Travis

Travis https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496447/bmid_travis-HL7-496447.jpg 4 184 34

Pelion Lake série

< 2. díl

Travis Hale, náčelník policie idylického městečka Pelion, má všechno, o čem se mu kdy snilo. Ženy mu padají k nohám, je milujícím strýčkem synovců a neteře a rodina mu už z větší části odpustila dávnou zradu, jíž se dopustil na svém bratru Archerovi. Nyní řeší problém s jistým potížistou, jenž se přistěhoval do města i se sestrou – ženou, která může Travisovi obrátit život vzhůru nohama a kterou zaujal zdánlivě dokonalý Gage Buchanan. Haven Torresové lehl její svět popelem. Doslova. Nyní cestuje s bratrem po celé zemi a utíká před problémy, které je pronásledují. Doufá, že v městečku kdesi v Maine nalezne aspoň na léto klid, zvlášť když ji zaujme jistý muž jménem Gage, který by proti letnímu románku nic nenamítal. Po setkání s arogantním náčelníkem místní policie se však dozví, jaké problémy v městě působí její bratr, a rozhodne se, že nejlepší bude, když zase brzy zvednou kotvy. S Travisem se však nečekaně spřátelí a uzavřou spolu dohodu – ona mu pomůže potrápit svého bratra a on jí pomůže získat Gage. Jejich přátelství se však brzy zbarví vzájemnou přitažlivostí a Travis i Haven zjistí, že občas je potřeba vše ztratit, abyste získali přesně to, co hledáte.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Travis , 2021


více info...

Přidat komentář

keiko33
31.01.2024 5 z 5

Archerov hlas som čítala už dávno, veľa veci som si už nepamätala. Ale bola to kniha ktorá vo mne zanechala dobrý dojem. Pri čítaní Travisa som si začala spomínať. V Archerovi bol Travis ten zlý. No tu sa ukázalo, ako to po väčšine býva, že za každým zlom je niečo. A tentoraz to bolo ublížené srdce malého sedemročného chlapca, ktorý celý život trpel tým, že si otec namiesto neho vybral Archera. Tu je vidno, čo dokáže urobiť jedna ohrnutá a zlá žena, ktorú nezastaví ani nešťastie jediného dieťaťa. Autorka pekne opísala, ako sa Travis postupne uzdravuje z dávnych krívd, hoci tá cesta nebude ľahká.

LenkaStr
12.11.2023 4 z 5

Do Travisova příběhu se mi popravdě původně moc nechtělo, přece jen, v Archerovi to byl neuvěřitelný ko..t. Ale pak zvítězila zvědavost. Třeba se dozvím PROČ byl takový tři tečky. A nelituju, dostala jsem svoje odpovědi a navrch zase pořádnou dávku emocí. Srdce se mi lámalo nad tím malým klukem, který si myslel, že ho otec opustil bez rozloučení a který i v dospělosti z Travise pořád vykukoval a jako ten „zase už druhý“ ho nutil dělat taková rozhodnutí, jaká dělal. A ačkoli se autorka opět neubránila spoustě klišé na ránu, k dobru jí oproti nim přičítám, že jednou mě překvapila, když jsem něco čekala a Travis to nakonec neudělal. Jo, rozhodně je to postava s vývojem a to pořádným.
A teď výtky... Vlastně kromě těch zmíněných klišé jich moc nemám. Snad až s blížícím se koncem. Ta druhá schůze... Kristepane, to bylo tak americky blbý, až to byla groteska, už chyběl jen potlesk z publika. A samotný epilog potom, ta dokonalá americká idylka... Ježíš, jeden by začal zvracet duhu, fakt že jo. To i ten Archerův epilog byl proti tomuhle decentně umírněný.
Ale stejně bych si z Pelionu ráda ještě něco přečetla. Docela by mě zajímal Gageův příběh. Už by si taky zasloužil nějakou babu, však tohle bylo už druhé děvče, které mu vyfoukl Haleyovic panáček. Což je mimochodem taky klišé jak stodola.


Aaloha
11.09.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka, čte se rychle. Archera jsem četla před pěti lety, takže už si moc na knihu nevzpominam.

petulkapeta
21.08.2023 5 z 5

,,Všichni se postupně měníme. A pokud je každá naše nová verze lepší než ta předchozí, znamená to, že jsme se poučili a vyrostli.

Travisuv příběh byl stejně zajímavý jako jeho bratra. A i to jak se zamiloval do dívky která se náhle ukazala v jeho městě, stejně jako potkal jejiho bratra při ne zrovna dobre situaci.

