piskotjanicka piskotjanicka komentáře u knih

☰ menu

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Tato kniha je opravdu silně emotivní. Ostatně i jako jiné knihy od této autorky. Co kniha to vždy řešené nějaké důležité téma.
Tato kniha obsahuje problémy s početím a neplodností a s tím související komplikace partnerského stavu. Jak vše hlavní postavy zvládli si musíte přečíst vy, ale musím říct, že to neměli vůbec jednoduché.

19.04.2024 5 z 5


Arcižár Arcižár Eoin Colfer

Na začátku této knihy jsem byla trošku jak Alenka v říši divů. Příběh je smíchání reality a fikce, místy tedy trochu šílené. Použity jsou i Vulgarismy což já v knihách úplně nevyhledávám, ale k příběhu se to celkem hodilo. I když je to hodně zvláštní přesto je kniha čtivá a byla jsem napnutá jak vše dopadne. Rozuzlení není úplně předvídatelnéje to můj subjektivní názor.

10.04.2024 3 z 5


Kroky pouští Kroky pouští Sára Hamplová

Tuto skvělou knihu jsem měla příležitost číst jako beta čtenář. A jedná se o skutečně skvělý příběh z prostředí orientu a historických vykopávek. V příběhu se setkáte i s rozdílnými kulturami a komplikacemi, které tato situace přinese. Nechybí napětí, láska, strach. Mohu jen doporučit.

29.03.2024 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Tato kniha mě celkem překvapila. Prolog vypadá lákavě, ale začátek je takový lehký průměr nic děsivého, ale pak když je příběh vyprávěn z pohledu jiné postavy tak příběh nabere úplně jiné obrátky a vše dává pak smysl. Rozuzlení pro mě dost nečekané a tedy zbytek jsem pak zhltla. Nooo jeto tedy něco Jsem ráda, že jsem si knihu pořídila.

19.03.2024 5 z 5


Moje vina Moje vina Mercedes Ron

Tato kniha se mi moc líbila. Z kraje to vypadá, že půjde o namachrovaného borce a nafoukanou slečinku, ale není to úplně tak. Oba si v minulosti prošli peklem a každý to holt řešil jinak. Tyto dva mají mnoho společného, aniž by to tušily. Stanou se z nich nevlastní sourozenci a oběma to změní život naruby. Mezi nevlastními sourozenci to jiskří a je mezi nimi nezvladatelná přitažlivost. Co s tím zvládnou svůj vztah udržet v sourozeneckém vztahu, budou se nenávidět nebo jejich vztah přeroste v něco hlubšího?? No to si musíte přečíst sami. Každopádně se již Těším na další díl této série.

10.03.2024 5 z 5


Léto porušených pravidel Léto porušených pravidel K.L. Walther

Hezký letní příběh, který se odehrává v krásném prostředí. Jedná se spíše o nenáročné čtení, ale je zde i téma úmrtí v rodině a jak se sním každý vyrovnává posvém. Moc se mi líbí hra, kterou hrají na farmě každý rok už generace kde se musí zapojit děti i dospělý. S touto hrou jsou provázané taktika, intriky, přátelství, láska a vše tak hezky propojené.

01.03.2024 5 z 5


Vše, co k tobě cítím Vše, co k tobě cítím Nora Welling

Moc krásný příběh , který se odehrává v krásném prostředí. Milovnici koní si zde taky přijdou na své. Hlavní hrdiny svede k sobě děsivá tragédie. Oba bojují s výčitkami svědomí. Jak snadné je hodit vinu na toho druhého. A snažit se tak zmírnit své výčitky a bolest. Ale všechno má svůj důvod. Lindu i Damiána a další hlavní postavy potká spousta dalších komplikací, vzteku, nenávisti, nedůvěry, ale i lásky, vzájemné podpory a splněných snů. Kniha se čte moc dobře a hodně se těším na další díl…….

27.02.2024 5 z 5


Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Od této knihy jsem měla celkem velké očekávání, ale jsem trochu zklamaná. Kniha má 144 stran takže je to taková jednohubka. Příběh se čte dobře, rychle, ale pro mě to bylo spíše jak pohádka než román. Na příběhu se mi nejvíce líbilo prostředí, kde je jedno knihkupectví vedle druhého a každé jinak zaměřené úplně jsem si představila sebe jak bych se tam chtěla po takové ulici projít. Ale jinak mě příběh asi nezaujal tak, abych si pořídila pak další díl.

24.02.2024 3 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Z této knihy jsem opravdu smutná a naštvaná. Je to opravdu suprově napsaný psycho thriller až děsivé jak je vše promyšlené do detailů. Šílené jak na venek je vše jiné než za zavřenými dveřmi. Jak může někdo být taková zrůda. Nemůžu víc prozradit to bych spoilerovala a to nechci. Prostě je to síla.

22.02.2024 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Příběh Fallon a Bena je neuvěřitelný, plný rozporuplných emocí. Mísí se zde, strach nedůvěra sama v sebe, nenávist, důvěra, zklamání, přátelství, strach, láska a odpuštění. Od každého trochu. Kniha 9. Listopad mě doslova pohltila. Byla jsem, hodně překvapená jak se vše vyvinulo . Příběh jsem poslouchala jako audioknihu a za mě tedy musím říct, že si nato musím zvyknout. V některých pasážích mi úplně neseděl hlas s emocemi tak jak by si to člověk představoval pokud by četl klasickou knihu.

