Naděje v nás

Naděje v nás https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510507/bmid_nadeje-v-nas-qLZ-510507.jpg 4 82 12

V nás série

< 3. díl

Když Ella zjistí, že ji její přítel podvedl, musí se najednou potýkat i s dalšími věcmi než jen se zlomeným srdcem. Ze dne na den ztratila víru v lásku a tím i část sebe. Zrovna ona, beznadějná romantička, která vždy milovala pocit zamilovanosti a jejíž velkou vášní je psaní milostných románů. Ani načasování nemohlo být horší: Aby mohla dostat stipendium pro studium kreativního psaní na Faerfaxské univerzitě, nemůže si právě vůbec dovolit spisovatelský blok. V této době je jí oporou její nejlepší přítel a spolubydlící. Ale Jamie má své vlastní problémy, a když se Ella ztracená mezi bolesti, svým velkým snem a touze po lásce znovu příliš brzy vydá na rande, prasknou mi nervy. Po divoké hádce spolu stráví noc, která je zavede daleko za hranice jejich přátelství. A pak už nic není jako dřív…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Keeping Hope


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
09.03.2024 4 z 5

Poslední díl s touhle partou. Příběh Elly a Jamiho mi přišel takový zdlouhavý, a pořádně mě začal bavit až tak od půlky. Přišlo mi tam spoustu věcí pořád dokola zbytečně natahovaný. Ze série je toho nejslabší díl ale je to možná i tím, že Ellu i Jamiho už známe a tak nějak jsem věděla co od toho čekat. Všechny tři knihy byly moc krásně napsané, velmi procítěně. Jediné co mě tam trochu štvalo byla fráze je mi dobře, víc by se mi tam v nějakých situacích hodila spíše fráze jsem v pohodě. Tahle parta mě ale opravdu bavila a vlastně mi bude chybět. Jsem ráda, že všichni našli svůj šťastný konec. Musím tedy ještě dodat, že jsem doufala ,že bude Ella těhotná.

sabi_z_knihy
01.12.2023 2 z 5

Když jsem četla první díl, někdy před těma dvěma rokama, vím, že jsem z něho byla naprosto unešená. A o to víc jsem zmatená z toho, co se z tou sérii stalo. Druhý díl nebyl špatný, ale za mě na první zkrátka neměl, ale doufala jsem, že to všechno zachrání 3. díl, ale... pomoc, ten byl za mě že všech dílu nejslabší.
Řekla bych, že knize moc nepomohla anotace. Z té jsem totiž měla dojem, že se ten jejich vztah změní velice rychle, dejme tomu během 100 str., ale když jsem byla na straně 180 a pořád spolu ,,nestrávili noc", už mi to přišlo dost roztahané.
Celkově mě ten jejich vztah příliš neohromil a podle mě to není jen kvůli tomu, že to nebylo hate love, které tak miluju, když je dobře napsané friends to lovers, dokážu to ocenit, ale tady se to rozhodně nestalo.
V předchozích dílech jsem měla ráda jak je, jako hrdiny, tak jsem zbožňovala i jejich vztah. Ale tady? Pomoc! Ella mi místy přišla strašně nesympatická a chtěla jsem ji tu knížku omlátit o hlavu. Jamie mě taky dost zklamal, hlavně při konci jsem ho nedávala. No a jejich vztah šel v tomto díle vážně úplně z kopce, stejně jako moje sympatie k této knížce.
A posledních cca 80 str bylo největší utrpení.

No, kdybych to měla shrnout. Možná to nebyla špatná knížka, jen já na ní zkrátka neměla náladu. Takže pokud máte tuto sérii rádi, rozhodně vás ani tento díl nesmí minout, jen... nemějte žádné velké očekávání, a pak to možná dobře dopadne.


AnnaNes
19.11.2023 3 z 5

S posledním dílem jsem nezačala ve vhodnou dobu a možná jindy by mi sedl lépe. No už tak v půlce jsem toho měla dost, bylo to zdlouhavé, nic moc se neudálo. Za mě bohužel nejslabší díl.

Ála1968
11.10.2023 3 z 5

Třetí díl a nebyl vůbec špatný,i když u mě vítězí druhý díl, který byl jednoznačně topka.Tady to bylo občas takové rozvláčné a utahaný

petulkapeta
29.09.2023 5 z 5

„Víš, co mě dělá šťastnou? Ty. Ty mě děláš šťastnou, Jamie.“
Nebylo to lehke..přatelství se změnilo v lásku..teď jen si to uvědomin. a byly tu i tajemství, které hodně ubijeli na duši...Na tento pár jsem byla zvědavá už od prvního dílu když bylo jasné co Jamie cití. Hlavní hrdinka si sice ke konci skoro oči vyplakala,ale slzy k životu patří...

Verresa
19.08.2023 4 z 5

Jak se říká, kruh se uzavřel. Závěrečná kniha byla mile napsaná, děj hezky plynul a šlo to na pohodové odpoledne. Sledovat jak se z nejlepších přátel stává něco víc bylo super. Každý z nich si uvědomil věci, které nebyly na první pohled vidět. Doporučuju jako relax, ale je třeba přečíst i první dva díly.

Eva_Skala99
15.07.2023 5 z 5

Když zhodnotím celou sérii, tak byla úžasná, nejvíc stylem i dějem se mi líbil druhý díl.
Tento však má své kouzlo, protože kdo si přečte předešlé dva díly, tak ve třetím očekává vývoj postav, který přišel. Obě hlavní postavy byly součástí příběhu od samého začátku, ale až v tomto díle si k sobě konečně našly cestu.
Sérii doporučuji i tento díl, rozhodně zůstává v knihovně a někdy si ji zase ráda přečtu.

