Noc s Audrey Hepburnovou

Noc s Audrey Hepburnovou https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291069/bmid_noc-s-audrey-hepburn-vXN-291069.jpg 4 156 50

Libby Lomaxová série

1. díl >

Vtipná odlehčená romance ze současnosti. Herečka Libby Lomaxová nemá v profesním ani osobním životě zrovna moc štěstí, a tak se uchyluje do světa starých filmů, kde se svět zdá být dokonalý. I ten nejhorší den, kdy se ztrapnila před celým štábem i hlavní hvězdou, krasavcem Dillonem O’Harou, se dá přežít na jejím starém gauči, když si už po tisící pustí Snídani u Tiffanyho. Jedné noci se ale stane cosi magického a vedle Libby náhle sedí skutečná Audrey Hepburnová (včetně slavných slunečních brýlí a cigaretové špičky) a je ochotná se podělit o pár životních rad. Má Libby šanci pohnout se od štěků k pořádné roli a od loserů k pořádnému muži? S Audrey po boku není nic nemožné!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Night in with Audrey Hepburn , 2015


více info...

mira399
mira399
22.08.2022 4 z 5

Tak jsem čekala vzhledem ke zdejšímu hodnocení větší katastrofu. Já se bavila. Na pět hvězdiček to není, ale já tyhle duchařiny můžu :-) Bylo to vtipné a navíc mám taky moc ráda Audrey ...

Haneez
Haneez
15.05.2022 3 z 5

Ne že by kniha byla úplně zla,ale do nové Bridget Jones má podle mě dost daleko


suziex
suziex
02.05.2021 5 z 5

Já jsem fanynka Audrey a celkem jsem se bála, že mě tahle kniha bavit nebude. Ale bylo přesně naopak. Knihu jsem přečetla celkem rychle. Byla to odpočinková četba, u které jsem se pořádně zasmála, ale taky jsem se cítila za hlavní hrdinku trapně. Její život není zrovna jednoduchý a to mě zaujalo.
Nevidím důvod proč nedát pět hvězdiček. Opravdu mě tahle četba bavila.

Sisis1999
Sisis1999
25.04.2021 5 z 5

Tak jsem si zcela nečekaně dala rande s Audrey Hepburn a sakra se nám vydařilo! Nepamatuju se, kdy naposledy jsem se u čtení řehtala tak, až mi tekly slzy. Ale není se vlastně čemu divit --- Audrey Hepburn byla, je a ještě dlouho bude, chodícím idolem a erotickým snem každého, kdo se s ní kdy setkal. Libby, na druhou stranu...je tragéd nejvyšší kvality, vedle kterého i já vypadám jako seriózní, mladá osoba (a to už je opravdu co říct). Jenže já tu holku prostě zbožňuju. Působí na mě velmi lidsky a pravděpodobně --- Protože někdy člověk ještě ani před třicítkou pořádně neví, co bude se sebou dalších padesát let kruci dělat --- tak jak se mi to jevilo v zástupech jiných literárních skvostů. Tahle holka má celý houf nedostatků, zadek jak se patří a patent na maléry. (Mimochodem Libby, kdybys byla skutečná, byly by z nás bezva kámošky..)
Knížku jsem vdechla jako nic --- stránky ke mě promlouvaly jako k nejlepší kamarádce, která je jen tak mimochodem na odpolední kávě s brilantní hvězdou filmového plátna. Už se těším na pokračování, kde mile ráda vyměním kávu za koktejl a prohodím pár slov pro změnu s Marilyn Monroe..

hippiesak
hippiesak
20.11.2020 4 z 5

Já se bavil :) Je to asi spíše kniha pro ženy, ale byla to sranda :) Libby je dobrý trdlo, dlouho se mi u knihy nestalo, abych se zasmál :) Ale bude to tím, že čtu sci-fi :)))) Každopádně je super, že v ČR vyšel v CZ taky druhý díl a tím, že jsem si ho koupil rovnou s prvním dílem, i když to byl risk, tak se risk vyplatil a dneska začnu číst rovnou "dvojku" :) Jsem zvědavý a doufám, že si udrží úroveň této "jedničky" :)