21.02.2024


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Tahle kniha mě mile překvapila. Nejprve jsem si myslela, že bude příběh pouze o neurovědě a NASA a nebude mě to bavit. Jenže mě příběh opravdu pohltil a, i když jsem měla chvilkama chuť Bee nakopnout, aby se probrala a koukala více okolo sebe. Moc se mi líbyly komplikace a zápletky moc hezké a uvěřitelné. Ale nebudou ochuzení, ani příznivci milostných scén. A Levi prostě vau.No prostě dokonalá kniha

15.02.2024 5 z 5


Hotel Hotel Pamela Kelley

Děj této knihy se odehrává v krásném prostředí a v luxusním hotelu. Jde o nenáročné odpočinkové čtení. V tomto příběhu je několik hlavních postav, jejiž příběh se postupně vyvíjí. Ikdyž je celkem předvídatelné jak asi vše dopadne, nevadilo mi to a čtení jsem si užila.

14.02.2024 4 z 5


The Queen Con: Golden Arrow se vrací The Queen Con: Golden Arrow se vrací Meghan Scott Molin

Příběh této knihy z prostředí komiksů a královen Dragu mě nesmírně zaujal hlavně díky neobvyklé detektivní linky. Děj byl plný zvratů, akce a neskutečných mejdanů. Vse je napsané i tak, že se dostanou do obrazu i ti co komiksy nečtou. Bavilo mě i to jak komiksy vznikají. Moc hezká kniha.

10.02.2024 5 z 5


Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Tato kniha mě neskutečně překvapila. Nejprve to vypadalo na běžné oddychové čteni, ale příběh mě pohltil. Mnohdy rozesmál hlavní postavy jsou z počátku jak dva puberťáci, ale jen do doby než došlo na sex. , Byla jsem napnutá a prožívala vše s hlavními hrdiny. Děj poukazuje na životní a vztahové problémy a komplikace a odhaluje velkou životní pravdu, ale ten konec.Prostě to si musíte přečíst.

09.02.2024 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Měla jsem tuto knihu jako audio knihu a mám i jako klasiku. Byl to celkem zážitek. Ze začatku jsem byla dost zmatená. Příběh je jako skládačka kde příběh do sebe postupně začne zapadat, i kdyz na přeskáčku, ale nakonec to bylo vše celkem zajímavé a nutilo mě to poslouchat dál a dál.

31.01.2024 4 z 5


Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Tak tento příběh ve mě po dočtení zůstane asi dlouho. Místy jsem se smála dokonce i na hlas, ale čím více se příběh rozbíhal tím více jsem nad ním přemýšlela. Má v sobě ukrytou pravdu o depresích a otom, že někdy je dobré se na svět podívat jinýma očima. Lidé by jsi měli více všímat vlastních problémů než řešit problémy druhých.Natož někoho odsuzovat aniž by věděli co prožili. Nechápu proč je tato kniha zařazena do young Adult. Myslím si že kdybych knihu četla v pubertálním věku asi bych plně nepochopila hlubokou myšlenku této knihy.

28.01.2024 5 z 5


Žena průkopníka: Příběh lobotomie Žena průkopníka: Příběh lobotomie Samantha Greene Woodruff

Tento příběh mě neuvěřitelně překvapil. Četla jsem při společném čtení. Musim uznat jinak bych po knize asi nešahla, ale to by byla velká škoda. Jde o zčásti příběh podle zkutečnosti což je až děsivé. Mnoho psychyckých problémů je v knize napsáno dost autenticky. Děj se odehrává v psychyatrické nemocnici, kde zavedou zcela novou Léčebnou metodu. Půjde o zlomový průlom nebo naopak velkou katastrofu? To už si musíte přečist, ale opravdu to stojí za to

24.01.2024 5 z 5


Windsorský uzel - Její Veličenstvo královna vyšetřuje Windsorský uzel - Její Veličenstvo královna vyšetřuje S.J. Bennett

Kniha mě velice překvapila. Spočátku mi vadila skutečná jména osob z královské rodiny, ale nakonec to nevadilo. Detektivní příběh byl super promyšlený a i nečekaný, ale trošku se vývoj zbytečně vlekl, ale jinak moc hezky vymyšlené.

18.01.2024 4 z 5


XOXO XOXO Axie Oh

Tato kniha mě bavila. Chvilku mi trvalo než jsem si zvykla číst ty korejské názvy, určitě jsem je četla špatně. Přiběh byl ale super. Krásně vše navazovalo nic se nevleklo. Ikdyž je určeno pro mladší ročníky, byla jsem spokojená.

15.01.2024 4 z 5


Zasněžené příběhy Zasněžené příběhy Michal Unar

1. Moc hezký vánoční příběh se smutným a tragickým základem. Ale kouzlo vánoc je magické..... Moc krásné přála bych si, aby z tohoto příběhu byla kompletní celá kniha a mohla bych si příběh užít déle skvělé prostě krásné...
2. Příběh Dyslava byl zajímavý, nejprve to vypadalo, že příběh bude o křížové výpravě to by mě asi číst nebavilo. Ale musím říct, že mě povídka bavila a malá byla nej. A konec byl moc krásný.
3. Příběh o Rarachovi a Vandě mě pohltil již od počátku. Krásně psaný napínavý příběh. Téma je také zajímavé a hlavně děsivé. Ano člověk by měl věřit instinktu zvířat ať už koček nebo psů. Cítí z lidí dobro i zlo. Krásný příběh
4. Příběh Edity jsem zhltla jedním dechem. Moc se mi líbilo to tajemno v příběhu. Zápletky a nově vzniklá přátelstvíne nadarmo se říká v nouzi potkáš přítele.
5. Tak poslední o Annetě je krásný historický román. Aneta to nemá vůbec jednoduché. Ráda bych napsala více, ale nechci používat spoiler. Prostě stojí zato přečíst.

11.01.2024 5 z 5