Zasněžené příběhy

Zasněžené příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524646/bmid_zasnezene-pribehy-6530fc6892a4c.png 5 27 12

Vydejte se spolu s životem zlomenou Adrianou na pobyt v horské chatě, kde zjistíte, že i osamělé duše mohou prožít veselé Vánoce. Rytíř Dyslav vás provede z Třetí křižácké výpravy zpět do českých zemí, kde se pokusí nalézt v lidech dobro a trochu toho štěstí. Mladá vysokoškolačka Vanda vám představí svět gospelu ve spojení s brigádou v baru. A hlavně svého kocoura Raracha, který zachrání nejen její Vánoce. Edita je workoholička, která se prací snaží vyrovnat se smrtí svého nejlepšího kamaráda a tím, že je i po třicítce single. Po obdržení tajemného adventního věnce se v jejím životě začnou dít nevysvětlitelné věci. Šlechtična Annetta vám nakonec dokáže, že ženská síla překoná nejen předsudky okolí, ale také nepřízeň osudu. Možná jí ke štěstí dopomůže i z lásky darovaný domovní zvon.... celý text

Přidat komentář

Jidu
04.03.2024 5 z 5

První povídka mě totálně dostala. Osamělá žena, smutek, zhrzenost, ale i romantika a láska, to vše se na pár stránkách nachází. Držela jsem jí neskutečně palce, aby našla, co hledá. Bravurně vykreslené emoce. To jsem si poplakala.

Druhá povídka nás vtáhne do doby krutých Křižáckých výprav, kdy válkou zničený a vírou zhrzený voják přijíždí zpět do své vlasti. Líbilo se mi, jak bylo podáno těžké téma, ale že to zase nebylo jen o něm. Krásná historická povídka o znovunalezení své víry.

Třetí povídka byl takový poctivý thriller.. Mooc se mi líbila (jako všechny) a žánrově mi byla nejblíže. Proto jsem samozřejmě věděla co hledat a na vše přišla hned. Ale spokojenost. Co dokáže důvěra v nesprávnou osobu udělat.

Ve čtvrté povídce autor zabrousil do fantasy. Magické svíčky, co se zapalují samy a přináší omamnou vůni? Co by to mohlo být? Hlavní hrdinka, která hledá samu sebe v osobní rovině a trápí ji velká ztráta, tak ta mi přirostla k srdci neskutečně. A ještě víc její kamarádka.

A v poslední povídce se ocitáme v 18. století, kdy mladá hraběnka musí snášet svého manžela a celkově nastavené standardy, ale její odhodlanost a i shoda okolností ji dovedou někam úplně jinak.

Celkově je kniha skvost, doporučuji všemi deseti. Přiznávám se, tohle jsem nečekala. Nadšená jsem!!

domiii97
19.02.2024 5 z 5

Sborník Zasněžené příběhy je již druhým vydaným v rámci projektu Kde autoři pomáhají. Pomoc ze Zasněženek se zaměřila na zvířata a to na mělnický útulek Dog Planet, z.s. a podobné instituce. Autoři, jenž do sborníku přispěly svými literárními díly, se vzdali nároku na honorář. Jejich rozhodnutí je umocněno solidaritou, která v předvánočním/zimním čase dává naději na lepší život všem tvorům.

Každý z autorů dal do svých novel naději na lepší zítřky a možnost, že se vše jednou v dobré obrátí.
Každý příběh je jiný. Čtenář se nebude nudit díky střídání žánrů. Přečte si příběhy z přítomnosti, středověku, s dávkou akčního napětí, nadpřirozena i v období po konci Velké francouzské revoluce. Zabývají se závažnými tématy, z nichž některé jsou ve společnosti tabu a jsou tam i takové, kterým by se dalo těžko uvěřit.
Příběhy pohladí po duši. Čtenář si popláče, zasměje se a pozastaví se nad svým vlastním životem a vykonanými skutky. Zasněženky se nemusí číst pouze ve vánočním období, ale kdykoliv, kdy na člověka přijdou chmury.

Děkuji tímto @maryshine_svetknizek a @kdeautoripomahaji za poslání recenzního výtisku a možnost spolupráce.


KamilaBaj
07.02.2024 5 z 5

Úžasný projekt! Parádně čtivé. :)

Mon.CouCou
06.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Toužíte se zachumlat do peřin? Pak kniha ZASNĚŽENÉ PŘÍBĚHY nesmí chybět. Kniha od pěti autorů totiž obsahuje pět novel-každá úplně jiná, přesto zimním časem propojena.

