Sepurine Sepurine komentáře u knih

☰ menu

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Četla jsem jedním dechem - kdykoli jsem mohla - četla jsem i na eskalátorech :-) Jsem fakt ráda, že posledních 50 stran jsem četla doma, protože jsem u toho posmrkala 9 kapesníků :-) Jak je možný, že někomu neukápla slza? Vždyť je to tak smutný, dojemný a beznadějný příběh... Pár minut potom jsem vůbec nechtěla mluvit - tak nějak jsem nad tím vším přemýšlela.
Téma je velmi podobné filmu Nedotknutelní .

02.02.2015


Země divů Země divů Ann Patchett

Zajímavá kniha v zajímavém prostředí Amazonského pralesa. Kniha mě velmi bavila a byla zajímavá. Vyjímečně bez klasické romantické zápletky. Nejvíc mě bavila druhá polovina knihy, téměř poslední třetina. Tam se děj hezky stáčí a rozuzluje.

21.10.2014


Fidel Castro - životopis pro dva hlasy Fidel Castro - životopis pro dva hlasy Ignacio Ramonet

Velmi zajímavá kniha. Samozřejmě zaměřená na politiku, ale rozhovor se prolíná celým životem F.Castra. Kniha mi objasnila spoustu jiných, světových záležitosti.

29.05.2014 4 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Kniha mi přišla průměrná, zajímavý byl zejména konec a rozuzlení. Četla jsem jí docela dlouho - některé části mě nudily, protože to byly na můj vkus moc zdlouhavé a příliš popisné. Asi jsem, díky mega reklamně, očekávala víc.

26.03.2014 3 z 5


Pražská zima Pražská zima Madeleine Albright

Určitě doporučuji. Knížka mě bavila i přesto, že je plná historických události, nenudila. Sumarizaci důležitých události na konci knihy je skvělá - vracím se k ní jako k "taháku", když si něco nepamatuji.

24.02.2014 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Knihu jsem četla ve škole a teď, v dospělosti. Poprvé mě vůbec nebavila, teď mě bavila mooooc. Je to hrozně milé čtení a sem tam si čtu určité části. Jsem ráda, že jí ve své knihovně mám.

24.02.2014 5 z 5


Príbeh bielej Masajky Príbeh bielej Masajky Corinne Hofmann

Kniha se mi moc líbila - baví mě téměř vše, co popisuje jiné kultury, obzvlášť když je to pravdivý příběh. I když nechápu pohnutky hlavní hrdinky, proč to všechno dělala, kniha je moc zajímavá a často neuvěřitelná.

24.02.2014 3 z 5


Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Třetí díl mě, narozdíl od většiny čtenářů, bavil nejméně. Četla jsem ho dlouho, často mě nudily hrozně dlouhé popisky s moc informacemi. Zaujala mě hlavně poslední třetina. Ale jinak celkově tuto trilogii hodnotím velice kladně.

24.02.2014 3 z 5


Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Protože mám ráda knihy ze starověkkého Egypta, takhe se mi opravdu líbila - taktéž všechny její pokračování. Určitě se k ní jednou vrátím.

24.01.2014 5 z 5


Egypťan Sinuhet: Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet: Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Hrozně zajímavá knížka. Trošku náročnější na čtení (pro mě), ale jinak je to úplně něco jiného než všechno ostatní co jsem četla. Za posledních 10 let jsem jí četla třikrát.

24.01.2014 5 z 5


Prsatý muž a zloděj příběhů Prsatý muž a zloděj příběhů Josef Formánek

Knížka se mi dobře četla, nenudila mě a ještě je naučná. Mám moc ráda knihy, díky kterým poznávám jiné kraje a mravy. Těším se na jeho novou knihu.

24.01.2014 4 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

První díl mi přišel napínavý už od začátku a říkala jsem si, že není možné, aby i pokračování tohoto prvního dílu bylo neustále napínavé. Ale je to tak. Samozřejmě je to dost drsné, ale to už u severských spisovatelů bývá.

16.01.2014 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Druhý díl se mi moc líbil. Celou dobu napínavé a člověk se nemůže dočkat rozuzlení.

16.01.2014 5 z 5


Jumaroro Jumaroro Sylva Lauerová

Zajímavé a napínavé čtení. Závěr, který se dozvíte snad na poslední sránce je opravdu překvapivý. Kniha mě bavila.

15.01.2014 4 z 5


Hračka Hračka Sylva Lauerová

Podle popisu obsahu na knize a podle obalu knihy jsem čekala víc odvážnější téma. Nezařadila bych to ani do červené knihovny. Je to takové poklidné čtení na dovolenou. Žádný strhující děj ani neočekávané odhalení. Prostě letní pohodička.

15.01.2014 1 z 5


Moje třicetiletá válka Moje třicetiletá válka Hiró Onoda

Nejsem zrovna stvořená pro "vojenskou" literaturu, ale tohle jsem četla se zájmem a otevřenou pusou. K neuvěření.

15.01.2014 3 z 5