sabi_z_knihy sabi_z_knihy komentáře u knih

☰ menu

Zlomky nekonečna Zlomky nekonečna Adéla Rosípalová

Já se takovým knížkám většinou vyhýbám. Nemám moc ráda, když mě knížka rozloží na částečky. Ale tato knížka? Nelituju jediné vteřiny, kterou jsem u ní strávila, ať už v slzách nebo s úsměvem na rtech. Ano, tato knížka mě rozložila, ale pěkně rozložila. Po dočtení jsem cítila prázdnotu ale zároveň naplnění jak nikdy.
Ze začátku jsem se knihy docela bála, ale s každou další stránkou si mě získávala a já se do ní víc a víc zamilovávala. Až do konce jsem milovala atmosféru celé té knihy. V jeden moment jsem se usmívala, o pár odstavců dál se mi chtělo brečet a na další straně jsem vybuchla smíchy. A takto to probíhalo celou knihu, i v těch nejtěžších okamžicích jsem se dokázala usmát, protože hlavní hrdinové zase něco vtipného prohodili.
Matta jsem měla strašně ráda, milovala jsem ho pro jeho povahu a jeho upřímnou lásku. Erik... už hodně dlouho jsem v knize nenarazila na takto silnou osobu. Vážně, tohoto kluka budu už napořád obdivovat. A vztah těchto dvou... myslím, že jsem poprvé po hodně dlouhé době narazila v knize na pravou a čistou lásku. Až v moment, kdy jsem četla tuto knížku, jsem pořádně pochopila, co znamená pojem ,práva láska'. A jejich škládlení a vtipy? Miluju je!

Jaksi jsem se zase rozepsala, takže už jen ve zkratce. Mocmocmoc doporučuju! Ano, tato knížka vás rozloží na atomy, ale věřte mi, že se na ty atomy necháte rozložit rádi. Je to nádherný příběh o lásce a životě a pokud byste si měli přečíst jen jednu jedinou knížku na mé doporučení, tak ať je to tato.

5/5 naprosto bez debat, je to 100% zasloužené

instagram: @sabi_z_knihy

01.04.2024 5 z 5


Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

Po prvním díle jsem se na toto dost těšila a... jo, bavilo mě to hodně podobně jako první díl.
Trochu mi ale vadil pomalý rozjezd, kdy jsem si skoro na straně 100 říkala, že by se už jako mohlo něco pořádně stát. Potom už ale konečně přišla nějaká ta akce a dokonce i prozrazení různých tajemství, které zásadně ovlivnily celý děj. A jakože... To, co jsme se dozvěděli, jsem rozhodně nečekala. Musím ale bohužel přiznat, že i po tomto občas nastaly místa, kde se toho moc nedělo a občas jsem se při čtení i nudila. No, ale pak nastal konec knížky a jako... haló? To co mělo být? Já potřebuju pokračování!
Ayla byla fajn hlavní hrdinka, která mě ale občas lehce štvala svou naivitou, ale jinak jsem ji měla ráda. Kaden... no jo, je to láska, ale občas se teda s prominutím choval jak blbec. xd A ti dva - no, rozhodně se zase můžete těšit na nějaké peprné scénky, kterými autorka moc nešetřila. Ale zároveň se můžete těšit na to, jak se jejich vztah popere se všemi nástrahami. Pak bych ještě chtěla zmínit Jordana - moc nevím, co si o tom klukovi myslet. Na jednu stranu je to zmetek největší, ale na druhou tak nějak doufám, že je uvnitř skrytý kousek dobra. Jsem v tom sama?

Pokud se vám líbil první díl, tak tento nesmíte minout!

