Perlivav Perlivav komentáře u knih

☰ menu

Až léto skončí Až léto skončí Penelope Ward

Já prostě nevím... Miluji romány, ale s každou další knihou od této autorky (a konec konců i od Vi Keland) si přijdu, že všechny knihy jsou podle jedné šablony - oba hrdinové vždy krásní, chytří, bez charakterových chyb a jiných špatných vlastností, dělají zásadně rozumná rozhodnutí, kterým předchází dlouhá diskuze, kde si říkají vše narovinu. A jako bonus mají za sebou těžkou životní zkoušku... Je to asi moje čtvrtá kniha od autorky (autorek) a chuť přečíst si i nějakou další mizí v nenávratnu. Prostě jim ty příběhy nevěřím ani trochu. Vím - jde o červenou knihovnu, ale tohle mi přijde vážně moc přitažené a co je ještě horší = bez vtipu.

03.08.2020 3 z 5


Zatracená láska Zatracená láska Tess M. Puffrová

Dost mi vadilo, že jsem jeden děj musela číst 2x, i když to bylo pokaždé z jiného pohledu. Už jsem věděla, co tam bude a znovu už se mi to číst nechtělo. Jinak to bylo celkem fajn.

15.07.2020 3 z 5


P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Můj názor na knihu dokonale vystihuje její název. Líbí se mi. Tak hezkou knihu pro dospívající dívky, jsem už vážně nečetla spoustu let. Možná předvídatelná, ale vážně krásně napsané. Nevím, co dodat. Snad jen, že doufám, že se dočkáme brzy dalších knih této autorky.

25.07.2019 5 z 5


Růže pro Charlotte Růže pro Charlotte Elizabeth Craft

Co to bylo? Jako vážně asi po třetím rozchodu jsem knihu na dva měsíce odložila a po dvou měsících ji dočetla jen z toho důvodu, abych ji dočetla a nevisela mi v žebříčku rozečtených knih. Začátek vážně pěkný, ale od vánočního výletu začala úroveň příběhu prudce klesat stejně jako můj zájem o další vývoj příběhu. Škoda. Jinak mám tyhle sladké příběhy se slavnými hrdiny ráda...

23.04.2019 3 z 5


Ve tvých snech Ve tvých snech Kristan Higgins

Na tenhle díl jsem se vážně těšila, ale nějak mě až úplně nenadchnul. Nechci říct, že mě kniha úplně zklamala, místy byla vtipná a četla se dobře, ale čekala jsem tenhle příběh prostě o něco lepší. Z Emmalininy strany to bylo dobrý, ale Jacka bych nejraději nakopala... Po přečtení ve mě přetrvával pocit, že si Emmaline vlastně ani moc nezasloužil :-(

23.04.2019 3 z 5


Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Nemůžu jinak než dát pět hvězd. Za mě ještě lepší než Stěny Willardu. Sice to není čtení, které vás pohodově naladí, přesto doufám, že se brzy dočkáme další knihy od této autorky.

18.12.2018 5 z 5


Falešný sňatek Falešný sňatek Magdalena Mintová

Skvělé pokračování Falešného románu. Rozhodně je to ten lepší z obou dílů.
Pokračování by nebylo pro mě až tak vyloženě nutné - příběh Emy a Alberta je uzavřený a další kniha by jednoznačně znamenala nějaký vážný zlom v jejich vztahu... Na druhou stranu: Jsem snad jediná, komu bylo v závěru líto Filipa??? Přišel mi sám, jak kůl v plotě a jednoduše si potrpím na klišé ,,polepšených špatných hochů." I když tady jsem si říkala, když už to Ema dotáhla až sem, přece si to teď nepokazí... Každopádně, pokud bude pokračování, moc ráda si ho přečtu.

30.04.2018 4 z 5


Falešný román Falešný román Magdalena Mintová

Přestože jsem ke knize nejprve přistupovala s nedůvěrou a říkala si ,,Bože, tyhle fifleny fakt nesnáším!," Emu jsem si oblíbila už po pár stránkách. Byla sice rozmazlená, ale nebyla zlá. Čtení rychle odsýpalo, občas pobavilo, prostě bezva oddechovka. Zároveň bych ale řekla, že ten důležitější z obou dílů, je ten druhý, kde se rozhodne, co a jak :-) Doporučuji tedy číst oba díly hned za sebou, protože na sebe přímo navazují - bez jakékoliv časové mezery. Obě knížky mají také jedny z nejhezčích obálek, jaké jsem v posledních letech mohla vidět.
Také nechápu, jak to někdo může srovnávat s Bočkovo Aristorkatkou, která má být především humorná, kdežto tohle je vyloženě román pro ženy. Stejná je jen forma psaní deníku.

30.04.2018 4 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Tak mám za sebou celou sérii a jsem okouzlena. Už dlouho jsem se u knížky tak nezasmála. Rozhodně jsem je nečetla naposled. Xemerius neměl chybu a i ten Gideon, jak mi v prvním dílu přišel protivný, tak ve třetím díle bych mu sama zobala z ruky :-) Jen mne trochu mrzí, že ten konec přišel najednou moc rychle. Pár stránek navíc o tom, jak Strážci fungovali dál či jestli se celá tajná lóže rozpadla, by už autorku jistě nezabilo. Doporučit mohu i filmy. Ty mne ostatně ke knihám přivedly - jinak bych je v knihkupectví jako literaturu pro děti a mládež nadále obcházela.

22.03.2018 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Kdybych neviděla nedávno film, tak by mě vůbec nenapadlo po téhle knize sáhnout. Přece jenom už to dávno není moje věková kategorie. Knížku jsem přečetla během jednoho dne. Nedá se odložit. Musíte číst stále dál a dál, a když ji dočtete, okamžitě začnete pátrat po dílu druhém :-)

06.03.2018 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Skvěla oddechovka. Pohodové čtení. Těším se na další knihu této autorky.

07.02.2018 5 z 5


Anděl smrti Anděl smrti Sabrina Jeffries

Zatím nejlepší díl série.

05.01.2018 5 z 5


Noc s princem Noc s princem Sabrina Jeffries

Nejlepší kniha z celé série.

31.12.2017 5 z 5


Noc s Audrey Hepburnovou Noc s Audrey Hepburnovou Lucy Holliday

Hodně mi to připomínalo sérii od Meg Cabotové Velikost XL a po přečtení celé knížky a anotací dalších dvou dílů i film S láskou, Rosie.

02.10.2017 3 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Nelíbila se mi tolik, jako Dívka ve vlaku. Hlavně mi nesedlo, že každá kapitola je vyprávěná někým jiným - na mě to bylo moc různých pohledů, což mi ze začátku dělalo i problémy orientovat se, kdo je kdo. Druhá polovina knihy byla lepší než ta první. Také mi vadilo, že nebylo prozrazeno i to, co se stalo s Markem - každá postava dostala svůj prostor pro závěr, proč ne i on?

18.09.2017 3 z 5


Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval Marie Poledňáková

Četla se dobře, ale nelíbilo se mi rychlé přeskakování od jednotlivých postav. Přišlo mi, že nic nebylo pořádně rozepsané a popsané a chvílemi jsem se i ztrácela a skoro nechápala. Mohla to být lepší knížka, kdyby to nebylo takové celé stručně napsané.

16.07.2017 3 z 5