senoritar senoritar komentáře u knih

☰ menu

Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

(SPOILER) Hodnotím sérii jako celek. Jsem opravdu nadšená a myslím, že se zařadí mezi moje nejoblíbenější. Nejvíce se mi líbil první díl (ten postupný úvod příběhu a seznamování Clare a Dorrana) a tento, kdy se vše uzavřelo. V některých komentářích byl zmíněn platonický vztah postav, musím říct, že já jsem ho tímto způsobem nevnímala. Brala jsem to tak, že se intimity dějí, jen se o nich přímo nepíše, protože Clare a Dorran jsou spřízněné duše. Konečné rozuzlení v novém světě se mi líbilo a dává i prostor pro fantazii, jakým způsobem by se posléze vývoj lidstva mohl posunout, když už jsme některé technologie objevili, mohli bychom to provést znovu. Doporučuji.

18.03.2024 5 z 5


Vražda v opatství Vražda v opatství Irina Shapiro

Výborná kniha. Bavila mě stejně jako první díl a už netrpělivě vyhlížím další. Líbí se mi, jak se detektivní pátrání prolíná s osobním životem hlavních postav. Nemám ráda, když se v některých detektivkách o hrdinech nedozvíme téměř nic, protože v normálním životě přece taky neřešíme pouze práci a jinak nic.

17.12.2023 5 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Původně jsem chtěla dát tři hvězdičky, protože se mi zdálo, že tomuto dílu jaksi chyběl tah na branku, ale vytáhl to výborný závěr, který mě donutil číst, dokud jsem nebyla na konci (sbohem spánku před prací). Za co jsem neskonale ráda je odhalená Robertova minulost, protože mi v minulých knihách vrtalo hlavou, jaký je celý jeho životní příběh. Zažil spoustu zlého, až se divím, že ještě není pacientem v léčebně psychicky nemocných a stále si zachovává svůj morální kredit.
Co mi ale chybělo, byl jeho parťák Carlos. Na rozdíl od některých si nemyslím, že v knihách působí jako prostoduchý, naopak se mi zdá, že je vidět díl od dílu, jak získává zkušenosti a Robertovi se přibližuje. Také zápletka mi přišla prostě už moc přitažená za vlasy. Nebylo to špatné, už se ale moc těším na další "klasický" Hunterův případ.

25.10.2023 4 z 5


Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Výborná kniha, která mě od začátku vtáhla do příběhu a nepustila, dokud jsem ji celou neslupla jako malinu. Opravdu se nešlo odtrhnout a stránky mizely pod rukama jako nic. Obě hlavní postavy jsem si zamilovala, byly to opravdu sympatická zlatíčka a vedlejší postava Lucy, o které je další díl, byla také úžasná. Už jen, aby tu byl co nejdříve.

30.09.2023 5 z 5


Neodolatelná Neodolatelná Melanie Harlow

Kniha byla výborná. Příběh mě chytil od prvních stránek a nepustil až do konce. Jasně, není to zrovna moc originální, ale kvůli tomu to přece nečteme. :-) Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a život je nešetřil, holčičky byly také skvělé a dodávaly příběhu na opravdovosti. Plus jedna dělala balet stejně jako moje dcerka, takže jsem si ty situace hned dokázala představit. Doufám, že další díl bude co nejdříve.

30.08.2023 5 z 5


Vše, čím pro mě jsi Vše, čím pro mě jsi Nora Welling

Totožně jako u prvního dílu se mi zde líbilo prostředí španělské Andalusie. Luís i Nuria jsou sympatičtí a spolu dohromady ohromně roztomilí. Jejich vztah je popisován uvěřitelně a s humorem, přitom člověk cítí tu vřelost a vzájemnou náklonost. Autorka opravdu umí popsat jednotlivé životní situace, měla jsem pocit jako bych tam byla s nimi. Rozhodně doporučuji a už netrpělivě vyhlížím další část, ve které nám poví svůj příběh Ramón.

