Vánoce v Paříži

Vánoce v Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344329/bmid_vanoce-v-parizi-PLZ-344329.jpg 4 262 91

Paříž je vždycky dobrý nápad, řekla kdysi slavná herečka Audrey Hepburnová. Už proto, že Paříži se říká město lásky. Tak kam jinam zamířit, když vám láska chybí? Ava s nejlepší kamarádkou Debs se tam vydají právě o Vánocích. Zrovna začalo sněžit, Eiffelovka zlatě září a všude voní svařené víno a čokoláda. Když potkají záhadného fotografa Juliena, který má oči jen pro ni, Ava skoro zapomene na své předchozí zklamání. Jenže jednou si už ale spálila prsty, a tak váhá. Zvlášť když ji proradný expřítel začne bombardovat smskami. Uvěří Julienovi, i když odhalí jeho tajemství? Najde v nejromantičtějším městě novou lásku? Dojemný, vtipný a láskyplný příběh je tím pravým pro správnou vánoční atmosféru.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

One Christmas in Paris , 2016


více info...

ErčaV.
ErčaV.
16.02.2024 4 z 5

Kniha mě bavila, je to krásná oddechovka u které člověk nemusí nějak přemýšlet.

Alienn
Alienn
15.01.2024 4 z 5

Tak toto bylo příjemné oddechové čtení a ještě jako bonus s vánočním nádechem, přesně to jsem od knížky čekala. Příběh sice s jasným koncem, ale hezky plyne a postavy všechny sympatické.


vercatko20
vercatko20
22.12.2023 2 z 5

Tohle nebylo úplně nejhorší. Notting Hill byl teda lepší, ale New York byl zase propadák, takže tenhle díl to vyvažuje. Přesto si ale více než dvě hvězdy nezaslouží, a to i z důvodu, že ač to má být vánoční příběh, atmosféru Vánoc to tedy nemá.

Co mě ale nejvíc drásá smíchy, na knihách tohohle typu, je vždy: "Stal/a ses mou nejdůležitější osobou v životě" poté, co se znají tak týden :D
Takže najednou odsuneme všechny, co známe celý život, stranou a člověka, kterého známe týden, dáme ne nejvyšší příčku důležitosti :D

Dále mě taky rozesmála pasáž:
"Přestaň na mě takhle koukat."
"Jak takhle?" zeptal se a přiblížil se kousek k ní.
"Jako kdybys mě chtěl... celou olízat," vypadlo z ní to, na co myslela.
CELOU OLÍZAT? :DD Proboha, kdo takhle mluví?! :D

Jo a jedna věc na závěr - slovo "camembert" už nechci NIKDY. V. ŽIVOTĚ. SLYŠET.
Tolikrát snad nebylo použitý ani v reklamě na camembert.

JankaV80
JankaV80
26.11.2023 2 z 5

Naprosto souhlasím s komentářem uživatele "Gabetka" k této knize. Jako oddychová kniha na dovolenou nebo při nemoci dobrý, ale jsem si 100% jistá, že dlouhodobě mi v paměti nic nezůstane. Navíc mi připadalo, že v příběhu se řeší zbytečně moc problémů, které stejně všichni víme, jak dopadnou (bylo by překvapení, kdyby to bylo jinak). Knize by podle mě prospělo zkrátit ji tak o 80-100 stránek a ubrat na množství problémů, které se v ní řeší.

monika0181
monika0181
19.11.2023 5 z 5

To je moje druhá kniha od autorky a rozhodně z ní mám mnohem lepší pocit, než z knihy první. Máme sice opět velmi rychlý zamilovaný příběh s krásným popisem prostředí, ale co hlavně, tentokrát ke mně příběh opravdu promlouvá a já si ho užila. Na pozadí vnímáme velké potíže Juliana vyrovnat se se smrtí sestry a vlastním zraněním a u Avy její nerozhodnost se postavit matce, že chce jít vlastní cestou. Jak se to táhne velkou částí příběhu může to na někoho působit nepříjemně, ale ani ve skutečném životě se těmto situacím nepostavíme a nevyřešíme je ze dne na den. Za mě povedená kniha s milým příběhem, která je k teplému čaji a pod deku a užijte si zimní Paříž. A jen poznámka na závěr, moc se mi líbilo, jak Julian oslovoval Avu.