První je od Marie Hamákové o ženě, která se vzpamatovává z rozchodu a smutné tragédie. Náhoda tomu chtěla a na horské chatě potkává...
U příběhu oceňuju, že autorka nechala čtenáře hodně vysnít. Přiznám se, že Marušku sleduju na IG a čekala jsem od ní jiný žánr. Každopádně s Adrianou se zahřejeme nejen u srdce, ale i v pelíšku.

Druhý příběh napsal Michal Zmítko. Ta měla pomalejší start, protože křižácké výpravy s rytířem Dyslavem očekává čtenář krutost, boje a spoustu krve. Jenže on se příběh najednou rozjede úplně jiným směrem. Protože každý si zaslouží svůj díl štěstí.

Třetí je od Janičky Jánské. Protože tuto spisovatelku znám, očekávala jsem mrazení v zádech. Ono přišlo, ale zase úplně jinak. Seznámíme se s hudebním žánrem gospel (který jsem si pak musela gůglit) a s Vandou tak prožijeme společně s jejím kocourem příběh, u která ve mně zanechala tolik emocí...

Čtvrtá povídka je z pera Michala Uhera. Tento rukopis byl o poznání jiný (v kontrastu s ostatními autory vybočuje), Editě se dostane do rukou podivný adventní věnec a ve svém nabitém programu se tak musí zastavit. Ztráta přítele otřese s člověkem vždycky, ale pochopení, že všechno je tak, jak má být, už slyšet nechce nikdo. I tady mi slzička ukápla.

Poslední povídka je od Sarah Parsley, pro mě známá firma :-)
A páni! Propojit pár o víc než půl století věkového rozdílu? Mladá šlechtična v té době neměla na vybranou. Jenže co když se ze dne na den všechno změní? Annetta se nevzdala a učí se věcem, o kterých doposud neměla ani páru. Navíc... objeví se tady Oliver...

Všechny povídky byly nádherné. Nezařadila bych je k adventu. Naopak se dají číst kdykoli a opakovaně. V zimě zahřeje, v létě ochladí. Zaplesá srdíčko, čtenář si popláče, dojme, i navzteká. A to k dobré knize prostě patří.

Navíc-tady je pět projektů, které koupí knihy přispějete na dobrou věc.

Shelzee21
02.02.2024 5 z 5

Sbírka pěti dokonalých novel :) Každá z nich má své kouzlo a ačkoli je každá jiného žánru, přesto se skvěle doplňují a dohromady tvoří harmonický celek. Sešlo se tu pět kvalitních autorů, kteří umí opravdu skvěle psát. Ačkoli nejsem čtenář novel, tyhle mě chytly za srdce. Určitě jsem je nečetla naposledy :) Těším se na další příběhy příběhy této pětice - Ať už ve sborníku nebo samostatně :) Za mě plný počet hvězdiček a stoprocentní doporučení ke čtení :)

romispaci
22.01.2024 5 z 5

Krásné příběhy s krásným cílem :) četlo se to jedním dechem. Příběhy Dyslava a Adriany mi byly žánrově nejblíže a velmi mě nadchnuly, ale ostatní mě taky rozhodně dokázaly překvapit a donutily číst dokud nepadla finální tečka. Byly nepředvídatelné, velmi čtivé a užila jsem :) Před každým z autorů klobouk dolů za jejich fantasii a rozhodně půjdu do dalších jejich příběhu. A hlavně vím, že se mám na co těšit!

piskotjanicka
11.01.2024 5 z 5

1. Moc hezký vánoční příběh se smutným a tragickým základem. Ale kouzlo vánoc je magické..... Moc krásné přála bych si, aby z tohoto příběhu byla kompletní celá kniha a mohla bych si příběh užít déle skvělé prostě krásné...
2. Příběh Dyslava byl zajímavý, nejprve to vypadalo, že příběh bude o křížové výpravě to by mě asi číst nebavilo. Ale musím říct, že mě povídka bavila a malá byla nej. A konec byl moc krásný.
3. Příběh o Rarachovi a Vandě mě pohltil již od počátku. Krásně psaný napínavý příběh. Téma je také zajímavé a hlavně děsivé. Ano člověk by měl věřit instinktu zvířat ať už koček nebo psů. Cítí z lidí dobro i zlo. Krásný příběh
4. Příběh Edity jsem zhltla jedním dechem. Moc se mi líbilo to tajemno v příběhu. Zápletky a nově vzniklá přátelstvíne nadarmo se říká v nouzi potkáš přítele.
5. Tak poslední o Annetě je krásný historický román. Aneta to nemá vůbec jednoduché. Ráda bych napsala více, ale nechci používat spoiler. Prostě stojí zato přečíst.

