P-Verca P-Verca komentáře u knih

☰ menu

Proč si muži berou potvory a hodné holky zůstanou na ocet Proč si muži berou potvory a hodné holky zůstanou na ocet Sherry Argov

Ano, jak je již psáno níže v komentářích, knížka je velice podobná prvnímu dílu, ale tato je více zaměřená na dlouhodobé vztahy. Mě se čtení líbilo. :)

21.10.2018 4 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Žádného youtubera nebo influencera nesleduji nijak pravidelně. Většinou si videa pouštím sem-tam, podle nálady, podle toho co mi youtube zrovna nadhodí a vždy jen jako kulisu např. k žehlení. Kdo Kovyho sleduje (aspoň sem tam), tak ví, že je to inteligentní, chytrý, vtipný pozitivní mladý muž. U Kovyho jsem spoléhala a očekávala, že snad bude opravdu mít co říct, že mě čtení jeho knihy bude bavit. A jsem velice ráda, že mé očekávání splnil. Na svůj věk má opravdu co říct, knížka se čte hezky a rychle. A ne jen u jedné kapitoly jsem se nasmála - u jedné jsem i brečela smíchy (kapitola "Jak se ze mě stal invalida"). Určitě doporučuji jako oddechové čtení.

(Také oceňuji, že na-rozdíl od jiných inflenceru jeho knížka nezačíná slovy typu: "Předem upozorňuji / omlouvám se za způsob, kterým je knížka napsaná psal/a jsem ji jak mi huba narostla." Musím podotknout, že jsem na tyto věty už alergická, kdy v dnešní době vydává knížku už naprosto každý, i ti co psát neumí, a omlouvají to výše uvedenou větou.)

21.10.2018 5 z 5


Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Další krásná knížečka o tom jak způsob našeho myšlení, chování, jednání ovlivňuje náš život. A, že někde víš, kam zasíláme "naše objednávky" a pro někoho kdo "naše objednávky vyřizuje" neexistují nálepky dobré nebo špatné, moc nebo málo a přání se nám plní přesně tak, jak zadáme objednávku. Ovšem po tomto uvědomění si se nám mohou objasnit určité životní situace (Proč to tak je? - no protože jsme si to objednali). Myslím, že jsem četla celkem dost motivačních knížek a všechny jsou v podstatě o tom stejném. Ale každý autor tuto tématiku podává čtenářům jiným způsobem a každý způsob nám ve své podstatě může sdělit něco jiného něco nového co jsme u jiného autora nepostřehli nebo nepochopili.

21.10.2018 5 z 5


Pět starých známých Pět starých známých Mitch Albom

Myslím, že toto určitě nebude poslední knížka, kterou jsem od Mitche Alboma četla. První jsem četla "Úterky s Morriem" ze které jsem byla naprosto unešená! Tudíž jsem se obávala, abych z dalších knížek od autora nebyla zklamaná. A opak je pravdou! Příběh upoutá už netradičním začátkem, a to tak, že hlavní postava - Eddie zemře. A v nebi se musí setkat s pěti lidmi. Pět lidí, kteří mu poví svůj příběh a následně se (my) Eddie dozví, jak jejich příběh souvisí s jeho příběhem. V průběhu čtení jsem tipovala, koho z postav asi v nebi potká. Uhádla jsem pouze jednu a to Margueritu, a to je to co mě bavilo, nedokázala jsem předvídat koho potká, co se stane. Všechny příběhy pěti starých známých byly naprosto ojedinělé, někdy smutné, člověk si pak říká jestli jsem taky někomu cizímu takhle ovlivnil/a život? Velice se mi líbil tento pohled na "nebe", že to nejsou jen obláčky, andílci a splněná přání, ale pravda s kterou občas souvisí i bolest, náhoda, toužebné setkání, odpuštění a mír.

03.10.2018 5 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Snažím se ke každé knize, kterou přečtu, dávat hodnocení (ať je jakékoliv). Jelikož já sama pokud se rozhoduji, zda si knihu přečtu, koukám právě na hodnocení a komentáře. Rozmýšlela jsem se jestli hodnocení vůbec dám, protože nechci obsahu této knížky dávat 5*. Nicméně, po delším přemýšlení jsem se rozhodla, že pět hvězdiček dám autorovi, za jeho nesmírnou odvahu a osobní sílu, za odhodlání jít s "kůží na trh".

Teď ke knize: o knize jsem se poprvé dozvěděla před cca 5-leti a to v jednom příběhu z knihy "Slepičí polévka pro duši našeho zákazníka" . Název knihy jsem si poznamenala, a když jsem konečně našla trochu času a chuť navštívit knihovnu, knihu jsem si půjčila. Příběh o "dítěti zvané TO" z knihy slepičí polévka jsem si už moc nepamatovala, jen si pamatuji, že byl docela drsný. Začala jsem číst bez nějakého očekávání a musím říct, že často když hodnotím knížky tak si někdy říkám proč autor musel napsat 200 stránek - stále se opakujících, když by stačilo třeba jen 50. U této knihy jsem si říkala, pro autor musel zažít tak moc bolesti, trápení a utrpení, že to zabralo 100 stránek. Bylo mi z toho fakt smutno, a místy až zle. Knihu bych opravdu nedoporučovala slabším povahám. Já sama netušila do čeho se pouštím, příběh je místy velice drsný o to víc pokud si člověk uvědomí, že to není smyšlené.

