pajii1 pajii1 komentáře u knih

☰ menu

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

,,Správně vidíme jen srdcem." ♥

17.01.2021 5 z 5


Umění milovat Umění milovat Erich Fromm

Dětská láska: ,,Miluji, protože jsem milován."
Zralá láska se řídí principem: ,,Jsem milován, protože miluji."

Nezralá láska říká: ,,Miluji tě, protože tě potřebuji."
Zralá láska říká: ,,Potřebuji tě, protože tě miluji."

Jedna z pasáží, která mě vzala za srdce a nemůžu nic jiného, než souhlasit. V knížce je hodně pasáží, se kterými soucítím, ale taky hodně pasáží, které se mě dotkly a nesouhlasím s myšlenkami Fromma. Například jeho až homofobní narážky, i když na tu dobu se není čemu divit.

Knížka má rozhodně co nabídnout, není to návod, jak milovat, ale vzhledem k tomu, že Fromm tam vysvětlí hodně věcí, donutí vás to přemýšlet nad vašimi vztahy a dost možná i něco přehodnotíte.

17.01.2021 3 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Jedna z nejkrásnějších knížek, které jsem kdy četla. Knížka mě nutila přemýšlet, skoro ve všem jsem se našla a dalo mi to na nějaké situace tak trochu jiný pohled. Rozhodně si ji přečtu ještě aspoň tak milionkrát, protože je to úžasný.

15.11.2017 5 z 5


Chrám Matky Boží v Paříži Chrám Matky Boží v Paříži Victor Hugo

Když to vezmu teď zpětně, jelikož jsem čerstvě knížku dočetla, příběh byl opravdu pěkný. Avšak úplný odrážeč od mého čtení byla architektura Paříže. Paříž je sice překrásná, její architektura mě baví, ale nebaví mě to číst. Do čtení jsem se tedy díky tomu musela nutit, protože pomyšlení na to, že budu muset přelouskat 20(+) stránek architektury Paříže mě docela odpuzoval. Když jsem ale četla samotný děj, byl to už úplně jiný šálek kávy a dá se říct, že mě děj bavil. :)

29.10.2017 3 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Nemám, co dodat. Další báječný díl. ♥

24.09.2017 5 z 5


Odveta Odveta Joelle Charbonneau

Autorka opět nezklamala. Příběh byl plný napětí, nečekaných zvratů, nadšení, ale i zklamání. Mé pocity se u knihy měnily jako počasí, taky jsem si v jedné scénce pobrečela. Naprosto miluju tuhle sérii, mrzí mě, že tohle je poslední díl, protože to bylo úžasný.

12.09.2017 5 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Když jsem v knihkupectví vzala tuto knihu do rukou, ihned mě zaujala, avšak jsem si jí nekoupila. Když jsem pak ale doma četla recenze, běžela jsem zpět do knihkupectví a knihu si pořídila. Nelituju toho, protože kniha se mi moc líbila, je čtivá a měla jsem jí během víkendu přelouskanou. Samozřejmě jsem si nemohla odpustit ani druhý díl a teď už jen nedočkavě čekám na ten poslední.

09.09.2017 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Příběh, který odstartoval éru Harryho Pottera a který si získal mé srdce. Naprosto miluju sérii Harryho Pottera a rozhodně nestačí si sérii přečíst jen jednou. Za mě naprostá srdcovka. ♥ Děkuju Rowlingové za něco tak báječného.

09.09.2017 5 z 5


Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Řekla bych, že jedna z nejlepších knih v povinné četbě. Příběh je pestrý, je plný zajímavých postav a je tu dokonalý popis všech míst, kde se děj odehrává. Kniha mě moc bavila a stále doufám, že v povinné četbě bude víc takhle zajímavých knih.

09.09.2017 5 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Knihu jsem četla kvůli povinné četbě a upřímně mě moc neuchvátila. Na této knize mám však ráda, že je nenáročná a čte se snadno, takže jsem jí měla během dvou hodinek přelousklou.

09.09.2017 2 z 5


Prokletí Prokletí Claudia Palumbo

Úžasná kniha... Konec jsem obrečela....

25.01.2016 5 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Krásná kniha :) Strašně se mi líbilo jak ty příběhy na sebe nějakým způsobem navazují.. :) Zpříjemnilo mi to vánoční svátky.. :)

24.01.2016 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Ze začátku jsem se do toho čtení celkem i nutila.. Ale pak se příběh rozjel a moc se mi líbil :)

24.01.2016 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Úžasná kniha..
Hodně jsem se i nad příběhem zamyslela, pár slz padlo i úsměvů..
Kniha patří mezi mé nejoblíbenější :)

24.01.2016 5 z 5