4/5

instagram: @sabi_z_knihy

01.04.2024


Vzdálenost mezi námi Vzdálenost mezi námi Kasie West

Tak tohoto jsem se docela bála. (A nejen pro to, že panenky jsou zkrátka děsivé. XD) Možná i proto mi trvalo tak dlouho, než jsem se k ní dostala. Ale moje obavy byly naprosto zbytečné.
Jakmile jsem začala, už jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Už dlouho mě nějaká kniha takto nechytla. Jo, neříkám, že byla naprosto dokonalá, ale splnila všechno, co jsem zrovna potřebovala.
Caymen mi byla neskutečně sympatická. Myslím, že mi naprosto skvěle sedla a nemyslím si, že to bylo jen kvůli jejímu naprosto skvělému smyslu pro humor, který s ní sdílím. A Xander? No, bylo by hodně divné, kdyby se nestal jednou z mých dalších knižních lásek. A jejich vzájemná chemie... nemusím být dobrá v chemii abych věděla, že to mezi nimi jiskřilo. :D XD
Líbilo se mi, jak skvěle celou knížku Kasie opět pojala. Nechci to moc rozepisovat, ať nic nespoileruju, ale ve zkratce - naprosto originálně pojatý celý děj.
Je jedna věc, kterou na knížek u Kasie úplně nejvíc miluju - člověk u nich krásně zrelaxuje a přitom je tam tolik krásných a hlubokých myšlenek a pár věcí na zamyšlení. Ale když to tam nechcete vidět, klidně to můžete ignorovat a číst to jen jak další romanťárnu.

Pokud jste čtenáři romanťáren, tato kniha je nutnost.

5/5

instagram: @sabi_z_knihy

01.04.2024 5 z 5


Národní opruzení Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová

Když jsem se do této knížky pouštěla vůbec jsem netušila, co mám čekat. A to poslední, co jsem čekala, bylo, že po dočtení budu bláznivě zamilovaná do Havlíčka. No jo, nový velký crush. XD
Rozhodně musím vyzdvihnout krásně psaný příběh. Čtení rychle ubíhalo a příběh krásně plynul. Líbilo se mi, jak se fiktivní detektivka prolínala se skutečnými autory. V knížce se nám střídaly pohledy různých postav a pokaždé jsme získali trochu jiný pohled na celou situaci. Moc se mi líbilo, jak tam autoři byli vykreslení, vždy jsem všem fandila. Zoe dokázala skvěle popsat každého z nich. Krásně nám je přiblížila a prozradila nám o nich spoustu informací. A všechny ty romantické pletky? O můj bože, jak já jim všem fandila!
A něco málo ke každému autorovi: Božena byla hned po Havlíčkovi má favoritka. Líbilo se mi, jak si nedala nic líbit. Jak jsem už několikrát zmínila, Havlíček je teď moje láska největší. xd Pokud mám být upřímná, Tyl mě místy docela štval, ale jinak jsem ho taky měla ráda. Malý Neruda byl moje další láska a jeho vztah s Havlíčkem jsem zbožňovala. Pokud jde o Karolinu Světlou, tak že jde o ni mi došlo až tak v půlce knížky... nevadí, už se to víckrát nestane. (Snad jsem na někoho nezapomněla)

Moc moc moc doporučuju! Je to vážně skvělý příběh, který nám dává pohled do národního obrození. Pokud ve škole třeba NO právě probíráte, je tato knížka skvělá volba. Už 2 moje kamarádky si knížku přečetly na mé doporučení a moc se jim líbila. Dokonce jsem ji doporučila i svému profesorovi z češtiny, tak uvidíme, co na ni řekne. :D

4,8/5

instagram: sabi_z_knihy

01.04.2024 5 z 5


Pak ses objevila ty Pak ses objevila ty Helen Paris

Téhle knihy jsem se hodně bála. První díl mě moc neoslovil, ale chtěla jsem sérii ještě dát šanci. Tak jsem po knize v rámci štafety sáhla.
A teda, jsem za to ráda, protože toto mě bavilo o hodně víc, než první díl. Musím říct, že mělo i něco do sebe to číst v zimě.
Ano, přiznávám, že Anabella mě místy lehce štvala, ale měla jsem ji ráda a Will si mě získal už v jedničce, takže jsem se hodně těšila na jeho příběh. A teda, rozhodně to za to stálo. Protože Willův příběh... často jsem měla slzy v očích. Pokud jde o další postavy, tak rozhodně musím vyzdvihnout postavu Willova bratra, protože ten si mě hned získal. Zbožňovala jsem celou jeho osobu a vůdce by mi nevadilo, kdyby dostal samostatný díl. Jediná věc, co mě trochu mrzela byla, že jsem doufala, že dostaneme trochu víc i hrdinů z prvního dílu, což se ale moc nestalo. Nedá se.
Celkově děj byl napsán velmi poutavě a čtivě. Líbilo se mi, jak to přirozeně plynulo a všechno tam mělo svůj smysl.

Moc doporučuju! Pokud hledáte knížku na chladné zimní večery, s touto neuděláte krok vedle. A ani nepotřebujete mít přečtený první díl.

