Spímsknihou Spímsknihou komentáře u knih

☰ menu

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

(SPOILER) Japonsko mě nikdy nelákalo. Po přečtení této knihy se to však změnilo! Autorka mě, doslova, do hlavního města Japonska vtáhla, ani nevím jak. Najednou jsem se společně s hrdiny knihy toulala po ulicích Tokia, navštívila jsem s nima všechny místa. A bylo to úžasné! Autorka dokázala dokonale popsat všechna místa. Zamilovala jsem si snad úplně všechno. Čajovnu, která patřila paní Haruky a její rodině. Rozkvetlé saruki. Všechny ty barvy. Bože!
Celkově se mi strašně moc líbí autorčin styl psaní. Myslím ale, že o tom, jak dokonale mě dokázala vtáhnout do děje jsem už shrnula výše. Díky ní jsem si po dlouhé době dokázala opět užívat čtení, a odpočinout si u její knihy. A za to jsem nesmírně šťastná.

Co se týče postav. Zamilovala jsem si Fi, Gabea, Haruky a její rodinu. Zkrátka všechny! Teda ... Dobře, nesnášela jsem Jumi!! Ta ženská mi pila krev!! Ale, naštěstí, to všechno dobře dopadlo.

Ve zkratce: Miluju tuto knihu a strašně moc vám ji doporučuji!! A už teď se moc těším, až si od Julie Caplinové přečtu další knihu.

11.04.2021 5 z 5


Hlavně na to nemysli Hlavně na to nemysli Iva Hadj Moussa

Po dlouhé době jsem četla knihu od české autorky. A jsem hodně překvapená, jak mě kniha zaujala. Ano, je sice pravda, že povídky v této knize nejsou zrovna veselé, ale mě zkrátka dostaly. Donutily mě zamyslet se nad některými věcmi. Některé se mi vryly pod kůži. Chvilkami jsem při čtení cítila bezmoc, poté zase nenávisti vůči některým postávám, chvilkami jsem se smála, chvilkami jsem brečela.
Díky těmto povídkám jsem měla všechny pocity.

Kdybych si měla vybrat jednu povídku, která mě naprosto dostala, tak by to byla povídka „Psi“. Nechci tu nějak spoilerovat, takže se radši zarazím hned na začátku, než se zase rozepíšu. Tahle povídka je ale o statečnosti. O boji zachránit někoho, koho milujete, ať to stojí, co to stojí.

Knihu doporučuji.

24.03.2021 5 z 5


Kontrakt 2 Kontrakt 2 Melanie Moreland

Tento díl se mi líbil více než ten první. Opět oceňuji skvělý autorčin styl psaní, který vás dokáže přinutit knihu přečíst během pár hodin.
Děj byl zajímavý, poutavý. Příběh byl plný lásky, štěstí, přátelství, ale bohužel i plný smutku, utrpení, bolesti. Vše je ale vyváženo a slibuji, že to bude i šťastnější konec, než se nejdříve zdá.

02.03.2021 5 z 5


Všechny barvy noci Všechny barvy noci Karine Lambert

Po přečtení této knihy jsem měla spoustu pocitů.
Byla jsem šťastná, ale zároveň smutná. Byla jsem smutná z osudu, který Vincenta, potkal. Ale zároveň jsem byla šťastná, že to všechno skvěle zvládl! Zvládl se naučit žít se svým osudem, smířil se se vším, co mu život nachystal.
Byla jsem naštvaná, ale zároveň veselá. Naštvaná na jednu osobu, která mě strašně moc zklamala. Osoba, která měla při Vincentovi stát od samotného začátku, ale která se na něj vykašlala. Byla jsem ale veselá, protože náš hlavní hrdina ztratil sice osobu, na které mu hodně záleželo, ale zároveň mnoho získal.

Zkrátka tato kniha mi plno dala. Uvědomila jsem si pár věcí. Díky knize jsem se nad několika z nich i hodně zamyslela.

Kniha se mi skvěle četla. Autorčin styl psaní mě u knihy držel a skoro nepustil. Už z předchozích řádků je znát, že mě kniha oslnila. Postavy byly skvěle. Teda, na úplném začátku knihy jsem se trošku bála, že si nebudu "rozumět" s Vincentem, ale to se naštěstí nestalo. Stal se pravý opak. Hlavní postavu jsem si moc oblíbila. Byla jen jedna osoba, která mě štvala, a to byla přítelkyně Vincenta. Jinak mi byly všechny postavy moc sympatické, například Coline jsem si strašně moc oblíbila.

13.02.2021 5 z 5


Věrný čtenář Věrný čtenář Max Seeck

Tak jo. Dlouho jsem neměla z knihy tak smíšené pocity, jaké mám právě teď, po přečtení Věrného čtenáře. Už dlouho jsem z knihy nebyla tak zmatená jako právě teď. Dokonce jsem se na konci musela vrátit o pár stránek zpátky, abych se ujistila, že mi něco neuteklo.

