Surikatka2308 Surikatka2308 komentáře u knih

☰ menu

Profesor Sympaťák Profesor Sympaťák Leisa Rayven

Myslím, že s knihou mám stejný problém jak s dílem před tím. Kniha má pěknou obálku, které písmenka v této knize nestačí... Co se týče děje, tak byl pěkný, akorát trochu roztahaný bez nějakého výrazného hrotu. Čtyři hvězdy pro mě ukazují takový průměr (kniha fajn na jedno přečtení, ale asi víckrát to číst nebudu)

26.09.2023 4 z 5


Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

(SPOILER) Mám z toho trochu prozoruplné, prázdné pocity. Námět byl zajímavý, ale stále jsem cítila takový prázdný pocit, kdy hlavní hrdinka prostě neměla jiskru a ani na konci jsem z ní toho nic necítila... Ani po dání dohromady s hlavním hrdinou - přišli mi oba prostě prázdní... Pro mě to byla kniha plná prázdnoty.

02.04.2023 3 z 5


Vražedné pouto Vražedné pouto Tijan (p)

(SPOILER) Já ani nevím, co jsem čekala. S touhle knihou asi vzdám romantické gansterky. Vždycky si říkám, že to bude romantické apod, ale ono to končí jenom tím, že chlap ženu v podstatě ovládá. Když na začátku knihy měla hrdinka co minutu jiný názor, tak jsem si říkala no... třeba to bude lepší... Pak už to byl jenom kolotoč toho, kdy se sypala . Nwm... Asi jsem už na tohle ve svých 23 letech příliš stará :D

18.02.2023 2 z 5


Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

Asi jsem čekala něco jiného... Jako těšila jsem se, že zase kniha od autorek, které mě většinou baví... Možná do toho bude zasahovat moje averze k Italkám, ale ty dvě hlavní postavy mi k sobě neseděli... Představa holky s piercingem v jazyku, tetováními a barvenými vlasy mi prostě neseděla k chlapovi v obleku... Je mi jasné, že tohle bylo hlavní téma (dva odlišné světy, ale to neznamená, že se nemohou mít rádi), ale tady to bylo příliš daleko od sebe.

16.02.2023 2 z 5


Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Knihu jsem si do seznamu dala kvůli obálce, která mě zaujala. Kniha v podstatě splňovala i to, co jsem od ní očekávala - lehké čtení (taková pohádka pro ženy). Ději v podstatě jí nemám co vytknout, ale zároveň mě kniha neoslovila tak, že bych po ní znovu šáhla.

07.02.2023 4 z 5


Eleanor a Grey Eleanor a Grey Brittainy C. Cherry

S touhle knihou jsem měla problém na začátku - rok 2003 a bylo tam napsané, že si psali na messengeru (FB vznikl až v roce 2004)? Že Ellie hledá na internetu v tom roce 2003 ohledně rakoviny (wikipedie vznik 2001)? Je možné že, v USA to probíhalo trochu jinak, ale myslím si, že v roce 2003 se spíše hledali informace na v knihovnách apod, ale díky tomu, že mi v tom roce byli 3 roky tak úplně nejsem schopna říct. Taky je možné, že se chyba stala někde v překladu, nebo tak
Jinak kniha čtivá, pěkná přečtená za odpoledne

28.01.2023 3 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Nenadchne, neurazí, nepřinese nic nového. Humorné mi to moc nepřišlo teda... Trochu jsem se do toho kopala a sama sebe ptala - jak tohle mohli autorce vydat? Anebo proč to vůbec překládali? Opravdu jsem také nepochopila squaterské chování hlavní hrdinky na začátku, ale možná celá kniha byla určena pro trochu jiného čtenáře.

18.08.2022 2 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Už čekám jako na trní na seriál. Několikrát to málem vyšlo, ale zatím nic. Obsazení už je známé a tak čekám a čekám... a čekám. Knihy jsem si velmi oblíbila. Selekce je moc hezky zpracovaná. Beru ji jako moderní pohádku, kde si chudá dívka najde svého prince, kterého na začátku nemiluje. Také v tomto ohledu spatřuji lehkou vazbu k Hunger Games, i když je to možná to vidím jenom já (kasty, miluje nejdřív někoho jiného, reality show).

