Bentley

Bentley https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427679/bmid_bentley-0k7-427679.jpg 4 756 151

Vested Interest série

1. díl >

Tři mladí muži se seznámí na univerzitě, kde také začne jejich celoživotní přátelství. Minulost diktuje to, jací muži to jsou, současnost však formuje jejich budoucnost. Co se stane, když se každý z těchto mužů setká s tou jedinou osobu, která je mu předurčena? Dokážou se svými city bojovat a odejít? Nebo jeden po druhém podlehnou a poznají sladkou bolest lásky? Vůdce skupiny Bentley je upjatý, formální a chladný. Nesmlouvavý a dávno usedlý, jeho cesty se vždy ubírají stejným směrem. Až do dne, když narazí „na ni“. Na Emmy. Ta mu do života vnáší spontánnost a světlo. Svět, v němž žije, je od jeho světa naprosto odlišný, tu přitažlivost však nedokáže ovládnout. Stejně tak nedokáže vysvětlit, jak se díky ní cítí. Šťastně. Ochranářsky. Milovaně.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Bentley , 2018


více info...

Přidat komentář

Pája699
19.04.2024 5 z 5

Tak tohle bylo moc krásné čtení. Moje romantická dušička zaplesala :-) A všem čtenářům stejného typu vřele doporučuji.

Bentley a Emmy…..nejde si je nezamilovat. Kdo by řekl, co všechno způsobí jedno zakopnutí o starý batoh .-)

Příběh sice opět předvídatelný, ale tak krásně to plyne a čte samo. Pro mě příjemně strávené dvě odpoledne s touto knihou.

Strašně se mi na knize líbí přátelství všech kluků z BAM. Jak drží při sobě, jsou si oporou a můžou se jeden na druhého spolehnout, v každé situaci.

Hurá do druhého dílu!

Luciee113
28.11.2023 4 z 5

Tak jak píší ostatní... bylo to předvídatelné. Ale... i tak to bylo pěkné počteníčko. Docela mě překvapilo, že mě kniha dokázala v některých částech rozesmát a dokonce jsem u jedné i zaslzela. Pro mě, po dlouhé době, překvapení.


annes
15.11.2023 3 z 5

Chtěla jsem si přečíst Grace, moje láska...ale musela jsem začít trochu od začátku, abych zjistila o co jde. Tohle byla slaďárna :-D vážně až moc. Rychle se to četlo, žádná extra zápletka a příběh pro další díl klišé. Nejlepší kámošky s nejlepšími kámoši, to jako vážně? Ale jo, proč ne.
Nakonec jsem ráda, že mi tohle neuniklo. O šťastných koncích se čte dobře.

katerina4564
16.08.2023 2 z 5

Mám ráda knížky tohoto stylu, které slibují více dílů a různé postavy, ale nedostavil se žádný Wau efekt. Přišlo mi že Bentley a Emmy se motali stále ve stejném příběhu, nic nového, jen se poznali a pak taková pohádka o Popelce, akorát že nebyla macecha, ale Greg. Celkové pojetí toho příběhu se mi moc nelíbilo, četlo se sice přirozeně, ale neměla jsem potřebu jí zhltnout na jeden zátah, abych se dočkala happyendu. Sérii tím ale nezavrhuji, docela se těším na příběh Aidena, ten mě v knize zaujal. Tak uvidíme, přečtu si další, ale s odstupem času, teď dám přednost něčemu jinému.

tatafa
06.06.2023 4 z 5

Román je napsán poutavým a čtivým jazykem, který snadno vtáhne čtenáře do děje. Čtení navíc zpříjemňují i slovní přestřelky, vtipná nedorozumění mezi hlavními postavami, a také detektivní zápletka.

Knížku lze především pochválit za zajímavě pojatý námět a vykreslení vztahů nejen mezi hlavními postavami, ale také mezi přáteli.

