Terapie láskou přehled

Matthew Quick

Pat Peoples se vrací z léčebny pro duševně choré a svět kolem mu nedává příliš smysl. Oblíbený fotbalový tým hraje na stadionu, který před několika měsíci ještě nestál, přátelé mají manželky a děti, ačkoli nedávno byli ještě svobodní. Nikdo mu nechce vysvětlit, jak je to možné, ani s ním mluvit o jeho ženě Nikki, s níž se jistě brzy zase shledá, i když právě teď žijí odloučeně. Pat ale věří ve šťastné konce. Stačí na sobě pracovat, nenechat se odradit, být laskavý k lidem, a život vás odmění. Tak je to ve všech dobrých filmech. Co si o tom myslí váš terapeut, mrzoutský táta nebo divná kamarádka, nehraje roli. Protože je jen otázkou času, kdy odluka skončí, on se s Nikki opět shledá a budou žít šťastně až do smrti. Nebo ne?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2013 , Knižní klub
Originální název: The Silver Linings Play Book, 2008

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Terapie láskou" vyvolává různé názory mezi čtenáři. Mnozí oceňují její přístup k psychickým problémům a lásce. Hlavní postava Pat oslovila čtenáře svou upřímností a snahou o zlepšení. Někteří však kritizují opakující se pasáže o fotbalu a jednoduchost příběhu. I přes to, většina čtenářů doporučuje knihu pro její emocionální hloubku a humor. Filmové zpracování vyvolává diskuze, ale mnozí se shodují, že kniha má své kouzlo a hodnotu. Více v komentářích.

Komu by se kniha Terapie láskou mohla líbit?

• Čtenáři hledající emocionální příběhy
  • Milovníci psychologických románů
  • Fanoušci literatury o duševním zdraví
  • Ti, kdo ocení humor v těžkých tématech

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Terapie láskou. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Beltrix
28.10.2025

Přestože čtenář již od počátku tuší, že "odluka" nebude ukončena tak brzy, jak si hlavní hrdina přeje, přeci jen je něco zajímavého na čtení myšlenkových pochodů a příhod Pata Peoplese.

všech 122 komentářů

Související novinky - Terapie láskou (0)

Kniha Terapie láskou v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně255x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Matthew Quick také napsal(a)

Matthew Quick
americká, 1973