Tenebris_Draco Tenebris_Draco komentáře u knih

☰ menu

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Do knihy jsem se po prvních pár kapitolách okamžitě zamilovala. Jazyk autorky a její popisy byly úžasné, za což určitě také vděčím překladatelce.
Kromě toho jsem si oblíbila všechny postavy, které se v této knize objevily. Tedy hlavně jsem si zamilovala Jonaha. Milého, sarkastického a prostě skvělého vikingo-yettiho. Kdy přijde řada na mě osude, abych našla také svého sexy muže?
Každopádně to bylo tak dobře napsané, že jsem si ke konci i pobrečela, což se u mě tak často nestává.
Tudíž, jak jsme jistě z mého komentáře zjistili, si knihu má maličká romantická dušička užila. Což znamená, že doufám ve vydání dalších autorčiných knih.

21.04.2024 5 z 5


Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

Abych byla upřímná oproti jedničce to bylo horoucí peklo.
Několikrát jsem musela odložit a dát si prostě pauzu. Nebylo to to kvůli příběhu, ten se mi kupodivu líbil a občasné zbytečná ufňukanosti Layly mi taky tolik nevadila. Konec mě dokonce i kapku překvapil. Avšak hlavní problémový aspekt bylo připodobnění Twilightu v té stejné situaci. Milostný trojúhelník, kdy se nemohla často rozhodnout a když už to nastalo, později to nabralo zase jiný směr.
Doufám, že v posledním dílu se to nadobro vyřeší, protože takové věci mě v knihách tolik nebaví.

19.04.2024 4 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Jak jsem předpokládala i další kniha od mé oblíbené autorky Ali Hazelwood se vydařila!
V této mile, roztomilé jednohubce sledujeme dvě duše, které k sobě mají velmi blízko, přestože si to jedna strana nechce dlouho přiznat a milují stejný sport. Šachy.
Vždycky jsem obdivovala lidi, kteří je hrají a vypadají přitom tak cool. Osobně nemám na takové věci kapacitu, takže jsem strašně ráda, že Ali napsala tentokrát knihu o tomto tématu.
Strašně jsem si tuto nádheru užila. Nolan byl zlatíčko a stejně jako v minulých knihách závidím hlavní postavě, že může takového muže mít.
Každopádně, i přesto všechno mi tam něco chybělo. Nějaká jiskra, která byla v předchozích dílech. Avšak to nemění nic na tom, že miluji všechno od této autorky a nemohu se dočkat, až si přečtu další její díla.

28.03.2024 5 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Miluji to! Znovu!
Ali Hazelwood umí prostě zahrát na tu správnou notu v mém nitru. Takovou, která hledá sexy, milého a na první pohled odtažitého muže, do kterého se okamžitě zamiluji. Ovšem to pak způsobí, že hlavním hrdinkám, jak zde, tak i v Hypotéze lásky strašně závidím. A to mě neuskutečně štve.
Kde já mám svého Adama nebo Leviho!
Každopádně doufám, že se budou vydávat další knihy autorky, abych se znovu zamilovala.

10.12.2023 5 z 5


Výměna Výměna Sienna Mercer

Bylo to úžasné!
Nejprve jsem měla z této knihy obavy. Je to přeci jen moje knižní série z dětství, tudíž by bylo velmi pravděpodobné, že by se mi nelíbil ani první díl.
Ovšem nevím, jestli to bylo z nostalgie nebo to je prostě napsané čtivě, ale strašně jsem si to užila! Bylo to přesně to, co jsem teď potřebovala. Lehkou upířinu, která je protkaná pavučinami barev a sesterské lásky. K tomu se na pár stránkách objeví i ples, co víc si přát?
Což tedy znamená, že se nemohu dočkat dalších dílů, které jsem jako malá poctivě nasbírala.
Jsem zvědavá, jestli i zbytek bude taková bomba.

30.09.2023 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Abych byla upřímná do této série jsem se tolik nehrnula. Nějak mě to před lety nezaujalo. Asi kvůli seriálu, kde jsou prý velmi výrazně ukázané sexuální scény, tak jsem vzdala i knihy.
Až teď jsem se tedy rozhodla (díky štafetě), že se do toho pustím a nelituji toho.
Bylo to úžasné, ke konci dle mého gusta a místy vtipné tak, že jsem se musela smát nahlas (hlavně kvůli Tyrionovi).
Z čehož vyplývá, že se velmi těším na další díly.