knihovniceS
knihovniceS
07.09.2023 4 z 5

Vánoce v Paříži
V Paříži jsem byla před 43 lety v létě jenom 3 dny, ale zanechala ve mně nezapomenutelný zážitek. Na zimní Paříž jsem se těšila a nezklamala mě. Známá místa a milý příběh mě bavil: dívka Ava zklamaná v lásce potká tajemného francouzského fotografa Juliena ..., to je vše co vám prozradím. Co z toho bude a jak se děj vyvine si přečtěte sami. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.

Gabetka
Gabetka
24.01.2023 3 z 5

Jako oddechové čtení ano, ale nic co by dlouhodobě utkvělo v paměti. Prostě víte, jak to dopadne už na samém začátku, když se postavy představí. Zarazily mě časové nesrovnalosti a vztah Avy k matce, když ve čtyřiadvaceti není schopná argumentovat, že chce žít svůj život jinak, než si matka představuje. Klidně bych pár stran ubrala, aby to více odsýpalo, protože se spousta myšlenek často opakovala.

aquaver
aquaver
15.01.2023 4 z 5

Ideální vánoční čtení s milým příběhem, u kterého sice hned víte, jak se bude vyvíjet dál, ale i přesto vás chytne a nepustí.
Jako roztomilou oddechovku rozhodně doporučuji.

Leonis
Leonis
15.01.2023 3 z 5

Prvně musím zmínit, že nechápu hodnocení na DK. Nejedná se úplně o top čtení, ale rozhodně se mi příběh moc líbil, i když mě nenaladil úplně na vánoční atmosféru, ale spíše na zimní zasněženou Francii. Jak už mnozí zmiňovali, autorka dokáže opravdu úžasně vykreslit veškerá místa a památky, také nejrůznější jídla a hlavně kafé. Postavy mi byly velmi sympatické, děj byl optimistický, pohodový. Protože se však v knize žádný velký zvrat nekoná, strhávám hvězdu za větší počet stran.

Nattali.ka
Nattali.ka
01.01.2023 3 z 5

Pěkné pohodové nenáročné čtení, sice mi přišlo že úplně vánoční atmosféra z toho nesálá, jako jsem čekala podle názvu, ale na zimu v Paříži to čtenáře naláká a jednotlivá místa jsou tam krásně popsány. Děj je samozřejmě jedno velké klišé aneb když 2 kamarádky potkají v Paříži 2 Francouze a každá se do jednoho z nich zamiluje. Tohle je pro mě vždy to nereálné, když se hlavní postava setká s naprostým cizincem a pak s ním tráví, v tomto případě, každičký den celé dovolené. Hodnotím průměrně, nejlepší na knize bylo seznámení s částmi Paříže.

PeťulaV.
PeťulaV.
08.12.2022 4 z 5

Moc milý romantický příběh odehrávající se v Paříži a ještě k tomu o Vánocích. Prostě dokonalá romantika a na tuhle dobu to pravé na zahřátí u srdíčka. Vánočně mě tahle knížka až tak úplně nenaladila, ale příběh jako takový se mi jinak líbil moc. Autorka krásně popsala mmj. i památky v Paříži a po všech těch zmiňovaných dobrotách se mi při čtení sbíhaly sliny :-D Není to příběh jen o lásce a Vánocích, nabízí toho víc a i proto přidávám nakonec o jednu hvězdičku navíc. Konec mě dojal, jsem citlivka. Na tuhle knížku jsem se chystala už dýl, řada na ni přišla teď a určitě nelituji. Akorát na teď takhle před Vánoci je to ideální volba.

Veňa2
Veňa2
27.11.2022 4 z 5

Krásný romantický příběh, pro všechny romantické duše. Jelikož miluju Paříž, tak se mi kniha líbila o to víc. Stran by stačilo méně, to je pravda.