MAU256
06.08.2023 5 z 5

Po přečtení knížky - Archerův hlas - jsem byla zvědavá, jaký bude příběh jeho bratra Travise. Je ve vedení místní policie, má krásný vztah se svým bratrem, jeho ženou a jeho dětmi. Má přítelkyni, kterou si rozhodne vzít. Jenže, miluje ji? To zjistí vzápětí, neboť do městě se na krátký čas přistěhují sourozenci Torresovi, a jeho život se rázem změní. Bylo mi líto Travise, že si myslel, že ho jako kluka otec opustil, jak se s tím stále ubíjel. A přitom pravda byla úplně jinde. Knížka se moc hezky četla, pro romantické dušičky můžu jen doporučit.

0197
23.06.2023 5 z 5

Kniha má jen jednu jedinou vadu a to ne zrovna pěknou a lichotivou obálku. Zbytek je nádhera.

Pryč byl ten namyšlený Travis z knihy Archerův hlas, který mě tam nejednou naštval. Sledujeme ho o 8 let později a pane jo. Uvědomoval si své chyby a prohřešky, kterých se dopustil a snažil se na sobě pracovat. Nápomocný náčelník policie, který si sebou po většinu života nesl, že je ten druhý nejlepší. Smutné, co mu stále běhalo hlavou. A ta jeho matka, škoda slov.

Haven byla v městečku jen na chvíli. Čekala jsem, až se s námi podělí o svou minulost a zjistíme, proč nikde nezůstane déle. Sama miluju kytky, tak že mě potěšilo, jak je zachraňovala a hlavně důvod, proč to dělala. Asi na ně začnu také mluvit :-).

U jejich začátečních konverzací jsem se nasmála. Sbližovali se postupně. Soužití v penzionu s ostatními hosty mělo grády :-).

Konec byl už malinko přitažený, ale co je to Amerika a tam je možné všechno :-). Mihli se tu jak Archer tak Bree. Přesně akorát. Epilog jsem očekávala přesně v takovém duchu, tak že si nemohu stěžovat. Ráda jsem se do městečka Pelion opět vrátila a užila si jeho pohodovou atmosféru, která se na mě snadno přenesla.

senoritar
25.05.2023 5 z 5

Asi jsem jedna z mála, která si oblíbila Travise už u prvního dílu. Což neznamená, že mě občas svým chováním nenaštval, ale tušila jsem, že se v něm skrývá víc, než se na první pohled zdá a jen potřebuje, aby ho někdo pochopil a miloval. Že jsem se nespletla dokazuje tato kniha. Nemohla jsem se jí dočkat a slupla jí jako malinu.

Haven se k Travisovi dokonale hodila, moc jsem jim jejich štěstí přála. Doufám, že Mia věnuje příběh i jejímu bratrovi, moc ráda bych se do Pelionu ještě vrátila.

princesse
25.04.2023 4 z 5

Skvělá oddechovka. Jako něco hodně málo uvěřitelné, hodně sladké, hodně nepochopitelné ... Ale krásně se to četlo. Autorka mě zatím nezklamala ani jednou z jejích knih, takže se určitě chystám i na další.

wielka
03.04.2023 4 z 5

Taka predvidatelna, ale pekna knizocka. Mne sa to pacilo.

Radka1727
01.04.2023 4 z 5

V Archerově hlasu nezískal Travis žádné plusové body, takže tentokrát dostal šanci vylepšit skóre - a povedlo se mu to skvěle (až na tu poslední schůzi města, to byl docela úlet). Bylo moc fajn se po čase opět setkat s Archerem a jeho rodinkou .....(Archerův hlas je od autorky pořád moje srdcovka).

Nuttelka
15.03.2023 4 z 5

Travisi, Travisi... strašně moc jsi mě štval, jak moc sis Archera dobíral, vůbec jsem neměla v plánu ti odpustit. Ale za odhalení své "duše" před celým městečkem Pelion sis mě udobřil. Krásná odpočinková kniha, která je přesně taková, jakou jsem čekala :-) Hned bych se do Pelionu vydala, všichni obyvatelé jsou skvělí, bavila jsem se :-) A že jsme ani nebyli ochuzeni o Archera, co si budeme povídat, to je sladká třešnička na dortu, má velká fiktivní láska :-)

