PheobeDomi PheobeDomi komentáře u knih

☰ menu

Paul McCartney: biografie Paul McCartney: biografie Philip Norman

Brouky miluji od třinácti let, tuhle knihu jsme dostala od tety se strýcem, což byli první lidé, kteří se o mé posedlosti beatles dozvěděli. Kniha je moc pěkná, některé věci jsou tam popsané až moc do hloubky, ale u dobré biografie to tak musí být. Líbí se mi, že kniha vyloženě nikoho nepomlouvá, není psaná stylem Paul je ten nejlepší a všichni jsou nuly, ale v některých pasáži je to lehce nastíněno. I tak si myslím, že pro fanouška Beatles je povinností, protože doteď jsem si myslela, že o nich toho vím hodně a už mě vůbec nic nepřekvapí, jsou věci, které mě opravdu hodně překvapily a nebylo jich málo. Takže pokud jste fanouškem Beatles, nebo máte rádi biografie, jen do toho.

29.12.2022


Kopretiny pro zámeckou paní Kopretiny pro zámeckou paní Stanislav Rudolf

Pěkná odpočinková knížka. Mám jí po mamce a moc se mi líbila.

28.01.2021


Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Taková detektivka pro děti. Četla jsem ji, když jsem byla mladší a určitě si ji někdy (až nebudu mít co číst) přečtu znova.

20.01.2021 4 z 5


Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola Lucie Hlavinková

Sice už jsem na takové knížky trochu velká, ale i tak jsem jí dostala k Vánocům. Děj byl krásný a měl spád, ale nejkrásnější na tom byly ty obrázky. :-) Takový uklidňující a nutí vás to se na ně dívat znova a znova. :-)

20.01.2021 4 z 5


Dva kluci v palbě Dva kluci v palbě Bohumil Říha

Knížku mám po tatínkovi. Líbila se mi, akorát byla chvílema trochu smutná.

20.01.2021


Vlčí princezna Vlčí princezna Cathryn Constable

Moc milá knížka. Mám moc ráda Rusko a také bych chtěla zažít nějaké neočekávané dobrodružství. :-)

20.01.2021 4 z 5


Slečna Mici Slečna Mici Annie M. G. Schmidt

Tuto knížku mi jako malé četla babička a já jsem jí měla moc ráda. Když jsem byla starší, tak jsem si ji chtěla přečíst, ale nemohla jsem ji nikde najít. Nedávno mi babička řekla, že uklízela skříně a našla tam nějaké knížky, na které se mám podívat. Byla jsem tak ráda, že jsme knížku našly a já si ji mohla po tolika letech už sama přečíst. Moc se mi líbila, nevadilo mi, že byla tak tenká, ten děj byl stručný a jasný a i když bych ji doporučila spíše mladším čtenářům, věřím, že bude bavit i dospělé.

11.10.2020 5 z 5


Úspěšná smolařka Úspěšná smolařka Meg Cabot

Knížka se mi moc líbila, četla jsem ji na dovolené a zaujala mě. Upřímně nechápu všechny ty argumenty, že jiné knihy od Meg Cabot jsou lepší, protože jsem jiné nečetla, takže nemohu porovnávat. Kniha se mi tedy moc líbila, akorát mi tam vadilo jedno sexuální slovo
( nebudu jmenovat, kdo četl, ví) ale jinak byla knížka celkem fajn a mohu všem doporučit. :-)

02.10.2020 4 z 5


Podmořský souboj Podmořský souboj Mo O'Hara

Já bohužel musím říct, že se mi víc líbil první díl, než ten druhý. Tento byl podle mě o hodně slabší, ale je to jen můj názor, chápu, že malým dětem se to líbí. :-)

22.08.2020


Hledá se nejkrásnější kluk Hledá se nejkrásnější kluk Cathy Hopkins

Knihu jsem četla, když mi bylo dvanáct a moc se mi líbila. Já jsem někdy kolem věku jako je Lucy byla hodně velké třeštidlo. Míchaly se ve mě hormony jako v míchačce a nevěděla jsem, co se mi děje v hlavě, ale po přečtení knihy jsem zjistila, že nejsem sama, kdo se tak cítí. Doporučuji přečíst všem dívkám, kterým je tak kolem třinácti let a neustále hledaní samy sebe tak jako já.

20.08.2020 5 z 5


Láska je na palici Láska je na palici Hortense Ullrich

Tuto knihu jsem náhodou našla doma při úklidu. Je zřejmě po mé starší sestře, která ji četla někdy kolem doby, co jsem se narodila. (Jsme spolu o třináct a půl let.) Ze začátku mi přišlo hloupé přečíst si ji, když jsou ještě díly před, které jsem nečetla, ale nakonec jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla. Měla jsem ji přečtenou za tři dny a moc se mi líbila. Nakonec asi ani nevadilo, že jsem nečetla díly před, protože všechno bylo i tak vysvětleno. Určitě doporučuji dívkám, které mají věčné trable s láskou, aby pochopily, že na světě je spousta kluků a nemá smysl je kvůli jednomu ( či dvoum nebo třem v případě Jojo :-)
nějak zvlášť trápit.

20.08.2020 5 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Kniha mi přišla krásná i smutná zároveň. Je určena pro děti, dle mého názoru si ji mohou přečíst i dospělí. Je mi moc líto týraných psů, nebo když s nimi jejich páníčkové špatně zacházejí. Nelíbí se mi ani množírny a v knize bylo hezky popsané, jak tim fenky hodně trpí.

