Simstr Simstr komentáře u knih

☰ menu

Ocelové srdce Ocelové srdce Albert Čuba

Taková jednohubka od herce a divadelníka Alberta Čuby. Pana Čubu a jeho Tři Tygry netřeba představovat :-)
Jako spisovatel mě velice překvapil, děj mě vtáhl od první strany a nemohla jsem přestat číst. Postava pasáka Martina skvěle propracovaná a popsaná. Doporučuji !

11.03.2024 5 z 5


Lesní duch Lesní duch Graham Masterton

Za mě zklamání, a to mám ráda celou detektivní sérii s Katií Maguirovou. Velice slabý příběh spojen s mytologií ale hororové nikoliv. Bylo to takové nedotažené, ploché, nevím... něco tomu chybělo.

06.03.2024 2 z 5


Tohle lidi hodně berou Tohle lidi hodně berou Pavel Tomeš

Jestli znáte stand-upy pana Tomeše, některé kousky budete znát. Některé jsou vynikající, že si je čtete 2x a smějete se na celé kolo (ve vlaku dost blbý :-) ) ale jako oddychovku a pro pobavení moc doporučuji.

16.01.2024 4 z 5


Otázka viny Otázka viny Jørn Lier Horst

Celou sérii s vyšetřovatelem Wistingem miluji. Celou knihu přemýšlím, jak to celé vlastně nakonec bylo. Konec pro mě byl velkým rozuzlením :-) Mohu jen doporučit.

16.01.2024 5 z 5


Temná zákoutí Temná zákoutí Arnaldur Indriðason

Arnaldur Indridason je moje srdcovka. Prolínání dvou dějových linek je skvěle zvládnuté. Jména islanďanů se tady nepletou, vždycky víte o kom a čem je řeč. Dobře napsáno, doporučuji. Těším se na další díl :-)

07.09.2023 5 z 5


Poslední hřebík Poslední hřebík Stefan Ahnhem

Důstojné zakončení celé této série. Mohu doporučit. Opravdu jeden z nejlepších švédských krimi autorů.

04.09.2023 5 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Velice čtivé a svižné krimi počteníčko, sem tam i vtipné. Na letní dny naprosto skvělé. Těším se na další díl.

18.07.2023 5 z 5


Komunita Komunita Ragnar Jónasson

Trošku průměrnější duchařina :-) Miluju COKOLIV z Islandu, tudíž tady toho autora mám načteného. Má lepší a průměrnější kusy. Ale všechno stojí za to přečíst. Popis nehostinné krajiny, kam se Una stěhuje za prací učitelky je dost popisný, takže se dokážete vžít do hlavní představitelky. Určitě doporučuji k přečtení, ale spíš na léto nechat si knihu na zimu podvečer.

04.07.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Pořád jsem se sama sebe ptala: Kolik těm lidem je? :-) protože, pokud jsou to dva dospělí lidé, tak teda pardón... ! Nebavilo mě to, je spousty jiných "romantických" knížek, které jsou mnohem lepší a mají nějaký děj.

30.06.2023 2 z 5


Lovci štěstěny Lovci štěstěny Jan-Erik Fjell

Jako já nevím, ale tohle je jeden z nejlepších autorů krimi v Norsku a vůbec... Doufám, že tohle není poslední díl. Velice doporučuji. Opravdu TOP.

21.06.2023 5 z 5


Přání Přání Nicholas Sparks

Kniha mi úplně nesedla, nevím. Děj lehce předvídatelný, už jsem od autora četla lepší.

08.06.2023 3 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Opravdu skvělá série s Robin a Cormoranem. Doporučuji číst od prvního dílu. Postavy krásně propracované, dialogy, popis míst, všechno. Krásně Vás to vtáhne do děje.

22.05.2023 5 z 5


Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Camilla Läckberg - záruka kvality. Celá tato série stojí za to. Velice čtivé. Doporučuji !

22.05.2023 5 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Některé rozhodnutí hlavního hrdiny nechápu, ale nemůžu soudit, nebyla jsem v takové situaci :-) ale velice čtivé jako všechny knížky autora. Píše skvěle, mohu jen doporučit.

15.05.2023 5 z 5


Lov Lov Bernard Minier

Autor napsal už lepší díly, tento byl hodně průměrný. Pokud jste fanoušek celé série, tak tady tomu dílu dochází dech. Děj povrchní, postavy nepropracované... jako kdyby autor chtěl mít tento díl rychle za sebou...

11.04.2023 3 z 5


Ted Bundy, vrah po mém boku Ted Bundy, vrah po mém boku Ann Rule

O dost slabší než Richard Ramirez: Night Stalker, ale přesto doporučuji. Ted Bundy byl zrůda.

27.02.2023 4 z 5


Vina otců Vina otců Åsa Larsson

Jsem veliký fanoušek Rebecky Martinsson a celé série s ní, ale tento díl... vleklé popisy boxu mě, přiznávám, nebavily. Posledních 80 stránek, jsem čekala nějaké vyvrcholení... žádné nepřišlo. Škoda, protože rozjezd byl skvělý.

24.02.2023 4 z 5


Krvavý anděl Krvavý anděl Franck Thilliez

Všechny díly této série jsem už četla a jedině tento mi chyběl, první díl. V knihovně byla rvačka :-) Ale ničemu to nevadilo. Příběhy o komisaři Sharkovi jsou opravdu propracované do posledního detailu, mohu celou sérii jenom doporučit.

08.02.2023 5 z 5


Richard Ramirez: Night Stalker Richard Ramirez: Night Stalker Philip Carlo

Před několika lety jsem viděla na Netfixu dokument, takže jsem věděla do čeho lezu :-) "Normální" člověk jeho jednání nedokáže pochopit a pak navíc ty jeho obdivovatelky... být to moje dcera, radši nemyslet :-) Krásně popsané případy včetně jeho dospívání a "formování" jeho zrůdnosti. Doporučuji všem True crime fanouškům.

02.02.2023 5 z 5


Iluze Iluze Camilla Läckberg

Camillu Lackbergovou mám jako spisovatelku moc ráda. Síly spojila s dalším autorem a nebylo to špatné, ale někdy děj příliš roztáhlý. Ale dějově nadprůměrné. jsem zvědavá na další díl, určitě ráda přečtu.

24.10.2022 5 z 5