Gracinka
Gracinka
18.11.2022 3 z 5

Knížka příjemná, dej taky, ale moc se toho nedělo. Stačilo by o 200 stran méně a pořád by byl příběh kompletní.
A co mě strašně rozčilovalo bylo to, že hlavní hrdinka celé dny chodila ve sněhu a mrazu v converskach a vůbec jí nebyla zima.

Belanna
Belanna
16.09.2022 4 z 5

Knížky tohoto druhu moc nevyhledávám, ale tato se mi líbila.
Jednoduchý a přesto velmi lidsky pojatý příběh, krásně zachycená místa v Paříži a navíc kouzlo zimy a Vánoc. Poutavý styl vyprávění, příjemné, pohodové čtení.

pinussilv
pinussilv
16.01.2022 2 z 5

Odpočinková kniha, když se člověku nechce moc přemýšlet nad ničím. Patří to k Vánocům, stejně jako Vánoce v New Yorku. Přečtu a zapomenu.

Lucia1989
Lucia1989
05.01.2022 3 z 5

Nenadchne, ani neurazí. Oddychovka počas adventu. Žiadne prekvapenie sa nekonalo. Už by som nekúpila, pri knihách hľadám viac než zaľúbili sa a medzitým sa skoro nič nestalo okrem toho, že snežilo.

happy-smile
happy-smile
03.01.2022 4 z 5

Milá knížka, úsměvná. Taková pohodovka na odpočinek v čase vánočních svátků. Druhá knížka se zimní tématikou, kterou jsem od této autorky četla (předtím Vánoce v New Yorku) a obě měly podobné odpočinkové vyznění.

Evaho73
Evaho73
31.12.2021 3 z 5

Túto knihu odporúčam ako príjemné oddýchové čítanie so zaujímavými postavami, ktoré sa ocitnú v rôznych neočakávaných situáciách, postupne sa vysporiadavajú so svojimi problémami, aby sa vyrovnali s minulosťou a tým dospeli k poznaniu, kým skutočne chcú byť.
Dokonale opísaný predvianočný, zasnežený a mrazivý Paríž, dodáva tomuto príbehu kúzelnú sviatočnú atmosféru.

lihate
lihate
26.12.2021 4 z 5

"Mysli na to jako na àbientôt, a ne jako na au revoir nebo fin.“

Tohle bylo tak sladký. Jako když jíte tří patrový dort jen se svým nejlepším kamarádem. Jako pohlazení a pomazlení od přítele.
Vánoční příběh Avy a Juliena. Příběh o lásce a štěstí. Příběh plný vztahů a emocí. Krásný příběh plný splněných přání.
V tomto období to byla naprosto ideální kniha. Od začátku byla dost čtivá a krátké kapitoly tomu ještě přidali. Ava byla skvělá. Milá, spolehlivá, snaživá a ze všeho nejvíc celý život bojuje se svou matkou. Potřebuje se vymanit z jejích vlivů, aby žila konečně svůj vlastní život.
Julien, chytrý, milý, trochu zlomený a znechucený tím, co ho v životě potkalo. Umělec každým coulem.
Přesto, že je jasný, jak to skončí, tak celý ten příběh je moc hezký. Chvílemi jsem se smála, většinou usmívala a celou dobu jsem z knihy měla skvělou náladu a myslela na to, co bude dál a jak to vyřeší až bude čas odjet.
Rozhodně na vánoční období doporučuji.

"Oči pohledem vystihují osobní názor, ukrytý v srdci každého člověka."

"Mít nejoblíbenější kousek znamená uzavírat se před možností zamilovat se do něčeho dalšího.“

"Vždycky musíme věřit, že slyšet pravdu je lepší než cokoliv jiného.“

Lofda
Lofda
22.12.2021 4 z 5

Záměrně jsem sáhla po knížce se zimní tématikou, Vánoce se přece blíží. Od autorky jsem četla už několik knih, baví mě její styl vyprávění a ani tentokrát jsem nebyla zklamaná. Děkuji za procházku po Paříži, těším se, až tam taky vyrazím.. A všem, co mají rádi milé romantické oddychovky, ráda doporučím k přečtení.