Prokletí

Prokletí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140144/prokleti-140144.jpg 3 94 29

Písničky tě nezradí,“ říká Ligabue. Ale lidé ano. Cathy, modrooká osmnáctiletá černovláska, to zjistila, když ji zradil Mirko, její první láska. Proto sbalila svou kytaru a opustila rodnou Neapol, aby se vypravila do Německa za svou matkou. Chtěla tam ze střípků znovu poskládat své zlomené srdce. Ale Cathy neví, že ji v ponurém německém městečku Madenburgu čeká osud. Osud v podobě Tristana a Konstantina Von Schadenových, zpěváka a baskytaristy známé skupiny Prokletí. Dvojčat, jež nemají vůbec nic společného - kromě mimořádné krásy a téměř hypnotické síly. Vstoupí do Cathyina života a připraví ji o všechny dosavadní jistoty, protože ukrývají dávné tajemství. Cathy brzy pochopí, že jednoho z nich skutečně miluje, ale že ne vždy láska všechno zachrání. Ačkoliv to ještě neví, jejím osudem je bojovat proti Zlu. A proti temným stvořením, mezi něž patří i bratři Von Schadenovi.... celý text

Přidat komentář

Deenah
03.10.2023

Ntvl.. Tuto knihu jsem koupila na knihobotu pro svoje žáky na základku do mojí knihovničky na čtenářské dílny a abych věděla vo co gou, pustila jsem se do čtení i já. . Že autorka vykrádá myšlenky Upířích deníků a Stmívání, jsem věděla, ale myslím, že srovnání s tímto dílkem si rozhodně Stmívání ani deníky nezaslouží. Podle této slátaniny byly obě zmíněné rozhodně skvělou četbou.. Chvilkama jsem měla pocit, že si musela autorka snad něco šlehnout.

..... spoiler....

Hlavní hrdinka je tupá nána, která neví, co chce, neustále omdlívá a brečí, hlavní hrdinové, prastaří upíři, taky srdceryvně brečí, okamžitě oba hlavní hrdinku milujou.. Na jednoho z nich se usměje a druhému snad končí život.. Tak je s tím, co neutekl a když omylem vysloví ze spánku jméno toho druhého, tak zase končí život tomu prvnímu.. A s oběma se nezapomene hned vyspat, přestože je to smrtelně nebezpečné... ale to se prostě neřeší, ne? Plno nereálných a fakt stupidních rozhovorů a ve většině knížky se vlastně vůbec nic neděje, jen tam všichni vzdychají. Taky nechápu, jak mohli být poloviční upíři, když upír dle knihy nemůže mít děti, protože nemá tekutiny.. Tak jak vznikli tady tito dva poloupíři?
Uvažovala jsem, že knihu raději nedočtu, nakonec jsem se přemohla, ale klidně jsem si to mohla nechat ujít.. Jako že upíři bojují proti medvědům bych ještě zkousla... ale když se objevil Módi, syn Thórův.. jsem šla opět do kolen. Hrdinka obratem ovládá odhazování upírů myšlenkou, protože to ona je přece ta Vyvolená!! Pak se mocní dozvědí o "holce" a najednou se všichni můžu zbláznit, aby jí šli pomáhat. A nejlepší byl závěr.. Nejenže nejdřív vyflákají na pohodu dvanáct mocných a strašnou přesilu medvědů, přičemž umřou jen nezajímavé kladné postavy, ale pak se objeví jeden mocný a kosou(???) někomu seká hlavy? Upír kosou? A ostatní se jako jen dívají? A useknuté hlavy ještě v klidu mluví, se všemi se srdceryvně rozloučí a pak až zkapou? Taky mi přišlo divný, proč by ti zlí chodili na etapy a ne naráz? Všichni zlí tam pomřou, až na jednoho a prvotní cíl - získat Vyvolenou se jaksi ztratí? Prostě se to vzdá? A to těhotenství? Upřímně konec jsem už chvilkama nemohla dočíst a pasáže těch otravných rozhovorů přeskakovala, protože mi Cathy strašně lezla na nervy.. Tuto knihu rozhodně nedoporučuji ani trošku chytřejším teenagerům, ale proti gustu.. Za mě rozhodně ztráta času..


edit.. Teď čtu, že autorka měla v době vydání 14 let, což ji trochu omlouvá, ale vykrádat jiné knihy je stejně mimo mísu.. No, bohužel to odpovídá kvalitě. Doufejme, že další knihy budou lepší..

renefer
05.04.2021 2 z 5

No ano, je to něco jako Upíří deníky, ale teenagerům by se to mohlo líbit. Text je strašně jednoduchý, rychle se to čte. Rozuzlení jsem tedy nečekala. Předávám dceři, která Upíří deníky sleduje už po sté a myslím, že to ocení.