4/5

instagram: @sabi_z_knihy

01.04.2024 4 z 5


Srdcerváči. Kniha 5 Srdcerváči. Kniha 5 Alice Oseman

(Jen na úvod říkám, že po prvním díle nejsem moc fanoušek českého překladu a knížku jsem četla v angličtině.)

Panebože! Jak já to miluju! Tato kniha za to čekání rozhodně stála.
Myslela jsem si, že už mě to nemůže ničím překvapit, že už zhruba vím, o co tam jde, ale to jsem byla na omylu. V příběhu bylo tolik chvil, kdy jsem neměla málo k tomu, abych se rozbrečela. A zároveň jsem měla ale skoro celou knížku co dělat, abych se neroztopila štěstím. To bylo tak krásné! Někdy ty chvíle... wow. Autorka rozhodně ví, jak tvořit dobrý příběh.
Ono si člověk řekne: ,,No jo, komiks, ale co mi to může velice dát," ale upřímně? Tahle komiksová série vám toho místy předá víc než klasická psaná kniha. Autorka dokáže tak krásným způsobem předat tolik důležitých a hlubokých věcí, že by to člověk ani neřekl. Po dočtení jsem to prostě opatrně zavřela a třeba 10 minut jen přemýšlela nad vším, co se tam vlastně stalo. Tahle kniha vás opravdu přiměje víc nad vším přemýšlet a to se mi líbí.
Za mě rozhodně povedený kousek a už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Doporučuju úplně všem! Tohle je podle mě jedna ze základních knížek, které by se měly číst. Protože pod tou ťuťu romantickou stránkou se skrývá tolik důležitých věcí, o kterých by společnost měla vědět a měla by to respektovat.

5/5 bez debat

instagram: @sabi_z_knihy

01.04.2024


Blízko Blízko Kevin Panetta

Knížku jsem měla možnost číst v rámci spolupráce s #humbookblogeri a moc @humbook za poskytnutí knihy děkuju!<3

Hned na úvod řeknu jednu věc: číst Srdcerváče byla docela chyba, protože nasadili laťku hrozně vysoko. Teď automaticky od každého komiksu čekám hodně, ale na Srdcerváče to nikdy nemá.
Takže jakoby... nebylo to špatné, ale něco jakoby tomu chybělo.
Ari byl fajn, ale místy mě dokázal lehce štvát. Zase jsem ale musela ocenit jeho odhodlání jít za svými sny. Hectora jsem si oblíbila trochu víc, protože jsem milovala jeho nadšení pro pečení. Jo, v tomto bychom si hodně rozuměli. A ti dva spolu... jakože fajn, ale nedokázali si mě zas tak získat.
Příběh se mi hodně líbil. Ovšem zpracování lehce pokůlhávalo. Měla jsem pocit, jakoby tomu chyběla nějaká přirozenost a plynulé odvíjení děje. A třeba ten konec? To byl za mě učiněný chaos.
A celkové hodnocení? Jakože jako odpočinkové čtení značka ideál, ale nesmíte od toho čekat tolik jako třeba právě od Srdcerváčů.

Pokud hledáte něco na vypnutí přemýšlení, rozhodně po ní sáhněte. Pokud ale za příběhem čekáte trochu víc, asi to není úplně komiks pro vás.

3,5/5

Instagram: @sabi_z_knihy

25.02.2024 4 z 5


Dvojitý zásah Dvojitý zásah Mariana Zapata

já prostě miluju Zapatu. Sice se zrovna tato nebude řadit mezi moje favority, ale musím říct, že mě kniha hodně bavila.
Bianca byla sympatická hlavní hrdinka, kterou jsem měla ráda. Jo, místy mi lehce lezla na nervy, ale těch míst naštěstí moc nebylo. Zaca jsem měla hodně ráda. Musím říct, že jsem se naprosto zamilovala do jeho povahy. Líbilo se mi, jak se choval k ostatním postavám v knize a to, jak se vždy snažil pomoc. A romantická linka... jde o Zapatu, takže musíme počítat se slow burn, ale i tak mi to místy připadalo až moc ,slow'. A Biančina neustálá nevíra už jen v jejich kamarádský vztah mi místy lezla na nervy. Chápu, že ji jejich odmlčení v minulosti ublížilo, ale když už po desáté zopakuje, že je to velký sportovec a nemůže na ni mít čas, je to už lehce otravné.
Co se mi na knížce hodně líbilo bylo, že je to opět trochu propojené s autorčinými některými knihami -> můžete se těšit na hl. hrdiny předchozích knih!
A jinak musím říct, že kniha nebyla špatná a rozhodně ji nechyběla čtivost.

