Nechápej mě špatně

Nechápej mě špatně https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294942/bmid_nechapej-me-spatne-MlK-294942.jpg 3 126 40

Ideální moderní romance pro fanoušky Jojo Moyesové. Kim a Harry se nikdy neměli v lásce a nic na tom nezměnilo ani to, že se Harry zapletl s Kiminou starší sestrou Evou. Zatímco Kim nikdy nechápala, co spontánní Eva na tomhle škrobeném bankéři vidí, Harrymu zas přijde Kimin život dočista k smíchu a nebojí se dát jí to najevo. Když se však náhle ocitne v sázce život té, kterou oba nejvíc milují, předsudky musí jít stranou. A nakonec možná existuje i víc věcí, které dokážou milovat společně…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Don’t Get Me Wrong , 2015


více info...

Přidat komentář

sabi_z_knihy
19.11.2023 1 z 5

Dobře, přiznávám, toto mi úplně nesedlo. Knížku jsem četla v rámci knižní štafety, do které jsem se přihlásila navzdory ne příliš pozitivním recenzím tady na #databazeknih, ale anotace mi připomínala jeden film, který jsem viděla jako mladší a moc se mi líbil. Ten film se jmenuje Pod jednou střechou a je několikanásobně lepší než tato kniha. Takže pokud se vám anotace líbí, ale odrazuje vás hodnocení, tak rozhodně zkoukněte radši tento film. :D
No a teď ke knížce... začala bych Kim. Teda, tak otravnou hrdinku jsem nezažila už dlouho. Byla mi neskutečně nesympatická a místy bych ji tu knížku nejradši omlátila o hlavu. Ale přiznávám, že tu bylo i pár okamžiků, kdy jsem ji rozuměla. Harry nebyl taky žádný zázrak, ale byl rozhodně snesitelnější. Dokonce jsem ani nemusela Kiminu starší sestru Evu, kterou měly holky přede mnou docela rady.
Děj... vlastně nevím, za mě tu ani žádný nebyl, protože se tu nic nedělo. Po většinu knížky jsem se ptala: ,,A toto je tu proč?", ale odpověď jsem nedostala.
A teď to hodnocení? Proč jsem i přes toto všechno dala knížce 1,7? Těch posledních cca 10 str za celou tu knížku utrpení stálo. Až mě to bolelo číst, jak opravdově to bylo napsané a já se jen musím ptát, proč tak dobrá nemohla být celá knížka.

No... pardon, ale za mě teda nemůžu doporučit.

1,7/5

instagram: sabi_z_knihy

vera5841
21.06.2023 1 z 5

Tohle bylo hodně špatné. Víceméně všechny postavy nesympatické, děj téměř o ničem. Celé to na mě působila docela depresivním dojmem a měla jsem z knihy pocit, že vše je špatně a nikde není nic dobrého nebo hezkého. Pravděpodobně jsem pointu knihy na konci pochopila, ale cesta která k ní vede je celá špatně a to tak, že závěr autorce vlastně vůbec nevěřím.


Vatter83
01.04.2023 1 z 5

Námět dobrý, zpracování nikoli. Knihu jsem dočetla s velkým přemáháním, děj liknavý a nezáživný.

Jessybelle
05.07.2022 3 z 5

Dalo se to přečíst, ale nadšená z ní teda nejsem. Jako nápad byl fajn, jen to asi chtělo trochu lepší provedení. A přirovnání k J.M. asi nebylo nejlepší, i když je fakt, že kvůli tomu jsem si to půjčila.

Linzzy
06.02.2022 1 z 5

Přirovnání ke knihám Jojo Moyesové mi přijde velmi nešťastné, byl to i jeden z důvodů, proč jsem po knize sáhla, nicméně mě kniha neoslovila. Dlouho jsem čekala, co z toho nakonec vyplyne a dočetla jsem ji spíš jen ze setrvacnosti. Rozhodně nepatří ke knihám, po kterých bych sáhla vícekrát.

TPWK
23.05.2021 5 z 5

Tuto knihu jsem přečetla už před nějakou dobou dozadu, ale stále bych mohla zasněně povídat o tom, jak moc jsem se do knihy zamilovala! Chápu, že tato kniha není pro všechny a je trochu chaotická vzhledem k času.. ale stejně se mi líbila. Kim mi přišla jako sympatická dívka/slečna, které se prostě moc v životě nedařilo. Harry byl.. ehm, řeknu to tak, že byl přijatelný. Myslím, že konec je skvělý, i když bych chtěla rozvést, co přesně se stane. Je skvělé, že si sami můžete představit, co nastane.. co bude dál. Věřím, že by se kniha líbila všem, ale nejdřív si k ní musí vybudovat stejný postoj, jako ona k vám jakožto čtenáři. Doporučuji.

novakovaterka22
24.04.2021 4 z 5

Já asi budu trochu vybočovat z řady. Mě se knížka líbila. Sice ze začátku byla zmatená tím jak se časy prolínaly. Střídala se ich forma a er forma, ale nějak jsem se pak chytila a začetla se. Tohle je podle mě přesně jedna z těch knih kdy byste to vzdali už na začátku, ale myslím, že je to škoda. A mě se to osvědčilo. Kim se mi líbila, neměla jsem jí za namyšlenou a bezcitnou mrchu. Bylo mi líto co se stalo v jejím a Harrym životě. Pokud máte rádi příběhy v průběhu několika let vyzkoušejte.

novina
26.10.2020 4 z 5

Mám ráda knihy kde se prolíná přítomnost a minulost, ale taky to bylo trochu chaotické. Moc jsem se v tom neorientovala. Asi v polovině jsem si na to zvykla. Od druhé půlky to mělo větší spád a četlo se to samo.