Děj příběhu je rozhodně zajímavý a originální. Postupně ale kniha dostává úplně jiný směr, než který očekáváte. Což o to. Je super, že vás kniha dokáže překvapit, šokovat, ale v této knize toho na mě bylo moc. Vraždy na motivy knih, okultismus, "čarodějnická" skupina, paranoidní schizofrenie,... A já jsem se v tom pomalu začala zamotávat.

Hodně mě vyváděly ze soustředění části, které se odehrávaly v minulosti hlavní hrdinky, inspektorky Jessicy Niemi. Ano, tyhle kapitoly byly pro příběh důležité, ale jejich smysl pochopíte až na konci příběhu.

Ve zkratce: Za mě je děj knihy skvělý. Bohužel si ale z knihy odnáším rozporuplné myšlenky a plno otázek. A konec knihy bylo jedno velké: COŽE?

24.01.2021 3 z 5


Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Mandy Baggot

Tak tohle jsem prostě na konec roku potřebovala!

Tato kniha mi nahradila Vánoce. Sníh, vánoční nálada, přátelství a láska. Tohle jsou přesně ty věci, které mi tento rok o Vánocích (a nejen o nich). Ale v téhle knize byly.

Tento romantický příběh mě prostě dostal. Stejně tak i jeho hlavní i vedlejší postavy. A to prostředí!! Paříž je nádherné město a autorka ho nádherně popsala. Měla jsem pocit, jako bych v ní byla.

Tato kniha má prostě všechno. Skvělý děj, který vás zaujme. Skvělé postavy, které vám zůstanou dlouho v hlavě. A skvělý styl psaní autorky, který vám nedovolí se od knihy odtrhnout.

Za mě skvělá oddechovka, která je pro vánoční pohodu ideální. Určitě doporučuji.

02.01.2021 5 z 5


Aplikace lásky Aplikace lásky Tash Skilton

Miles a Zoey patří mezi moje nejoblíbenější páry. Celý tenhle příběh patří mezi moje oblíbené příběhy.

Místo, kde se děj odehrává mě naprosto pohltil. New York sice nepatří mezi má oblíbená města, ale v této knize se mi atmosféra tohoto města naprosto uchvátila.
Postavy knihy byly prostě úžasné! Hlavní postavy si nejde nezamilovat. Miles a Zoey vás prostě vtáhnou do svého příběhu.

Celý příběh byl prostě skvělý! Romantický, dojemný, ... Dokázal mě rozesmát i rozplakat. Zkrátka jsem objevila další skvělou oddechovou knihu, která mi dokáže zlepšit náladu.

Díky skvělému stylu psaní autorky jsem se od knihy pomalu vůbec nehnula.

02.01.2021 5 z 5


Citliví, a přesto šťastní Citliví, a přesto šťastní Rose Christine Elle

Pokud patříte mezi empatiky, je tato kniha právě pro vás. Přiznám se, že jsem od knihy nejdříve čekala něco jiného. Ale i tak mě kniha překvapila a v některých věcech mi dost poradila.
Kniha, ve které se dobře orientuje, vám pomůže zjistit, jakým druhem empatika jste, a podle toho vám radí, jak se v jaké situaci zachovat. Tenhle způsob mi přijde moc fajn.
Tato příručka je skvěle napsaná a pro empatiky jako stvořená.

10.12.2020 4 z 5


Román z pokoje 128 Román z pokoje 128 Cathy Bonidan

Miluju oddechovky! A tato oddechovka se právě stala jednou z mých oblíbených. Kniha, složená z dopisů mezi hrdiny, se mi moc líbila.
Moc se mi líbil styl, kterým byl příběh napsán. Je teda pravda, že občas se mi stalo, že jsem se ztratila a musela jsem se znova zorientovat v ději, ale jinak byla kniha skvělá!

07.12.2020 5 z 5


Milované a obávané Milované a obávané Kate Hodges

Tato kniha byla prostě DOKONALÁ. Patřím mezi milovníky mýtů (hlavně těch řeckých). Všechny ženské bytosti, mě něčím očarovaly, něčím zaujaly. Líbilo se mi, že autorka popisovala příběhy z několika pohledů. To, jak se příběh během let měnil, to jak stále ovlivňuje i dnešní myšlení a jak zasahuje do světa kultury.
To se mi strašně moc líbilo.
A ty ilustrace jsou naprosto dokonalé!!

07.12.2020 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Díky podcastu "Opravdové zločiny" jsem začala mít radši thrillery a detektivky. Proto jsem u této knihy neváhala a sáhla jsem po ní. Zaujala mě totiž anotace knihy. A já jsem moc ráda, že jsem dala na první "přečtení", protože tohle byla vážně síla.
Dobře tedy, začátek měl takový pomalý rozjezd. Ale potom? To byla smršť. Najednou příběh dostal takový spád, že jsem se musela několikrát pozastavit, abych to všechno vstřebala. Opět jsem objevila knihu, která pro mě byla plná nečekaných zvratů. A ten konec? Uf, tohle jsem fakt nečekala.