Pája699
08.03.2023 3 z 5

Za mě trošičku zbytečné pokračování. Děj sice odsýpal, plynul a četlo se to lehce, ale bylo to takové nemastné, neslané. Mě osobně toto pokračování nikterak neuchvátilo. Haven byla číslo a moc sympatická osoba a s bráchou do městečka přivedli trošičku vzrůša a okořenili to :-) Jsem aspoň ráda za Travise, že s jeho otcem to nebylo tak, jak si ve skutečnosti myslel. Poslední schůze města mi už přišla vážně přitažená za vlasy. Ale co, happy end musel být jak to u těchto knih bývá .-)

lusitta05
16.02.2023 3 z 5

Neviem prečo, mňa tento príbeh tak úplne za srdce nechytil,asi sa mi netrafil do správnej nálady. A ten zoznam chýb a zlých vecí ku koncu mi prišiel už trochu cez čiaru, nereálne úplne. Ale romantika fajn.

Zomy
12.02.2023 4 z 5

Příjemné romantické čtení. Ale upřímně - největší přidanou hodnotu má tahle knížka v tom, že volně navazuje na Archerův hlas a my se tak vracíme do známého prostředí (jasně, před Travisem jsem si nejdřív znovu přečetla Archera).

Když jsem kdysi četla Archerův hlas poprvé, byl tam neuvěřitelný "wow efekt". Je to děsně sentimentální, melodramatické, parádní a originální, byla jsem nadšená. Nic z toho ovšem Travis nemá, ani mě při čtení nic nechytlo za srdce... a závěrečná scéna městské rady mi přišla skoro až do parodie, ...
V každém případě jsem knížku přečetla na jeden večer a bylo příjemné se do Palion vrátit.

kristy.books
06.02.2023 4 z 5

Travis voľne nadväzuje na autorkinu knihu Archerův hlas, ktorá patrí k mojim najobľúbenejším knihám, ktoré u nás od nej vyšli. Na Miu je spoľah, že nám vždy dopraje krásny príbeh a ani teraz ma nesklamala (hoci príbeh Archera sa mi páčil viac).

S Travisom sme sa zoznámili už v predchádzajúcej knihe, kde v podstate patril k tým negatívnym postavám (pokiaľ ste Archerov príbeh čítali, tak viete, o čom hovorím; osobne by som ho odporúčala prečítať ešte pred týmto príbehom, aby ste lepšie rozumeli niektorým súvislostiam). Travis sa však rozhodol využiť druhú šancu, ktorú dostal od svojich blízkych i celého mestečka, kde pracuje ako policajt, prehodnotil niektoré veci a stal sa z neho lepší človek. Občas ho ešte prepadnú démoni z minulosti, ale snaží sa, aby ho opäť nezviedli na "zlé chodníčky". Hoci som mu predtým nevedela prísť na meno, teraz si ma dokázal získať (nikdy neodmietol podať pomocnú ruku, mal dobré srdce, pre svojich synovcov a neter bol milujúcim strýkom...). Jeho matka sa, bohužiaľ, vôbec nezmenila a bolo mi ľúto, ako sa správala k svojmu synovi a čo všetko (zlé) mu urobila.

Haven bola slniečko, ktoré všade, kam prišlo, prinieslo pozitívnu energiu. Bola to dobrá duša, ktorá sa starala o všetkých okolo seba (ľudí, zvieratá a rastliny), často aj na úkor samej seba. Nemala jednoduché detstvo, musela predčasne dospieť, aby sa postarala o mladšieho brata i matku. Keďže toho nemala veľa, dokázala sa tešiť aj z maličkostí.

Romantická linka bola rozkošná, pri postupnom spoznávaní a zbližovaní Haven a Travisa som sa musela len prihlúplo usmievať. Bavili ma najmä ich doťahovačky.

Pri knihách od Mie som zvyknutá, že sú to emotívne bomby. Samozrejme, že ani tu nechýbali emócie, ale v porovnaní s inými autorkinými knihami sa mi zdalo, že neboli až tak "vybičované".

Veľmi ma potešilo, že v tejto knihe dostali priestor aj Archer, Bree a ich rodinka. Bolo skvelé vidieť, ako sa im darí aj po niekoľkých rokoch a tiež to, ako sa Travis snaží nájsť si cestu k svojmu bratovi a zlepšiť ich vzťah.

Autorka má príjemný štýl, kniha sa mi čítala ľahko a rýchlo. Knihu Travis vám môžem odporučiť (rovnako ako aj iné knihy od tejto autorky), hoci by som ju nezaradila medzi moje top knihy od Mie.

