Osudové pouto

Osudové pouto https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522636/bmid_osudove-pouto-TY5-522636.png 4 198 55

Erotická fantasy série pokračuje. Ayla, vyvrženec smečky Raka, našla své místo ve třinácté smečce Hadonoše. Když je její nová rodina napadena smečkou Lvů, Ayla za ni statečně bojuje. Nakonec ji Lvi unesou. Alfa vůdce Jordan, její Slunečními čarodějkami vyvolený partner, s ní má totiž velké plány. Odolá Ayla partnerskému poutu? Dokáže se znovu vrátit ke své smečce a především ke Kadenovi, který je pro ni tím jediným a pravým? A jak se postaví k dalším odhalením o své rodině a Slunečních čarodějkách?... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Star Cursed , 2021


více info...

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Po dočtení Třináctého znamení jsem byla doslova u vytržení otevřít hned druhý díl, skončilo totiž v tak napínavý moment, že to bylo velmi těžké. Naštěstí jsme se s děvčaty shodly, že si druhý díl přečteme opět v rámci společného čtení a náramně jsme si ho opět užily.

Ayla se ocitla v zajetí lvů, a tak jsme měli možnost vidět, jak to funguje v další smečce. Jestli se mi v prvním díle líbilo, jak jsou napsané postavy, tak tady musím rozhodně vyzdvihnout postavu Jordana, který je tedy vylíčen naprosto brilantně. Líbilo se mi, že člověk nevěděl, jestli mu má věřit nebo ne, jestli je na straně dobra anebo je to šmejd první třídy. Nakonec nám sama autorka udělá jasno a odhalí nám jedno z temných tajemství.

Postupem knihy se opět objevuje Kaden a začne to být velmi, ale velmi žhavé. Četla jsem jednu z mnoha recenzí, kde se objevovala informace, že erotické scény utlačují děj, s tím musím nesouhlasit. V knize se neustále něco děje, a tak Vám i erotická scéna přijde vhod.

Vedlejší postavy z prvního dílu dostaly větší prostor, což je jedině dobře, čekala jsem, jestli někdo ze smečky Raka přežil, a byla jsem mile překvapena.

Co musím autorce vytknout, jsou bojové scény, nepřijdou mi úplně chytlavé a chybí jim šťáva, a taky Ayla je za mě moc ufňukaná, tam už by se nějaký posun hodil.

Čeho ale v tomhle díle není málo, je zvratů! Některé přichází očekávaně, jiné zcela nečekaně a kolikrát doslova pohřbí všechny naděje. Největším padouchem zůstávají i nadále Sluneční čarodějky, jsem doslova napjatá, co si zase vymyslí.

Ještě jedna otázka závěrem: „Nevíte někdo, ksakru, kdy vychází další díl?“

Děkuji za společné čtení @adule.books

IG: @freya_zlaskykpribehum

Nikusscha
03.04.2024 5 z 5

Jelikož jsem četla první díl tak jsem netrpělivě čekala na druhý díl. A je tu! Jupí i druhý díl se mi taaaaak líbil. Mé srdce jásá. Příběh je napsaný opravdu čtivě takže jsem se nemohla odtrhnout.
Moc se líbila v knížce akce a ten konec to mě dostalo. Nutně potřebuju vědět jak to celé dopadne.


sabi_z_knihy
01.04.2024

Po prvním díle jsem se na toto dost těšila a... jo, bavilo mě to hodně podobně jako první díl.
Trochu mi ale vadil pomalý rozjezd, kdy jsem si skoro na straně 100 říkala, že by se už jako mohlo něco pořádně stát. Potom už ale konečně přišla nějaká ta akce a dokonce i prozrazení různých tajemství, které zásadně ovlivnily celý děj. A jakože... To, co jsme se dozvěděli, jsem rozhodně nečekala. Musím ale bohužel přiznat, že i po tomto občas nastaly místa, kde se toho moc nedělo a občas jsem se při čtení i nudila. No, ale pak nastal konec knížky a jako... haló? To co mělo být? Já potřebuju pokračování!
Ayla byla fajn hlavní hrdinka, která mě ale občas lehce štvala svou naivitou, ale jinak jsem ji měla ráda. Kaden... no jo, je to láska, ale občas se teda s prominutím choval jak blbec. xd A ti dva - no, rozhodně se zase můžete těšit na nějaké peprné scénky, kterými autorka moc nešetřila. Ale zároveň se můžete těšit na to, jak se jejich vztah popere se všemi nástrahami. Pak bych ještě chtěla zmínit Jordana - moc nevím, co si o tom klukovi myslet. Na jednu stranu je to zmetek největší, ale na druhou tak nějak doufám, že je uvnitř skrytý kousek dobra. Jsem v tom sama?