Jessybelle
11.01.2024 5 z 5

Jeden příběh lepší než druhý, každý úplně jiný. Všechny jsem si náležitě vychutnala a užila. Mohu vřele doporučit všem.

Miláček484
10.12.2023 5 z 5

Jedním slovem báječné. Nádherné příběhy, každý má svoje kouzlo, svoje rozuzlení a různorodý námět. Moc jsem čtení užila a ještě přispěla na dobrou věc. Knihu s jejími příběhy půjčuji známým, příbuzným s nadšeným doporučením.
Děkuji

Michalbrasna123
29.11.2023 5 z 5

Sborník jsem dostal jako dárek k narozeninám a jsem naprosto nadšený. Nejen, že jsem se díky novelám naladil na vánoční čas, ale ještě si u něho parádně odpočinul. Doufám, že to není poslední počin autorů. Líbila se mi možnost příspěvku na útulek. To je tak, když lidé píší srdcem.

mstychov
27.11.2023 5 z 5

Marie Hamáková – Veselé Vánoce pro osamělé duše
Psaní hlavní hrdinky Adriany jsem si opravdu užila! S tímto jménem jsem se poprvé setkala v televizním seriálu a zamilovala si ho. Inspirací pro příběh mi byly samotné Vánoce, které zbožňuju! Připravila jsem Adrianě nelehký osud, ale o to víc jsem si užila psaní její cesty, vedoucí za řešením všech bolístek.
 
Michal Zmítko – Vánoce osamělého rytíře

S rytířem Dyslavem jsem se poprvé setkala před rokem. Jakmile mě s ním Michal seznámil, oblíbila jsem si ho pro jeho odvahu, pokoru a odhodlání. I přesto, že jsem s ním prožívala všechnu beznaděj z minulosti a bezpráví ze současnosti, nepřestávala jsem věřit, že i jeho potká vánoční zázrak.
 
Jana Jánská – Raráškův dárek
 
První z novel, kterou jsem četla. Hlavní hrdinku Vandu jsem si od začátku zamilovala a nemohla se dočkat, jak její autorka (thrillerová) pojme vánoční čas. Zhostila se toho ovšem skvěle a já tak mohla na vlastní kůži pocítit mrazení a napínavý příběh. Vše pod dohledem kocoura Raracha.

Michal Unar – Divy adventních plamínků

Autor, kterého jsem neznala, ale po zařazení do sborníku ráda poznala. Jeho hlavní hrdinka Edita mě dostala do kolen. Mohla jsem díky ní prožít kouzelný advent, lásku a přátelství. Vše opředené mlhavým zábleskem tajemna. Jaké je vlastně tajemství adventního věnce?
 
Sarah Parsley – Vánoční zvon

Autorka knih Třetí zahrada a Trnitá cesta. Její příběhy se čtou sami a mám je běžně na dva večery. V novele nám představila mladou baronesu Annettu s nelehkým životním osudem. Spolu s ní jsem se vydala na cestu po boku starého hraběte a modlila se za den, kdy se stane nějaký převrat. Annetta na mě od začátku působila jako žena, která se nevzdá a bude bojovat za svá práva do posledního dechu. Dočká se i ona vánočního zázraku? Přinese jí darovaný zvon lásku?

vcela11
23.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Zasněžené příběhy. Sborník pěti autorů se společnou vánoční tematikou.
Co jsem čekala? Sentimentální příběhy ve stylu amerických filmů, kde se na konci všichni objímají a milujou v pozadí zní tisíckrát ohraná písnička a čtenář pláče dojetím.
Místo toho jsem dostala rozchod a vyostřené hádky, únos, křížovou výpravu, nadpřirozené události a ovdovělou šlechtičnu zachraňující rozpadající se zámek. A přesto se autorům podařilo vykouzlit víc vánoční atmosféry než Popelce, Kevinovi a Mrazíkovi dohromady. Žádná z povídek není kýčovitá, nebo na sílu, naopak, všechny krásně a přirozeně plynou a zanechají ve vás hřejivý pocit.
Stejně tak jako Vánoce jsou o lásce k bližním a štědrosti potřebným, podobné poselství má i tato kniha. Výtěžek šel na pomoc psímu útulku a stále můžete přispívat prostřednictvím QR kódů například na přestárlé koně.
Kniha Zasněžené příběhy je dárkem, který potěší darujícího, obdarovaného i němé tváře. Doufám, že není ojedinělým projektem.

Štítky knihy

pro ženy

Autoři knihy

Sarah Parsley (p)
česká, 1973
Jana Jánská
česká, 1979
Marie Hamáková
česká, 1990
Michal Zmítko
česká, 1981

Kniha Zasněžené příběhy je v

Právě čtených2x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce43x
Chystám se číst22x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x