Tohle lidi hodně berou

Obálka knihy Tohle lidi hodně berou
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269650/mid_tohle-lidi-hodne-berou-9M6-269650.jpg 4.5 124 124

Třetí sbírka fejetonů publicisty a stand-up komika Pavla Tomeše. Je možné domluvit se s cizinci, řemeslníky, mimozemšťany, ženami, dětmi nebo s Davidem Copperfieldem? Co více ničí naše životy – alkohol, nebo lidé, kteří to s námi myslí dobře? Jak by se měly ženy chovat v extrémních situacích, například když jim do domu vnikne vraždící maniak nebo když plánují svatbu? Jak vznikl vesmír? Jak z ničeho vzniklo všechno a proč to některým ženám pořád není dost?... celý text

Komentáře knihy Tohle lidi hodně berou

pavčape
09.07.2025 4.5 z 5

Tak jsem se prosmála útlou knížkou fejetonů Pavla Tomeše. Samozřejmě jsou zde lepší i horší kousky. No, horší, takhle se to nedá definovat. Jsou zde kousky, u kterých se smějete nahlas, u kterých se smějete v duchu a u některých se jenom ušklíbnete. Já jsem spokojená. A návštěva dentální hygieny mě rozsekala

Bla80
24.06.2025 5 z 5

Tyhle krátké fejetony se čtou dobře, rychlá krátká četba před spaním k nezaplacení. Zbytek rodiny v obytce usíná a já do toho házím nějaký checht a smích .

fénix56
11.06.2025 5 z 5

Když mi není zrovna do skoku, snažím si dodat elán nějakou humoristickou knihou. A fejetony pana Pavla Tomeše jsou osvědčenou volbou. Většinou jsem propadala výbuchům smíchu, jen pár bylo s pouhým úsměvem (ale taky dobré).

Zrovna včera jsem si přečetla fejeton o návštěvě dentální hygienistky. Dnes tam jdu, tak až budu sedět na křesle, nesmím si vzpomenout, jak autor vyhodnotil přednášku hygienistky slovy: "Konec šmrdlání!"

regazzoni
10.06.2025 5 z 5

U některých fejetonů jsem se fakt smál, u jiných ,jen, usmíval ale pobavilo mě všechno

Danago
12.05.2025 5 z 5

U knížky jsem se smála nahlas, takže raději nečíst ve vlaku tichém oddíle.

Marekh
01.05.2025 4.5 z 5

Od autora jsem již četl knihu 13!, který se mi líbila. Časem si přečtu další autorovy knihy.

TOHLE LIDI HODNĚ BEROU je sbírka fejetonů. V knize se nachází 35 fejetonů. Převažovaly fejetony, které se mi líbily.

Je vidět, že autor má smysl pro humor. Fejetony jsou krátké a z běžného života. Nad některými fejetony jsem se pousmál.

Vzpomínám si, kdy jsem měl na střední škole napsat fejeton do slohu. Nebyl jsem schopný napsat fejeton. Nedokázal jsem vtisknout do textu humor a místo toho jsem napsal úvahu.

Nejvíce se mi líbily tyto fejetony: Řemeslo má zlatý dno, Průvodce inteligentní ženy po vlastním thrilleru, Den D, Jak metla lidstva zametla s Josefem, Masaryk byl zámečník, Moje nejlepší kmošky obalené igelitem aj.

Kniha je pěkně graficky zpracovaná.

V závěru knihy se nachází POZNÁMKA K ÚPRAVĚ, PODĚKOVÁNÍ, REJSTŘÍK ZDRAVOTNÍCH KOMPLIKACÍ.

eDex
02.03.2025 5 z 5

Jsem velká fanynka (fejetonů) Rudolfa Křesťana a dobrý fejeton si přečtu ráda. A když se tam zamíchá i humor, tím lépe. Pavla Tomeše jako autora jsem neznala, ale objevila jsem poklad. Na jeho další knihy se těším a všude doporučuji.