No, pokud máte rádi knihy od Zapaty, takto kniha je taktéž nutnost! Jinak pokud jste milovníci slow burn, tak vás tato kniha rozhodně nesmí minout.

4/5

20.01.2024 4 z 5


Vítězství větší než smrt Vítězství větší než smrt Charlie Jane Anders

No... tak to dalo zabrat. A jakože hodně. Neříkám, že nápad nebyl dobrý, ovšem zpracování značně pokulhávalo. Nebo mně to tak aspoň připadalo, po tom, co mám načtené značně propracovanější sci-fi. Jakože... možná to nebylo zas tak špatné, ale pokud máte už přečtené vesmírné sci-fi od Kaufman a Kristoffa, tak pouštět se do této knížky ani nemá význam. V určitých místech je to hodně podobné, ale na úroveň K&K knížek to ani zdaleka nedosahuje.
Po většinu knížky jsem se do čtení musela doslova nutit a nebylo tu moc chvil, kdy by čtení ubíhalo.
Postavy... hlavní postava Tina mi dávala hodně zabrat. To byla tak random hrdinka. Po většinu knížky jsem ji a její chování silně nedávala. A ostatní postavy... no moc lepší to s nimi nebylo. Jakože - asi tu není jediná postava, kterou bych si nějak zvlášť oblíbila.

No, co tak říct závěrem? Pokud máte chuť na nějaké vesmírné sci-fi, radši (znovu) sáhněte po Auroře nebo Aktech Illuminae.

1/5

instagram: sabi_z_knihy

20.01.2024 1 z 5


Naděje v nás Naděje v nás Anna Savas

Když jsem četla první díl, někdy před těma dvěma rokama, vím, že jsem z něho byla naprosto unešená. A o to víc jsem zmatená z toho, co se z tou sérii stalo. Druhý díl nebyl špatný, ale za mě na první zkrátka neměl, ale doufala jsem, že to všechno zachrání 3. díl, ale... pomoc, ten byl za mě že všech dílu nejslabší.
Řekla bych, že knize moc nepomohla anotace. Z té jsem totiž měla dojem, že se ten jejich vztah změní velice rychle, dejme tomu během 100 str., ale když jsem byla na straně 180 a pořád spolu ,,nestrávili noc", už mi to přišlo dost roztahané.
Celkově mě ten jejich vztah příliš neohromil a podle mě to není jen kvůli tomu, že to nebylo hate love, které tak miluju, když je dobře napsané friends to lovers, dokážu to ocenit, ale tady se to rozhodně nestalo.
V předchozích dílech jsem měla ráda jak je, jako hrdiny, tak jsem zbožňovala i jejich vztah. Ale tady? Pomoc! Ella mi místy přišla strašně nesympatická a chtěla jsem ji tu knížku omlátit o hlavu. Jamie mě taky dost zklamal, hlavně při konci jsem ho nedávala. No a jejich vztah šel v tomto díle vážně úplně z kopce, stejně jako moje sympatie k této knížce.
A posledních cca 80 str bylo největší utrpení.

No, kdybych to měla shrnout. Možná to nebyla špatná knížka, jen já na ní zkrátka neměla náladu. Takže pokud máte tuto sérii rádi, rozhodně vás ani tento díl nesmí minout, jen... nemějte žádné velké očekávání, a pak to možná dobře dopadne.

01.12.2023 2 z 5


Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Mi-lu-juuuu! Já Zapatě propadla už knížkou Malychin a od té doby zbožňuju každou její knížku. A teď, když vydala knížku s vojenskou tematikou? Když vám řeknu, že mám slabost pro muže v uniformě, je vám asi jasné, že jsem této knížce propadla dá se říct hned.
Ruby byla skvělá. Drzá tak, přesně jak mám ráda, se správnou dávkou sarkasmu. A Aaron... damn, love him! Vážně, kluk snů! Tu jejich vzájemnou chemii jsem cítila snad ještě dřív, než jsem knížku vůbec otevřela.
Co jsem tak pročítala nějaké recenze, všimla jsem si, že pár lidem vadily dopisy na začátku. Ano, přiznávám, že jich tam bylo dost, ale k překvapení mě samotné mi vůbec nevadily. Zrovna mi to celkově sedlo do nálady a já si je užívala. Přišlo mi to čtivé a doteď obdivuju, jak zcela přirozeně se jen skrz ty dopisy poznali.
Přiznávám, že Zapata má místy potřebu to až moc natahovat, takže pro milovníky akce to nic není, ale pokud vám nevadí si počkat, máte se na co těšit.
Hodně mi to opět připomínalo Purple hearts, které miluju úplně nejvíc, jak si možná někteří pamatujete z minulého léta, takže i tady jsem se rozhodně našla. No ale i tak se mi víc líbilo srdcem proti zdi.

