Ocelové srdce

Ocelové srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489579/bmid_ocelove-srdce-ikC-489579.jpg 4 143 54

Sin City z Ostravy! Drsný krimi román plný černého humoru. Pasák a jeho prostitutka, noční recepční v jediném velkém hotelu ve městě, herecká hvězdička z Prahy, zkorumpovaný politik a jeden rádoby investigativní novinář. To nemůže dopadnout dobře! Krátká akce, která měla být dílem jediné noci, se tak trochu zvrtne. Někdo přijde o život hned a někdo až později. A někdo se nad sebou zamyslí až za mřížemi. Děti noci jinak ani nekončí. Tohle je jejich příběh. Tak tedy vítejte ve městě, kterému se říká černé...... celý text

Přidat komentář

heczek
09.04.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Pan Čuba mne překvapil, nejen výborný herec, ale také spisovatel :-)

Allla9
31.03.2024 5 z 5

Nemohla jsem se od čtení odpoutat. Doporučuji a věřím, že se kniha bude všem líbit.


Simstr
11.03.2024 5 z 5

Taková jednohubka od herce a divadelníka Alberta Čuby. Pana Čubu a jeho Tři Tygry netřeba představovat :-)
Jako spisovatel mě velice překvapil, děj mě vtáhl od první strany a nemohla jsem přestat číst. Postava pasáka Martina skvěle propracovaná a popsaná. Doporučuji !

maximus13
08.01.2024 3 z 5

Kniha mého oblíbeného herce a ještě navíc z mého regionu, takže pro mě povinnost podpořit chudého herce. Krátké, rychlé, úderné. Přečteno za dva večery.

Bargud
25.12.2023 3 z 5

Noir román v pohodě, sic úplný začátek slabší. Možná i samotný závěr. Co mi ale chybělo byl humor - a ten byl totiž slíbený! Dále pak oproti jiným románům z konkrétních míst, mi chybí lehce cestopisné popisy (když je teda zmíněná Ostrava). To jediné neustále opakující se (tam na severu černé město) je otravné a zbytečné. Dále pak jsou nějaké podivnosti, jako třeba jak mohla policie teda tak rychle odhalit ten poslední byt. Ale jinak v pohodě.

Jaruš7
16.10.2023 5 z 5

Zdařilé dílo.
Pozvolna se rozvíjející se případ vnucuje předvídat myšlenku dalšího kroku, a ono ejhle se to děje. Takže si říkám, že to autor nepřepískl a nechal působit selský rozum, jak přímočaře řešit problém jenž se zločinem obaluje.
Takže zvolna si říkám, že to není zrovna to nejpeprnější, jak jsem od názvu čekala.
Děj se vyhrocuje, napětí stoupá a překvápko nakonec dotáhlo případ do konce - UFF. Chtěla bych říct " Smekám" , ale nejsem muž, tak tedy BRAVO !!!!!
Superčtivo.

čef
05.09.2023 5 z 5

Napínavý thriller psaný opravdu originálně a velmi úderně. Zabývá se realitou Ostravy, jestli jsem správně pochopil, ale mohlo se konat kdekoliv u nás. Svět kurev, pasáků, politických šíbrů a úplatných policistů o Romech nemluvě. Tuto knihu a autora si budu pamatovat a hledat.

Zemlja
26.08.2023 5 z 5

Byla jsem ostražitá vždy, když se mi do ruky dostala kniha, kterou napsal herec. Pak jim reputaci napravil D. Duchowny. Albert Čuba je další takový. Příjemné překvapení.

Safrika
25.07.2023 3 z 5

Kniha se mi libila, ke konci pro me byla uz mnohem sviznejsi, ale chybel mi v tom takovy trosku naboj, nejake prekvapeni. Kazdopadne uvidime, jake budou dalsi knihy.

simona g.
28.05.2023 5 z 5

Perfektní knížka. Děj, styl psaní, obsah, všechno se mi hodně líbilo a vřele doporučuji si přečíst. Je možná v něčem jiná, ale je skvělá!

sarka5968
08.03.2023 5 z 5

Popravdě jsem si knihu půjčila především kvůli zajímavému obalu. A nelituji. Přečteno jedním dechem a na konci husí kůže po těle. Opravdu zajímavě napsaný krimi příběh z Ostravy.

Andyska639
26.02.2023 3 z 5

Chtěla jsem nějakou změnu a proto jsem sáhla po této knize. Děj se mi moc líbil, jen tento styl psaní není můj šálek kávy. Spisovatele moc obdivuji a patří mu můj velký dík. :-)

sakro
10.02.2023 5 z 5

Velmi zvláštní kniha. Ovšem v tom nejlepším slova smyslu. Přednedávnem jsem četl první knihu Alberta Čuby Herec k nepřežití. A jak považuji autora za famózního herce a principála, tak jsem byl velmi zklamán. Když jsem v prodejně uviděl Ocelové srdce se skvělým přebalem, tak jsem si řekl, že mu jako spisovateli ještě dám šanci. Věřte, že jsem udělal moc dobře. V té knize není nic navíc, ale taky tam nic nechybí. Ale hlavně - JE ZVLÁŠTNÍ. Popsat se nedá, ale už si ji shánějte!

