Letní příběh

Letní příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506917/bmid_letni-pribeh-63de14aaaaae5.jpg 4 93 22

Letní příběh série

1. díl >

Emily se v životě zatím moc nedařilo. Nedostudovala vysokou školu. Pomohla svému partnerovi vystudovat práva, a on ji hned po promoci opustil. Neměla žádné závazky, takže když měla její sestra vážnou dopravní nehodu, mohla se Emily přestěhovat za ní a pomáhat jí s rekonvalescencí i s dcerou. Neteř se toužila podílet na místních renesančních slavnostech, ale podmínkou byl dospělý dobrovolník – tohoto úkolu se tedy ujala Emily. Slavnosti organizuje místní učitel, který jí připadá nepříjemný a nesympatický. Jasně dává najevo, že mu její lehkovážný přístup k životu neimponuje. Učitel slavnosti převzal po zesnulém bratrovi a považuje za povinnost v nich pokračovat. V jejich průběhu se ale stává i účinkujícím, v roli piráta předvádí boj na šachovnici. Emily jako děvečka z krčmy se mu líbí, takže s ní začíná flirtovat, ale ona má pocit, že ho zajímá jen ve své roli, nikoli jako skutečná žena. To léto mělo být pro Emily jen zastávkou, potřebovala se rozhodnout, co se životem. Stane se nakonec Willow Creek jejím novým domovem? Najde tu sebevědomí, partnera a pocit, že někam patří?... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Well Met , 2019


více info...

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Jaký vyloženě letní příběh Vás naposledy chytil za srdce?

Knihu jsem si půjčila u nás v knihovně, upoutala mě hlavně obálka. Co se příběhu týče, tak je velmi čtivý a s celkem neotřelého prostředí.

Líbilo se mi, jak se celé město rok co rok pouští do příprav renesančního trhu s úžasnými programem a měla jsem pocit, že tam jsem s nimi.

Bylo zajímavé pozorovat, jak jsou hlavní postavy střídavě v roli a pak samy za sebe,
často docházelo k emočnímu zmatení, zvlášť Emily byla hodně zmatená z chování piráta.

Simon, který po svém mrtvém bratrovi převzal veškerou odpovědnost za renesanční trhy, bere Emily zprvu jako vetřelce, a mě velmi mrzí, že jsem neměla možnost sledovat děj i z jeho úhlu pohledu. Emily mě jako vypravěč někdy doslova štvala, protože si situace vykládána úplně jinak, což je ovšem devízou všech žen.

Kniha je součástí série a já jsme zvědavá na další díly, přeci jen je tu ohromné množství dalších zajímavých postav.

Letní příběh si určitě ještě někdy přečtu, ideálně v létě někde u vody s vychlazeným drinkem.

IG: @freya_zlaskykpribehum

Barbara182
22.02.2024 3 z 5

Příjemná oddychová romantika ozvláštněná prostředím renesančních slavností pořádaných v malém americkém městečku. Líbily se mi detaily týkající se kostýmů – bylo vidět, že autorka si to vyzkoušela na vlastní kůži :-) Z knihy celkově dýchá pohodová a taková doslova prázdninová atmosféra, postavy by sice mohly být propracovanější, ale i tak je to v rámci žánru lepší průměr a příběh má hlavu a patu, takže super. Možná se ke knize někdy v budoucnu vrátím, až si budu chtít odpočinout a přijít na jiné myšlenky :-)


Paja1709
23.01.2024 4 z 5

Takové odpočinkové čtení.

RadkaPel
16.01.2024 4 z 5

Mila knizka bez zaporaka. Jedine s cim hlavni hrdinove bojuji je vlastni nesmelost a nizke sebevedomi, co se tyka vztahu. A takovym lidem prece musite fandit. Jedna hvezda dolu za to, ze v druhe polovine se v tom sebepodcenovani placaji az moc :).

Terka18
14.01.2024 2 z 5

Bohužel mě kniha nenadchla a nedokázala jsem se pořádně začíst. Moc zdlouhavé tentokrát.

Lidska_ctecka
09.01.2024 5 z 5

Od knihy jsem neměla velká očekávání a překvapilo mě, jak rychle jsem svůj názor změnila. Je to skvělý příběh, který mě vtáhnul dovnitř. Hrozně se mi ho na konci nechtělo opustit. Čtivý, krásný, originální. Vždy když si na to vzpomenu mám chuť zúčastnit se nějakých takových slavností.

milito999
26.11.2023 4 z 5

Tato kniha je velikým překvapením! Neskutečně milý, něžný a čtivý příběh a ještě s tématem renesančních slavností a Shakespearem.
Přečteno za jedno odpoledne.

