spikem spikem komentáře u knih

☰ menu

Houževnatost – Síla vytrvalosti a vášně Houževnatost – Síla vytrvalosti a vášně Angela Duckworth

Skvělá a velmi čtivá kniha, mohu jen doporučit. Před touto knihou jsem četla knihu od Carol Dweckové - Nastavení mysli. Byla to dobrá volba, protože růstové nastavení mysli a houževnatost jdou ruku v ruce.

19.08.2023 5 z 5


Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Tato kniha byla první, po které jsem před lety šáhla, když jsem se rozhodla, že se chci věnovat osobnímu rozvoji. Byla to dobrá volba, protože aby si každý dokázal správně rozvrhnout čas a naplnit ho užitečnými činnostmi, je dobré, pro začátek, přestat prokrastinovat. Doporučuji.

01.08.2023 5 z 5


Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál Nastavení mysli – Nová psychologie úspěchu aneb Naučte se využít svůj potenciál Carol Dweck

Skvělá a velmi čtivě napsaná kniha, kterou by si měl, aspoň pro zamyšlení, přečíst každý, a dle mého, ideální téma do škol. I přes příběhy z praxe nás příjemně uvede do problematiky fixního a růstového myšlení, pomůže nám pojmenovat naše démony fixního myšlení a ukáže nám nelehkou, ale pestřejší cesu k růstovému myšlení, na které můžeme jen získat. Kniha nám dá to nejdůležitější co potřebujeme, a to motivaci a přes jednoduché kroky nám pomůže vykročit. Pak už je na každém z nás, jak si povede. Hlavní je se nevzdávat, i přes prvotní neúspěchy. Rozhodně se ke knize budu vracet. Doporučuji.

01.08.2023 5 z 5


Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Skvělá kniha, která nám ukáže, že se na svět a fakta lze koukat různymi způsoby, a že častokrát máme z běžného pohledu na svět jen omezený přísun informací. Doporučuji. ;)

19.02.2021 5 z 5


Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Velmi příjemná kniha, která nás přes krátké příběhy nechá nahlédnout do života autora a je plná zajímavých životních myšlenek. Pro mne velmi relaxační četba.

04.02.2021 5 z 5


Devatenáct set osmdesát čtyři Devatenáct set osmdesát čtyři George Orwell (p)

Nadčasová a skvěle napsaná kniha o tom, kam až může dojít lidská touha podmanit si svět a ovládnout celou společnost.

30.01.2021


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Hluboký příběh plný odhodlání, vůle a pokory. Je to jako v životě každého z nás. Občas se pustíme do věcí, které třeba nemají úplně stoprocentní výsledek, ale na konci víme, že to stálo za to.

30.01.2021


Soukromé životy Soukromé životy Diane Chamberlain

Tato kniha mě neskutečným způsobem vtáhla do děje a díky velmi zajímavému příběhu jsem ji přečetla jedním dechem.

14.09.2020 5 z 5


Zdi tvé Zdi tvé Michael Třeštík

Kniha mě velmi oslovila. Nelehké životní příběhy tří hlavních postav, které se prolínají s pohledy do světa umělců a tím celý příběh krásně podkreslují. Příběh je příjemně posazený do osmdesátých let minulého století. Na konci knihy mě mrzelo, že nepokračuje.

06.12.2019 5 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Velmi dobrá kniha pro každého, kdo si chce udělat pravdivý obrázek o našem současném panu premiérovi. Mohu jen doporučit.

26.08.2019 5 z 5


Leden Leden Sara Gallardo

Příjemný příběh zachycující nezkreslený pohled na argentinský venkovský život. Na první pohled možná krátký příběh, ale obsahem velmi bohatý.

26.01.2019 5 z 5


Stín kapradiny Stín kapradiny Josef Čapek

Velmi příjemná a poutavá kniha, která mě svým stylem a hloubkou příběhu úplně pohltila.

20.01.2019 5 z 5


Matčin stín Matčin stín Diane Chamberlain

Poslední díl série Kiss River, který přináší spoustu vysvětlení a elegantně uzavírá jeden dlouhý příběh. Při čtení celé série jsem si tak oblíbila popisované pobřeží s majákem v Outer Banks, že bych se tam nejraději jela hned podívat ;)

18.01.2019 5 z 5


Krakatit Krakatit Karel Čapek

Poutavý a pěkně vykreslený příběh hlavního hrdiny Prokopa, který i přes prozrazení a zneužití jeho velkého objevu prožije při honbě za zastavením katastrofy chvíle, které jsou pro něj nezapomenutelné.

18.01.2019 5 z 5


Věc Makropulos Věc Makropulos Karel Čapek

Velmi příjemná komedie, která se zamýšlí nad jedinečností života, která rozhodně nezávisí na dlouhověkosti, protože po pár stoletích by nejspíš ze všeho byl stereotyp.

18.01.2019 5 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Velmi nadčasové dílo, které je svou myšlenkou v historickém hledisku nevyčerpatelné, protože podstata lidského pokolení se v základu nemění.

17.01.2019 5 z 5


Hrrr na ně! Hrrr na ně! Terry Pratchett

Další kniha ze série Úžasná Zeměplocha, kterou jsem přečetla jedním dechem, skvěle jsem se bavila celým příběhem i jednotlivými postavami a těším se, až si přečtu další knihu od pana T. Pratchetta ;)

17.01.2019 5 z 5


Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Zahrada je jedna z nejoblíbenějších knih mého dětství, ze které si některé úryvky stále pamatuji a velice ráda do ní náhlédnu i v současnosti.

15.01.2019


Proklínám řeku času Proklínám řeku času Per Petterson

Kniha velmi dobře popisuje dobu, ve které hlavní hrdina žije. Závěr příběhu je sice otevřený, ale dokonale vystihuje celkový děj knihy a nechává prostor k zamyšlení. Velice dobrá kniha. Doporučuji.

15.01.2019 5 z 5