Ať zemře

Ať zemře https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449535/bmid_at-zemre-0HE-449535.jpg 4 162 54

Být ta druhá může být vražedné. Říká se „jednou záletník, vždycky záletník“. Marcie Maddoxová tvrdě pracovala, aby se dostala tam, kde je teď. Po aféře, která proběhla před několika lety, vede úplně jiný život, ale její nový svět – svět venkovských klubů, jacht a okázalých domů v Savannah v Georgii – není jednoduché udržovat bez ohledu na to, jak moc se snaží. Stejně tak jako není snadné udržet si manžela Jasona, který jí k tomu všemu otevřel dveře. Když se Jasonův šéf vrátí z návštěvy Londýna s novou manželkou, mladá paní Radfordová není vyloženě suvenýr, který si ostatní představovali. Keisha je sexy, neskutečně nádherná a černoška… a rychle převezme Marciino místo krásné druhé manželky. A ve chvíli, kdy Marcie zahlédne nezaměnitelné jiskření mezi Keishou a Jasonem, je načase začít jednat. Pomsta se prý nejlépe podává zastudena, ale během rozpáleného léta se v Savannah krev vaří tak, že by snadno mohla někoho smrtelně spálit. Thriller o prohnané druhé manželce, která pro své postavení udělá takřka cokoliv. Pro čtenáře Sedmilhářek od Lianne Moriarty a fanoušky Lisy Jewell. Sarah Pinborough ve své novince opět dokazuje, že je mistryní svého řemesla, tak hlavně #neprozraďteKonec.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Metafora
Originální název:

Dead to Her , 2020


více info...

Přidat komentář

beruska
01.10.2023 1 z 5

Tak tohle se nepovedlo.... Bohužel.... Nedočetla jsem....

alnahu
28.07.2023 3 z 5

Psychologický thriller plný tajemství a nečekaného zakončení.
Příběh se odehrává na americkém jihu,kde je dobře popsán život jižanské smetánky,kam by se chtěli zařadit i dvě ženy tohoto příběhu, ale bohužel ,to se jim nedaří,jedna pochází z chudých poměrů a ta druhá černoška také nezapadá-tady přetrvávají ještě pozůstatky rasové segregace.
Kniha je místy zbytečně rozvláčná se zdlouhavými popisy osob,kterých je v ději docela dost.


castiglione
27.06.2023 4 z 5

Myslím, že čtyři hvězdy za prvních 300 stránek. Konce, kde autor "narve" tolik děje, že by stačil na tři další knihy, nemám prostě ráda. Příběh, který byl po celou dobu velice dobře rozpracovaný, najednou ztrácí věrohodnost, smysl, začnete se v něm tak trochu ztrácet, a to nejen v postavách, ale i v čase, o charakteru jednotlivých postav ani nemluvě. Vždycky mám pocit, že čtu dvě naprosto odlišné a rozdílné knihy. Knihu Začátek a knihu Konec. Zdá se snad autorovi, že tam všeho bylo málo? Ne vždy platí ono, že buben tvrdí muziku...

evin84
11.05.2023 2 z 5

Tato kniha je slabý odvar oproti knize Ví o tobě. To byla pecka stejně tak i seriál. Příběh této knihy mě moc nebavil a postavách jsem se občas ztrácela.

Pavlína2019
03.05.2023 4 z 5

Ale jo, nakonec takovéto hodnocení... :-)

Větší část knihy mi přišla maličko zdlouhavá - popisy luxusu a hlavně dost "dámské čtení", což nemusím.

Ale závěr a rozuzlení - super!
Napínavé, zajímavé, takto bych konec nečekala.
Vážně nápadité.

Takže doporučuji a přečtu si další, tato byla od autorky má první.

micha-ella
09.09.2022 3 z 5

Pro mne tohle bylo trochu jako cukrová telenovela s přehnaným množstvím dílů - dlouhé, moc dlouhé vyprávění o jižanských paničkách a jejich ,,hrozných" problémech. Dvě zlatokopky - no, ta jedna prý k bohatství přišla nevinně - se nenávidí a pak si rozumějí, užívají si bohatství a kují pikle. Místy jsem se zasmála a sem tam pochytila i moudro.

