustím film s Julii Binoche.

Poslouchala jsem jako audioknihu, za mě příliš afektovaný přednes někdy hraničící s hysterií, kazil prožitek.

zdenaR
zdenaR
05.07.2022 4 z 5

Příjemné letní čtení, při kterém dostanete chuť na dobrou čokoládu a výlet do Paříže.

FoxFox
FoxFox
04.05.2022 5 z 5

Takový milý a nenáročný příběh z romantického prostředí Paříže, ve kterém se prolínají životy dvou hlavních hrdinek Anny a Claire. Claiřino vyprávění je převážně vzpomínání na její minulost. Samozřejmě při čtení nejednou dostanete chuť smlsnout si na nějaké výborné čokoládě. :) Poslechnuto jako audiokniha, která byla zpracovaná opravdu skvěle.

mini.denisa
mini.denisa
10.04.2022 4 z 5

+ Oddychova, romanticka kniha. Podobne, jsem od autorky z jejich dalsich knih zvykla.
+ Libi se mi prolinani dvou dejovych linek.
+ Potesilo mne, jak autorka s laskou popisuje Pariz. Nechala jsem se strhnout krasnym popisem a behem cteni googlila fotky mist.
+ Dej rychle ubihal, precetla jsem behem par dni.

andrea0221
andrea0221
26.02.2022 4 z 5

Lehké, nenáročné čtení.

Toňula
Toňula
20.02.2022 4 z 5

Milá knížka o lásce, odvaze, druhé šanci ,ale i o smutku a bolesti, zkrátka o životě, který často dokáže překvapit..

Margaritta1987
Margaritta1987
18.02.2022 5 z 5

V naší knihovně nebyla zrovna k dispozici Chata ve Švýcarsku od Julie Caplinové, tak jsem z nouze a na doporučení naší knihovnice vzala tuto a byla naprosto skvělá. Prolínání dvou dějových linek, vzpomínání na starý osudový románek a začínající nový mě opravdu bavilo. U čtení jsem koukala na Google mapy, procházela si jednotlivé ulice a toužila být v Paříži. Pro navození atmosféry jsem si koupila pár pralinek a zapálila svíčku s vůní čokolády. Knížce dávám všech 5 hvězd