Ztraceni v divočině

Ztraceni v divočině https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500739/bmid_ztraceni-v-divocine-FFO-500739.jpg 4 82 16

Havárii malého letadla v kanadské divočině na míle daleko od civilizace přežijí jen dva cestující: Rusty Carlsonová, realitní agentka z Beverly Hills, která nikdy nečelila ničemu nebezpečnějšímu než dopravní špičce v Los Angeles, a Cooper Landry, zahořklý vietnamský veterán s nočními můrami z války a zajateckého tábora. Rusty je zraněná, vyděšená a sama s mužem, z něhož jde strach. Cooper je stejně nepřátelský a nemilosrdný jako hornatý terén, ve kterém uvízli. Kdyby měli na výběr, šli by každý svou vlastní cestou. Ale nemají. Pokud chtějí přežít, musí zůstat spolu! Spojí tedy své síly proti drsným živlům, zranění i dvojici hrdlořezů, na které narazí. Polorozbořená bouda uprostřed lesů jim poskytne úkryt před nadcházející zimou… ale před přitažlivostí, která se stává skutečnou zkouškou jejich statečnosti, žádnou ochranu nemají! Záhy zjistí, že touží po něčem víc než jen po přežití…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro ženy
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

Two Alone , 1987


více info...

Přidat komentář

bekule
09.04.2024 4 z 5

Souhlasím s komentářem Kudíka o něco níže,také jsem četla prvně Nebezpečně blízko od L.Howard a ta se mě líbila přeci jenom víc. Tady neskutečně rušil mizerný překlad, nebo spíš korekce,tak děsivě zahlcenou knihu chybami jsem ještě nečetla. Ovšem když pominu všechny chyby i ten nevábný knír tak jako téměř všechny knihy od SB byla i tako velmi čtivá.

mirunda
29.12.2023 4 z 5

Asi poslední přečtená kniha letošního roku. Bylo to úžasné odpočinkové čtení, byť konec byl předvídatelný.


Katy_vKnihách
17.10.2023 4 z 5

Sandra je sázka na jistotu, od ní jsem totiž vyloženě špatnou knihu ještě nečetla. Má snad nějaké slabší, ale ne špatné. Tuhle řadím mezi ty lepší. Příběh se mi líbil, jen jsem postrádala její obvyklé napětí až do samého konce. To tady bohužel není. Ale, kdo má rád letadla, divočinu, zimu. Prostě takový ten zálesácký styl čtiva okořeněný romantickou linkou, bude spokojen.

Kudík
24.09.2023 4 z 5

Autorka rovnou začne havárií letadla, a to bez jakékoliv omáčky, kterou přežijí pouze městská slečinka Rusty Carlsonová a nabručený samotář Cooper Landry. Pravdou je, že ona by bez něj neměla šanci přežít a on by si bez ní neudělal další dva zářezy, ale i když oba dva působí jako voda a olej, ve společném boji o přežití se vyladí. První polovina knihy je bez výhrad, od havárie, po nalezení úkrytu až do záchrany, poté se to zvrhlo v červený román, navíc s chybějícím dějem mezi kapitolou 13. a 14., kde je skok v ději, a i když se k němu v poslední kapitole vracejí, na mě to působilo ochuzujícím dojmem. Knize ubližuje i korekce, protože chyby v textu a rodech jsou matoucí. Přesto čtivé, pár stránek navíc by nebylo na škodu a komu se líbilo, tak doporučuji i "Nebezpečně blízko" od L. Howard, která je ještě lepší.

Maky806
16.08.2023 5 z 5

Prostě Sandra. Já její knížky miluju a i tyhle staré se čtou sami.

tereza9371
05.07.2023 3 z 5

Příběh začíná po pádu letadla, který přežije jen ústřední dvojice. Dva rozdílnější lidé už v letadle neseděli a teď se musí spojit, aby přežili. Většina knihy se věnuje právě jejich přežívání uprostřed lesů, daleko od civilizace. Přesně tahle část mě bavila nejvíc.

Hlavní postavy byly na můj vkus celkem povrchní. Ocenila bych i více přitažlivosti nebo čehokoliv mezi nimi. Nepomohly ani časté hádky, které místo jiskření spíše zraňovaly. Jasně, měli jiné priority, ale pro mě jako čtenáře bylo těžké jim lásku uvěřit.

Co mě milo překvapilo, byla čtivost. Stránky mi mizely pod rukama opravdu rychle. Ani nápad nebyl špatný, jen ho lépe propracovat.

Na knize mě zaujala anotace, tak jsem si ji na zkoušku vypůjčila. Moje první setkání s autorkou a možná si od ní zase něco přečtu, bohužel moje krevní skupina to úplně není.
Doporučila bych jí ale milovníkům harlequinek, kteří by si mohli přijít na své.