Pokud se vám líbil první díl, tak tento nesmíte minout!

4/5

instagram: @sabi_z_knihy

virgo_books
25.02.2024 4 z 5

Já jsem se absolutně zamilovala do vlčích romancí a tahle není výjimkou.

Miluju všechny postavy a celý magický systém, který se odvíjí od znamení zvěrokruhu.

Já jsem si i tento druhý díl moc užila. Máme tu totiž další zvraty a nová odhalení, která s příběhem dost zamotají.

Kniha je velmi čtivá a i přes nějaká ta klišé a další věci, jsem se bavila.

Rozhodně se budu pouštět i do dalších dílů, protože tohle je prostě moje guilty pleasure série. Navíc to klasicky skončilo zvratem, takže už se nemůžu dočkat, co si autorka připravila dále.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelskému domu Grada.

lusitta05
20.02.2024 4 z 5

Dobre, druhý diel bol lepší. Ani ja nemám rada milostné trojuholníky, a Kaden bol skvelý,tak musím fandiť jemu,aj keby čo bolo. Len ma naštval ten koniec a pokračovanie asi v nedohľadne. Ale výborne sa to číta, to sa nedá uprieť.

Áža707
16.02.2024 5 z 5

Hned po dočtení prvného dílu jsem nevydržela a pustila jsem se do druhého. Opět na mě čekalo po chvíli překvapení, že jsem na konci knihy a vlastně ani nevím jak. Nakonec jsem právě tuto knihu vybrala jako nejlepší za leden.

Děj mě okamžite vtáhl, protože úžasně navazoval na první díl. Moje přání se nenaplnilo a nebyl zde druhý pohled, ale vůbec mi to nevadilo. Autorka opět přišla s naprosto nečekanými zvraty, které mě doopravdy zaskočily. Gradace příběhu pro mě byla dokonalá a mě to celou dobu nepustilo. A ten konec? Sakra potřebuji další díl, ihned! Vše se nám příjemně zamotává a čtenář dostane hodně otázek a doopravdy na všechny nedostane odpověď. Stejně jako u prvního dílu oceňuji propojenost se znameními zvěrokruhu, které jsou patrné na celém příběhu. Takhle část knihy mě hodně baví a zajímá. Erotické scény se zde přeci jen objeví, ale řekal bych, že v menším měřítku než v prvním díle a rozhodně mě tadyy i více bavily a více mi seděly.

Postavy máme staré známe a nových postav je zde doopravdy malinko a zatím ani nejsou důležitý pro příběh. Ayla je naprosto skvělá a Jorden překvapil i když jen na chvíli. Jsem zvědavá, jak jejich problém a pouto dopadne. Kaden mě doopravdy nasral, i přesto, že věděl proč se některé věci staly, tak se na moment choval jako úplný blbec, že jsem měla chuť ho nakopat. Milostný trojúhelník mě v tomhle ohledu doopravdy baví, protože to není klasika "chtějí mě dva kluci a já si musím vybrat", ale je to postavený na magickém poutu a lásce.

Nemůžu si pomoc, ale asi si musím trochu rýpnout, nechápu řazení do "erotiky", protože když mám za celou knihu 2 erotické scény, tak to není za mě erotika. Já knihu (/sérii) považuji za super fantasy s prvky erotiky.

Druhý díl mě bavil více než první díl a i když je kniha adeptem na 5/5*, tak si nechávám prostor, kdyby další díl byl ještě lepší.

4,5-7/5

kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Konečne tu máme pokračovanie tejto vlkodlačej erotiky. Trošku som sa obávala, ale našťastie som nebola sklamaná. A hlavne ten preklad sa zlepšil a konečne sme vypustili tie absurdné pomenovania istých partií. Za čo som naozaj vďačná.