Maryjane3315
10.09.2018 odpad!

Kniha byla, jak zkopírované Stmívání, akorát v rychlé verzi, kde stačila jen jedna kniha. Celou dobu byl už děj předvídatelný a konec hodně rychlí. Škoda, že autorka čerpala z něčeho, co už dávno bylo napsané.

*Pájuše*
28.01.2018 1 z 5

Bez debat - je to děs. Člověk má pocit, že čte Upíří deníky v bledě modrém. I když pominu fakt, že autorka vykrádá již napsané tituly, přišlo mi to i tak jako bída s nouzí. Děsivý upíři, kteří mají mít zkušenosti za stovky let, se chovají jako puberťáci. Za tu dobu, co jsem knihu četla, jsem tam viděla tolik nesmyslných věcí, že je tu předtřásat by mi vystačilo na celý sešit! Tolik slz by stačilo na zaplnění celého Černého moře a za omdlévání by si hlavní hrdinka zasloužila medaili. Dočetla jsem to do 150 stran a mám toho tak akorát dost. Poslední dobou nemám moc dobrou ruku, co se týče výběru knih. :-(

Miky98
27.08.2017 3 z 5

Začátek se mi velmi líbil. Ale je to klasická zápletka: bratři, upíři, milostný trojúhelník. Děj je navíc předvídatelný, ale pokud se do děje začtete, není to zase tak hrozné. Jen už předem bylo jasné, jak kniha dopadne.

notsohappyanny
26.03.2017 odpad!

Hrůza a děs! Narazila jsem na ni v levných knihách a měla jsem očkávání, že tohle bude úplně nový, skvělý svět, který by mě do sebe pohltil a já nad tim přemýšlela a blablabla. Tohle je jedno velký NE. V knihovně mi stojí jen kvůli povedené obálce.

Lucik100
26.12.2016 2 z 5

Bylo to strašně splácaný dohromady. V plno pasážích byly věty že Stmívání nebo Upířích deníků. Ale za snahu a mládí autorky dávám 2 hvězdičky.

Nikiny
19.12.2016 2 z 5

Nic moc jsem od této knihy nečekala, protože jsem věděla, že ji napsala autorka v 15-18 letech. Je vidět, že se přespříliš nechala inspirovat Stmíváním. Kromě toho, že tam postavy lehce přetvořila, z vlkodlaků udělala medvědy, soky udělala z dvojčat, tak mě hodně otravovalo, že tam všichni pořád břečeli nebo omdlévali, tohle přece není normální :D, ale zase oceňuji snahu a potažmo úspěch - a to takový, že jí takovou knihu vydali a ještě k tomu ji přeložili do více jazyků.

ElikaBendova
03.09.2016 odpad!

Toto pro mě není kniha, která by zasloužila můj obdiv. Čekala jsem od knihy mnohem víc...nějaké nové příšery, nový děj, neobvyklou zápletku....místo mého očekávání se z toho vyklupala dobře napsaná fan fikce na kapelu Tokio Hotel v jejich největší slávě roku 2008 se zaměřením na dvojčata Toma a Billa Kaulitzovi, kteří studovali v Magdeburku. Nejvíce mě dostalo, že autorka nezměnila nejenom jejich charaktery, ale i datum narození. Dále mě zklamalo obyčejné inspirování "pachu" Cathy od dříve napsané knihy Stmívání. To vše bych snad ještě zkousla, ale pro přidání tzv. medvedů....můžu říct jenom...CO TO DO PRDELE JE?
Abych nebyla jenom negativní musím zmínit, že stylově je příběh hezky napsaný, "dobře" se čte, kniha má krásnou obálku a pro fanoušky této kapely za starých časů to bude výborná volba.

Ebony
19.08.2016 3 z 5

Kniha se mi moc líbila ale dostává ode mě jenom 3 hvězdičky.
První hvězdičku strhávám za hlavní postavy. Měla jsem dojem žese autorce líbily nějací hrdinové z různých knížek a ona se rozhodla tyhle postavy smíchat a udělat z nich jenom jednu hlavní postavu pro svou knihu.
A druhou hvězdičku strhávám že některé scény nebo jednání hlavních hrdinů bylo téměř stejné jako u postav série Stmívání. Takže bylo nad sluncem jasný kde se autorka nechala inspirovat.
Ale celkově pěkný příběh.

