Láska ve střihu cosplaye 1

Láska ve střihu cosplaye 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513223/bmid_laska-ve-strihu-cosplaye-1-mgY-513223.png 4 65 13

Láska ve střihu cosplaye série

1. díl >

Wakana Godžó je samotářský středoškolák s jasným životním cílem: stát se mistrem ve výrobě tradičních panenek Hina. Lidé jako Marin Kitagawa, třídní krasavice neustále obklopená širokým kruhem kamarádek, jsou pro Wakanu skoro jako bytosti z jiného světa. Díky náhodnému setkání se však jejich vzdálené světy nečekaně protnou. Jejich nový vzrušující život ve světě cosplaye právě začíná!... celý text

Přidat komentář

niki-chan
15.01.2024 4 z 5

Pobavila jsem se u některých scén, kresba a téma mě moooc potěšily. Ecchi na mě trochu zbytečné a přehnané, ale celkem dobré počtení.

DarthSoren
12.11.2023 5 z 5

Anime som si užil, takže som siahol aj po mange. Obe inkarnácie zabrúsili do zaujímavej témy sveta cosplay tvorcov a cosplay fanúšikov, pričom sa výrazne opierajú o romantický podmaz. Pridajte trošku ecchi, trošku komédie a voilà - výsledok je na svete. Dávam 5* pretože raz za čas potrebujem vypnúť a užiť si práve takéto priblblé romantické slice-of-life komédie. A kráľovsky sa na tom zabávam.


Alena_S
21.09.2023 4 z 5

Oukej, zatím je to takové neurazí, nenadchne, ale nečekala jsem, že se tak nasměju u lechtivé story o tom, jak kluk bere spolužačce míry na šaty (a to je vlastně zatím celé). Je to veselé a pozitivní, a kresba krásná. Až mám dojem, že si autorka ty scény představovala už nějakou dobu před mangou, proto si dala tak záležet. :-)

dam.si.knihu
15.06.2023 3 z 5

Příběh nám začíná pozvolna, kdy se seznamujeme s mladým Godžóu, který nemá žádné kamarády a uchvátilo ho panenky Hina, které by chtěl jednou i vyrábět. A pak přijde na řadu Marin, třídní kráska, která do příběhu přinese něco, co tomu dá šťávu, trochu pikantnost a humor! Bylo výborné číst jak Marin přivádí Godžu (fakt doufám, že to dobře skloňuju)do rozpaků a zároveň jí téměř nic nerozhodí. Příběh mi vyvolal několikrát úsměvů na tváři a musím opět vypíchnout ty krásné ilustrace mang, tohle byla zase pecka!
Bavilo mě zpracování tématu cosplaye a nově vznikajícího přátelství mezi dvěma odlišnými osobami! Ona je spíš extrovert a on introvert, ale já bych řekla, že se k sobě skvěle hodí!
No a já se opravdu nemůžu dočkat pokračování!

SedllY
07.06.2023 3 z 5

Průměrná manga, hezky nakreslená, lehce erotická. V prvním díle vás vůbec nic nepřekvapí, možná někdy dám šanci ještě druhému dílu.
Bylo by super, kdyby se z Kitagawy časem vyklubal sériový vrah cosplayerů. :D

LuiSummer_
30.05.2023 5 z 5

Nečekala jsem, že zrovna z téhle mangy budu nějak extra nadšená, samotnou mě to překvapilo. Bylo to milé, vtipné a bavilo mě to. Už se těším na pokračování.

hippiesak
16.05.2023 5 z 5

Totálně boží manga ve všech směrech. Je sexy! Hodně sexy ;) Je vtipná. Smál jsem se u ní v MHD :) :) :) A je luxusně nakreslená. Kresba nemá chybu. Je to tak hodně dobrá kresba, že uvažuji, že bych si nechal Kitagawu vytetovat ;)

EDIT: přečteno po půl roce podruhé a pořád mě to baví... kam ta kérka bude?...

Pan_Skala
08.05.2023 5 z 5

Už před nějakou dobou jsem si chtěl tuto mangu koupit v angličtině, ale když jsem zjistil, že Crew ji bude vydávat u nás tak jsem si počkal a to čekání se vyplatilo. Neskutečně mě to bavilo možná i z toho důvodu, že sám jsem byl asi podobný outsider jako hlavní hrdina. Takže o to víc mne to baví a už se těším na další díly.

PrincaListicka
08.05.2023 5 z 5

Wakana Godžó je onen samotářský vyvrhel bez špetky sebedůvěry, leč s velkým snem, a to stát se umělcem vyrábějícím tradiční panenky Hina, po vzoru svého děda. Dosažení svého snu věnuje veškerý čas a úsilí jen proto, aby se stal mistrem. Cit pro detail, pečlivost a zručnost jsou schopnosti, kterých má na rozdávání. Jednoho dne se ovšem Wakanovi rozbije šicí stroj, a tak, ač nerad, musí využít školní dílny. Snad náhoda, snad osud si tak přál. V jistou chvíli se dveře do dílny otevřou a v nich stojí třídní kráska, půvabná a obletovaná Marin Kitagawa. Ani ta ovšem není ve školní dílně náhodou. I ona má svůj sen, touhu stát se cosplayerkou Vlhké dívčí akademie.