29.08.2023 5 z 5


Vše, co k tobě cítím Vše, co k tobě cítím Nora Welling

Nerozumím zdejšímu nízkému hodnocení. Knížka je opravdu krásná, čtivá a dojemná. Co maximálně oceňuji, je opravdu neotřelé prostředí a také postavy (nemusíme přece stále dokola číst o vysokoškolácích na kolejích). Ta atmosféra horkého Španělska na mě přímo dýchala. Rozhodně koupě nelituji a přečtu si i další díly.

29.08.2023 5 z 5


Absolutní strach Absolutní strach Lisa Jackson

Za mě jedna z nejlepších z této série. Nemohla jsem se odtrhnout a hlavním aktérům jsem fandila, aby vše rozlouskli. Sérii mám kompletní a určitě si ji za čas ráda znovu přečtu, protože se mi líbily všechny díly.

25.08.2023 5 z 5


Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Tato kniha se mi hodnotí velice těžce, protože je neuvěřitelně čtivá, ne že ne. Slupla jsem ji jako malinu. Problém jsem ovšem měla s celým příběhem. Hlavní kámen úrazu pro mě byl, že kromě Margot mi všechny postavy neskutečně lezly na nervy, opravdu mi nebyl nikdo sympatický, všichni se chovali buď arogantně, hloupě nebo nelogicky. Závěrečné vysvětlení a zbytečně useknutý konec bez dovysvětlení některých věcí to jen završil.

01.08.2023 3 z 5


Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

Můj nejoblíbenější díl série společně s pátým. Tohle bylo tak krásně napsané. Moc jsem jim oběma jejich lásku přála, prožili si toho hodně, osud k nim nebyl vždy přívětivý a svoje štěstí si zasloužili. (A po přečtení druhého epilogu jsem nadšená ještě víc.

19.06.2023 5 z 5


Travis Travis Mia Sheridan

Asi jsem jedna z mála, která si oblíbila Travise už u prvního dílu. Což neznamená, že mě občas svým chováním nenaštval, ale tušila jsem, že se v něm skrývá víc, než se na první pohled zdá a jen potřebuje, aby ho někdo pochopil a miloval. Že jsem se nespletla dokazuje tato kniha. Nemohla jsem se jí dočkat a slupla jí jako malinu.

Haven se k Travisovi dokonale hodila, moc jsem jim jejich štěstí přála. Doufám, že Mia věnuje příběh i jejímu bratrovi, moc ráda bych se do Pelionu ještě vrátila.

25.05.2023 5 z 5


Potopené lodě Potopené lodě Tami Fischer

Stejně jako u prvního dílu mi připadá být kniha podhodnocená. Tento druhý díl se mi líbíl víc, než první, i když i ten je skvělý. Carla mi byla sympatická pro svůj smysl pro rodinu i křehkou duši, kterou nakonec odhalila. No a Mitchell byl jednoduše zlatíčko, toho nešlo si nezamilovat. Těším se na další díl.

11.05.2023 5 z 5


Spálené mosty Spálené mosty Tami Fischer

Bylo by to za mě tak na čtyři hvězdičky, ale když vidím to nepochopitelně nízké hodnocení. Tak musím dát plný počet. Kniha je opravdu skvělá, řeší i vážnější témata, ale nechybí jí humor. Jsem moc rádá, že jsem si ji přečetla.

11.05.2023 5 z 5


Vražda v kryptě Vražda v kryptě Irina Shapiro

Opravdu skvělá kniha. Dlouho jsem nečetla tak napínavý a čtivý detektivní příběh. Rozhodně doporučuji a těším se na další díl.

08.05.2023 5 z 5


Všechno, co jsme ztratili Všechno, co jsme ztratili Jennifer Bright (p)

Kniha je čtivá a líbila se mi. Nicméně mám ale pár výhrad, kvůli kterým nemůžu dát plný počet. Tou hlavní je, že se toho v knize málo děje, strašně moc stránek zabralo neustále vyměňování sms, ve kterých se řešilo pořád to stejné. Některé věci byly neopak nedotažené, jako například Yeonjunovo vegetariánství. Čekala bych, že když už to tam autorka dala, bude to mít nějaký důvod nebo alespoň vysvětlení, proč se tak rozhodl (jestli životní postoj, zdravotní důvody apod.), takto to tam prostě je jen tak. Jinak ale kniha rozhodně stojí za přečtení, postavy jsou opravdu sympatické a uvěřitelné. První díl se mi ovšem líbil víc.