Revizor
05.08.2016

Hrozná slátanina čekala jsem více začátek byl nadějný. Navíc tak strašně ta kniha skončila. nedoporučuji. Za mne 1 hvězdička za snahu.

sarahmike
24.07.2016 2 z 5

Už je to víc jak dva týdny, co jsem tuhle knížku dočetla. A stejně pořád nevím, co si o ní myslet.
Většinu času jsem zpochybňovala skoro všechno, co v knize bylo napsáno, občas to ani nedávalo smysl a já se tomu musela smát. Například jsem nepochopila, jak mohl Konstantin nést Cathy na ramenou a ona mu přitom dýchala na krk? To mi tak trošku nedává smysl.
Netuším, jestli se takových chyb dopustila sama spisovatelka nebo zda za to mohla překladatelka. Každopádně ve mně tato kniha zanechala smíšené pocity. Sám o sobě příběh špatný nebyl, ale... Bylo tam až příliš věcí, které mi požitek z knihy kazily.

Damonka18
21.06.2016 4 z 5

Jedna z knih u kterých jsem uronila slzy. Příběh začal dobře a trochu mi připoměl Stmívání, ale překvapilo mě že to bylo ze tří pohledů. ( bylo to fajn, než jsem si zvykla). Konec jsem tak trochu očekávala, ale ne až tak krutý konec. Velmi smutný konec.

CHESS
14.06.2016 2 z 5

Je vážně vidět, že to psala nezletilá. Slátanina, copyright a nesmyslný příběh. Jedna hvězda za obálku a druhá za snahu. Dočetla jsem jen s donucením, protože mi bylo líto, že jsem si jí koupila a tak jsem jí dočetla, ale od té doby jsem na ní nesáhla a dost pochybuju, že se ještě někdy uvidíme zblízka :)

KnihomolAnn
26.03.2016 1 z 5

Jedna z těch horších knih, kterou jsem kdy četla. Naprosto okopírované od Upířích deníků, Stmívání atd...:( Musím ale uznat, že kniha je čtivá a během tří hodin jsem ji měla celou přečtenou.

AdyK
04.03.2016

Po tom co okopírovala temnou akademii, stmívání atd. Mě zděsila!!! Po přidání medvědů to totálně zabila... :-(

vandalindakova
21.02.2016 1 z 5

Můj první dojem z knihy byl proboha cože? Až skoro do konce knihy jsem chtěla dát 2 hvězdičky, ale poslední kapitoly byly příšerné. Kniha byla totálně okopírovaná od Stmívání a tím u mě hodně klesla. Dobrý spisovatel by si měl umět vymyslet svůj vlastní příběh než krást už vytvořený a ještě takhle známý (aby si toho všiml každý). V prvních dvou částech to nebylo tak strašný, ale v té třetí to bilo do očí snad s každou větou!! POZOR SPOILERY: V posledních kapitolách zjistit, že čeká dítě? Aha....Možná je i lepší, že to spisovatelka talhle udělala, protože těch pár věcí, co si teda vymyslela sama, to byl děs. Lidi měnící se na medvědy? Poloupíři? A mluvící hlavy na konci?
Asi to nejhorší, co autorka mohla udělat bylo, že spojila vlastně příběh 4 knih do jedné. Nakonec to na mě působilo, že Cathy byla rozmazlená holka, která neví, co chce a vychrápe se s každym (taková lehká holka). Nesnášela jsem jí už během prvních 5 kapitol.
Jednu hvězdičku dávám za to, že se ta kniha dala aspoň rychle číst.

Madlenkačte
03.02.2016 2 z 5

Neuvěřitelná slátanina, opravdu Smívání hadr. Hlavní hrdinka je nesympatické emo, ač je jí 18 let, chová se tak na 12. O ostatních, upírech, medvědech a vyvolených radši nemluvit. A všichni pořád pláčou a pláčou a pláčou... Ale četla jsem už horší knížky :)

pajii1
25.01.2016 5 z 5

Úžasná kniha... Konec jsem obrečela....

Bet
13.11.2015 3 z 5

No začátkem jsem se musela prokousavat, pak se příběh zlepšil. A konec jo ten se mě líbil. No na stylu psaní je vidět ze to psala 16ti léta. Jen mě tam vadili ty medvědi co to mělo být?

Autorovy knížky

Claudia Palumbo
italská, 1991
2012  58%Prokletí

Kniha Prokletí je v

Právě čtených1x
Přečtených131x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených7x
Knihotéce53x
Chystám se číst30x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x