Zapata je spolu s Kasie prostě královna romantiky. Takže pokud jste milovníky romantiky, rozhodně vás nesmí minout.

4,5/5

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 5 z 5


Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Knížku jsem už kdysi viděla v knihkupectví, kde mě okamžitě zaujala obálkou. Ve chvíli, kdy jsem viděla, že se plánuje štafeta, měla jsem jasno v tom, že zkusím štěstí a zapojím se. A byla jsem vybraná! A teda... toto jsem vážně nečekala!
Byla to skvěle propracovaná fantasy, která mě rozhodně chytla. Já teda spíš patřím do skupiny lidí, která moc nemusí upíry a vlkodlaky. Ovšem tady ti vlci? I love it!
Aylu jsem měla hrozně ráda. Milovala jsem její drzost a to, že nebyla zlomená vlčí holka, že i nadále v ní hořel plamínek vzdoru a vždycky věděla, co říct a jak se bránit. V knize se pak objevil ještě borec z obálky, o kterém vám toho nechci moc prozradit, ať nespoileruju. Ale ve zkratce - fascinovalo mě to jeho tajemno a jeho chování!
A ta romantická linka, co tu byla. Jo, ta špetka peprnosti mi teda do této knížky vážně sedla.
Celý děj byl hrozně moc čtivý a moc mě bavilo to číst. Já miluju znamení zvěrokruhu, takže se mi celý ten nápad neskutečně líbil. Celý svět byl hrozně krásně vestavěný.
A ten konec? Prosím, ať už je další díl!

Moc doporučuju všem milovníkům fantasy! Ale bacha, tak od 15+.

4,5/5

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 5 z 5


Jsme nevyhnutelní Jsme nevyhnutelní Nofreeusernames (p)

Tak tohle mě bavilo. Sice jako jo, trochu víc si mě získaly Letní noci, ale i toto jsem si užila.
Harper byla skvělá hlavní postava. Zbožňovala jsem její přímost. Travise miluju už od Jsem tu a mám čokoládu a celou tu dobu jsem se nemohla dočkat, až i on získá svůj happy end. Přestože jsem věděla, jak to skončí (a to nejen díky tajné zprávě od autorky v mojí podepsané bonusovce k Navždycky) užívala jsem si každou stránku a skvělou chemii mezi hlavními postavami. Protože prostě hate love v kombinaci se zakázánou láskou je top strop.
Celé to prostředí kolem kapely jsem vyloženě žrala. A zbývající dva členy skupiny jsem žrala ještě víc.
A ten box k tomu? Mi-lu-ju! Těšila jsem se vždycky, až se konečně dostanu na další stránku a budu si moc vzít s krabice překvapení. Největší radost mi ale udělalo antistresové srdce.

Moc doporučuju! Pokud jste se staly oddanými čtenáři Oly nebo jste ještě od ní nic nečetli a zkrátka máte rádi romantiku. Je to vážně skvělé.

4,3/5

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 5 z 5


Dej tomu šanci Dej tomu šanci Emma Lord

Hned na začátek? Neviděla jsem Mamma Mia. Jo, po téhle knížce to asi napravím, ale zatím jsem to neviděla. Ale kupodivu jsem se v knížce vůbec neztrácela, přestože tam bylo hodně narážek a děj byl tak nějak položený na tom samém. Ani jednou se mi nestalo, že bych netušila, co se tam děje.
Millie... měla jsem ji ráda, i když přiznávám, že chvílemi na mě byla moc. Pak tu ale byly okamžiky, kdy jsem ji chápala víc, než kohokoli. Neskutečně obdivuju její vytrvalost a tvrdohlavost. Věděla, co chce a bylo jí tak nějak jedno, co všechno bude muset obětovat. A Oliver... ze začátku mi vadilo, že tam moc nebyl, takže jsme ho měli šanci pořádně poznat až v půlce knížky, což mi připadá trochu jako škoda, protože jsem si ho později hodně oblíbila. Líbilo se mi, že nemá potřebu být neustále středem pozornosti. Že bojuje za dobro svých nejbližších a to je něco, co dokážu ocenit.
A jejich vztah mi připadal neskutečně přirozený. Nechci toho říkat víc, ať nic nevyspoileruju, ale zkráceně - miluju je úplně nejvíc.
Jediná věc, kterou ale knížce musím rozhodně vytknout - neskutečně pomalý a roztahaný začátek. Někdy to bylo už vážně moc roztahané. Což mi vzhledem ke zbytku knížky připadala jako hrozná škoda.
A ten konec? Wow, až slzy v očích jsem z toho měla.

