Mechanický anděl
kniha od: Cassandra Clare (p)
KoupitKoupit eknihu
1. díl nové trilogie od autorky Nástrojů smrti. Poté, co osiřelé Tesse Grayové zemře teta, která se o ni starala, vyplouvá dívka v dubnu roku 1878 z New Yorku do Londýna za svým bratrem Nathanielem. V přístavu na ni však nečeká Nate, nýbrž prapodivná dvojice žen, jimž se přezdívá Temné sestry. Uvězní ji v jejich domě a připravují ji pro záhadného Magistra, který ji chce získat. Při nezdařeném útěku Tessa zraní jednu ze služebných, ze které se vyklube podivná mechanická bytost. Záchrana přijde z nečekané strany – v Temném domě se objeví Will Herondale, jeden z lovců stínů…...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239761/big_pekelne-stroje-mechanicky-andel-B9t-239761.jpg 4.41421Pekelné stroje 1.
Žánr:
Literatura světová, Romány, Fantasy
Vydáno: 2015, Yoli (ČR)
Clockwork Angel, 2010
Komentáře (229)
Kniha Mechanický anděl

Cassandra Clare prostě umí psát :) Tohle byla jízda od začátku do konce, naprosto promyšlený děj plný zvratů, dobrodružství a napětí se špetkou historična, magie a fantasy. Výborné a já se vrhám na další!

Na knížku jsem narazila díky komentářům zdejších čtenářů, tak jsem ji zkusila. Knížka mě vtáhla do děje a než jsem se nadála, byl konec, takže honem sehnat a začíst se do dalšího dílu.

Od autorky jsem četla Nástroje smrti a ty se mi strasne líbily, takže další série od autorky byla u mě na seznamu. Musím říct, že je to o trochu slabší než jine knihy. Kniha je čtivá a zajímavá, líbí se svet lovců stínů a návaznost na NS. Posledních 150 stránek bylo nejlepší. Byla tam akce a drama, a to mě velmi bavilo. Také se mi líbí milostný trojúhelník, který v knize je.
Jednoduše je to další skvělá knížka a skvělý začátek nové série. Těším se na další díl!

Zkoušela jsem Nástroje smrti, ale ty jsem ani nedočetla. Po nějaké době, mě zaujal tento titul a ani jsem vlastně nějak nezaregistrovala, že jde o stejného autora. Až posléze mi to došlo. Je tam cítit stejný rukopis a to je pro mně velký špatný. Prostě mě to nějak nebaví. Neříkám, že je to špatné, ale nic pro mně. S touto autorkou už to zkoušet nebudu.

Tuhle knihu bych asi sama nevybrala, ale dala jsem na doporučení čtenářů a zkusila ji. A musím říct...super! Kapitoly byly sice delší, ale nevadilo mi to. Příběh byl skvěle vymyšlený a nebylo tam nic složitého na vysvětlování, co by vám zkazilo požitek a museli se v příběhu vracet. Myslela jsem, že se vztah hlavních hrdinů na konci uzavře, ale autorka mě vyvedla z omylu a tak podpořila mou zvědavost. Takže musím přečíst další díly, abych věděla jak to celé dopadne. Romantická fantasy knížka, která vás skvěle vtáhne.

Shadowhunters jsou moje srdcová záležitost, takže mně se to určitě moc líbilo a těším se, až se začtu do dalšího pokračování.

Pustila jsem se do této knihy hned po přečtení série Nástroje smrti a tak jsem již věděla do jakého světa vstupuji a jakým stylem paní spisovatelka píše. Prostředí šedivého, studeného Londýna 19. století se mi moc líbí a tentokrát jsem spokojená i s postavami hlavních hrdinů. Tessa je mi sympatická a dvojice Will a Jem - zlobivý a hodný chlapec, přátelé a parabatai.. Jak tenhle trojúhelník dopadne..

Rozjezd pomalý a chvílemi jsem vážně trpěla a chtěla části i přeskakovat, ale posledních sto stran to víceméně zachránilo a jako celek to vážně špatné nebylo. 3,5/5
Štítky
steampunk pro dospívající mládež (young adult) démoni lovci stínů vlkodlaci upíři nefilim
Autor a jeho další knihy
2022 | ![]() |
2013 | ![]() |