Příběh byl moc hezky promyšlený. Líbilo se mi, že se tu objevovaly i střípky z minulosti. Celému příběhu to dalo skvělý nádech.
Josie Quinnová se pro mě stala hrdinkou. I přes všechny její vlastní problémy a démony se nevzdala odhalování pravdy. Nebála se ničeho a nikoho. Byla rozhodnutá odhalit pravdu. Postavila se pravdě, postavila se minulosti a tajemstvím, která zjistila.

Takže, tu máme skvělý příběh. A ještě bych k tomu ráda přičetla skvělý styl psaní, který mě donutil se od knihy nehnout.

Kniha plná tajemství, záhad, zrady, zvratů, ale také i kniha o lásce, přátelství, odvahy. Kniha, která se skvěle hodí k podzimnímu čtení.

04.11.2020 5 z 5


Ať zemře Ať zemře Sarah Pinborough

Tato kniha je přirovnávaná ke knize Sedmilhářky od Liane Moriarty. Sedmilhářky jsem si zamilovala. A stejně tak jsem si oblíbila "Ať zemře" od Sarah Pinborough.


Příběh Marcie, Keishy, Jasona a Williama mi přišel temnější než příběh Sedmilhářek.

Kniha nebyla "průhledná", tím myslím, že byla plná zvratů. Pokud jsem si myslela, že vím jak to bude pokračovat, tak mě autorka rychle vyvedla z omylu. Ty zvraty byly obrovské, šokující a nečekané! A to se mi na knize hodně líbilo. Objevovali se tu věci zdánlivě "mezi nebem a zemí". Což dodávalo knize ten zajímavý nádech.

Autorčin styl psaní byl skvělý. Celý příběh byl skvělý. A určitě ho doporučuji.

22.10.2020 5 z 5


Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Kniha "Návod na vraždu pro hodné holky", kterou napsala Holly Jacksonová mě zaujala hned při prvním přečtení anotace.
Měla jsem velká očekávání... A jsem moc ráda, že můžu napsat, že kniha všechna má očekávání splnila! A troufám si napsat, že je i předčila.
Příběh byl prostě dokonalý! Úžasný a promyšlený děj. Nečekané zvraty. Skvělé postavy. Skvělý a čtivý styl psaní autorky. Prostě dokonalost.

09.10.2020 5 z 5


Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

Už dlouho jsem se u knihy tak nezasmála. A taky neodpočinula. Tahle kniha je prostě ideální oddechovkou na léto.
Období, kdy se příběh odehrává, je velice aktuální. A hlavně, občas jsem přemýšlela, jak asi může život jiných během karantény vypadat. Zajímalo by mě, jestli se vážně něco takového stalo.
Kniha byla plná vtipných momentů. Byla plná romantický a sladkých momentů. Objevilo se tam i pár zvratů.
Autorčin styl psaní byl čtivý a od knihy vás nepustil.
Postavy byly skvělé. Alexe i Didi jsem si okamžitě zamilovala.
Ve zkratce řečeno, tuhle skvělou oddechovku vám moc doporučuji. Pokud hledáte nějakou rychlovku na cesty nebo jen tak na odpočinek, určitě po ni sáhněte.

08.10.2020 5 z 5


Život v utajení - Příběh agentky CIA Život v utajení - Příběh agentky CIA Amaryllis Fox

Kniha od Amaryllis Fox mě překvapila. Líbilo se mi, že nám autorka přiblížila svůj život v nasazení. Jak nám ukázala i život "mimo službu" a jak může profese jako je ta její ovlivnit osobní i milostný život.

Přiznávám se ale, že mi docela dlouho trvalo, než jsem se do knihy začetla a během čtení se našly části, které mě tolik nezaujaly.

I tak ale hodnotím knihu kladně.

05.10.2020 4 z 5


Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Miluju svět lovců stínů, který autorka vytvořila. A série "Pekelné stroje" je mou vůbec nejoblíbenější.
Líbí se mi na tom všechno. Děj, postavy, ... Knihu moc doporučuji.

29.09.2020 5 z 5


Vítězný oblouk Vítězný oblouk Erich Maria Remarque (p)

Tak tohle je moje nejoblíbenější kniha od Remarqua.
Děj byl zajímavý a nevšední. Líbilo se mi místo a líbila se mi i doba, ve které se příběh odehrával, i když to nebyla doba jednoduchá. Hlavní postavy mi sedly. Prostě paráda!

08.12.2018 5 z 5


Černý obelisk Černý obelisk Erich Maria Remarque (p)

Miluju knížky od E. M. Remarqua! A tuto knížku jsem si stejně jako ostatní knížky zamilovala.

04.10.2018 4 z 5