Máčkoun
28.12.2022 5 z 5

Velmi čtivé, absence popisných pasáží, které by byly navíc. Děj odsýpá a čtenář je do něj rychle vtažen. Až na ten konec je to i celkem uvěřitelné, hlavně pokud znáte Ostravu. Psáno osobitým stylem, jako bych slyšel vyprávět Alberta Čubu. Líbilo se mi to, nic podobného jsem nečetl.

haki34
18.12.2022 3 z 5

prvně mě zaujala grafická stránka knihy...a rozhodla jsem se, že by stálo za to seznímit se s panem Čubou nejen na jevišti. Výprodej jednoho knihkupectví napomohl. Tak zpočátku jsem byla přinejmenším rozpačitá...každá věta s podivným slovosledem, obraty. Vsuvkami typu "ale to teď není podstatné" "pro náš příběh není sůležité" - tak na co o tom do háje mluví ??? a spousta ALE.. něco něco blablabla, ale blabla bla...a takto to šlo. Narval ho fakt do každé věty...Si říkám, že raději by se měl držet divadla... postupně se to však zlepšovalo, zlepšovalo a ke konci už fičel mnohem svižněji a hladce. Sice místy velmi kostrbaté oslí můstky, vytahování es z rukávu (nebo spíše klíčků z kastlíku v autě, bytů, garáží, zbraní....čeho jen chcete..je potřeba zázrak ? šup ho tam...) Ale bylo jen v každé druhé, nebo třetí...a občas i kus strany bez něj :))) taky se připravte, že poteče krev. POletí zuby. Brutalita bez účasti. Nedá šanci navázat si vztah s účastníky románu.
Noir román, nebo spíše filmový scénář ? Jak už psal někdo předemnou - či spíše parodie ? Ve finále jsem se ale celkem slušně pobavila..jedohubka na nedělní odpoledne. Spíše dává tušit autorův potenciál do budoucna.

kanitsuj
12.12.2022 4 z 5

Bavila jsem se a to je dobré znamení. Příběh je v podstatě banální, ale dobře vymyšlený. Trochu absurdní, ale v zásadě uvěřitelný. Užila jsem si atmosféru noční Ostravy, prostředí zdánlivě nepřemožitelných figurek z podsvětí i napínavé gradování příběhu. Albert Čuba nenechal v rámci dějových zvratů nic náhodě a vše do sebe nakonec zapadlo. Výhradu mám snad jen k závěru, který mi evokoval scénu z filmu Krásno, a také toho neustálého opakování faktu, že Ostrava je to černé město tam na severu:-)

bigbabe
11.11.2022 3 z 5

Zvláštní to dílko. Nejdřív jsem po 10-15 stránkách knihu 2x odložila, asi nebyly ty správné konstelace. Pak jsem se do toho kousla při čekání někde, kde nebylo, co jiného dělat a šlo to.
Atypický styl psaní i pointy, ale čtení na pár hodin, super.

Kanylka
08.11.2022 5 z 5

Dobré čtení.Díky

Frakira
26.09.2022 5 z 5

Moc se o tom nemluví, nicméně tohle tu v českých vodách moc nenajdete. Noir "ve stylu" Chandlera, jo, mně se to moc líbilo....

JmenujiSeZuzla
17.09.2022 3 z 5

Na tuto knihu Alberta Čuby jsem narazila náhodou v knihovně. Jeho projekt Tři tygři jsem z jejich začátků žrala, poslední dobou mě ale bavit přestali, avšak všechny kluky mám jako osobnosti stále velmi ráda. Proto mě zajímalo, co předvede Albert ve své literární tvorbě.
Kniha je jediná svého druhu. Nic podobně napsaného jsem zatím nečetla. Jsem ráda že se autor držel toho, co mu jde nejlépe a to je psaní scénářů. Text totiž připomínal první podobu scénářů - spousta vysvětlování situací (často velmi polopaticky!), žádné velké zdržování charakteristikami a popisy postav. Vždy jen to nejnutnější. Mnohým čtenářům se tento styl nemusí líbit (což chápu, je totiž značně neknižní), ale mě se upřímně líbil moc. Mám ráda moderní knihy, které rychle odsýpají a děj má spád. Na druhou stranu člověk si tak nevytvoří skoro žádný vztah k postavám.
Příběh byl taky moc fajn. Drsný, černý a nekompromisní.
Knihu člověk zvládne jedním dechem. Super kniha z českého (!) prostředí. Ideální pro chladné podzimní večery. Albert Čuba mě velmi mile překvapil. Jeho talent má opravdu přesah.