Jita160
05.02.2023 4 z 5

Hmmm já začala asi od konce :⁠-⁠(
Nejdříve jsem přečetla Travise až pak si dám jeho bratra, Archeruv hlas .
Velmi krásný emoční a pozvolna rozvíjející se příběh o muži který jako dítě hodně ztratil a v dospělostí jenom hledal.
A také o úžasné zahradníci ,která se svým bratrem utíkala před minulosti.
Bylo to láskyplná platba plná emocí a bouřlivých odhaleních.
Kdo tuto autorku znám nemusím více prozrazovat.

Myška43
28.01.2023 5 z 5

,,Všichni děláme chyby, Travisi,“ poznamenala. „Všichni se postupně měníme. A pokud je každá naše nová verze lepší než ta předchozí, znamená to, že jsme se poučili a vyrostli.“

Archerův hlas je má nejoblíbenější kniha od Mii. Ráda jsem se s ním opět setkala. Příběh jeho bratra z mého pohledu nedosahuje takových kvalit, ale přesto hodnotím plným počtem.

,, Není čas marnit čas "

petusska01
16.01.2023 4 z 5

Autorka a jej príbehy dokážu veľmi chytnúť za srdce. Prebudiť emócie. Pozitívne negatívne, to je jedno, veľmi jej to ide. Aj v predchádzajúcich príbehoch aj tu. Príbeh sa deje pozvoľna, objavujú sa nové veci z minulosti, vysvetľujú... Páčila sa mi chémia medzi hlavnými hrdinami, aj celá zápletka. To, čo Travis spravil na konci, aby neodišli zase o dom ďalej bolo veľmi odvážne aj keď v dnešných časoch dosť nereálne a za hranicou podľa mňa, ale ako gesto to bolo veľmi silné. Oproti ostatným autorkám takýchto zamilovaných príbehov, je Mia Sheridan tá, ktorá sa dotýka aj náročnejších tém a ktorá nechá vyniknúť aj negatívne vlastnosti hlavných hrdinov aby sme potom videli, ako ich láska dokázala zmeniť. Pekné.

Anna195
16.01.2023 5 z 5

Kto ma pozná, tak vie, ako milujem knihu Archerův hlas. Toto bude vždy kniha, ktorú budem všetkým odporúčať, a práve v tejto knihe som väčšinu času neznášala Travisa. Ale tak, ako som Travisa neznášala som sa do neho v jeho príbehu zamilovala. Nebudem hodnotiť, ktorá z kníh je lepšia, pretože oba príbehy sú iné, ale v oboch sú dvaja zlomení chlapci, ktorí si ma získali.

Spoznala som skutočného Travisa a videla jeho minulosť, jeho činy iba jeho očami a pochopila som, že aj on bol len človek, ktorý robil chyby a chcel byť milovaný. Veľmi sa mi páčilo, že sa Travis zmenil k lepšiemu a najviac, ako si postupne budoval vzťah so svojím bratom a jeho rodinou. V skutočnosti bol Travis veľmi láskavý, milý, nápomocný a všetky svoje činy z minulosti sa snažil napraviť.

Hlavná hrdinka Haven si ma hneď získala a jej netypická záľuba s rastlinami sa mi veľmi pozdávala a najmä potom, keď som zistila, čo všetko pre ňu rastliny znamenajú. Obzvlášť sa mi páčilo jej zoznámenie s Travisom, už vtedy som vedela, že iskry budú medzi nimi lietať. To puto medzi nimi bolo úžasné, aj keď si museli prejsť pár skúškami.

Pre mňa najlepšia časť z celej knihy bola určite mestská schôdza, tam si ma Travis získal na plnej čiare a priznám sa, že v určitej časti mi vyrchla aj slza, keďže tu odhalil Travis všetko, no hlavne svoje srdce. Inak milujem bratskú lásku medzi Travisom a Archerom.

Mia píše úžasné o tom niet pochýb,no som rada, že nám dala aj Travisov príbeh, ktorý mal byť len druhý najlepší.

georginaa
15.01.2023 5 z 5

Policejní náčelník Travis hledá ve svém městečku své místo, nechce být stále druhý. Tím pozoruje lidi, a stále se srovnává s ostatními a nechce si přiznat, že vlastně má problém být sám sebou. Nevědomky ostatním ubližuje, nikoho si nepustí k srdci a na vše reaguje sarkasmem. Dokud nepotká Haven, která dokázala mu sarkasmus oplácet. Tím se začíná příběh rozvíjet, vyprostit se od minulosti a začít konečně přítomností. Travis si začíná uvědomovat své počínání a musí přijít úplně o všechno, aby mohl získat lásku svého života.