Madi
24.02.2022 3 z 5

Škoda že si to neudrželo nastavené tempo až do konce. Čím víc se příběh blížil ke konci, tím míň mě bavil.
Pointa mi přišla mdlá, šok jako na konci Ví o tobě se nekonal.

Erummeldë
10.01.2022 5 z 5

Moje třetí kniha této autorky. První polovina mě naprosto nadchla, líbil se mi styl psaní, líbil se mi ten nádech nadpřirozena a jak už je u této autorky zvykem, naprosto překvapila i hlavní hrdinka. Po první polovině už jsem měla trochu obavy, že tuším, jak to všechno skončí, ale autorka nezklamala, velký zvrat, velmi zajímavé rozuzlení. Velmi povedený příběh.

Nikychlupova
23.12.2021 3 z 5

Příběh se četl rychle a dobře. Zápletka se mi líbila. Ale ten konec byl moc rychlý a nepochopila jsem. Dávám tři hvězdičky.

Calibra
28.11.2021 3 z 5

25/21 Začátek se mi moc líbil… myšlenky Marcie mě velmi zaujaly…. na začátku… později uz toho přemýšlení bylo až moc. Čekala jsem trochu víc napětí a akce, za to sexu tam mohlo být trošku méně. Téma Woodoo bylo příjemným zpestřením.

Sigurd_Lesandi
07.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Od autorky jsem už četl Ví o tobě a zprvu se mi to hodně líbilo, ale časem mi na tom jistá věc začala vadit. Autorčiny knihy na mě totiž působí tak, že napíše průměrnou knihu a udělá z ní bestseller díky tomu, že na konec narve co největší množství zvratů.
Ať zemře mělo úžasný průběh. Autorka umí dobře vykreslit atmosféru jak okolí, kde se příběh odehrává, tak typickou thrillerovou, kterou od těchto knih chcete.
Postavy byly propracované. Bylo vidět, jak má každá jinou psychiku a mnohdy jsem jim chtěl vidět do hlavy.
Konec mě ale dokázat dost zklamat. Autorka tady jen potvrdila mou teorii. Chtěla za každou cenu dát na konec co nejvíce zvratů. Bohužel pro mě byla většina umělá a mnohdy nelogická.

POZOR SPOILER
Jako příklad můžu použít vztah Marcie a Jacquie. Tyhle dvě se bytostně nesnáší a dávají si to náležitě najevo. Jacquie ale na konci přijde za Marcie s tím, že ji sice moc nemusí (jejich nenávist bych opravdu nenazval jako: moc tě nemusím), ale celou dobu je na její straně a chce jí pomoct.
KONEC SPOILERŮ

Kniha mě bavila, měla skvělou atmosféru i postavy, ale konec mě bohužel dokázat zklamat. Jsem ale rád, že jsem si ji přečetl a líbila se mi více, než Ví o tobě.

jasmína
05.11.2021 5 z 5

Knihy od této autorky se mi čtou moc dobře, horší už je to s jejich seriálovou podobou, aspoň u mě....

pedroK
04.09.2021 4 z 5

Bylo to dobré... čtivé, žádný krvák. Rozuzlení na konci zajímavé! Za mě dobrý.

florentinas
12.08.2021 3 z 5

moc dobré čtení

JancaKube
20.06.2021 2 z 5

Tak tohle se moc nepovedlo.

soukroma
06.06.2021 4 z 5

Nečekaně zajímavé a napínavé: vypadalo to na román pro ženy, z exkluzivního prostředí bohatých města Savannah, ale vyklubal se z toho velmi komplikovaný krimi příběh s mnoha rodinnými tajemstvími a starými i novými zločiny.
Líbilo se mi, jak z knihy pěkně dýchal ten duch amerického jihu, s kráskami s nosy nahoře, opírající se o bohatství mnoha generací a uzavřenou komunitu starých známých. Tady jsou to už dámy v letech, přitom dva muže v letech potkalo "terno" v podobě mladých druhých manželek, které jsou odjinud a z jiné třídy, a to jim nikdo nedaruje. Peníze, zpronevěry, láska, nevěry, zlatokopectví, homosexualita, snaha dostat se dál a výš, nebo naopak udržet status quo, dotáhnout pomstu do konce, a to ještě podpořeno dávkou bílého voodoo... Dobrá, čtivá kombinace, až do posledních stran a slov, jimiž evidentně příběh nekončí (a je na čtenáři, aby si splétal možné pokračování).
Všechny postavy byly vcelku věrohodně vylíčené, jak se skládaly střípky z minulosti a odhalovaly se současné činy. Ovšem osobně mne nakonec velmi překvapila vypravěčka. 85% První kniha autorky, možná zkusím i další...