18.08.2018 5 z 5


Úterky s Morriem Úterky s Morriem Mitch Albom

Na první pohled malá, nenápadná knížka, už podle názvu je jasné, že se bude jednat o nějaké "úterní povídání".
Ale tohle... tenhle příběh o lásce; moudrosti; o životních hodnotách a o smrti (který je mimo jiné ze života) se člověku doslova vryje hluboko pod kůži. Po dočtení této knížky, kterou jsem přečetla téměř na jeden nádech, (až na některé nucené pauzy - např. jít do práce atd.) jsem musela chvíli (delší chvíli) zůstat jen sedět a vstřebávat. Pokud si moudra profesora Morrieho člověk vezme k srdci naučí se ŽÍT! Protože "Až se naučíš, jak zemřít, naučíš se žít!" nebo "Bylo by moudré stanovit si denní příděl sebelítosti, Stačilo by jen pár minut a dost." Po Přečtení mého komentáře to může trochu působit, že knížka nebude moc pozitivní, jelikož můj výňatek mouder je o smrti a sebelítosti, ale opak je pravdou. Ze čtení přímo sálá laskavost a dobrota profesora Morrieho.

16.08.2018 5 z 5


Bez filtru Bez filtru Kristýna Dolejšová

Kristýnku Dolejšovou a její projekt #ZaNormálníHolky sleduji na instagramu, vždycky se mi líbil, je o zdravém sebevědomí; o lásce k sobě samé /samému; o tom, že lásku a respekt si zaslouží opravdu každý. Na knihu jsem viděla převážně jen dobré komentáře a hodnocení. Rozhodla jsem se jí pořídit. Knihu jsem přečetla za jediné dopoledne. Kniha mě nijak výrazně nenadchla. První kapitola o dětství a dospívání autorky - o vztazích a cestování. V kapitole bylo poznat, kde se vzala ta špatná schémata v hlavě (o nízkém sebevědomí a sebedůvěře), které byly následkem dalších negativních prožitků až to vyvrcholilo v moment, kdy si člověk řekne DOST! a vše se začíná měnit... V další části se autorka věnuje dotazníku, ta mě nějak moc nenadchla, bylo zajímavé, podívat se, co si o sobě myslí dnešní ženy a dívky, ale tato část byla na mě moc dlouhá a později začne čtenáře spíš nudit. Další část knihy je věnovaná otázkám od fanoušků a v poslední části autorčiny kroky / tipy k nalezení sebe samé / samého. Myslím, že kniha by byla super pro mladé slečny (např. 11 - 17 let), které jsou osobním rozvojem nepolíbené a kdyby po nějaké takové knize měly sáhnout, tak by ji úplně neporozuměli. Mě kniha nic nového nepředala. Ale koupí knížky jsem moc ráda podpořila projekt a tím i Kristýnku, a přispěla na nadaci anabell. :)

11.07.2018 3 z 5


Uzdrav své tělo Uzdrav své tělo Louise L. Hay

Doplňková kniha ke knize Miluj svůj život - zaměřená na uzdravení těla (a mysli). Knihu otevírám vždy, pokud se mi vyskytne nějaký zdravotní problém, abych se dověděla, jaká myšlenková schémata daný problém vytvořila. Myslím že nejdůležitější pointou je věřit v pozitivní myšlení a pozitivní styl života, pak pro Vás budou knihy Louise l. Hay velkým přínosem.

09.07.2018 5 z 5


Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Kniha "Miluj svůj život" je pro mě něco jako bible, manuál na nalezení vlastní hodnoty a sebedůvěry, pochopení, že negací člověk nikdy nic nezíská. Je to jedna z prvních knih z oblasti osobního rozvoje a pozitivního stylu života, kterou jsem četla, a která nasadila laťku velmi vysoko. Nyní jsem ji četla již po druhé a stále bych ji označila za nejlepší, a opět jsem si z ní vzala něco nového. Tentokrát jsem nejprve knihu přečetla a zapisovala si stránky se všemi cvičeními, které jsem pak postupně a poctivě vypracovávala a je velmi zvláštní, co ta cvičení dělají s Vaší myslí, jak cítíte změnu. Kniha se čte lehce, je srozumitelná, líbí se mi poznatky z praxe od klientů i poznatky ze života spisovatelky.

05.07.2018 5 z 5


Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč Proč muži milují potvory a hodným holkám zůstanou oči pro pláč Sherry Argov

Zajímám se o naučnou literaturu v oblasti osobního rozvoje / pozitivního stylu života, a do této oblasti podle mě spadá i téma vztahy (nejlépe fungující). Knihu jsem četla již po druhé a měla by si ji přečíst každá žena! Myslím, že je dobré snažit se trošku pochopit chápání a přemýšlení obou "stran" (mužů a žen), můžeme také zjistit, že to co si někdy o mužích myslíme, na základě nějaké situace nebo zkušenosti, je vlastně úplně špatně (a naopak). Ale především, kniha sděluje ženám, že mají svou hodnotu a hrdost a rozhodně by se jí neměly vzdávat za žádné okolnosti (a že znám plno takových "hodných holek" i ja takovou byla ;)). Kniha je psaná s humorem a hezky se čte, ale rozhodně neuškodí některé rady a příběhy z praxe brát spíš s nadhledem.