29.03.2023 4 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Opět skvělé, až mě mrzí, že je konec. Clare a Dorran si mě jednoduše získali a určitě si jejich příběh někdy v budoucnu zase ráda přečtu. Favoritem zůstává první díl, ale 100% jsem si užila všechny.

16.02.2023 5 z 5


V ohrožení V ohrožení Julie Garwood

Na knihu jsem se těšila už od chvíle, kdy na Facebooku Julie Garwoodové vyšel příspěvek, že ji bude vydávat. Z této série mám všechny díly a určitě další přidám pokud vyjdou.

Jsem ráda, že se příběh týkal přímo rodiny Buchananových. Úplně jsem se vrátila zpět, když vyšel první díl, který jsem společně se sestrou tehdy koupila babičce jako vánoční dárek (už bohužel mezi námi není). Bylo to jako setkání se starými známými. Moc mě potěšilo, že jsem se dozvěděla o postavách z předchozích příběhů, jak se mají a co je u nich nového.

Za hlavní pár jsem byla nadšená. Isabel mi byla v předchozích knihách sympatická a konečně jsme se také dozvěděli něco více o Michaelovi. Jejich jiskření, postupné probouzení lásky a slovní hašteření mě do příběhu vtáhlo a nepustilo až do konce.

Více stránek, než u předchozích dílů mi také nevadilo, alespoň to hned neskončilo.

20.12.2022 5 z 5


Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

(SPOILER) Recenzi píšu až po přečtení dalších dvou dílů. Líbily se a bavily mě všechny, musím ale říct, že nejradši mám tento první. Líbilo se mi, že se celý děj odehrává prakticky jen mezi Clare a Dorranem, protože ten příběh utáhnou. Že se Clare občas chová hloupě a leze kam nemá je fakt, ale zase na druhou stranu si myslím, že skoro každý by v její situaci reagoval podobně (jako když nadáváme u hororů hlavním hrdinům, že se jdou podívat, tak když se doma ozve divný zvuk – taky se jdeme podívat, myslím, že to pramení z lidské potřeby vše racionálně vysvětlit). Ale zpátky ke knize.

Atmosféra je opravdu mrazivá a zápletka dobře vymyšlená a vystavěná. Sice se nedozvíme příčinu, ale nevadí, na to dojde v pokračování. Romantika mi nevadila, naopak bych jí klidně snesla více. Clare a Dorran spolu jsou prostě roztomilí a jejich vztah je postupný a něžný. Bylo pro mě hezké sledovat, jak jim na sobě začíná záležet, protože to dodá příběhu hloubku.

Už se nemůžu dočkat poslední skládačky příběhu.

14.12.2022 5 z 5


Ztraceni v divočině Ztraceni v divočině Sandra Brown

Knihu jsem zhltla doslova jedním dechem během jediného dne. Nebylo tam žádné hluché místo. Od začátku až do konce byla kniha napínavá, čtivá, měla spád, sympatické hlavní hrdiny, kteří táhnou skoro celou knihu sami - a utáhnou. To jiskření mezi nimi bylo pro mě chvílemi skoro hmatatelné a měla jsem pocit, že jsem přímo v ději s nimi. Rozhodně jedna z autorčiných vydařených knih.

11.11.2022 5 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Já jsem z knihy nadšená. Obě dvě části se mi líbily moc a za romantickou linku jsem byla také ráda. Nevím, proč někteří, jakmile je tam i romantika hned začnou srážet hodnocení jakoby nás v reálném životě láska a vztahy neovlivňovaly. Vždyť, ruku na srdce, běžně skoro všechna naše rozhodnutí a životní volby jsou ovlivněny emocemi a sympatiemi a najít životní lásku je přání většiny lidí. Takže za mě skvělá kniha, kterou si někdy v budoucnu zase ráda přečtu.

08.11.2022 5 z 5