Začiatok ma trošku vytáčal, pretože čítať ako Ayla stále bojuje s putom, ktoré má s Jordanom a ako po ňom túži, ale vlastne ho nechce lebo chce Kadena, bol naozaj otravný. Proste neznášam milostné trojuholníky a aj keď tu je jeden vytvorený skôr pod nátlakom, ma tieto hrdinky s ich nerozhodnosťou fakt vytáčajú.  Našťastie sa samozrejme dej vyvíja celkom rýchlo a na scénu prichádza náš obľúbený alfa samec Kaden. Tam by som mu ja jednu asi vrazila, aby sa trošku spamätal a nebol natvrdnutý, no chalanko si to samozrejme potom vyžehlil.

Táto časť je určite akčnejšia a nie len na bojisku. Som teda nesmierne zvedavá na pokračovanie lebo ten koniec bol teda riadna pecka, aj keď sú veci, ktoré sa dajú predvídať. Podľa mňa, by ste mali tomu dať šancu.

Alethea_k
12.01.2024 5 z 5

Díky tomu, že všechny důležité základní informace byly vysvětleny již v prvním díle, se tady děj pořádně rozjede a jen se navazuje. Postava Kadena je prostě úžasná, hl. hrdinka není zas tak úplně blbá, i když svoje mouchy má...
A děj se na konci vyvinul úplně pro mě neočekávaným směrem. To co bylo? Potřebuju další díl a ten v čj není, kdoví kdy a jestli bude. Osudové pouto je lepší jak první díl, všichni si to přečtěte!! Přečetla jsem to během jednoho večera a první díl včera! Snad nikdy se mi nestalo, aby druhý díl ve fantasy romantice za něco stál. --- Není to rozhodně nic promakaného jako Pán prstenů, ale to od tohoto typu fantasy už podle obálky nemůže ani nikdo očekávat. :D
Celá série je za mě obrovitánským překvapením a doufám, že se dozvím, jak to všechno dopadne!

scarletblue
10.01.2024 3 z 5

Řekla bych, že má série spíše stoupavou kvalitu v ději. Stále je to na můj vkus příliš jednoduché, asi ani překlad do češtiny tomu nepomáhá. A nejvíc mi vadí, že je to ten styl vyprávění a stalo se to... o pár dní později, a tak. Prostě to není Maas. Přesto je však děj napínavý a dobře promyšlený. Čtu dál a dál a přitom nedýchám. Strašně mě mrzí, že musím čekat na další díl, ale co se dá dělat. Stejně si počkám. Váhala jsem, zda nepřidat další hvězdičku, jestli to půjde takhle dál, tak se tak asi stane. Co jsem tak koukala, tak autorka napsala další dva díly, čtvrtý by měl příběh uzavřít.

SáraR.
10.01.2024 5 z 5

NO... TY... BLÁHO! A to jak skončilo?!! :0 Nutně potřebuju další díl!! Hned!! Tahle autorka mi vážně pije krev! Vždycky knihu ukončí v nějakém zvratu a mi čtenáři si pak máme rvát vlasy! Každopádně za mě má kniha plný počet. Prostě vlkodlaci, co mají další schopnosti navíc. Hot hlavní hrdina, úžasné spicy scénky, atd... mohla bych jmenovat klidně do zítřka... Každopádně se tam objeví hate to love, love triangle, one bed a to vše v jednom! I LOVE IT! :) Navíc je příběh strašně čtivý a knihu zhltnete za den, max dva. ;)

PS.: U takto emotivních recenzí mi sakra chybí emoji... ;)

Tess_BooksNerd
05.01.2024 5 z 5

Tak tohle byla ještě větší jízda, než první díl. Některé části jsem si musela přečíst několikrát po sobě, abych si opravdu potvrdila, že se to děje. Příběh je nabitý erotikou, dramatem, láskou a nadějí. Kniha se čte sama, neměla jsem problém ponořit se do příběhu a cítit veškeré pocity hrdinů. Pevně doufám, že brzy vyjde další díl z této série.