27.08.2023 5 z 5


Polib mě znovu Polib mě znovu Stella Tack

První díl jsem nečetla, takže nemohu hodnotit.
Ovšem čekala jsem o hodně něco jiného, takže mě to i kapku zklamalo.
Silver se mi líbila, ale Prescot? Boha, už ani nevím, kolikrát jsem ho chtěla něčím praštit, aby dal na chvilku pokoj. Nebyl vyloženě špatný, jenže čekala jsem ho lépe napsaného.
Každopádně kniha neurazí, ale ani moc nenadchne. Více hvězdiček dávám pouze kvůli Silver a vedlejším postavám.

30.07.2023 4 z 5


Letní příběh Letní příběh Jen DeLuca

Velmi roztomilé a milé.
Oba hlavní protagonisty jsem si moc zamilovala a těšila se na další jejich polibky. Těch se mi naštěstí dostalo hodně. Poté i emocionální problémy a další romantické věci. K tomu i dostaneme jednoho piráta a dalšího muže v kiltu. Co víc si přát?
Kniha tudíž jistě neurazí.

28.07.2023 5 z 5


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Miluju to!
Tento komiks je šíleně roztomilý a já se ho nemohla nabažit. Hltala jsem stránku po stránce a mnohokrát se u toho neskutečně nasmála. Bena i Liama jsem si hned zamilovala, stejně tak i ostatní postavy, které měly skvělé charaktery.
Každopádně milovníci romanťáren, vaření a queer komiksů zde nemohou šáhnout vedle.

21.07.2023 5 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Asi budu jedna z mála, avšak přes nedostatky se mi to líbilo!
Možná to bylo i tím, že jsem chtěla něco nenáročného, zaměřeného více na fantasy romantiku. Nevím, čím je to jinak možné.
Každopádně chápu, co se ostatním na tom nelíbí. Kouzla rodu Thornu a Vespertine byla mnohem lepší, ale na prvotinu to bylo, pro mě, opravdu dobře napsané, přestože to bylo někdy až moc popisově rozkvětlé.

15.07.2023 4 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Miluji tuto roztomilost!
Je to oddechové, ale zároveň to není nudné. Vtáhne to čtenáře do děje a nechá ho zamilovat si postavy. Čtenář si toto dílo užije, pokud má chuť na něco milého, zároveň fantasy a na budování, jak vztahů tak i budov (kaváren). Osobně jsem ani nevěděla, že to bude LGBT kniha. Ovšem zde to plynulo tak hezky, že bych hlavním postavám fandila, i kdybych nebyla sečtělá v tomto žánru.
Takže pokud bude možnost znovu si tento příběh přečtu. Teď jen musím jít uspokojit svojí chuť na Latté a skořicové rolky. :D

23.06.2023 5 z 5


Rivalové Rivalové Vi Keeland

Náramně jsem si toto dílo užila.
Poslední dobou toho na mě bylo moc a tak jsem se potřebovala nějak odreagovat. Když jsem tedy procházela knihkupectvím a nenacházela nic na odlehčení, byla jsem zklamaná. Ovšem pak jsem zabrouzdala do sekce, kam skoro nechodím - do erotických románů.
Sáhla jsem po první knize a zjistila, že mě zaujala. Moc jsem od toho nečekala, jenže to byla chyba. Pro mě to bylo neskutečně vtipné, místy jsem se culila a smála. Často jsem se tedy snažila potlačit tyto věci, ale to nešlo, takže na mě většina koukala jako na idiota.
Každopádně nemusí to sedět všem, ale jestli chcete něco na odreagování, vtipného a u čeho se třeba budete i culit. Neváhejte a přečtěte si tuto knihu. Třeba bude stát za to.

08.06.2023 5 z 5


Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

(SPOILER) Upřímně mě velmi mrzí, co se talo Temnyjovi. Osobně jsem ho měla ráda, přestože dělala špatné věci. Asi proto se mi tak líbil, v tomto světě nemohl být lepší záporák než on. Také mě zamrzelo několik smrtí, ale ty nebyly tak výrazné, jako v Temnyjově případě. Byla jsem ovšem ráda, že mi autorka nezabila Nikolaje. To bych byla velmi naštvaná.
Každopádně sérii jsem si moc užila a jsem zvědavá na seriál.

