Všechno, co napsala

Všechno, co napsala https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516055/bmid_vsechno-co-napsala-wio-516055.jpg 4 56 11

Holmes & Moriarity série

< 2. díl

JX Moriarity si svého nového milence moc neužije. Nejenže je Kit Holmes nerudný spisovatel, ještě navíc zase ruší plánovaný romantický víkend a zasazuje další ránu už tak skomírajícímu vztahu. Co na tom, že k tomu má tentokrát Kit důvod: jeho mentorka a bestsellerová autorka Anna Hitchcocková si málem uhnala smrt vražedným pádem ze zledovatělých schodů a požádala Kita, aby za ni vedl pravidelný zimní seminář psaní. Taková žádost se neodmítá, zvlášť když by se během víkendu v Annině sídle mohlo ukázat, kdo se ji snaží zabít. V chumlu šesti amatérských vyšetřovatelů – začínajících spisovatelů, které spojuje temné předivo nepřehledných vztahů – Kit postupně nabyde dojmu, že pravda by mohla být ukryta mezi stránkami něčí fiktivní minulosti. Chytrý zabiják je naneštěstí neustále o krok napřed. A možná bude příliš pozdě na to, aby na pomoc dorazil JX.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , conQueer , Fantom Print
Originální název:

All She Wrote , 2010


více info...

Přidat komentář

Etule
21.04.2024 4 z 5

Druhý díl se mi líbil o dost víc než první, ačkoliv jsem si po pár prvních stránkách myslela, že nebude. JX nelze jinak než milovat, s Christopherem k sobě zatím hledáme vztah, ale i on má své světlé momenty.
Přiznám se, že mě ta detektivní zápletka až tolik nezajímá, páč mě prostě táhne vztah mezi JX a Christopherem, protože JX je prostě sluníčko. :) Vůbec nejsem zaujatá. :D Ale kniha se četla vcelku dobře, rozuzlení asi nebylo až tak překvapivé, ale nijak zvlášť jsem nad tím nedumala, abych to vyřešila dříve než oni.
Nicméně mě velice potěšilo, že se v edičním plánu nakladatelství nachází třetí díl. S chutí si ho přečtu.

wendulka321
21.04.2024 3 z 5

Ani super ani úplně špatné, jako kdyby se autor nemohl rozhodnout jestli to bude detektivka nebo romance... A přitom první díl byl super dalo by se říct detektivka s přiměřenou dávkou romance


pleybe
18.02.2024 5 z 5

Detektivky mám ráda, ale jak u této série zjišťuji, své kouzlo mají i MM romance s detektivními zápletkami. A musím říct, že mě tato kombinace neskutečně baví! To, jak slepě Kit přehlíží některá fakta, jen dokresluje, že je víc spisovatel než skutečný detektiv. A přestože vás kniha postupně navádí hned k několika možným detektivním teoriím, v jádru je to stejně hlavně příběh o jednom gay spisovateli a jeho životních trablích.

Musím se přiznat, že mě tento díl bavil o chlup více než ten první. Asi proto, že ubylo těch humorných scén, které mi v první knize ne vždy sedly a ne vždy mi přišly opravdu vtipné. Líbí se mi, jak se zde postupně prohlubuje a rozvíjí vztah mezi Kitem Holmesem a JXem Moriaritym. Od chvíle, co by byli na scéně znovu oba dva, mě kniha začala bavit na maximum.

Jsem neskutečně zvědavá, jak naši hrdinové do budoucna pokročí, a doufám, že se brzy dočkám překladů zbylých dílů série!

leami
25.01.2024 2 z 5

Tak ve druhém díle se autor skutečně rozjel, ne však dle mých očekávání. Čekala jsem detektivku s vtipnými prvky a autor mi nevyžádaně naservíroval spoustu gay sexu. Příběh byl průměrný, občas jsem se i zasmála. Chápu i to, že pokud má hlavní hrdina vztah, budou v knize nějaké "romantické" záležitosti. Ale takto do všech detailů popsaný akt nemusím, zvlášť, když otevírám detektivku. Pokud vyjdou další díly, nechám si je ujít.