Ovšem jak se ukáže, Marin je zručnost, pečlivost a smysl pro detail naprosto cizí. Po chvíli naléhání však Wakana svolí a vyslyší prosbu dívky v nesnázích. Cesta začíná Svérázná Marin přivede Wakanu do mnoha poměrně netypických situací (stačí zmínit například braní měr na šaty) a dost často jej popichuje. Wakana, stydlín stydlivý, však ukáže své kvality, a i přes obavy, které panují v jeho hlavě, se hrdinně vypořádá s každou překážkou vedoucí ke splněnému snu.

Tento krásný a milý romantický příběh pochází z pera Šiničiho Fukudy, který je zároveň i famózním kreslířem. Výrazy tváře, její detaily stejně jako detaily oděvů, doplňků a kulis jsou dovedeny k dokonalosti. Nejednou jsem se přistihl při zkoumání detailnosti kreseb. I zde je ovšem několik jednodušších scén, které fungují spíše návodně, tak, aby čtenář vnímal záměr a dovedl se dobře soustředit. Velice vtipný je rovněž úplný závěr, který s příběhem nesouvisí, ale zaměřuje se na autora samotného - na jeho zkušenosti, chyby a ponaučení.

Vzhledem k mým rozsáhlým jazykovým schopnostem jsem velice rád, za český překlad, který mi umožnil si tento příběh přečíst.

Co říci závěrem? Láska ve střihu cosplaye je příběh složený z humoru, občas mírně praštěného (puberťáci mluví za vše), špetky zvrhlosti (manga, co se dalo čekat jiného?), notné dávky emocí a dvojité dávky čtivosti. Nejsem příznivcem romantických komedií, ale tohle je výjimka potvrzující pravidlo.

Jednoznačně ji doporučuji všem, kdo se chtějí skvěle pobavit, anebo, stejně jako já, oživit starou lásku.

Áňa 998
30.04.2023 5 z 5

Na to, jak jsem se téhle mangy bála s tím, jak mi nesedne, tak jsem fakt příjemně překvapená :-) Kromě milého příběhu s pár ožehavými momenty... je tu i poučení. A to, že by se nikdo neměl stydět za to, co ho baví :-) Těším se na další díly :-)

EvikU.
21.04.2023 5 z 5

Moje první manga a jsem nadšená. Nejdříve jsem se musela popasovat s tím, že v Japonsku mají mangy zprava doleva. Čtou se tak strany i text na jednotlivých stránkách od pravé strany na levou. Úplně opačně jak u nás. Chtěla jsem jen nakouknout, prolistovat, no a dopadlo to tak, že jsem ji přečetla. Najednou! A moc si ji užila.

Hlavou mi probíhalo: Proč tohle nevycházelo, když mi bylo náct? Ale nevadí, mám 3 dcery, které si to užijí se mnou. Je to pravé chvilkové odreagování, když není při škole čas. To jsou krásné ilustrace, živý příběh, skvěle vystižené reakce obou hlavních hrdinů.

Přistihla jsem se, jak se při knize culím. Chápala jsem pocity kluka Gódžó, protože byl předtím samotářský, zakřiknutý a vrhne k němu v dobré víře živel, kráska třídy Marin, která zjistí, že umí šít a chce po něm kostým cosplaye. Kostým, který napodobuje postavičku z oblíbené animované hry. Gódžó hraje hru, seznamuje se sociálními sítěmitohle všechno mu zatím unikalo.

Ani Marin není ochuzená, cítí se s Gódžou hezky, kamarádsky, oba cítí, že mu ten druhý rozumí. Užijí si spolu den měření na střih kostýmu, den nakupování a zastavení na jídle.

Milé, výstižné, čtivé, krásná obálka i iluatrace uvnitř. Řekla bych, že i poučné. Není nutné, aby ten který vyčnívá v davu se nemohl začlenit. Po tom, co se s ním začala bavit Marin, bavili se i ostatní. Doporučuji hlavně teenagerům, ale chceteli číst něco na odlehčení na půl hodiny, nepohrdnou ani odrostlejší romantické duše.

knizninadsenec
18.04.2023 5 z 5

První díl má 7 kapitol a doslov. Wakana Godžó by chtěl vyrábět panenky Hina a náhodné setkání ho dá dohromady s Marin Kitagawa, která chce cosplay své oblíbené hrdinky ze hry... () Kitagowo je oblíbená a nestydí se, Godžó je opakem.

Každopádně byl to zajímavý příběh , trochu školního prostředí, jak začíst s cosplayem, začínající přátelství (lásce), trochu cítění se trapně... Bylo fajn číst, když je jednou také kluk v rozpacích. Postavy byly zajímavé a příběh se četl dobře, zaujal. Ilustrace jsou skvělé.

Celkově tedy zajímavý příběh, ilustrace. Těším se na další díl!

Tenebris_Draco
12.04.2023 5 z 5

Miluju to. Tak strašně moc!
Původně jsem to viděla jako anime, když vyšlo. Tam jsem se do postav hned zamilovala. Ovšem v této manze? Bože, tady jsem se zamilovala od první strany, několikrát se zasmála a užívala si, jak moc je hlavní protagonista roztomilý (v určitých situacích).
Jen mě strašně mrzí, že na další díl musím čekat, tak dlouho! Nejraději bych ho chtěla hned!
Tudíž je vaší povinností, abyste si tuto milou a roztomilou mangu přečetli.

Kniha Láska ve střihu cosplaye 1 je v

Přečtených77x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce29x
Chystám se číst11x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x