IG: vesnicka_knihomolka

Kskaja
04.06.2023 4 z 5

Mohla to být tak skvělá knížka, kdyby se autorka více ponořila do vyprávění o pobytu v přírodě než o objevování kniru v posteli.

Simona410
06.04.2023 3 z 5

Kdo si chce užít erotické čtení, tak nebude zklamán... Na mě je to trochu plytká literatura.

janina66
15.03.2023 4 z 5

První polovina knihy skvělá. Havárie, záchrana, boj o přežití v divočině a zimě. Zraněná noha Rusty. Ale druhá půlka sklouzla do červené knihovny šmrcnuté erotikou. Je to první kniha od Sandry, která je až příliš romantická.

Pefka
12.03.2023 2 z 5

No uf, tuhle knížku jsem dočetla snad jen silou vůle. Strašně mi vadilo neustálé zmiňování Cooperova knírku. Nebyla jsem schopná vidět v chlápkovi s knírkem nějaký sexy objev. Furt jsem měla v hlavě obrázek "strýce" od vedle. Čtení jsem si neužila rovněž díky neuvěřitelnému množství hrubek, překlepů, špatného skloňování, atd. To bylo snad na každé stránce! Za mě podprůměr a to mám autorku jinak celkem ráda.

Luciska13
05.02.2023 4 z 5

Tato kniha patří mezi slabší knihy od autorky, které jsem četla. Samotná myšlenka byla skvělá, trochu mi připomínala knihu Hora mezi námi, se kterou byla v některých ohledech opravdu až děsivě podobná. Ovšem charaktery jednotlivých postav se za mě opravdu nevydařily, postupně mi na nervy lezli úplně všichni - Rusty, rozmazlená slečinka, která byla v divočině naprosto mimo, věčně náladový a mnohdy i bezdůvodně protivný Cooper, i když mít vedle sebe neschopnou Rusty, člověk se mu nemůže divit, a k známým a příbuzným po návratu se asi ani nemusím vyjadřovat... Škoda také, že autorka tak uspíšila jejich návrat do civilizace, uměla bych si představit další stovky stránek, na kterých by hlavní hrdinové bojovali s živly a nepřízní divočiny, což by nejspíš můj celkový dojem z knihy značně vylepšilo, vůbec pokud by tam byl i nějaký ten vývoj a změna v jejich charakterech.

Kešu1981
05.02.2023 3 z 5

Začalo to dobře... havárie letadla, vypořádání se s divočinou... prostě dobrodružný napínací příběh. Pak se to ale zacyklilo v podobě erotiky/romance a už z toho, bohužel, autorce nešlo vylézt, což je škoda, protože linka dobrodružství šla do háje a zbylo z toho standardní ne/chci tě.

rm
19.12.2022 4 z 5

Mno, z počátku po havárii super, postupně to ale vztahově přerostlo v klišé...

georginaa
12.11.2022 5 z 5

Příběh byl i přes děsivou představu havárie letadla velice působivý. Nebyl ani čas se vyrovnat s děsem a šokem, šlo o přežití v divočině, na místech kde vládli vlci a díkybohu, že to Rusty nepřežila sama, ale ještě veterán, který se v divočině dokázal orientovat. Čerpat sílu z toho druhého byl jak hnací motor, který potřebovali. Přes odlišné způsoby života i tak nalezli společnou řeč i když je to stálo veliké úsilí. Snad poprvé jsem od Sandry četla něco erotičtějšího. V dřívějších knihách to nebylo doslova tak otevřené téma. Jen je škoda. že příběh byl tak urychlený na konci a nebylo tam více o ranči, jak se spolu sžívali.

senoritar
11.11.2022 5 z 5

Knihu jsem zhltla doslova jedním dechem během jediného dne. Nebylo tam žádné hluché místo. Od začátku až do konce byla kniha napínavá, čtivá, měla spád, sympatické hlavní hrdiny, kteří táhnou skoro celou knihu sami - a utáhnou. To jiskření mezi nimi bylo pro mě chvílemi skoro hmatatelné a měla jsem pocit, že jsem přímo v ději s nimi. Rozhodně jedna z autorčiných vydařených knih.

helenkan
02.11.2022 5 z 5

Sáhnout po knížce od S. Brown je pro mě jistota skvělého čtení. Ani u téhle to není jinak. Příběh se mi líbil moc a zhltala jsem ho za pár hodin. Což znamená, že jsem si ho fakt užila a vychutnala.

Autorovy další knížky

Sandra Brown
americká, 1948
2016  87%Skryté zlo
2017  82%Pomsta
2018  77%Podraz
2007  85%Mrazivý chlad
2008  89%Skandál

Kniha Ztraceni v divočině je v

Přečtených93x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce28x
Chystám se číst63x
Chci si koupit34x