Ayla je držena jako zajatec smečky Lvů. Jorden se ji snaží přesvědčit, aby se poddala dobrovolně partnerskému poutu a stala se jeho Alfa samicí. Když odmítne, sluneční čarodějky na ni sešlou jakési kouzlo. Z Ayly vytryskne měsíční světlo a složí sluneční čarodějky na zem. Ty jí nakonec potvrdí, co už si myslela. Je poloviční Měsíční čarodějkou. Jorden se sní hodlá spařit během dalšího úplňku, aby stvrdil jejich pouto. Během té doby Ayla předstírá, že se nechává poddat poutu a přemisťuje ji z celý do domu, kde se setká s Mírou, kterou drží proti její vůli. V den úplňku je Ayla připoutána k oltáři, aby se jí Jorden mohl zmocnit proti její vůli. Na světlo přichází nová pravda, která tento svazek neumožňuje. V tu chvíli se objevuje smečka Hadonoše a zachrání obě dívky. Ačkoliv pro Aylu to znamená z vězení do vězení. Kaden ji už nevěří a nechce s ní ani mluvit. Ayla musí napnout všechny síly, aby ho přesvědčila o své věrnosti smečce Hadonoše. O věrnosti k němu samému, i přes její partnerské pouto s Alfou smečky Lvů. I když se to zdá, jako naprosto nemožný úkol....

Atalera
04.01.2024 4 z 5

První díl byl čtivější. Tady místy slabší. Do dalšího dílu se určitě pustím taky.

Ajwy
02.01.2024 5 z 5

Pro mě opravdu velké překvapení.
Nebudu psát co se tam událo, věřím, že si to každý rád přečte sám.
Musím říct, že jsem dlouho nenarazila na tak dobrou sérii.
Příběh, postavy, prostředí, vlastnosti, všechno supr.
Klidně by knize slušelo víc, víc, víc stránek...četla bych to do zblbnutí.
Chemie mezi Kadenem a Aylou makala na plné obrátky hned od začátku, oba mi byli ihned sympatičtí.
Autorka ví, jak to má vypadat. Naštěstí nás poštěstí dalšími díly i příběhy smeček ostatních znamení...jen by to mohlo být trochu rychleji.
Mám jen malinkatou výhradu a to k českému překladu některých erotických scén (opravdu někoho nenapadla lepší slova než píp a píp?)
Trochu se to tam prostě nehodilo...sprostě to jde i elegantně
Za mě prostě plná palba
Těším se na Měsíční čarodějky...

Damonka12
01.01.2024 5 z 5

Perfektní pokračování série, potřebuju další díl. Miluju hrdiny, miluju prostředí a taky miluju, jak kniha ubíhá pod rukama.

Dela90
29.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Ayla je jako vězeň u smečky Lva, ačkoliv se jí její druh snaží přesvědčit, aby byla jeho Alfa samicí, a mají mezi sebou partnerské pouto, Aylu to stejně táhne ke Kadenovi. Proč má pocit, že to partnerské pouto je špatné?

V tomhle díle poznáváme i více Sluneční čarodějky, které vládnou opravdu velkou mocí a hlavně, ovlivňují smečku Lva.

Za mě je tento díl ještě více nadupanější než ten první. Je tu více akce, erotických scén, magie a tajemství.

Ayla nachází svou rodinu a taky zjišťuje, kdo byla skutečně její matka.
Společné chvilky Ayly a Kadena byly pikantní. Tady opravdu dostojí slova na zadní straně, že se jedná o Erotickou fantasy sérii.

Úplně jsem čekala, co se pokazí. A moje tušení bylo správné. Ale zase to skončilo otevřeně, bůů a hlavně tak napínavě. Kdy bude prosím další díl?

Jestli pořád váháte, zda se do série pustit, tak neváhejte, tohle je opravdu boží fantasy, ovšem pro 18+.

Sirina
27.12.2023 5 z 5

Druhý díl byl za mě víc akčnější. Kniha se dobře čte a rychle utíká. Jen ten otevřený konec mě pěkně štve a další díl v nedohlednu.

Tesset
27.12.2023 3 z 5

Za mě to bylo lepší než první díl, i když mi přijde, že děj pomalu ustupuje erotickým scénám. Příběh se moc neposunul, ale dám šanci dalšímu dílu a uvidíme, kam nás zavede.

TerryDee
19.12.2023 5 z 5

Dvojka pokračuje přesně tam, kde skončila jednička. Ayla je u smečky Lva, která ji unesla. A její druh Jordan ji chce za každou cenu. Což se Ayle nelíbí, protože ona chce zpět k Hadonošům a především k Aidenovi.