06.08.2020 5 z 5


Už neposlouchám za dveřmi Už neposlouchám za dveřmi Martina Drijverová

Kniha se mi hodně líbila, četla jsem ji ve třinácti a v některých částech knihy jsem se hodně viděla. Také jsem takový ten typ holky, která se ve třinácti chová a myslí, jako by byla už dospělá žena. :-)

06.08.2020 5 z 5


Hobit (aneb Cesta tam a zase zpátky) Hobit (aneb Cesta tam a zase zpátky) J. R. R. Tolkien

Kniha se mi moc líbila. První jsem viděla film a kniha je odlišná jen v detailech.

06.08.2020 4 z 5


Všude dobře, doma nejlíp Všude dobře, doma nejlíp Jacqueline Wilson

Kniha se mi velmi líbila. Sice jsem nečetla první díl, ale i tak se mi moc líbila. :-)

06.08.2020 4 z 5


Valentýnské prokletí Valentýnské prokletí Jodi McAlister

Tato kniha mě ihned hodně nadchla a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Moc se mi líbil děj, jistě by to byl i zajímavý film. Někdy byla kniha i trochu strašidelná, ale nebylo to nic hrozného. Akorát jsem pořád doufala, že Marie a Tricia nezemřely a nakonec se to nějak vysvětlí. Nechápu, proč má kniha tak malé hodnocení. Také se mi nelíbily zkratky typu OMG a WTF, ale jsem ve věku, kdy to kamarádi prostě používají. Určitě by bylo i dobré pokračování. Jinak se mi kniha hodně líbila a mohu ji jen doporučit. :-)

06.08.2020 5 z 5


Hříšná touha Hříšná touha Lenka Lanczová

Je to první kniha, kterou jsem od Lenky Lanczové přečetla a mé reakce jsou celkem smíšené. Kniha nebyla vůbec špatná, přišlo mi zajímavé, jak jednu kapitolu vypráví jedna postava a druhou druhá. Děj byl napínavý, celkem jsem doufala, že to Danovi a Sáře vyjde. ( Ze začátku mi Sára vadila, ale pak jsem jí celkem chápala.)
Co mi na knize hodně vadilo bylo to, že se dost často používaly sexuální narážky a nevhodné výrazy nebo se prostě o sexu mluvilo hodně otevřeně, což si myslím, že děti od dvanácti let ( na obálce je napsané, že je určeno pro děti nad dvanáct let ) nemůžou ještě úpně chápat. To si myslím, že by měla být kniha určena minimálně od čtrnácti let, spíš ale od patnácti. Neříkám, kdyby se o tom občas zmínili, to mi nevadí, ale když se o tom píše skoro pořád, tak si říkáte, jestli vůbec čtete knihu pro mladší dívky, nebo pro dospělejší slečny. Jinak mi kniha přišla celkem dobrá, akorát ten konec zklamal hodně, myslím si, že by měl být další díl, ale jelikož vyšla v době, kdy jsem se narodila ;-),tak zřejmě už další díl nevyjde. Jinak děj byl zajímavý, akorát nevím, kde jste všichni vzali, že je to podle skutečnosti, já to v knize nikde nenašla.

05.08.2020 3 z 5


Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

Prosím poraďte !!!
Dostala jsem tuhle knihu od mé babičky za vysvědčení. Přečetla jsem asi tak dvě kapitoly, ale pořád ne a ne knihu pochopit, načež jsem zjistila, že jsou ještě dva předchozí díly. Tak bych se chtěla zeptat, jestli knihu pochopím i když jsem nečetla dva předchozí díly nebo knihu pochopím i tak. Vím, že některé knihy jsou psané tak, že na sebe díly postupně nenavazují a některé tak, že pokud si nepřečtete předchozí díly, knihu nepochopíte. Ptám se z důvodu, že jsem tu knihu dostala od babičky (nebyla nejlevnější) a taky je mi škoda, že by doma jenom ležela ve skříni. Tak se ptám, jestli je potřeba si předtím přečíst ty dva díly, nebo není. Předem děkuji za odpověď. :-)

25.07.2020


Zlatá klec Zlatá klec Jacqueline Wilson

Tato kniha se mi velmi líbila. Je pravda, že sice neměla moc souvislý děj, ale i tak mi to přišlo jako pohodové čtení, od kterého se nelze odtrhnout. Od této autorky jsem četla už jednu knihu, Všude dobře, doma nejlíp a velmi se mi líbilo, jak autorka dokáže vyjádřit pocity dítěte v dané situaci. Určitě doporučuji jakékoliv věkové kategorii. Čtení je spíše pro holky, ale knihu si můžou přečíst i kluci. Doporučiji :-)

23.07.2020 5 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Tuto knihu jsem dostala k Vánocům od mé starší sestry, když mi bylo jedenáct let ( původně jsem neplánovala si ji přečíst, ale Kovyho jsem už nějakou dobu sledovala ). Moc se mi líbilo Kovyho vyjadřování emocí. Zvlášť Kovy je jedním z mála youtuberů, u kterých člověku hned dojde, že mají i přirozenou inteligenci. Proto hodnotím velmi kladně. Dokonce jsem knihu četla dvakrát.

21.07.2020 4 z 5