Knihomolka134
Knihomolka134
28.07.2020 2 z 5

Vcelku podprůměrná kniha, trvalo, než jsem se prokousala začátkem. Předvídatelná zápletka, zvláštní typ humoru, který mi nepřipadal příliš směšný, spíš takový zoufalý.
Druhý díl byl o poznání lepší, fandila jsem Ollymu a Libby, ale Libby je a bude zřejmě ještě dlouho zaslepená Dillonovým šarmem (i když absolutně nechápu, co jí tak přitahuje). O to absurdnější je, že se v úplném závěru 2.dílu na pár stránkách stane totální charakterový zvrat Libby i Dillona (z děvkaře se stane vrba a Libby si uvědomí - po dvaceti letech - že miluje svého nejlepšího kamaráda). Nevím, zda to byl záměr vykreslit postavy jako nevyspělé osobnosti, které se nechávají vláčet svými rozpolcenými city.
Obě knihy jsem přečetla u moře na pláži (oddechovka), ale závěr druhého dílu mě neuspokojil.
Třetí díl není přeložený a pravděpodobně ani nebude (po nevalné kvalitě i ohlasech) a za 250 Kč si ji z Anglie zas neprahnu objednat (vzhledem k tomu, že jsem obě předchozí knihy koupila dohromady za 80 Kč a rozuzlení příběhu s Libby je celkem jasné - ještě pár milostných nevydařených zoufalých peripetií a konec očekávám v Ollyho náruči). Klasický happyend a la Bridget Jones.

tami1
tami1
21.07.2020 4 z 5

Milá, jednoduchá, roztomilá blbústka na léto.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
19.05.2020 4 z 5

Taková prázdninová oddechovka. Občas bych nejraději přeskočila řádky, ale vcelku se kniha dala přečíst. Mám ráda takové příběhy, kde vystupuje nereálná osoba, v tomto případě Audrey Hepburnová. Přiznám se, že do této chvíle jsem Audrey neznala. Kniha mě nasměrovala k tomu, že jsem si stáhla dost filmů, v kterých hrála, a bylo to fajn rozhodnutí. Teď mám na případné dlouhé nudné večery něco pozitivního.

blackoutzuzi
blackoutzuzi
19.05.2020 4 z 5

Hledáte-li něco doopravdy roztomilého, relaxačního a navíc jste fanoušky Audrey Hepburn, tak by se vám tahle knížka mohla líbit! Velmi jednoduché čtení, které doporučím nečtenářům nebo těm, kteří hledají veselou odpočinkovou knihu :)

Daduna
Daduna
09.05.2020 2 z 5

Popravdě jsem se u této knihy nudila a dočetla jí jen z principu. Podle mě kniha neměla žádný příběh. Napadá mě přirovnání,že ta kniha je vlastně něco jako když Vám někdo vypráví co dělal o víkendu. Škoda koupě.

kuky921
kuky921
10.01.2020 4 z 5

Lehoučké čtení, které pohladí. Kdo by Audrey neměl rád ????

KateTheBlogger
KateTheBlogger
07.11.2019 3 z 5

Knížka je roztomilá. Lepší a výstižnější slovo mě nenapadá. Hlavni hrdinka je praštěná a Audrey je rozkošná. Čekala jsem naprosto odlišný konec, ale co se dá dělat. Určitě mohu knížku doporučit jako příjemnou oddechovku.

Blair88
Blair88
17.10.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Nejlepší ze všech tří dílů

knihomolka27
knihomolka27
29.07.2019 2 z 5

Příběh nebyl špatný, ale s Bridget Jonesovou se to nedá srovnat. Moc sem se u toho nenasmála.

Lauralex
Lauralex
02.02.2019 3 z 5

Kdo by nechtěl mít za nejlepší kamarádku Audrey Hepburn? Milou, krásnou a elegantní dámu, princeznu a ikonu 50. a 60. let? Já rozhodně ano. Dokud jsem totiž nepoznala kouzlo starých časů, můj život byl tak prázdný a nicotný. Přiznávám, že možná nedokážu být úplně objektivní, ty dvě hvězdičky jsou za Audrey, ale prostě Audrey Hepburn a Gregory Peck, ó můj bože!

