pageta pageta komentáře u knih

☰ menu

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Tolkien byl úžasný spisovatel,propracovanost jeho trilogie je téměř perfektní (Martin se svou Písní ohně a ledu se může jít zahrabat).Jazyky,které stvořil,poezie a popisy, nemluvě o vztazích, které nepůsobí prvoplánově a lacině.K tomu jsem ale došla až téměř po 17 letech,kdy v patnácti mě kniha neskonale nudila a četla jsem jí jen kvůli filmům,dneska se jí nemůžu nabažit.Holt,k některým dílům musí člověk dozrát.

06.04.2021 5 z 5


Láska na druhý pokus Láska na druhý pokus M. J. Summers (p)

Tak velkou blbost jsem ještě nečetla, možná 50 odstínů, ale tam bylo aspoň zpestření v podobě úchylného hlavního hrdiny. V této knize nebylo naprosto nic záživného, místy mi přišlo jako by to psala nějaká 16-ctka v hormonální bouři. Ze zvolání " Ach ty můj kovboji" už mám kopřivku. Škoda toho ztraceného času, rozhodně se teď zaměřím na mou velmi hloupou vlastnost - Vždy dočíst to co jsem načla...

08.09.2016 1 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Mile mne tato kniha překvapila. Četla jsem kdysi trilogii a musím říct, že hooodně dlouho, neuvěřitelně mne nudila. Kdyby se vyškrtaly podrobné popisy jejich milování tak by se tři knihy vlezly do jedné...Nicméně pohled pana Greje byl vzrušující, osvěžující, temný a strašně sexy. Žádné skákání vnitřních bohyň apod ale pohled "úchyla" na věc. Jasné, stručné, přímočaré, strašně mě bavilo to jeho nadávání a klení. Prostě úplně něco jiného a daleko zábavnějšího.
Super paní Jamesová.

05.05.2016 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Neustále na mně ze všech stran tahle trilogie dotírala, nový díl v kinech, knihy. Tak jsem teda do ní šla. Je hodně čtivá, od půlky knihy i docela napínavá, ale něco mi tam chybělo. Byla dost předvídatelná a na mně jednoduchá. Rothová mohla jít víc do hloubky, více rozebrat psychologii postav,ten konec mi přišel neuvěřitelně odfláknutý, šup zabijeme první známou postavu, šup další atd až je najednou rychlý konec. Za mně nicmoc.

12.04.2016 3 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Chápu tu hlavní hlubokou myšlenku celého příběhu, ale myslím, že ji Green nedokázal v té knížce dost dobře prodat,aby se nakonec člověk zamyslel.Pro mě akorát ztráta už tak mála času co na čtení knih mám...

26.03.2016 2 z 5


Terapie láskou Terapie láskou Matthew Quick

Překvapilo mně jak dobře dokázal spisovatel popsat psychiku zlomeného muže, když si člověk uvědomí, že to může potkat v podstatě každého tak mne v některých chvílích až mrazilo. Líbilo se mi jeho heslo: Být k lidem radši milý, oni nemusí vědět co si doopravdy myslím .

14.03.2016 4 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Nicholas Sparks

Kniha mne moc nenadchla, čekala jsem víc. Dvě třetiny knihy tam fňuká chlap a na posledních pár stránkách je najednou rychlý konec. Sparks prostě není můj šálek kávy.

14.03.2016 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knihu jsem přečetla skoro jedním dechem. Líbí se mi, že to není až taková růžová romance, ale prostě život.Sice jsem na konci knihy nebrečela, jak tady ostatní píší, ale rozhodně ve mně zanechala silný odkaz. A ve skrytu duše bych si přála potkat muže, se stejnou povahou jako mněl Will. Takže, "Clárková, přestaň už žvanit!" ...

22.10.2015 4 z 5