15.08.2022 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Kniha je jedním z moderních zpracování příběhů s draky. Originální zpracování, která v podstatě dělá z draka domacího mazla (psa). Tímto se nenechte zmýlit - knihu miluju. Dle mého názoru však filmové zpracování bylo úděsné. V současné době se má rozvíjet seriál, nebo film, které snad doufám bude lepší. Jako snad všichni milovníci Eragona čekám, až se konečně autor rozhoupe k dalšímu fantasy dílu (bohužel sci-fi není můj šálek čaje, a tak poslední knihu jsem nečetla)

15.08.2022 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Tohle je jedna z mých TOP knížek. Po maturitě jsem musela jít a koupit si ji jenom pro sebe, abych si zvýraznila ty nejlepší pasáže. Nápad originální a zároveň ukazuje, jak sebevraždu vnímá osoba, která milovala osobu, která se zabije. Upřímně hloubka této knihy mě zasáhla. Vznikl seriál, který už tak dobrý nebyl, ale kniha je pro mě stále srdcovkou.
Ony dva citáty:
„Myslel jsem na to, že kdyby lidi byli déšť, já bych byl mrholení a ona hurikán.“
„Jak se kdy dostanu z tohohle labyrintu?“
si budu pamatovat pořád... :)

15.08.2022 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Tuto knihu jsem měla půjčenou a upřímně jsem žasla, jak někoho, kdo čte může vůbec zajímat nějaké grafické znázornění problémů, apod. :D Můj šálek čaje to nebyl, nicméně od tohoto autora nikdy knihou nepohrdnu. :)

15.08.2022 3 z 5


Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Měla jsem jiná očekávání... Knihu asi znovu nepřečtu. Námět je velmi dobrý, ale zpracování jsem čekala jiné. Hrdinka má očividně trochu delší vedení, než pro mě bylo přijatelné.

15.08.2022 4 z 5


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Na příběh Eloise jsem se hrozně těšila. Zajímalo mě, kdo zkrotí tu ženu s ostrým jazykem (původně jsem vycházela ze seriálu). Příběh je zajímavý... Není to, co jsem úplně čekala, ale ani nejsem zklamaná... Zajímá mě, jak to uchopí scénáristé... :)

15.08.2022 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Ke knihám jsem se dostala díky seriálu... Věděla jsem, že to nebude takové jako seriál, ale páni!... Kniha je úplně jiná... Základní děj zůstává, ale postavy se dost liší povahově (nejvíce Colin - přijde mi, že v seriálu z něj dělají úplného troubu :( V knize je za mě nejvíc cool postava). Knihy jsou za mě o dost lepší než seriál a to z toho důvodu, že podtrhávají, jak rodina Bridgertonů drží při sobě, což je nejvíc. :) Doporučuji přečíst, když hledáte oddechovku, kterou shltnete za jedno odpoledne...

15.08.2022 4 z 5


Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Příjemná romantika. Vlastně celá série je poměrně příjemnou četbou, která úplně nezatíží hlavu. Tento díl je takový vlažný a ukazuje, že kamarád taky rád. Upřímně se mi tento díl líbil o něco víc než druhý díl.

14.08.2022 4 z 5


Bentley Bentley Melanie Moreland

Kniha se mi moc líbila. Čekala jsem nějaké fraškové drama lásky, ale nakonec se to ukázalo jako velmi příjemná oddechovka, kde se neřešily ohrané problémy. Mám takřka přečtenou celou sérii těchto knížek a zatím tahle je TOP (následuje Ried a Van)

26.07.2022 5 z 5


Kontrakt Kontrakt Melanie Moreland

Upřímně nevím, co autorka hodlá psát v druhém díle. Ke konci už mi to přišlo zbytečně zdlouhavé a o ničem.

26.07.2022 4 z 5