MarKy95
22.06.2023 1 z 5

Nejslabší kniha kterou jsem za poslední dobu četla.

Ann98
21.06.2023 3 z 5

Pěkný příběh. Napsán podobně jako dva předchozí díly.
Ella byla sympatická dívka, které se momentálně nedařilo. Všechno čeho se dotkla se jí bortilo pod rukama. Jamie byl trouba.. mírně řečeno.
Musím říct, že jsem čekala víc. Všechno jsem prožívala s hlavními hrdiny, tojo.. ale možná proto mě o to víc štvalo, jak moc byl Jamie zatvrzelý. Zbytečně. Mohli si ušetřit zbytečných padesát stránek. Zbytečně se to vleklo a bylo to prakticky o ničem. Já tě nechci, protože jsem si vzal něco do hlavy. Škoda.
Co mě bavilo, tak byla linka s Jamieho dědečkem, byla jsem kolikrát dojatá. Škoda, že aspoň ta nebyla více rozepsána.
Mít kniha méně stránek, hned by působila energičtěji a hodnotila bych úplně jinak. Takhle je to za mě takový průměr.

vera5841
04.06.2023 4 z 5

S Ellou a Jamiem jsme se seznámili už v předchozích dílech a musím říct, že už v nich mě jejich linka zaujala. Jamiemu jsem moc fandila a těšila se na jejich příběh.

Ella je sympatická dívka, které se zrovna příliš nedaří. Jamie je její nejlepší kamarád, který k ní cítí ale mnohem víc. Ztroskotá i jejich přátelství, pokud se Ella o jeho citech dozví? Já si myslím, že nejsilnější láska se rodí právě z přátelství a stojí za to to risknou a říct pravdu. Přátelství, kde je na jedné straně láska stejně nelze udržet.
Přestože celou dobu je všem jasné jak tohle dopadne, stejně jsem při čtení zadržovala dech a říkala si "no tak! Otevřete oči!"

Kromě toho mě velmi dojala linka s Jamieho dědečkem.

Přesto si myslím, že by mohla mít méně stran, aby byl příběh dynamičtější.

kristy.books
21.05.2023 4 z 5

Naděje v nás je príbeh o priateľstve, láske, rodine, zlomenom srdci, plnení snov či prekonávaní prekážok, ktoré si pre nás život pripravil. Bol to najemotívnejší príbeh z celej série, slušne ma emočne vyžmýkal.

Na Elle sa to v poslednej dobe valilo zo všetkých strán - najskôr rozpad rodiny, potom rozchod s priateľom, sklamanie z neúspechu a ešte aj odcudzenie s najlepším priateľom. Správanie jej otca bolo otrasné, bolo mi veľmi ľúto, že Elle dostal do podobnej situácie. Dusila v sebe toho veľmi veľa, takže bolo len otázkou času, kedy vybuchne a emočne ju to úplne zloží. Aspoň, že mala svoje písanie, ktoré jej pomáhalo sa aspoň trochu vyventilovať.

Jamie na tom nebol o nič lepšie. Na plecia si toho naložil tak veľa, že by to nezvládol žiadny človek. Škola, projekt, práca, rodina, neopätovaná láska... pukalo mi preňho srdce. Bol to veľký dobráčisko, pre svojich milovaných by urobil prvé i posledné, neraz i na úkor seba samého.

Obaja mali veľké šťastie, že mali pri sebe skupinku skvelých kamarátov, ktorí pri nich vždy stáli a podporovali ich. Mohli ich odháňať, tváriť sa, že sa nič nedeje, no oni sa nedali "opiť rožkom" a objavili sa zakaždým, keď ich potrebovali. Táto ich súdržnosť sa mi veľmi páčila.

Romantická linka v štýle od priateľstva k láske bola poriadne komplikovaná, občas som mala chuť trhať si od frustrácie vlasy. Elle a Jamie si navzájom dosť ublížili, nevedeli byť spolu ani od seba. V niektorých momentoch som mala chuť na nich zakričať, nech sa už konečne otvorene porozprávajú a nerobia si vlastné závery. Niekedy bolí poriadne tvrdohlaví. Posledné kapitoly boli úplný emočný masaker.

Celá séria bola fajn, ja som si jej čítanie užila. Ešte k tomu má také krásne obálky.

jitka_dankova
20.05.2023 5 z 5

Milý příběh o tom, jak se nejlepší kamarádi nakonec dají dohromady. Jedná se o třetí díl ze série a troufám si říct, že tento opravdu nejde číst samostatně bez předchozích dvou. Na příběh Elly jsem se opravdu těšila a popravdě, bylo mi jasné, že námět je tak jednoduchý, že by na celou knížku nevystačil a tak nás musí autorka něčím potrápit. A taky že ano, než se Ti dva dali dohromady, než si ublížili a než si pak vůbec nějak začali věřit, bylo to o nervy. Obvykle takové komplikované dávání se dohromady zrovna moc nemusím, ale této autorce jsem to odpustila a příběh si přečetla ráda. Jen proto, že mi ti dva v předchozích dílech přirostli k srdci. Pokud jste na tom stejně, bude se vám nakonec příběh líbit. Pokud o Elle a Jamiem nevíte z předchozích dílů nic, nečekám, že by vás příběh něčím upoutal.

Autorovy další knížky

Anna Savas
německá, 1993
2022  75%Tajemství v nás
2022  86%Sny v nás
2023  79%Naděje v nás

Kniha Naděje v nás je v

Právě čtených2x
Přečtených115x
Doporučených4x
Knihotéce168x
Chystám se číst99x
Chci si koupit34x
dalších seznamech8x