Hledá se nejkrásnější kluk

Hledá se nejkrásnější kluk https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34067/bmid_hleda-se-nejkrasnejsi-kluk-Yg2-34067.png 4 53 5

Mates, Dates série

1. díl >

Dívčí román ze školního prostředí o lásce, přátelství a trampotách kolem dospívání. Určeno čtenářkám od 11 let. Čtrnáctiletá Lucy má hlavu plnou starostí a připadá jí, že se jí život vymkl z rukou. Ve škole dostali za úkol uvažovat o svém budoucím povolání a napsat esej na téma: Proč jsem já "já"?. Pro Lucy je to nadlidský úkol. Nemá vůbec potuchy o tom, co ji vlastně nejvíc baví a čím by chtěla být. Navíc si vedle své kamarádky Izzie připadá jako ošklivé káčátko - je totiž malá, s klučičí postavou a nikdo by jí nehádal víc než dvanáct. A aby toho nebylo málo, zamiluje se do kluka, kterého jednou zahlédne na ulici. Jaké je její překvapení, když náhodou zjistí, že onen neznámý je bratr Nesty - spolužačky, která je ve městě nová, a o které má Lucy pocit, že rozbíjí její přátelství s Izzie. Zkrátka starostí a problémů až nad hlavu. Podaří se Lucy získat Tonyho sympatie? Jak se vyvrbí vztahy mezi Izzie, Lucy a Nestou? A co školní esej? Odpovědi čtenářkám poskytne tato kniha.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Mates, Dates and Inflatable Bras , 2001


více info...

Přidat komentář

PheobeDomi
20.08.2020 5 z 5

Knihu jsem četla, když mi bylo dvanáct a moc se mi líbila. Já jsem někdy kolem věku jako je Lucy byla hodně velké třeštidlo. Míchaly se ve mě hormony jako v míchačce a nevěděla jsem, co se mi děje v hlavě, ale po přečtení knihy jsem zjistila, že nejsem sama, kdo se tak cítí. Doporučuji přečíst všem dívkám, kterým je tak kolem třinácti let a neustále hledaní samy sebe tak jako já.

niknikita
19.08.2020 5 z 5

Našla si mne ve vyřazených knihách v knihovně a tak jsem ji koupila za paktel pro svoji vnučku.
Kdyby mi bylo tolik co je dnes jí, asi bych si ji četla pořád dokola. Je to přesně o tom, jak se cítíme, když je nám krásných "náct" a je to o tom, co potřebujeme, abychom se vyznaly samy v sobě.


Anna Hubička
01.02.2014 4 z 5

Kniha se čte velmi lehce, přečetla jsem ji během jediného dne. Příběh se mi docela líbil a podle mého nebyl vůbec přibarvený ani přeslazený. Myslím si, že v budoucnu si tuto knihu přečtu ještě jednou a porovnám ji s tím, co jsem zažila já :)

AjťačkaTýnka
30.08.2013 4 z 5

Tuto knížečku jsem četla několit let zpátky, ale ráda po ni sáhnu ještě dnes abych se zasmála a zavzpomínala nad tím, jaké strasti má Lucy, jelikož já měla ty samé trable v jejím věku :)

Nause
05.08.2011 5 z 5

Moje strašně moc oblíbená knížka. Sice jsem ji četla jako puberťák, což asi ještě pořád trochu jsem, ale prostě mě tento jednoduchý příběh dostal.

Štítky knihy

pro děti anglická literatura

Autorovy další knížky

Cathy Hopkins
britská, 1953
2011  84%Milionové holky
2006  75%Sladké lži & hořké pravdy
2007  82%Holčičí tajnosti
2004  77%Hledá se nejkrásnější kluk
2007  74%Školní krásky a dávný lásky

Kniha Hledá se nejkrásnější kluk je v

Přečtených107x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x