Můžu jenom doporučit! Pokud máte rádi muzikály a Broadway, nebo jenom romantické příběhy, rozhodně se tu najdete.
4/5

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 4 z 5


Solitaire Solitaire Alice Oseman

A teda... wow. Tohle mě bavilo. Celý děj krásně ubíhal, i když teda musím říct, že mi skupina Solitaire místy hodně vadila.
Dostat se Tori do hlavy bylo taky něco. Už v Srdcerváčích jsem si ji oblíbila a chtěla jsem ji poznat víc a tady jsem měla konečně možnost. Nevím, kolik vám toho můžu říct, abych nic nespoilerovala, takže se do jejího rozboru nebudu moc pouštět. Zkráceně řeknu, že mi sedla, přestože ne vždy jsem s jejím chováním souhlasila a byly tu i chvíle, kdy mi kvůli ní ukapla nejedna slza.
Celý ten příběh byl velice pěkně vymyšlený. Ovšem musím říct, že jsem od knihy čekala něco úplně jiného, ale ve výsledku? Jo, jsem z ní nadšená. Je to něco úplně jiného než Srdcerváči. Ano, místy je to stejné ťuťu, ale má to daleko víc částí, které jsou temnější a nutí člověka se hodně zamyslet nejen nad knížkou, ale nad fungováním celé společnosti.

Přiznávám, že tato knížka není pro každého a vy sami budete muset posoudit, jestli vám sedne nebo ne

5/5

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 5 z 5


Nechápej mě špatně Nechápej mě špatně Marianne Kavanagh

Dobře, přiznávám, toto mi úplně nesedlo. Knížku jsem četla v rámci knižní štafety, do které jsem se přihlásila navzdory ne příliš pozitivním recenzím tady na #databazeknih, ale anotace mi připomínala jeden film, který jsem viděla jako mladší a moc se mi líbil. Ten film se jmenuje Pod jednou střechou a je několikanásobně lepší než tato kniha. Takže pokud se vám anotace líbí, ale odrazuje vás hodnocení, tak rozhodně zkoukněte radši tento film. :D
No a teď ke knížce... začala bych Kim. Teda, tak otravnou hrdinku jsem nezažila už dlouho. Byla mi neskutečně nesympatická a místy bych ji tu knížku nejradši omlátila o hlavu. Ale přiznávám, že tu bylo i pár okamžiků, kdy jsem ji rozuměla. Harry nebyl taky žádný zázrak, ale byl rozhodně snesitelnější. Dokonce jsem ani nemusela Kiminu starší sestru Evu, kterou měly holky přede mnou docela rady.
Děj... vlastně nevím, za mě tu ani žádný nebyl, protože se tu nic nedělo. Po většinu knížky jsem se ptala: ,,A toto je tu proč?", ale odpověď jsem nedostala.
A teď to hodnocení? Proč jsem i přes toto všechno dala knížce 1,7? Těch posledních cca 10 str za celou tu knížku utrpení stálo. Až mě to bolelo číst, jak opravdově to bylo napsané a já se jen musím ptát, proč tak dobrá nemohla být celá knížka.

No... pardon, ale za mě teda nemůžu doporučit.

