Vražda v opatství

Vražda v opatství https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517208/bmid_vrazda-v-opatstvi-sjW-517208.jpg 5 46 12

Záhady Redmonda a Haze série

< 2. díl

Když se jednoho dne objeví u trosek strašidelného opatství opředeného legendami tělo mladé ženy, všichni předpokládají, že se jí samou hrůzou zastavilo srdce. Ohledání těla však ukáže, že to nebude tak jednoduché. Krásná Elizabeth Barrettová totiž zemřela na otravu kyanidem a smrtelnou dávku jí musel podat někdo z jejích blízkých. Někdo, komu věřila. Někdo, kdo znal její tajemství. Kapitán Redmond a konstábl Haze se začnou zajímat o její zdánlivě obyčejný život a postupně zjišťují, že Elizabeth Barrettová nebyla tou dokonalou a poslušnou manželkou, za níž ji všichni obyvatelé Brentwoodu i vesničky Birch Hill považovali. Vyšetřovatelé marně pátrají po motivu a dlouho se jim nedaří určit žádné podezřelé. Kdo by vášnivé malířce Elizabeth mohl přát smrt? Už se pomalu zdá, že se případ nikdy nevyřeší. Vrah však číhá blíž, než kdokoliv čekal, a pokud ho někdo odhalí, je připravený vraždit dál. Redmondovi s Hazem dochází čas a nemohou si dovolit udělat chybu. Pachatele totiž čeká šibenice.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Murder at the Abbey , 2020


více info...

Přidat komentář

Galadwen
23.04.2024 5 z 5

I druhý díl mě bavil stejně jako první. Ne tedy úplně kvůli detektivní zápletce, která není až tak rafinovaná (vrahem skutečně byla první osoba, kterou jsem podezřívala, a uhodla jsem i motiv, což se mi tak často nestává), ale velmi se mi líbí postavy, prostředí i styl vyprávění. Velmi příjemná oddechovka. Doporučuji a doufám, že bude brzy přeložena další část - série už jich má v angličtině deset a další "na cestě".

lucakuca
31.03.2024 5 z 5

Pecka!
Další skvělá série, kterou musím přečíst!
Všechny díly!
Působí jako nedělní ráno! Jednoduché štěstí, na které se těším, a s nadšením vyhlížím další....


Ignis
09.03.2024 4 z 5

Příjemná detektivka, k dokonalosti mi chyběl širší okruh podezřelých.

broskev28
25.01.2024 4 z 5

Vražda v opatství se opravdu povedla snad ještě lépe – feministická linka je zde ještě výraznější (stará panna Jane Dawlishová), jeho lordstvo ještě osvícenější (viz domácí učitel pro Micaha), jen vztah se slečnou Talbotovou bohužel stagnuje na stejné úrovni. Dobrá zpráva ovšem je, že na další knihu už je zaděláno: otec Kitty, mladé pomocnice paní Dodsonové, je nalezen mrtvý ve svém mlýně (raději ovšem nechtějte vědět kde a v jakém stavu!).

„Chtěl mluvit o jejích potřebách, aby se ujistil, že není ve vztahu frustrovaná a že se necítí opomenutá, ale nějak se stalo, že začali mluvit o tom, co je nejlepší pro něj. Není divu, že muži nikdy netuší, co si jejich manželky myslí – ty nepochopitelné bytosti dokážou pokaždé rozhovor stočit tam, kam chtějí.“

danielosbourne
05.01.2024 5 z 5

Vlastně nemám, co bych vytknul. Strašně příjemná, historická detektivka, která mě bavila a těšil jsem se na každou chvilku, kdy se budu moci začíst. Doufám, že u nás vyjdou všechny díly z této dlouhé série. Rozhodně si je budu chtít všechny přečíst. :)

zazvorka
25.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Pomalu plynoucí detektivka vhodná pro čtenáře, kteří mají v oblibě reálie anglické vesnice - a kteří nevyžadují příliš akce.
Já se k nim řadím, jsem tedy spokojená.
Jen doufám, že příště si autorka dá více práce a vrah nebude tak zřejmý od samého začátku. I když - vlastně mě autorka dostala, protože jsem si dlouho myslela, že to daná osoba být nemůže, když se to tak nabízí.
Příliš práce si autorka nedala ani s výrobou otráveného dryáku. Neumím si dost dobře představit, jak lze v čaji cukrem zamaskovat hrnek rozdrcených jablečných jadérek.
Přes zmíněné výhrady dávám pět, protože se mi to líbilo.

pip11
19.12.2023 5 z 5

Skvělé, snad ještě lepší první díl :) Vraha jsem si správně tipla už na začátku knihy a odhad mi vydržel až do odhalení. Bylo skvělé postupovat pomalu dějem a odkrývat pravdu, a byť jsem si byla hodně jistá, kdo je pachatelem, můj zážitek z knihy to nijak neumenšilo. Nemůžu se dočkat dalšího dílu :)

senoritar
17.12.2023 5 z 5

Výborná kniha. Bavila mě stejně jako první díl a už netrpělivě vyhlížím další. Líbí se mi, jak se detektivní pátrání prolíná s osobním životem hlavních postav. Nemám ráda, když se v některých detektivkách o hrdinech nedozvíme téměř nic, protože v normálním životě přece taky neřešíme pouze práci a jinak nic.

maja8148
19.11.2023 5 z 5

Vrah je sice jasný téměř od samého začátku, ale u této knihy to nevadí, protože i tak vás udrží spoustou pomalu s rozvíjeních vedlejších zápletek i klidným tempem vyšetřování a odhalování dalších stránek oběti. Navíc si celou dobu říkáte, že se třeba s vrahem pletete ;).

babicka_amalka
25.10.2023 5 z 5

nenáročné poklidné čtení, které jsem si ale nadmíru užila

kolacky
12.10.2023 5 z 5

Taky jsem vraha i jeho motiv odhadla rychle, ale to mi nezkazilo požitek z dobré knížky. A ta vražda na konci - no, je jasné, že si budeme muset příští díl koupit taky :-).

Mája777
08.10.2023 5 z 5

A je za mnou druhý příběh Jasona a Daniela. A opět se četlo velice dobře. Paní spisovatelka umí a to, že ji přirovnávají k paní Christie o tom svědčí.
Je pravda, že jsem měla typ na vraha od začátku a ten mi vyšel. Ale to nic neubralo na atraktivitě knihy. Jenom ten konec - další mrtvola a pokračování je kde???
(8. 10. 23 - 22 639 - 63)

Štítky knihy

detektivní a krimi romány historické romány

Autorovy další knížky

2023  84%Vražda v kryptě
2023  90%Vražda v opatství

Kniha Vražda v opatství je v

Právě čtených1x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce93x
Chystám se číst51x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x