04.06.2023 4 z 5


Všechno, co napsala Všechno, co napsala Josh Lanyon

Upřímně jsem se na knihu velmi těšila, jen se kapku bála, že nebude tolik vražd. Ovšem kniha mě nezkalala.
Bylo zde mnoho zvratů, možných podezřelých a motivů. Ke konci už jsem měla tušení, kdo by to mohl být a přestože jsem měla pravdu, moje detektivní čast si to užila.
Už se těším na další díl.

17.05.2023 4 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Do tohoto díla jsem se moc nehrnula, protože jsme to měli jako povinnou četbu. Ovšem poté, co jsem to nepotřebovala, jsem se do toho pustila. Tak moc jsem si to užila! Zasmála jsem se, dojala se a zamilovala si, jak Elizabeth tak Darcyho.
Přesně u podobných děl mě velmi mrzí, že je to podáno tak, že to člověk musí číst k maturitě a tak si to tolik neužije. Přitom to je za mě nejlepší román, který jsem kdy četla a s hrdostí mohu říct, že je na vrcholu i před dnešními romány a nic Pýchu a předsudek jen tak neporazí.

01.05.2023 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Do této knihy jsem se pustila jen proto, abych se později mohla podívat na seriál.
Líbila se mi. Ovšem Alinu jsem si nezamilovala tolik, jak bych chtěla.
A Temnyj? Toho jsem si zamilovala. Přestože to s ním nedopadlo úplně nejlépe, místy jsem mu i fandila. Ano, nezlobte se za to na mě, ale prostě temný a sexy cílevědomý muž se v knihách milovat může.
Jinak jsem celkem zvědavá na další díl.

18.04.2023 4 z 5


Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Krystal Sutherland

Od knihy jsem čekala poměrně málo. Nejen kvůli hodnocení, ale také, že tato témata v knihách nevyhledávám. Tedy pokud tam nejsou zakomponovaná do jiných věcí.
Knihu jsem si jinak užila. Podívala jsem se na strachy v jiném úhlu a zjistila, že jsem některé měla také. Což mi pomohlo více se vcítit do hlavní postavy.
Nejlepší za mě byl konec, kde jsme se setkali s posledním strachem, který má jistě dost lidí, včetně mě. Také se mi líbilo rozuzlení s Žencem.
Na tuto knihu si ráda někdy znovu vzpomenu.

16.04.2023 4 z 5


Láska ve střihu cosplaye 1 Láska ve střihu cosplaye 1 Šin'iči Fukuda

Miluju to. Tak strašně moc!
Původně jsem to viděla jako anime, když vyšlo. Tam jsem se do postav hned zamilovala. Ovšem v této manze? Bože, tady jsem se zamilovala od první strany, několikrát se zasmála a užívala si, jak moc je hlavní protagonista roztomilý (v určitých situacích).
Jen mě strašně mrzí, že na další díl musím čekat, tak dlouho! Nejraději bych ho chtěla hned!
Tudíž je vaší povinností, abyste si tuto milou a roztomilou mangu přečetli.

12.04.2023 5 z 5


Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Upřímně jsem si to užila mnohem více než Z krve a popela.
Osobně mi totiž Poppy ani Hawke nesedli. Neměli mezi sebou takovou jisku, tedy pro mě.
Jinak Seru jsem si zde zamilovala. Mám ráda drsné ženské postavy, které se umí ohánět zbraněmi a slovy. Líbila se mi, jak její, tak i Nyktosova arogance a slovní války. Také i ty peprnější scény, ovšem občas mi to i kapku kazilo čtení, což je pouze můj osobní problém.
Každopádně se těším na další díl.

04.04.2023 5 z 5


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Upřímně, kniha se mi líbila, postavy si zamilovala a zatoužila také, konečně, najít svou spřízněnou duši.
Ovšem moc se mi nezamlouvalo, jak k sobě některé postavy nebyly více upřímné a bály se víc se otevřít. Najednu stranu to chápu, jenže v některých situacích jsem si říkala: Co to sakra děláš? Tak mu to už řekni!
Jen díky tomu jsem aspoň dostala uspokojivou, poměrně, scénku s vyznáním. Mohla být lepší, avšak mohla být i horší. Takže jsem spokojená.
Každopádně jsem si knihu užila a kdyby to šlo, přečetla bych si jí znovu, jakoby to bylo poprvé. Ovšem čekají na mě jiné knihy.

22.03.2023 4 z 5