Han-nah
19.06.2020 3 z 5

Tak , jak jsou předešlé komentáře. Kniha trochu chaotická, vláčná, s příběhem života, lásky , ale i smrti.
Z této knihy :
Všechno má svůj čas, každá věc pod sluncem má určenou chvíli.
Je čas rození i čas umírání.
Je čas plakat i čas se smát.
Čas milovat a čas nenávidět.
Čas boje i čas pokoje.
A já si k tomu přidám :
Žij svůj život!!!

helenkan
03.06.2020 1 z 5

Mě tohle vůbec nechytlo. Nemohla jsem se začíst a někdy jsem se ztrácela v kterým tom čase zrovna jsem. A Kim? Ta mi byla hned od začátku vyloženě protivná. Myslím,že doporučit tuhle knihu fanouškům Jojo Moyes bych rozhodně nemohla.

Sarajana
13.05.2019 5 z 5

Zajímavý příběh, i když smutný a bolestivý, přesto se mi líbil.

mishka1976
18.02.2019 3 z 5

Rozuzlení knihy bylo fajn, ne tak ale zbytek knihy. Kniha je napsána dost chaoticky. Vadilo mi skákání v knize z místa na místo bez jakéhokoli úvodu, sledu nebo návaznosti. Občas nebylo jasné kde zrovna se děj odehrává a kdo zde je za postavy.
Přirovnání ke knihám Jojo Moyesové není úplně šťastné.

whiolet
01.01.2019 3 z 5

Jak vaše cesty může ovlivnit to, že toho druhého chápete úplně jinak než on to myslí?
Jak si díky svojí zatvrzelosti zničit štěstí, které jste mohly mít?
O tomhle je tato kniha.
Bylo to odpočinkové čtení a celkem mě to i bavilo, avšak srovnání s autorkou Jojo Moyes je trochu scestné :)

Nicolettee
31.12.2018 2 z 5

Tohle bohužel nebyl můj šálek kávy. Ze začátku mi kniha přišla strašně zmatená, nedokázala jsem se orientovat a knihu tak měla několik dní odloženou, než jsem se odhodlala k ní vrátit :( Postavy mi nijak zvlášť k srdci nepřirostly, ba naopak hlavní hrdinka mi už kolikrát pěkně lezla na nervy. Nakonec jsem knihu dočetla, ale znovu už bych se do ní určitě nepustila.

Ivveta
26.12.2018 2 z 5

Chybí mi možnost půlhvězdičky, dala bych dvě a půl, na tři se mi knížka nelíbila. Nesympatické, do sebe zahleděné postavy dělají nelogické věci a nekomunikují spolu. Lákavý název, ale znovu už si ji nepřečtu.

Aveli
24.11.2018 3 z 5

Kdyby kniha nebyla tak chaotická líbila by se mi mnohem více. Na druhou stranu konec jsem nečekala, líbil se mi a překvapil mě. Ale celkový dojem zhoršila chaotičnost děje.

veronika8042
30.09.2018 1 z 5

No tak nevím, knihu jsem si koupila na popud, že je to přesně to pravé pro fanoušky Jojo Moyes.. Pro mě velké zklamání, knihu jsem se musela nutit dočíst. Nevím, asi mi ten styl psaní moc nesedl, takže rozhodně si tuto knihu znovu nepřečtu.. :/

jana5452
09.08.2018

Dnes jsem dočetla, pro mě velké zklamání.. Děj byl hrozně chaoticky psaný. Kdyz jsem konečně pochopila o co jde v kapitole tak hned končila a ten konec... Tak nějak sem doufala ze se dají dohromady a konec... Jsem docela dost naštvaná.. :(

Mermaida
12.05.2018 1 z 5

Za mě ne! Příběh nijaký, plytký, zbytečně zdlouhavý a o ničem.
Knížka mě zaujala v akci KK - domnívala jsem se, že by mohlo jít o milou "love-story" - pro květen jak dělanou. Tak na to zapomeňte! Když už jsme se k romantice mohli pročíst, tak v tom knížka skončila! :-O Ke všsmu byl příběh dost předvídatelný, a kdyby se ztenčil o tak 150 stránek, možná by šlo přimhouřit alespoň jedno oko...
Přirovnání knihy ke knihám od J. Moyes mi přišlo dost zavádějící!

Paj-Inka
22.04.2018 3 z 5

Přirovnávat knížku k dílům Jojo Moyesové nebyl vážně nejšťastnější nápad. Oproti jejím knihám byl příběh povrchní, postavy nedokreslené, nebo nešťastně nelogické a nerealistické. Není to ten typ knihy, při které nemůžete přestat číst a potřebujete vědět, co se bude dít na další stránce... protože tady se toho celkem nic moc neděje. Ale na druhou stranu je to lehké a pohodové čtení, u kterého nemusíte moc přemýšlet a hezky se u něj usíná.

Autorovy knížky

2016  57%Nechápej mě špatně

Kniha Nechápej mě špatně je v

Právě čtených6x
Přečtených165x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených7x
Knihotéce128x
Chystám se číst88x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x