Pak ses objevila ty

Pak ses objevila ty https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504166/bmid_pak-ses-objevila-ty-unP-504166.png 4 93 25

Lynnwood Falls série

< 2. díl >

Annabellina existence je v ohrožení, potíží v její kavárně je po matčině stále víc. Celé městečko Lynnwood Falls stojí při ní – včetně Willa. Když Annabella jedné studené zimní noci uvízne s autem, je to on, kdo ji přispěchá na pomoc. Přitom s ním vlastně není vůbec zadobře, a vyhýbá se mu už od té doby, kdy ji bez omluvy nevyzvedl na závěrečný školní ples, na který se tolik těšila. Když se později dozví jeho pravé důvody, velice ji to zasáhne. Na večírku přátel Elly a Brandona ho pod větvičkou jmelí políbí a pak se to stane: až po uši se zamiluje. Avšak Will se zapřísáhl, že si nikdy žádný pevný vztah nedovolí... Čistá romantika, dobrosrdečné postavy a spousta dramatických scén, barvitě vylíčených do posledních podrobností – to vše nabízí druhý díl romantické řady odehrávající se v tentokrát zasněženém a vánočně naladěném idylickém maloměstě Lynnwood Falls ve státě Maine. Kromě poutavého příběhu nás autorka seznámí i se životem a zvyky v této oblasti USA.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Und dann kamst du , 2020


více info...

Přidat komentář

sabi_z_knihy
01.04.2024 4 z 5

Téhle knihy jsem se hodně bála. První díl mě moc neoslovil, ale chtěla jsem sérii ještě dát šanci. Tak jsem po knize v rámci štafety sáhla.
A teda, jsem za to ráda, protože toto mě bavilo o hodně víc, než první díl. Musím říct, že mělo i něco do sebe to číst v zimě.
Ano, přiznávám, že Anabella mě místy lehce štvala, ale měla jsem ji ráda a Will si mě získal už v jedničce, takže jsem se hodně těšila na jeho příběh. A teda, rozhodně to za to stálo. Protože Willův příběh... často jsem měla slzy v očích. Pokud jde o další postavy, tak rozhodně musím vyzdvihnout postavu Willova bratra, protože ten si mě hned získal. Zbožňovala jsem celou jeho osobu a vůdce by mi nevadilo, kdyby dostal samostatný díl. Jediná věc, co mě trochu mrzela byla, že jsem doufala, že dostaneme trochu víc i hrdinů z prvního dílu, což se ale moc nestalo. Nedá se.
Celkově děj byl napsán velmi poutavě a čtivě. Líbilo se mi, jak to přirozeně plynulo a všechno tam mělo svůj smysl.

Moc doporučuju! Pokud hledáte knížku na chladné zimní večery, s touto neuděláte krok vedle. A ani nepotřebujete mít přečtený první díl.

4/5

instagram: @sabi_z_knihy

Verresa
16.02.2024 5 z 5

Tak já dávám plný počet. Knihu jsem přečetla za dva dny a čtení jsem si užívala plnými doušky. Líbila se mi o dost víc než první díl. Díky jeho minulosti to bylo hodně zajímavé a bylo to tak příjemné čtení. Popis lidí, městečka a všech pocitů bylo skvělé, doporučuji.


kalinkacz
25.12.2023 3 z 5

Pak ses objevila ty byla moje další letošní adventní romantika... Tím, že byla už několikátá, tak se ukázalo, že tím, že já tento žánr moc často nečtu (cca 1 podobná romantika za měsíc či dva), tak mi příběhy lehce splývaly...
Jednoduchý děj a jasná zápletka. Na Vánoce si ale ráda takové příběhy přečtu, navíc jsem si tuto knihu na adventní období šetřila a měla jsem radost, že se mi podařilo můj plán dodržet.
Pak ses objevila ty je druhým dílem volném série s názvem Lynnwood Falls. Dle mého názoru můžete ale knihy číst klidně i samostatně, spojuje je všechny jen stejné prostředí, kde se odehrávají, jinak jsou příběhy uzavřené.
V létě jsem četla první díl Léto lásky a ten nebyl špatný, ale zároveň mi přišlo, že v rámci romantik nijak nevyčuhoval.
Na příběhu Pak ses objevila ty mě bavila hlavní hrdinka, originální základní námět a taky prostředí kavárny. Co se vztahu hlavních hrdinů týče, tak to byla ta pasáž, která mi snadno splynula s jinými romantickými zimními příběhy.
Za mě ve výsledku fajn, čtivá oddechovka, která není ničím speciální, ale v adventním období zafungovala tak, jak jsem očekávala.