Rozhodně to není bůhví jaká honosná a úctyhodná literatura, to ani říct nechci, jenže já hodnotím hlavně srdcem a mně se to docela líbilo, už jen z toho důvodu, že se tam objevuje Audrey a spousta dalších zvučných slavných jmen a filmů mého srdce. Stačilo mi to k tomu, abych se bavila a měla tu čistou radost ze čtení, ačkoliv je to jednoduché čtení a ne nic životně osudového, ale tak jsem to brala a tak by to podle mě i bráno být mělo.

Možná Lucy nemá Audrey úplně v malíčku, přece jenom tohle všechno si dokáže na internetu zjistit každý, i když o ní nic neví, do tří minut, jako pravý fanoušek a obdivovatel jsem si jistá, že by se z toho dalo vytěžit více (a možná by pak byla kniha celkově hodnocena o mnoho lépe), možná i celkově propracovanější příběh z jejího života, ačkoliv je fakt, že to nebylo ani tak o Audrey, ale o Libby, takže jako doplňkový článek dobré.

Četla jsem to v podstatě jen kvůli Audrey, jinak bych po takovém příběhu, respktive žánru asi úplně nesáhla, ale chtěla jsem ji a dostala jsem ji, přesně takovou, jakou ji mám ráda a proč ji mám ráda, to mi ke štěstí stačí. Nevím proč, ale tak nějak jsem dokázala uvěřit, že kdyby se mi Audrey zjevila (a ne, že bych si to někdy nepřála), mohlo by to probíhat asi nějak takhle. Dalo by se to rozdělit na dvě části - ta s Audrey a to ostatní. Ta s Audrey byla skvělá, to ostatní už tam být ani tolik nemuselo, ale celkově mi to z toho vyšlo příjemné a oddechové, leč prosté čtivo.

R.E.M.
R.E.M.
11.01.2019 1 z 5

Hodně špatné, i jako oddechovka. Nepřirozeně ztřeštěné a trapné situace, divná postava skoro třicetileté ženy s chováním naivního, nezkušeného a sociálně velmi neobratného děcka. Mizerný děj. Kdyby to bylo aspoň vtipné, no, ale nebylo.

elenai
elenai
22.05.2018 3 z 5

Byla to Bridget a zároveň nebyla. Nečekala jsem od knihy absolutně nic, jen si tak trochu odpočinout. Některé věci mě ale docela rozčílily - třeba zadek, to je fakt okaté kopírování! A co Olly? A nějaké vysvětlení k Audrey? Hm? Takže suma sumárum, nebyl to promarněný čas, ovšem podruhé už knihu číst nehodlám. :)

Dominika_a
Dominika_a
31.01.2018 5 z 5

Nemůžu přijít na jediný důvod, proč jsem knihu tak dlouho odkládala. Je naprosto úžasná! Taková romantická oddychovka , u které jsem se nejednou od srdce zasmála. :)

diamanttka
diamanttka
19.11.2017 3 z 5

Oddychová romantická kniha otak trochu ztřeštěné Libby.

Perlivav
Perlivav
02.10.2017 3 z 5

Hodně mi to připomínalo sérii od Meg Cabotové Velikost XL a po přečtení celé knížky a anotací dalších dvou dílů i film S láskou, Rosie.

Štítky knihy

humor rodinné vztahy romantika herečky otcové a dcery Audrey Hepburnová, herečka, 1929-1993

Autorovy další knížky

Lucy Holliday
britská, 1976
2016  71%Noc s Audrey Hepburnovou
2017  73%Noc s Marilyn Monroe

Kniha Noc s Audrey Hepburnovou je v

Právě čtených1x
Přečtených196x
Čtenářské výzvě32x
Doporučených7x
Knihotéce88x
Chystám se číst81x
Chci si koupit20x