Hlavní hrdinové, Simon a Emily, si k sobě musí najít cestu, pár týdnů v létě jim to trvá a pak se to romantikou jen hemží.

Opravdu moc krásná a odpočinková kniha. Velmi ráda doporučuji.

monika0181
17.10.2023 5 z 5

Letní příběh, tak přesně tak popsat i knihu možná bych to lehce upravila Letní romantický příběh a mluví to za vše. Něžný milostný příběh dvou lidí, kteří mají za sebou již životní neúspěchy a těžké období. S Emily se rozejde přítel a přijde o práci, sestra je o těžké autonehodě ... Simonovi zemře starší bratr, za kterým bych v životě vždy ten druhý. Při organizování a průběhu renesančních slavností se začíná odvíjet jejich příběh. Nechci víc prozrazovat. Sice mě štvala malá sebedůvěra hrdinů, ale co by pak bylo na vyprávění že? Krásná letní kniha k odpočinku, kterou si užijete. Já mám v tuto chvíli spoustu emocí v srdci a jsem ráda, že jsem knihu vzala do ruky

LaBobule
18.09.2023 4 z 5

Na knížku jsem slyšela jen samou chválu tak jsem byla zvědavá. Krásné odpočinkové letní čtení. Tématem nepřináší nic nového - klasický scénář ona začíná od začátku. Co bylo v knize jiné oproti dalším yx romantickým knihám - téma budování sesterského vztahu a účast hlavní hrdinky na renesančních slavnostech. Děj se poté točí kolem příprav i samotné účasti hlavní hrdinky na této slavnosti. Kniha se četla úplně sama, milé odpočinkové čtení. Možná jen jedna malinkatá výtka - hlavní hrdinka si neustále vytvářela domněnky. Kdyby si Emily přečetla čtyři dohody byla by víc v pohodě :)

Veromika
15.09.2023 5 z 5

Za mě naprosto krásný příběh. Tenhle žánr bych si normálně asi nevybrala, ale byla jsem zvědavá ohledně těch renesančních slavností. Takže znovu říkám nádhera a dokonce mám chuť si to přečíst znovu.

Tenebris_Draco
28.07.2023 5 z 5

Velmi roztomilé a milé.
Oba hlavní protagonisty jsem si moc zamilovala a těšila se na další jejich polibky. Těch se mi naštěstí dostalo hodně. Poté i emocionální problémy a další romantické věci. K tomu i dostaneme jednoho piráta a dalšího muže v kiltu. Co víc si přát?
Kniha tudíž jistě neurazí.

stana5842
04.07.2023 4 z 5

Sladké, nenáročné čtení.... Pohodový příběh, délka za mě akorát....

Kudík
09.06.2023 4 z 5

Renesanční slavnosti ve Willow Creek v podání jejího obyvatelstva a čerstvě přistěhované Emily Parkerové (v roli děvečky z lesní krčmy Emmy) a mnoha dalších, vč. učitele angličtiny Simona Grahama (pirátský kapitán), jsou osvěžující záležitost. Moc se mi líbily i další postavy, jako druhá z děveček Stacey (Beatris), učitel tělocviku Mitch (v roli skotského horala Marcuse McGregora), knihovnice/kavárnice Chris (královna Alžběta), neteř Caitlin jako dvorní dáma a další.
O dvou výše jmenovaných budou i následující díly, které si moc ráda přečtu, hlavně příběh se starší sestrou April. :) Simona jsem sice občas nechápala, hlavně ten přechod Simon vs. pirát, ale v závěru nepřekvapí a epilog po roce a dni stojí za to. 3,5*.

