Windsorský uzel - Její Veličenstvo královna vyšetřuje

Windsorský uzel - Její Veličenstvo královna vyšetřuje https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476303/bmid_windsorsky-uzel-aZI-476303.jpg 4 27 7

Královna Alžběta v roli Sherlocka Holmese. Její Veličenstvo královna Alžběta se ve svém oblíbeném Windsoru připravuje na oslavu svých devadesátých narozenin. Když přímo na hradě zemře jeden z hostů, a navíc se ukáže, že šlo o vraždu, je Alžběta odhodlaná najít vraha za každou cenu. Zatímco se věnuje královským povinnostem, za pomoci své asistentky Rozie nepozorovaně rozeběhne vlastní vyšetřování. Její intuice, důvtip a bystré oko jí totiž napovídají, že tuhle záhadu dokáže rozluštit jedině ona.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Windsor Knot , 2020


více info...

Přidat komentář

piskotjanicka
18.01.2024 4 z 5

Kniha mě velice překvapila. Spočátku mi vadila skutečná jména osob z královské rodiny, ale nakonec to nevadilo. Detektivní příběh byl super promyšlený a i nečekaný, ale trošku se vývoj zbytečně vlekl, ale jinak moc hezky vymyšlené.

Dandulka
22.08.2023 4 z 5

Docela hezký příběh, jen mě mrzí, že se dnes stalo módou do všeho zatahovat RF a prezidenta Putina. Mám takový dojem, že za chvíli mu lidé začnou dávat za vínu i to, že prší!!!!!
Královna by se docela dobře uživila i jako detektiv. Taková nenáročná oddechovka.


Nessie72
21.01.2023 5 z 5

Velmi dobře a čtivě napsáno. Pro milovníky seriálu Koruna to je takový milý zákusek k odpolednímu čaji. Autorka si zjistila a do knihy skvěle zakomponovala detaily z chodu královské domácnosti. Nechybí corgiové, koně, humor a z knihy je jasně cítit úcta a obdiv ke královně Alžbětě. Doufám, že v češtině vyjdou i další díly této série!

markej
20.02.2022 5 z 5

Detektivka v duchu staré anglické školy, v níž královna Alžběta II. přichází na kloub vraždám prostřednictvím svých tajemníků a důvěrníků a v níž nechybí anglická distingovanost, anglický suchý humor a přidrzlé hlášky prince Philipa. Královna je vykreslena tak, jaká si přejeme, aby skutečně byla (a snad taková i je): jako dáma důstojná, šarmantní, inteligentní, vtipná i důvtipná, navenek poněkud odměřená, ovšem v soukromí projevující emoce, pochopení i empatii. Dávám plný počet hvězd, ale hodnocení je samozřejmě ovlivněno tím, že jsem anglofilka a mám ráda britskou královskou rodinu. Drobná poznámka na závěr: obálka se mi nelíbí, zato má kniha velmi sympatickou velikost, která vám hezky padne do ruky... :-)
Hodnocení: 5 ⭐ z 5 ⭐

mikika
04.10.2021 4 z 5

Roztomilé čtení z prostředí hradu Windsor a kolem královny, kterou všichni zbožňují. detektivní zápletka je trochu v pozadí, jak se musí královna věnovat svému programu a jen tahat za nitky, zatímco se MI5 pinoží úplně špatným směrem. moc jsem se bavila.

IreneP
25.09.2021 3 z 5

Ke královně pocítíte sympatie skoro od první stránky, na prince Phillipa se budete těšit. Případ je zamotaný a konec možný, prostředí paláce zajímavé. ALE žádná bomba to není. Pokud bude další díl, pravděpodobně si ho nechám v klidu ujít.

petaSk
08.09.2021 2 z 5

Případ byl zajímavý, ale čtení mi přišlo suché. Královna Alžběta je sympatická, ale román je napsaný dost politicky korektně, až bez emocí. Nejsem zaníceným fanouškem královské rodiny, ale ti co jsou, zřejmě budou zklamaní, krom pár zmínek se tady vyskytuje krom královny jen jeden další člen, zato funkcionářů je tady dost. Všichni vyšetřovatelé kolem královny zde ale působí dost hloupě.
Kniha je čtivá, zápletka zajímavá, ale čtení bez emocí.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Alžběta II., královna, 1926-2022 pátrající amatér

Autorovy knížky

2021  74%Windsorský uzel - Její Veličenstvo královna vyšetřuje

Kniha Windsorský uzel - Její Veličenstvo královna vyšetřuje je v

Právě čtených2x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce61x
Chystám se číst29x
Chci si koupit7x