1,7/5

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 1 z 5


Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

Už po dočtení Kouzel jsem měla jasno v tom, že potřebuju pokračování. A naštěstí bylo! Stačilo si rok počkat a už i u nás vychází dodatkový díl, který jsem nutně potřebovala číst. Tím moc děkuju @humbook, že mi knížku poskytli v rámci #spoluprace, #humbookblogeri.
Je to nádherná knížka, zvenku i zevnitř. Už od prvního slova jsem potřebovala víc a děj mě až do samého konce nepustil. Líbilo se mi, jaké nové věci se o hrdinech i samotném světě dozvídáme.
Elizabeth mám neskutečně ráda, líbí se mi, jak je odhodlaná, drzá a vždy musí být po jejím. Nathaniel je moje láska a... no, co si budeme, hodně ho Elizabeth závidím. Jejich vztah jsem měla ráda už v Kouzlech a tady jsem se do těch dvou zamilovala snad ještě víc. Příběh by nebyl celý bez nejlepší postavy celé knihy a to je Silas. Nevěděla jsem, že ho můžu milovat ještě víc. Líbilo se mi, jaký v této knize získal prostor. Zdálo se mi, že jsme ho mohli ještě víc pochopit a poznat. A ten epilog z jeho pohledu? Haló?! Já potřebuju nutně víc! Ještě jeden dodatkový díl by mi vůbec nevadil.


Doporučuju hrozně moc! Pokud se vám líbily Kouzla, tato kniha vás rozhodně nemůže minout.


5/5


instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Do knížky jsem se zprvu ani před #humbookfest2023 nechtěla pouštět. Pak jsem ale zapojila na insta do společného čteni. To že jsem knížku dočetla skoro měsíc po společném čtení je vedlejší.XD
A teda... jo, Neal sakryš umí psát. Četlo se to úplně samo, bylo to psané neskutečně čtivě, že se od toho ani nešlo odtrhnout. Během čtení jsem úplně umírala napětím. Neal zasadil děj do úžasně vymyšleného světa, který mě neskutečně fascinoval. A teda, co vám budu, nejednou mi tekly slzy po tváři.
Hlavní postavy mě neskutečně bavily a měla jsem je ráda všechny 3, i když jsem často jejich chování nezvládala a často jsem umírala strachem o jejich životy. Ale vlastně i vedlejší postavy si mě dokázaly v průběhu děje získat, protože každá z postav zde měla svůj smysl a svou hloubku.
A konec... jo, už se těším, až se pustím do druhého dílu.

Doporučuju úplně všem milovníkům sci-fi a fantasy. A pokud si vám získala smrtka, tohle vás taky nesmí minout.

5/5

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 5 z 5


Moje (tak trochu) dočasná chůva Moje (tak trochu) dočasná chůva Penelope Bloom

Po dočtení druhého dílu jsem měla strašnou chuť se pustit do třetího dílu... tak jsem to udělala. Ale jo, Bloom můžu číst vždycky jen jednou za určitou dobu. Takže... moc mě to nechytlo. Jo, bylo to fajn, ale jak jsem četla dva díly po sobě, bylo toho na mě moc. Moc sexuálních narážek a vtipů, které mě už spíš unavovaly, moc neuvěřitelný příběh...
Někdy mám pocit, že postavy Bloom jsou někdy dost podobné. Proto mě Nola ničím extra zajímavým nezaujala a Jack mi teda skoro vůbec nesedl. Koho jsem ale mohla, tak to byl jeho syn a její mladší bratr Griff, ti byli super
Děj mi celkově skoro vůbec nesedl. Nemůžu říct, že by byl špatný, ale zkrátka nic pro mě v daném rozpoložení. A romantická linka... nic moc, Penelop umí psát i lepší.
Ale jako odpočinková kniha je to fajn.

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 3 z 5


Moje (tak trochu) fingovaná svatba Moje (tak trochu) fingovaná svatba Penelope Bloom

Svatba... jakoby... jo, bavilo mě to. Dokonce možná trochu vic než první díl, ale možná za to může to, že jsem na tento druh knížky měla vážně chuť. Jako jo, trochu mi to připomíná Jeho banán a Její třešinky, kde byli taky hlavní hrdinové bratři z dost podobnými povahami. A vím, že bratr v Její třešinky mi vůbec nesedl, byl na mě až moc. Ale tady? Ja nevím, celkově mi to víc sedlo.
Belle nebyla špatná. Jo, chvilkami byla dost naivní a štvala mě, ale dalo se to. Jak jsem už říkala, Chris byl taky občas trochu moc, ale ve výsledku mi to asi zas tak moc nevadilo.
A děj mi taky dost sedl. Jo, byl jakoby hodně předvídatelný, ale zároveň psaný tak dobrým způsobem, že mi to maximálně sedlo. Takže ve výsledku? Velice fajn oddechová knížka. 4,5

instagram: sabi_z_knihy

19.11.2023 5 z 5