V příběhu se čtenář setkává s tradičním konceptem "pohádky o popelce", kde se chudá, přímočará spontánní dívka náhodně setká v kavárně s bohatým britským podnikatelem s dokonalým chováním a mluvou a je z toho osudová láska na první pohled.

Autorka dokázala napsat všechny postavy i jejich jednání tak, že nepůsobí černobíle - čtenáře seznamuje s jejich těžkou minulostí a ukazuje, jak jejich dospívání ovlivňuje současná rozhodnutí.

Zajímavé pro čtenáře také může být seznámení s prostředím bohaté developerské firmy a lidmi, pro které je sto tisíc zhruba stejná částka jako pro většinu z nás stokoruna.

Románu lze zcela jistě vytknout velké množství klišé, generalizací a stereotypů, na kterých je postavená celá zápletka.

Zároveň je příběh až neuvěřitelně předvídatelný - už po pár stránkách je čtenáři jasné nejen, jak dopadne tato knížka, ale také jak dopadnou romány o Maddoxovi i Aidenovi.

Osobně mi na knížce vadila i jistá povrchnost, energie a nevyužitý potenciál příběhu, který autorka nedokázala naplno využít.

Knížku hodnotím 4/5 a vřele doporučuji všem romantickým duším, které mají rády moderní romance s erotickým nádechem.

uzivatel3260
15.05.2023 4 z 5

Skvělá knížka, sice pomalejší začátek, ale trpělivost nakonec přinesla růže ;) Kluky z BAM si opravdu zamilujete. Bentley, jak výjimečná značka auta, tak i hlavní hrdina se umí chovat dokonale, bez chyb, uplný Brit. Příběh mírně detektivní, čekáte co se bude dít, postupně se odhalují jednotlivé zápletky, no prostě jsem si to užila! Sice do plné pětky by to chtělo něco ještě trošičku, ale vůbec mi to nevadí.

Příště si musím psát postupně poznámky, určitě by bylo víc věcí co bych chtěla o knize říct.

Tacovševidí
30.04.2023 5 z 5

dlouhý pomalejší rozjezd, ale pak super děj. Je to milé a čtivé. Celou sérii miluju, kluci z BAM jsou úžasní a vtipní.

Domkar9116
29.04.2023 3 z 5

Nebylo to špatné. Ale knihu jsem několikrát odložila, asi ve mně nedokázala vyvolat takový ten pocit: "musím číst dál jinak se zblázním". Ale četla se dobře. Jdu na další díl

miloslava3256
05.04.2023 4 z 5

Zajímavá úvodní kniha serie, hned sem si postavy oblíbila. Těším se na další, jen mi trošku vadil začátek, na to, že jsem byla v polovině knihy - vše bylo super, moc jednoduchý, rychlý s troškou náznaku, že něco přichází. Druhá polovina byla dynamičtější a plná napětí, zvratů a překvapení.

Ewe291
27.03.2023 4 z 5

Knihu citam uz druhykrat a tak ako aj po prvykrat aj teraz mi tam nieco chybalo. Aj ked musim uznat, ze sa cita rychlo a dej plynie krasne. Obe postavi sympaticke a aj vsetci ostatny. Knihu mozem odporucit kazdemu kto si chce oddychnut a pobavit sa

bezzink
16.03.2023 3 z 5

Klasicka romanticka oddechovka s trosku trivialnim radoby detektivnim nadechem. Je to zkratka prumer, ale velice ctivy. Rozhodne jsem od autorky po precteni Kontraktu cekala o dost mene, takze jsem hodne spokojena a poustim se do dalsiho dilu.

Miška935
17.01.2023 4 z 5

Velice příjemná oddychovka u které čekáte co se stane. Me se to líbilo.

cukrovka
06.11.2022 4 z 5

Příjemné, čtivé, předvídatelné, tak jak u těchto příběhů očekávám. Taková romantická oddechovka u které si odpočinu a mohu se těšit i na další příběhy přátel.

mimi55
30.10.2022 3 z 5

Čekala jsem trochu víc napětí. Všechno to bylo takové očekávané, moc sladké a bez nápadu. 3* jsou až moc.

