Fidel Castro - životopis pro dva hlasy

Fidel Castro - životopis pro dva hlasy https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19670/fidel-castro-19670.jpg 5 7 2

Životopis pro dva hlasy Renomovaný španělský publicista měl možnost scházet se s Fidelem Castrem a formou rozhovoru s ním sepsat toto obsáhlé dílo. Jací byli Fidelovi rodiče? Kde a kdy se z něj stal rebel? Byl svět během tzv. raketové krize na pokraji nukleární války? Jaký dojem na něj během své návštěvy udělal papež Jan Pavel II.? Co si myslí o globalizaci, o válce v Iráku a o prezidentu Bushovi? Co se stane po Fidelu Castrovi? Obšírný dotazník Ignacia Ramoneta je průřezem kontroverzní osobností Fidela Castra a zároveň vzrušujícím vyprávěním o minulosti, přítomnosti a budoucnosti Kubánské revoluce.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR) , Volvox Globator
Originální název:

Fidel Castro, biografía a dos voces , 2007


více info...

Přidat komentář

Sepurine
29.05.2014 4 z 5

Velmi zajímavá kniha. Samozřejmě zaměřená na politiku, ale rozhovor se prolíná celým životem F.Castra. Kniha mi objasnila spoustu jiných, světových záležitosti.

Jodgo
21.12.2013 5 z 5

Putave interview s kubanskym lidrom. Kniha je rozdelena na kapitoly v ktorych Castro postupne odpoveda na otazky od cias svojho detstva, studii, revolucie, studenej vojny az po pritomnost (tj. r. 2006). Hoci by som osobne neveril uplne vsetkemu co Fidel rozprava, posobi uprimne, nevyhyba sa odpovediam ani na neprijemne otazky a svojej pravde evidentne veri. Naviac jeho odpovede celkom slusne obstoja aj pri konfrontacii s dobre znamimi protikubanskymi postojmi USA.


Štítky knihy

totalitní stát násilí totalitní režimy zločiny komunismu Fidel Castro, 1926-2016 komunistický režim diktátoři

Autorovy další knížky

Ignacio Ramonet
španělská, 1943
2003  75%Tyranie médií
2009  91%Fidel Castro - životopis pro dva hlasy

Kniha Fidel Castro - životopis pro dva hlasy je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x