"Vstoupíte do života jiných lidí a zapomenete, kolik se toho událo předtím."

"Lidé v tomhle městě dovedou být nevyzpytatelní... Zabývají se prkotinami. Kladou přehnaný důraz na povrchní dojem. Ale když jde do tuhého, když se přižene velká bouře, tohle všechno zmizí. My jsme hrdí na svoje křesťanské hodnoty, Na ty skutečné. Nesuď nás moc rychle. Hledej v lidech to nejlepší. Spravedlnost. Laskavost. ... Navíc jsme tady všichni prosáklí dějinami. V každé rodině se v minulosti vyskytl nějaký hříšník. To tě naučí být chápavá a nesoudit lidi na základě cizích chyb."

"Často se bojíme, že si o nás lidé možná myslí to, co si o sobě myslíme my sami."

katasokolov
09.05.2021 4 z 5

Ti boháči mají ale těžký život :-D. Do movité smetánky v Savannah se občas přivdá i nějaká ta chudší, ale moc pěkná dívenka. V této knize můžeme sledovat hned dvě takovéto nadšené lezkyně po pomyslném společenském žebříčku. Co když vás ale dostihne vaše minulost, nebo je to snad minulost vašich drahých poloviček, která si konečně přišla vyřídit účty?! Této knize nechybělo napětí, tajemno, zajímavý příběh, skvělé popisy jižanské americké smetánky a superčtivost. Místy mi to připomnělo AHS: Coven a v jednom momentu i třeba takový Deník Bridget Jones 2. Pinborough je v tomto žánru vážně dobrá, a proto se tedy rozhodně v budoucnu nebráním dalším jejím knihám. Dokonce myslím, že by podle tohoto dílka mohl vzniknout i seriál, podobně jako nyní z její knihy Ví o tobě! Jediné, co mi trochu zkazilo požitek, byl ten otevřený konec. Jinak celou knihu myslím dobře vystihne větička, kterou jsem použila naposledy u recenze knihy Holanďanka: “karma je sviňa”.

L.Helena
08.05.2021 3 z 5

Podle mě se vůbec nejedná o thriller, spíše o společenský román, v jehož druhé půlce dojde k určité události, kterou následně vyšetřuje policie. Celý příběh byl hodně rozvláčný, spousta vaty i nezáživných pasáží. K pochopení vztahů a charakteru postav by úplně stačilo, kdyby děj knihy byl minimálně o třetinu kratší. Příběh by měl větší spád a líp by se četl. Takto mně to připadalo jako telenovela převedená do literární podoby. Konec ovšem opravdu vynikající.

gordon13
06.05.2021 4 z 5

Pěkně prohnaná kniha :-)
Skvěle se četla, v některých částech se ale hodně opakuje a příběh tak působí zdlouhavě a natahovaně...nicméně je to dobré čtení a konec je absolutně jedničkový! Ten se mi líbil moc!!

Veju007
15.03.2021 4 z 5

Tohle zase bylo skvělý, ach! Nadupaný thriller, každou chvíli další “pohroma”, život pracháčů není žádný zázrak, jeden zvrat a podraz za druhým. Trochu jako když Zoufalky potkají Sedmilhářky a Stepfordské paničky.
Akorát...to, co se tam přibližně v půlce začalo pomalinku objevovat, se mohlo objevovat MNOHEM víc!Závěr byl skvělý, nikomu nevěřte a takové rozuzlení jsem nečekala! Tuhle autorku naprosto zbožňuju.
Ale TAMTOHO tam prostě mohlo být víc!

Štítky knihy

nevěra tajemství pomsta thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Sarah Pinborough
britská, 1972
2017  77%Ví o tobě
2018  80%Tiché lži
2020  76%Ať zemře

Kniha Ať zemře je v

Právě čtených2x
Přečtených192x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce129x
Chystám se číst101x
Chci si koupit35x
dalších seznamech2x