callowsick
14.12.2024

Svižná a hodně zábavná knížka. Smál jsem se mockrát úplně nahlas :-D

Janina2609
11.12.2024 4 z 5

Sbírka krátkých vtipných fejetonů vydaných v letech 2008-2015 v brněnském deníku Rovnost, čtrnáctideníku Metropolis nebo vycházející z autorových stand-upů.
Nejvíce mě pobavil Den, kdy spadl internet a Fyzika vztahu a jako častý navštěvník knihovny nesmím zapomenout ani na vtipnou Moje nejlepší kámošky obalené igelitem. Pokud si potřebujete u čtení odpočinout, klidně zvolte tuto příjemnou a poměrně útlou knížku.

mysterygirl
21.07.2024 5 z 5

Naprosto skvělý.
Bavila jsem se

cori
31.05.2024 3 z 5

Kniha obsahuje 35 fejetonů, v nichž autor komentuje dění kolem sebe. Nejvíc mě pobavily: Hej, spi nahej!, Průvodce inteligentní ženy po vlastním thrilleru, Nakonec ho umlátí tou tyčí, svatební Den D a Velká literatura v policejní svodce. Pobaví i na konci otištěný Rejstřík zdravotních komplikací zmíněných v knize.

Richard Skolek
29.01.2024 3 z 5

Humor je výsostně subjektivní záležitost a fejeton po čertech těžký žánr, tak nebudu zlý a napíšu jen – nebylo to špatné, ale za mě to určitě mohlo být lepší.

Simstr
16.01.2024 4 z 5

Jestli znáte stand-upy pana Tomeše, některé kousky budete znát. Některé jsou vynikající, že si je čtete 2x a smějete se na celé kolo (ve vlaku dost blbý :-) ) ale jako oddychovku a pro pobavení moc doporučuji.

jaroiva
12.01.2024 4 z 5

Splnilo očekávání. Typický P. Tomeš.
Věděla jsem, do čeho jdu a nejsem zklamaná... Některé kousky jsem (ať už chtěl nebo nechtěl) musela přečíst manželovi nahlas.

Kv0the
15.11.2023 4 z 5

Vtipné fejetony, u kterých jsem se vážně pobavil. Skvělé čtení na podzimní večer :)
8/10

Aknel26
19.06.2023 5 z 5

Některé fejetony jsem znala jako výstupy Pavla Tomeše v Comedy Clubu, s jinými jsem se setkala poprvé a při čtení jako bych slyšela jeho hlas. U většiny jsem se dobře pobavila a zasmála.

wooloong
03.04.2023 5 z 5

Výborná knížka jako vždy. Některé kapitoly "jen" potěšily, u jiných jsem řvala smíchy. Nejlepší byl pro mě kotel, rehabilitace, o divokých zvířátkách a maniak.

dagsvob
13.12.2022 5 z 5

Super vtipné fejetony pana Tomeše. Jeho humor mám moc ráda. Četla jsem v nemocnici po operaci a to teda moc nedoporučuju.... Stehy dostaly smíchem zabrat

ajasin
01.12.2022 5 z 5

Skutečně povedené, vtipné fejetony. Pokud si potřebujete vyčistit hlavu, odreagovat se a zasmát doporučuji.
V průběhu čtení jsem si uvědomila, že autora znám z jeho stand-up výstupů v pořadu "Na stojáka".

ArkAngel
22.09.2022 4 z 5

Varování: Tahle kniha vyvolává záchvaty smíchu a touhu předčítat jednotlivé fejetony jiným lidem ve vašem okolí. Pokud o tyto vedlejší účinky nestojíte, titul "Tohle lidi hodně berou", vynechejte.
Jak jsem již tedy zmínil, jedná se o sbírku fejetonů, které jsou zaměřené na různá témata. Některé jsou hodně vtipné, jiné vás nechají chladným. Za sebe mohu rozhodně doporučit Pravidla tichého oddílu (měl jsem možnost slyšet číst i autora samotného), Průvodce inteligentní ženy po vlastním thrilleru nebo Rodičovské stupňování. Když mi bude smutno, asi po knize znovu sáhnu, člověk se fakt pobaví.