SBH
09.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Když se v prvním odstavci třikrát zopakovalo slovo sestra (a v dalším neteř), bylo zřejmé, že je zle. Kromě hrubých pravopisných chyb (nemohla jsem to odbít smíchem) bylo věčné opakování stejných slov asi nejhorším problémem, který mi kazil čtenářský zážitek. Nejsem si jistá, koho z dané závady vinit, ale jako obvykle katastrofálně selhaly korektury a práce nakladatelství. Ono už obálka s věncem, který nejvíc ze všeho připomíná vánoční girlandu, je velmi sporná.
Pak už následovala smršť obvyklých závad. Emily je cílevědomá a ctižádostivá, ovšem nemá dodělaného ani bakaláře (v jednom odstavci se zmíní, že nedokončila ani první ročník a o větu dál odešla v posledním ročníku, ehm, ehm, ale co už). Studií se vzdala kvůli snoubenci, to svědčí o ctižádosti jak hrom.
April je těžce raněná a práce neschopná, Emily funguje jako posluhovačka v domácnosti a pak s nimi žije ještě dítě školou povinné. Kde ty tři braly několik měsíců peníze na živobytí? O sociálních dávkách v době pracovní neschopnosti ve Spojených státech mám své představy.
Opravdu je nutné, aby se hrdinka romancí neustále obelhávala a nebyla schopná vidět realitu? Od první zmínky o Seanovi mi bylo jasné, co se přihodilo, ovšem Emily se domýšlí. Chris přijme novou pracovní sílu a Emily se domýšlí. A tak dál. Emily Simona nesnáší, ale když vidí jeho zadek v kožených kalhotách, najednou je zamilovaná po uši (ale Simona jako člověka nadále nesnáší). Uf.
V poslední třetině celou hrůzou občas probleskl světlejší okamžik a sem tam i vtípek, ovšem špatný dojem to nezachránilo. A Simonovo chování poté, co už si přes Emiliny klapky na očích ujasnili, o co jde, mi taky nejde na rozum. Tak měl o ni zájem nebo ne? Šlo mu jenom o velká gesta na slavnostech, protože ve všední týden si jí vůbec nevšímal a obyčejný telefonát by ho nejspíš zabil?
Nakonec byla představa renesančních slavností (se všemi historickými nepřesnostmi, ale budiž, jsme v Americe), asi to nejlepší v knize. A to je pro mě opravdu hodně málo.

havrmoni
09.06.2023 5 z 5

Velmi milé, pohodové a taaák romantické čtení. Tohle se mi fakt moc líbilo. Tyhle malý městečka mám moc ráda a postavy mi byly sympatické.Takže za mě krásné relaxační čtení.

dooky
31.05.2023 4 z 5

Super letní oddechové čtení. Moc se mi to líbilo. Nalákala mě už anotace a dostalo se mi pohodové romantiky, jako stvořené pro tohle období. Doporučuji.

Ewe291
17.05.2023 5 z 5

Chcela som prijemne, pohodove citanie a to som aj dostala. Toto bola jednym slovom KRASA. Postavy mile a sympaticke, dej ubiehal rychlo a nenasilne a ja som prosto musela citat dalej, aby som vedela co bude nasledovat a ako sa to cele skonci. Kniha ma vtiahla do deja a citila som vsetko a to mam na knihach rada ked sa mozem vzdialit od reality a stratit sa v "kniznom" svete. Pre mna dokonala kniha ku ktorej sa budem rada vracat a znova vsetko prezivat

lusitta05
15.05.2023 4 z 5

Taký fajn príbeh,presne sa mi trafil do vkusu. Velmi príjemné.

Myš007
09.05.2023 5 z 5

Mám takovou tradici... Pokaždé si přečtu něco "silného", naposledy to byla kniha z druhé světové války, kde mi hlavou šlo moc vážných věcí a pak něco na odlehčení. A tohle je přesně ta milá holčičí kniha, pohlazení po duši, navíc umocněna piráty, renesančními slavnostmi, pohádkovým lesem. Opravdu moc milý příběh. Emily mi byla od začátku sympatická, stejně jako její sestra Apríl, neteř Caitlin, královna Chris... Je to tak pěkně napsané, že má občas člověk pocit, že se těch slavností v lese účastní taky a obyvatele městečka považuje za své sousedy. Díky za milé čtení! Teď se zase ponořím do nějaké těžší knihy, ale tyhle čtecí a emoční lázně jsem si fakt užila :-) Konec se dal předpokládat, ale byl moc hezky popsaný.

nina3905
21.04.2023 4 z 5

Sladká romantikuš oddychovka vhodná na dovolenkové a relaxačné obdobie.

Štítky knihy

léto slavnosti

Autorovy další knížky

Jen DeLuca
americká
2023  80%Letní příběh
2024  0%Šance na změnu

Kniha Letní příběh je v

Právě čtených1x
Přečtených130x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce144x
Chystám se číst113x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x