Šošana Šošana komentáře u knih

☰ menu

Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Kniha se opravdu dobře čte, má to spád, to jo... Ale jinak je příběh naivní, zamotaný a romantický až je to prostě neuvěřitelné... Dialogy jsou místy směšné (takhle by to přece nikdo neřekl) a plné romantických klišé. Pro sebe si ji řadím do kategorie: Prostě jednoduchá oddychovka pro ženy.

20.03.2019 3 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Kniha je čtivá, ale příběh uspěchaný a vyprávěný po povrchu. Přitom mi připadalo, že má obrovský potenciál pro vykreslení vnitřního světa postav - ten ale autor nevyužil a mě kniha do děje nevtáhla.

21.12.2017 2 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Jak tu již bylo několikrát řečeno - z prvního dílu série jsem byla nadšená a těšila jsem se na pokračování, pak ale nastalo zklamání...

(pozor drobný SPOILER)
Druhý díl slabší, ale ještě dobrý...třetí díl nic moc - až příliš velký prostor v knize dostaly zdlouhavé popisy bitev a strategie války na všech frontách a jen tak mimoděk a pro mě tedy zmatečně (snad aby byl příběh tak nějak vysvětlen) jsme se dozvídali, kdo je Spojenec a proč chce zničit svět. Škoda...

21.12.2017 4 z 5


Kniha zvláštních nových věcí Kniha zvláštních nových věcí Michel Faber

Z knihy mám rozporuplné pocity. Myslím, že obrovská reklama dílu spíše škodí, podporuje přílišná očekávání, která kniha bohužel nenaplní - alespoň ty mé ne... Děj je dlouhý, chvílemi opravdu nudný, fanatické myšlení věřícího hlavního hrdiny mě otravovalo. Kniha byla zajímavá až ke konci. S čím souhlasím je, že kniha je krásně napsaná. Ač mě příliš nenadchla, občas se k ní v myšlenkách vracím, sama nevím proč...

23.01.2017 3 z 5


Podpis všech věcí Podpis všech věcí Elizabeth Gilbert

Také nemám v knihách moc ráda dlouhé popisy a obvykle se u nich nudím, ale v téhle knize mě překvapivě nevadily. Příběh neměl rychlý spád, ale přesto jsem se od čtení nemohla odtrhnout a ráda jsem se ke knize vracela. Je to příjemné oddechové čtení a během celého příběhu mě napadala dvě slova, která pro mě příběh vystihují - "milé a krásné".

02.03.2015 4 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Osobně mě první díl série zaujal, ale to co následuje v dalších knihách mě naprosto pohltilo.
Pro všechny, kteří se odhodlávají Pistolníka přečíst i pro ty, kteří se nedokáží od příběhu Rolanda z Gileadu odpoutat přikládám odkaz na skvělou recenzi celé série Temná věž: http://www.horror.cz/hororove-knihy/clanek_dark-tower--the---komplet-stephen-king--temna-vez_2237/

Já jeho cestě už nadobro propadla...

19.07.2014


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Zamilovala jsem si ten krásný styl psaní, úžasné...

..."Na oblačné lano nakreslil dvě postavičky - hubenou holku a vysušeného Žida - a ty šly, s rukama roztaženýma kvůli rovnováze, směrem k crčícímu slunci." .... "Bylo pondělí a oni šli po laně ke slunci."

12.06.2014 5 z 5


Dvanáctka Dvanáctka Justin Cronin

Páni, opravdu skvělá kniha, od začátku do konce, na každé stránce, se stále něco dělo.. Stejně jako v předchozím díle byl příběh zpočátku roztříštěný, ale postupně do sebe vše začalo zapadat. Za mě rozhodně lepší než první díl!

19.05.2014 5 z 5


Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Opravdu nádherná kniha, není co dodat.

18.02.2014 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Velmi smutný, ale přesto krásný příběh, čtivě napsaný. Ráda si od Murakamiho přečtu další knihu.

11.02.2014 4 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Kniha vykresluje hlavního představitele z úplně jiného úhlu než je obvyklé. Mě osobně kniha umožnila alespoň trochu nahlédnout na příčiny a vcelku logický vývoj osobnosti, který nakonec vyústil ve "stroj na smrt". Jak už zde bylo napsáno, hlavního hrdiny mi bylo spíše líto, než že by vzbuzoval nenávist.

11.02.2014 5 z 5


Skála Skála Peter May

Začátek knihy mne příliš ne nadchl. Možná to bylo z části způsobené gaelskými výrazy a jmény, které mě při četbě zpomalovaly. Často jsem se vracela na začátek knihy, kde ale byla uvedena výslovnost jen některých slov. Zhruba v polovině však příběh "přidával na obrátkách" a závěr? Uf... Jeden zvrat za druhým a od knihy jsem se prostě už nedokázala odtrhnout (gaelské výrazy už mne vůbec netrápily). Skvělý příběh!

30.01.2014 4 z 5


Ztracený přístav Ztracený přístav Tana French

Velice dobrý detektivní román, přesto pro mě nebyl tak strhující, jako předchozí tři tituly autorky. Jednání některých postav pro mě bylo obtížně pochopitelné a celkově jsem od příběhu čekala "trochu víc".

13.12.2013 4 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Musím přiznat, že od této knihy jsem čekala trochu víc... Nedokážu posoudit, nakolik se na mém celkovém dojmu podílel fakt, že jsem nejprve viděla seriálové epizody, ale u knihy jsem se chvílemi nudila. Dělení do kapitol dle jednotlivých postav mi bránilo vžít se do příběhu a u knihy jsem vydržela jen díky tomu, že mě nadchlo seriálové zpracování a jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat. Chystám se na další knihu, snad bude o něco lepší...

08.10.2013 3 z 5