Ešína
21.11.2023 3 z 5

Za mě to celkově nebylo zlé, ale přišlo mi to takové neslané nemastné. Takové o ničem. I když ta Willova minulost byla opravdu smutná. Do dalšího díla autorky se asi nepustím.

anovy64
28.10.2023 4 z 5

První díl se mi líbil více, ale ani tento nebyl špatný. Autorka pěkně popisuje vzájemné přátelské vztahy jednotlivých obyvatel městečka Lynnwood Falls. Sympatický mi byl hlavně Willův bratr Jay. Příběh Willa a Annabelly mi ale připadal dost liknavý a neměl tu správnou šťávu, mohl být více propracovaný. Ale i tak si ráda přečtu další díl této série.

Veromika
27.10.2023 3 z 5

Za mě oddechové čtení, přišlo mi, že tento román by vzali za vděk spíš young adult.

hnilda3
09.10.2023 3 z 5

přišlo mi to vcelku o ničem :-).

Terka18
22.06.2023 5 z 5

Tohle bylo úžasné. Příběh krásně plynul a pohladil po duši i po srdci. Do srdce se mi příběh zaryl hodně a hlavní hrdina mi připomínal i někoho ze svého života. U vyprávění souvislosti jsem měla i slzy v očích jak mi bylo Willa líto. Úžasný příběh.

KK22
12.06.2023 5 z 5

Mně se druhý díl série možná líbil ještě o trochu víc než první. Každopádně jsem si ho půjčila v knihovně a měla nejdřív strach, zda vubec stihnu přečíst za měsíc. Nakonec jsem knížku zhltla během 2 dnů. Většinu postav už člověk zná z předchozí knihy. Děj je nekomplikovaný, takže mi ani nevadilo číst na dětském hřišti a jedním okem sledovat potomka...
Ta atmosféra městečka Lynnwood Falls je zkrátka kouzelná. I když to není kdovíjak hluboká kniha, prostě jsem se bavila a stránky ubíhaly rychle. Jako postava se mi asi nejvíc líbil Willův bratr Jay, který mě svým optimismem, upřímností a cukrářským talentem mile překvapil.

Magdyla.8
07.06.2023 3 z 5

Bylo skvělé vrátit se do městečka Lynnwood Falls a zase se "setkat" se starými známými přáteli. Bohužel tady mi příběh připadal spíše plytký, nešel do hloubky. Annabella byla celé ty roky nakrknutá na Willa dá se říct jen kvůli maličkosti. Myslela jen na sebe, trošku sobec. U Willa mě překvapila rodinná historie, při takovém zacházení bych čekala, že bude trochu jiný. Abych to shrnula, příběh byl slabší než Léto lásky, ale doufám, že autorka napíše další díl o někom z vesničky, abychom se zde zase mohli nachvíli ocitnout.

kristy.books
16.05.2023

Léto lásky bola príjemná romantická oddychovka, preto som si nemohla nechať ujsť ani druhý diel série Lynnwood Falls. Musím však povedať, že dvojka ma už až tak nenadchla. Nebolo tu nič, čo by mi vyslovene vadilo, no ani nič, pri čom by som si povedala "super". Bol to jednoducho jeden z tých príbehov, ktorý nenadchne, ani neurazí.

Na Annabelle sa to v poslednej dobe valilo zo všetkých strán - prišla o milovanú mamu a teraz hrozí, že príde aj o svoju kaviareň, na ktorej sa toľko nadrela. Bola to "dobrá duša", preto mi bolo ľúto, ako sa k nej niektorí hnusne správali, len kvôli tomu, že mala trochu tmavšiu pleť.