Nermal
15.09.2022 5 z 5

Páni! Tak tohle bylo táák krásné čtení! Emmy si nelze nezamilovat hned od prvních stránek. Je strašně příjemné číst si ty první momenty, kdy se oni dva potkají a zajiskří to. Bentley si jde podruhé na stejné místo pro koláček a úpěnlivě se modlí, aby tam seděla zas...
Mám dojem, že tohle umí Melanie strašně cituplně podat. Nepotřebuje k tomu žádné břišáky s véčkem, ani sex na první dobrou, jen to vzájemné okouzlení.
A všimli jste si? Ta kravata, ani ty prachy tady tak nějak nevadí, protože o ně nejde v první řadě (zlatokopky a pragmatičky, dál nečtěte). Jaké jméno byste daly hlavnímu padouchovi, Greg? Milovníci napětí promiňte, ale tady jste na špatné adrese.
Vy ostatní, co máte rádi romantiku moderního střihu, jste si knížku určitě užili stejně jako já; a taky jste se jednak párkrát zasmáli a jednak se takřka neustále připitoměle usmívali, jak to těm dvěma spolu klape.
Těším se na další pokračování.

uzivatel0983
30.08.2022 4 z 5

Kniha se četla sama...takové příjemné čtení

LucijeT
28.08.2022 5 z 5

Tyhle příběhy mám ráda, čtou se samy a zanechajö příjemný pocit na duši

Nuttelka
14.08.2022 5 z 5

Po přečtení "Kontraktu" jsem se těšila na tuto sérii a začátek s Bentleym je moc povedený. Baví mě toto oddechové čtení a Baronet nikdy nezklame.
Kluci z BAM jsou skvělí, jejich pouto je úžasné a já si tato přátelství moc užívám. Už teď i já vím, že se budu přiklánět ke klučičímu "gangu" této série a jejich protějšky budou pro mě jen doplňky :-) Doufám, že je celá série v podobném duchu a nespadne to do stereotypního módu "odmítání - láska - drama rozchodu - usmíření".
Zde musím zmínit skvělou scénu, kdy šel Bentley koupit Emmy dárek k narozeninám... celé trio (Bentley, Aiden a Maddox) bylo naprosto skvělé a já se opravdu pobavila :-)

andreamrs
12.08.2022 3 z 5

Bentley je prvním dílem série Vested interest, na kterou jsem slyšela jen samou chválu, já se k nadšeným ohlasům také přidala, ale až později. Za mě byl kámen úrazu ten, že jsem četla Bentley hned po knize Vicious od L. J. Shen. Kdo knihu zná, ví, jak vášnivá a emotivní záležitost to je, ta mě úplně pohltila. Proto mi hned po ní přišla kniha Bentley místy chladná, strohá. Nebyla to prostě taková ta intenzivní záležitost.

Celé prostředí bylo ale moc sympatické, nechybělo ani napětí a (jak jinak) i trocha té vášně, ústřední trojice přátel byla sympatická a zábavná (tenhle koncept více mužských přátel opravdu miluju, a ještě když má každý vlastní příběh)! Takže za mě sice s výhradami, ale rozhodně jo!

Surikatka2308
26.07.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Čekala jsem nějaké fraškové drama lásky, ale nakonec se to ukázalo jako velmi příjemná oddechovka, kde se neřešily ohrané problémy. Mám takřka přečtenou celou sérii těchto knížek a zatím tahle je TOP (následuje Ried a Van)

Štítky knihy

přátelství láska vyrovnání se s minulostí

Autorovy další knížky

2019  80%Kontrakt
2020  78%Bentley
2020  85%Aiden
2020  84%Kontrakt 2
2020  86%Maddox

Kniha Bentley je v

Právě čtených5x
Přečtených1 060x
Čtenářské výzvě49x
Doporučených33x
Knihotéce375x
Chystám se číst217x
Chci si koupit56x
dalších seznamech15x