Každou stránkou jsem si přála, aby se tam objevil Aiden se svými lidmi. A když se tak stalo, tak jsem měla chuť ho praštit něčí po hlavě. Nicméně k jeho dobru se vzpamatoval a konečně udělal ten krok, na který jsme tak netrpělivě čekali. Jejich společné chvíle jsem si neskutečně užívala.

Věděla jsem, že se něco pokazí. Takže jsem si jen říkala, kdy a jak. A když to nastalo, tak jsem nestačila zírat. A zase je to utnuté v tom nejhorším možném momentě. Takže, kdy vyjde další dil?

nela3812
07.12.2023 4 z 5

Této sérii jsem upřímně příliš nefandila. O to víc jsem překvapená sama ze sebe, když hltám každou další stránku. Není to žádné náročné čtení, ale je to napínavé, místy vzrušující a především originální.

Tohle je příběh především pro fanoušky znamení, horoskopů a konstelací hvězd. Jednotlivé klany jsou vystavěny přesně podle charakteristik daných znamení a ja věřím, že se v nich snadno najdete! No, a pokud máte rádi erotiku, budete se vám to líbit také. Od předchozího dílu se autorka polepšila a přidala více erotických scén, takže bych to už nyní právem nazývala erotickou literaturou. Řeknu vám k tomu jen jedno - jsou to vážně zvířata! Pro více detailů se musíte sami ponořit do příběhu.

Rozhodně zde není nouze o překvapivé odhalení a zvraty. Autorka se pokusila přidat také několik akčnějších scén, nicméně to není úplně její parketa. Nevyzařuje z toho ta správná atmosféra, kdy souboj prožíváte společně s postavami a jednoduše vás to vtáhne. Doufám však, že se v tomto ohledu do příštího dílu posune, protože podle konce hádám, že nás čeká více akce a opět méně erotiky. Tak uvidíme!

Nemůžu si pomoct, ale často se mi v hlavě zjevovaly bojové scény z Twilight. Hodně s tím má co dělat i hlavní hrdinka, která je svým způsobem podobně připitomělá a na můj vkus velmi vztahovačná. Hodně se svému znamení raka vymyká a typická charakteristika na ní prostě vůbec nesedí. Ani po dvou dílech jsem si k ní nedokázala najít cestu a za všech postav mě právě ona baví nejméně. Což by mohl být v dalších dílech už skutečně problém, protože je to především o ní a její minulosti....

hodnocení: 4/5

ZapisnikTerky
21.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Jakou sérii o vlkodlacích jste četli

Když jsem se dostala k druhému dílu série Vlci zvěrokruhu, už jsem byla totálně natěšená.

Tahle možná trochu nenápadná série může klamat. Ale najdete v ní super vystavený příběh, který graduje, má crossovery, že nestíháte kulit oči a přitom všechno zapadá do sebe.

V tomto dílu se dozvídáme něco víc o Aylině původu a taky se nám dokresluje náš milostný trojúhelník, i když to pravé ořechové přijde až v dalším díle - teda doufám . A taky se těším, protože ten konec?

Mimochodem, za mě to žádný trojúhelník není, protože Aylin protějšek je jasný od první chvilky a já jsem z něj mimo stejně jako Ayla .

Kniha se čte tak dobře jako první díl. Stránky ubíhají pod rukama a najednou bum, je konec. Klidně na jedno posezení, protože s touhle kráskou nevnímáte čas.

Moc mě baví, jak jsou jednotlivá znamení vystavěná. Mají různé odpovídající schopnosti a i chování odpovídá danému rodu. Třeba majetnickost vlků je perfektní .

Není to nijak moc náročné čtení. Dokonce možná odhadnete spoustu zvratů, ale víte co? Já jsem si chtěla u knihy odpočinout a přitom si užít bojové scény, sexy vlky, romantiku a trochu té magie. A to přesně jsem dostala.

Obálka: Možná jsou na mě tyhle obálky moc křiklavé, ale líbí se mi motivy v pozadí.

Verdikt: Tohle prostě chcete číst. Akce, romantika a peprné chvilky ve fantasy knize? Já tedy doufám, že další díl bude brzy, protože ho otevřu hned, jak přijde .