Will bol tiež sympaťák, priznávam, že zo začiatku som z neho mala celkom zmiešané pocity, no keď sme sa viac dozvedeli o jeho minulosti, detstve, rodine, dokázala som lepšie pochopiť jeho správaniu. Taktiež ma presvedčil, že je to človek so srdcom na pravom mieste, nikdy neodmietol podať pomocnú ruku. 

Annabelle a Will mali spoločnú históriu, pred pár rokmi boli priateľmi, no potom sa stala určitá vec, ktorá ich vzťah naštrbila a odvtedy sa jeden druhému vyhýbali. Ak chceli ich priateľstvo obnoviť (prípadne ich vzťah posunúť na ďalšiu úroveň), potrebovali sa najskôr vyrovnať s minulosťou. 

Na príbehu sa mi najviac páčilo prostredie Lynnwood Falls. Jeho obyvatelia si boli veľmi blízki, každý každého poznal, nič ste tu neutajili, no vždy pri sebe stáli, pomáhali si, podporovali sa. Vďaka nim vládla v príbehu príjemná priateľská atmosféra.

moma08
27.04.2023 3 z 5

Pro mě byl tohle slabší kousek než předchozí díl.
Nemohla jsem se pořádně začíst a měla jsem pocit, jako by se tam nic závratného nedělo, to přišlo až skoro na konci.
Jsem ráda, že jsme se mohli setkat s hlavními hrdiny z minulého dílu.
V hodnocení je to pro mě takový střed...

Kudík
21.04.2023 4 z 5

Ráda jsem se znovu vrátila do Lynnwood Falls ke starým známým a jejich mazlíčkům z předchozí části. Jak postupně vyplouvaly vzpomínky na dětství a dospívání Willa, hlavně od jeho staršího bratra Jaye, to proč Will nejí maso a nevyzvedl Annabellu na školní ples, bylo asi největší drama v této knize (mimo kauz týraných žen).
Musím souhlasit, že celá ta partička z tohoto maloměsta byla neuvěřitelná.... moc přátelská, vždy ochotná pomoci a bylo jedno, zda se jednalo o právníka, automechanika, veterináře(řku), právní asistentku atd., ale přesto, anebo právě proto se to tak dobře četlo. A já doufám, že se dočkám i dílu s Jessem a Melanií, protože se znovu ráda do tohoto městečka vrátím.

Kory98
14.04.2023 4 z 5

Mě se trochu víc líbil první díl. Will a Annabella mi přišli až tak extrémně hodní, že to bylo možná na škodu. Ale jinak je do pěkně rozehraná série, kde je prostor pro další díly.

eliska2126
08.04.2023 4 z 5

Na tuhle knížku jsem se těšila, protože mě opět zavedla do Lynnwood Falls, které jsem si oblíbila už v prvním díle.

Příběh vypráví o dalších obyvatelích městečka - tentokrát o Annabelle, která provozuje místní kavárnu, a Willovi, právníkovi, který se snaží očistit jméno své rodiny, které pošpinil jeho zlý a rasistický otec.
Musím říct, že v prvním díle mi chvíli trvalo si zvyknout na styl psaní, ale tady jsem neměla problém (asi je to i tím, že jsem knihy četla po sobě). Navíc Annabella a Will si mě získali už od začátku a byli mi dokonce sympatičtější než Hope a Ryan z Léta lásky. Líbila se mi ta hate to love linka mezi nimi.

Je mi opravdu sympatické i to, že autorka zdůrazňuje venkovský styl, který příběhu dodává super atmosféru. Příběh zahrnuje i spoustu zvířat.

Jediné, co bych knize vytkla, stejně jako předchozímu dílu, že to je na mě až moc slow. Vím, že to je Slow burn, jen je škoda, že se vše odehraje na posledních třiceti stránkách a nemáme ani žádný epilog, abychom věděli, jak se jejich vztah vyvíjí. Nicméně to se asi stejně dozvíme v dalším díle, stejně jako jsme se v tomto dozvěděli o Hope a Ryanovi. Taky bych ocenila, kdyby byl překlad trochu bližší čtenáři. Nevím, proč například místo hranolek máme pomfrity. Ale to je už jen detail.