sgjoli
10.09.2023 3 z 5

Jelikož první díl série mám za sebou (logicky), tušila jsem, co zhruba mohu od dalšího pokračování očekávat. Příjemnou, lehkou oddechovku s detektivní zápletkou, s pár humorně laděnými scénami a také s pár žhavými scénami. A to jsem tady vlastně dostala.
Pravda, těch vtipných scén mi tu přišlo o něco méně než v předchozí knize. A musím se taky přiznat, že mi zpočátku dělalo problém se začíst - příběh mne dost dlouho nedokázal vtáhnout do sebe. Ta první půlka mim tak připadala trochu slabší. Za to ta druhá polovina mi to docela dobře vynahradila.
Kit (Christopher) je pořád ten stejný moula s chybějícím sebevědomím, JX je pořád ten charismatický týpek. Jejich vztah se tu trochu posouvá. Zatímco v předchozí knize šlo hlavně o flirt a jiskření, tady to je spíš snaha o udržování vztahu. To nic ale nemění na tom, že postelové scény celkově tuhle scénu docela okořenily.
Detektivní zápletka nebyla špatná. Zpočátku mi to přišlo trochu slabší, ale v té druhé polovině knihy je to docela svižné, napínavé, občas s nádechem něčeho temnějšího. Pachatele jsem odhadla až na poslední chvíli a teda z určitého hlediska je to docela hořkosladké rozuzlení.
Nakonec průměrné hodnocení - slabší tři hvězdy. S tím, že pokud vás bavil první díl, tohle vás asi bude bavit taky. Za vyzkoušení to stojí, ale asi od toho nečekejte nic moc velkého. Je to hlavně takové milé odpočinkové čtení, nic přelomového.

Sigurd_Lesandi
31.08.2023 4 z 5

Nedlouho po přečtení prvního dílu z této série jsem se musel pustit i do druhého.
Oba díly se mi moc líbily, ačkoliv měly pár chybek. Zatímco mě u Případu mrtvého redaktora úplně nenadchl závěr knihy, tady byl oproti první polovině výborný. První část je hodně ukecaná, což nemusí být vždy na škodu, pokud postavy v knize máte rádi. Vzhledem k tomu, že tady jsem znal jenom Kita a o těch ostatních jsme nic moc nevěděli, tak mě to úplně nenadchlo.
Zhruba v polovině dostal příběh ale výborný spád, který se táhl až do konce. Kdo je vrah i jeho důvody k vraždění jsem přesně odhadl. Můj zážitek mi to ale vůbec nezkazilo, spíš jsem byl rád, že nejsem zas tak moc detektiv na baterky.
Zase, nejedná se v žádném případě o vrcholnou literaturu ani o vynikající detektivku, ale právě to je ten důvod, proč se mi tato série tak líbí. Hlavní postavy jsou skvělé, ty si zaručeně rychle oblíbíte a budete jim fandit. A jinak se zkrátka jedná o skvělou oddechovku. Je tam detektivní zápletka, romantika, a taky dávka komedie. Vše, co bych si od takové knihy přál.
Takže pokud hledáte nějakou oddychovou série, která vám také občas vytvoří úsměv na tváři, neváhejte.

TomTomis
16.08.2023 4 z 5

Kupodivu i pokračování se mi docela líbilo. Detektivní pátrání v rámci uzavřené společnosti, LGBT vztah a věčné problémy, jak vyřešit problémy ve vztahu mladšího a staršího muže. Na konci odhalení, které jsem tak trochu od určitého místa tušil. I tak se mi kniha líbila a doufám, že se nakladatelství podaří vydat i další kousky tohoto autora.

alibaba72
08.08.2023 4 z 5

Tak mně připadal druhý díl trochu pomalejší a tak trochu méně zábavný, ale případ je to zajímavý :-)

gutman
28.06.2023 2 z 5

Je to nepovedené, horší než první kniha. Především strašně užvaněné, neprve v první půlce popisnější než Agatha, potom nehoda, aby mohla přijet další osoba, zase žvanění, občas nějaká mrtvola. Jako detektivka nesmysl a aby to čtenáři nebylo tak líto, najednou dvě stránky 18+ (podle staropannenské představy).

mikika
26.06.2023 4 z 5

opět zábavný výlet do světa nervózních spisovatelů, literárních kurzů a nápaditých vražd. kdo zná základní kánon Agathy Christie, tomu asi pachatel brzy dojde, ale může si užít všechny ty nenápadné narážky, vtipné hlášky a gay romanci.

Tenebris_Draco
17.05.2023 4 z 5

Upřímně jsem se na knihu velmi těšila, jen se kapku bála, že nebude tolik vražd. Ovšem kniha mě nezkalala.
Bylo zde mnoho zvratů, možných podezřelých a motivů. Ke konci už jsem měla tušení, kdo by to mohl být a přestože jsem měla pravdu, moje detektivní čast si to užila.
Už se těším na další díl.

Štítky knihy

gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Josh Lanyon
americká
2022  82%Případ mrtvého redaktora
2023  83%Všechno, co napsala

Kniha Všechno, co napsala je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce60x
Chystám se číst21x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x