Takže pro všechny milovníky opravdu pomalé romance, je tohle skvělá kniha a já ji s klidným srdcem doporučuju.

veronika4937
07.04.2023 4 z 5

Tahle série se ke mě dostala úplně náhodou a jsem za to ráda. Je to totiž takové to odpočinkové čtení, u kterého vypnete hlavu, stránky vám mizí pod rukama a vy si jen užíváte kouzelnou atmosféru malebného městečka Lynnwood Falls v období Vánoc. Úplně cítíte ty neodolatelné vůně, když Annabella peče všechny dobroty . Opět se mi moc líbily vztahy, které zde panují, jak si lidé nezištně pomáhají a nejsou k sobě lhostejní. První díl se mi líbil o trochu víc, mezi Hope s Ryanem za mě byla lepší chemie. Konec mi přišel takový uspěchaný a useknutý. Každopádně si ale ráda přečtu i další díl, který bude věnovaný knihovnici Mel.

mina_harker
16.03.2023

Tuto knihu jsem nedočetla. Strašně mě iritovala stylem psaní - na každé straně x nových postav, které se objeví na chvíli a zase zmizí, poněkud hloupější dialogy... A to mám ráda romantické příběhy, nevadí mi klišé, ale kniha musí být napsaná stylem, který se dobře čte.

LenaWirus
16.03.2023 3 z 5

Děj se trochu více táhnul než v prvním díle, ale postavy byly sympatičtější. Annabell jsem si oblíbila více než Hope a Will měl taky něco do sebe. Jenom bych konec trochu více rozvinula. Jsem zvědavá, zda se dočkáme dalšího příběhu - třeba i Jack by si mohl najít lásku ve vlastním příběhu.

PosPol
12.03.2023 4 z 5

Příběh Annabell se odehrává v městečku Lynnwood Falls, kde vlastní kavárnu v pařížském stylu - provoněnou vanilkou, skořicí, hřebíčkem a pomerančovými květy. Sotva se ale vyrovná se smrtí matky, zjišťuje, že dost možná o svoji vysněnou kavárnu přijde. "Pomyšlení, že se bude muset najednou vzdát všeho, co s takvou snahou vybudovala, jí rvalo srdce"

Když jednoho dne uvízne ve vánici, objeví se Will. Ten, který jí kdysi zlomil srdce a na kterého má i po tolika letech vztek. Pomůže jí nejen ve vánici, ale začne se zabývat i smlouvami na kavárnu. A aby toho nebylo málo, vrátí se z vězení Jay, bratr Willa a najednou se Annabell a Will potkávají častěji, než by oběma bylo milé...

Kniha je skvělá oddechovka, kouzelný, sněhem zapadaný Lynnwood Falls, plný úžasných a milých lidí. Místo, kde každý zná každého a v nouzi si všichni pomáhají. Zdá se vám to trochu kýčovité? O tom přeci ale romantika je - jednoduchý příběh s dobrým koncem. Ideální kniha na vypnutí. Nejvíce jsem si oblíbila Jaye, který ukazuje, že i původně zlý feťák se může změnit, když mu jeho okolí dá prostor a důvěru.

Jedná se o druhý díl série Lynnwood Falls, ale není nutné číst první díl, ačkoliv se zde postavy z prvního dílu objevují, díly na sebe úplně nenavazují. Ale určitě se chystám i na první díl.

Knize dávám 4/5, hvězdičku strhávám za občasné nelogické chování Willa i Annabell, jakoby si nechtěli dovolit být štastní.

alzbeta4340
11.03.2023 3 z 5

Nebyla to špatná romance, bavilo prostředí malého městečka a také ta ohromná spousta sympatických sousedů a známých, na které jejich díly ještě asi čekají. Ústřední dvojice, majitelka kavárny Anabella a právník Will, mě ale tentokrát moc nezaujala. Nedorozumění bylo vymyšlené pěkně, jinak jsem ale měla pocit, že by si zasloužili od autorky propracovanější příběh. 3,5 hvězdičky

Štítky knihy

zima maloměsto Nová Anglie

Autorovy další knížky

Helen Paris
německá, 1968
2022  74%Léto lásky
2023  79%Pak ses objevila ty
2023  82%Má cesta k tobě

Kniha Pak ses objevila ty je v

Právě čtených2x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce172x
Chystám se číst119x
Chci si koupit38x
dalších seznamech7x