22.06.2018 5 z 5


Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Kniha "Konec prokrastinace" je rozhodně v něčem ojedinělá, už jen pro to, že jsem jí během pár let několikrát rozečetla ale nikdy nedočetla. ALE! zároveň je to první kniha, které jsem dala znovu šanci a konečně úspěšně dočetla. A nebylo to čtení z povinnosti, ke kterému bych se musela nějak přemáhat. Čtení bylo naučné, poutavé a bavilo mě to. Zkrátka k přečtení této knihy musí člověk dozrát (nemluvím o věku, pochopitelně :)). Velmi se mi líbily poznatky z praxe proložené moudry slavných osobností. Metody určitě využiji, ale myslím si, že pokud chce člověk metody využívat musí si z nich udělat vlastní "výcuc", jelikož vše najednou se používat nedá. Jediné, co mě na knize vadilo: bylo časté používání cizích termínu nebo názvů metod, které jsem si s tím jak fungují nedokázala spojit - v praxi to vypadalo tak, že při zhodnocení metod na konci kapitoly jsem musela přemýšlet a listovat, co daná metoda znamená, a jak funguje. Takže pokud pan Ludwig bude zvažovat nějaké aktualizované vydání, uvítala bych na konci knihy "slovníček" tzn. krátké vysvětlení cizích pojmů.

17.06.2018 4 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

O knize jsem slyšela již několikrát. V době než jsem přečetla tuto knížku, mému osobnímu rozvoji vládli Louise Hay a Pierre Franckh. Říkala jsem si, že to bude nějaké znamení, když se mi tato knížka neustále vnucuje. Koupila jsem si ji. Z tohoto díla jsem byla poněkud v šoku, jelikož je jiná než tvorba, kterou jsem doposud četla. Pravdou je, že se mi četla hůře na mě byla trošku složitěji psaná. Ale později jsem přišla na to, že jde jen o to přijít na chuť stylu sdělení jaký Don Miguel Ruiz má. Ale rozhodně mi čtyři dohody předali hodně a pokud je dokážeme dodržovat, věřím, že můžeme v sobě najít svůj skrytý potenciál.

24.04.2018 4 z 5


Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život Promrhané dny - Myšlenky, které mi změnily život Tomáš Kosačík

Často (né vždy), pokud si chci přečíst knihu, kterou neznám, kouknu sem na databázi knih na hodnocení a komentáře. U této knihy jsem to tak udělala, komentáře a hodnocení mě zaskočily, tudíž jsem od knížky spíš nic neočekávala. Takže... JEDNU HVĚZDU - za to, že jsem knížku přečetla (znáte to, někdy to prostě nejde). DRUHOU HVĚZDU - za pár myšlenek, které mne oslovily (Ale na 200-stránkovou knížku, těch postřehů bylo opravdu málo) a za zpestření, četla jsem už pár motivačních knížek a tato je přece jen trochu jiná. Jeho předešlé kuchařky mám velice ráda a všechny hodnotím kladně, avšak tato kniha není úplně vyvedená. Pro mě: za 1. neuspořádané kapitoly, které si někdy dle mého názoru odporují; za 2. psaná zvláštním a poněkud drzým stylem (který mně tak úplně nesedí); za 3. častá reklama na předešlé knížky: kniha je o motivaci a úspěchu, tudíž je v pořádku, že Tom chtěl zmínit své předešlé úspěšné knížky, ale méně je někdy více, stačilo by je zmínit v jedné kapitole, v opačném případě, to přijde člověku už otravné; za 4. z textu jde cítit arogance.

11.04.2018 2 z 5


Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu Síla ženy: Průvodce úspěšným životem pro každou ženu Louise L. Hay

"Síla ženy" by měla být povinná četba pro každou ženu! Nezastávám žádný feminismus, ale myslím, že jsme nevědomě velmi ovlivněné dobou a společností ve které žijeme, která tu byla již dlouho před námi a ještě asi bude. Tak nějak je zažité, že ženy jsou ty, které mají být doma, stát u plotny, pečovat o děti, uklízet, prát, žehlit a potěšit manžela. Zatímco muži jsou ti, co vydělávají a mohou budovat kariéru. Ale ženy už tohle dávno nechtějí (bůh ví jestli někdy chtěly), také chceme něco dokázat, umět se postarat sami o sebe a dělat to, co chceme my samy! ... Kniha je velmi podobná knize "Miluj svůj život" ale je více směřovaná na ženy. Kniha je psaná tak, aby na-motivovala každou ženu k odhodlání provést něco se životem, ve kterém nejsou šťastné.

23.03.2018 5 z 5


Snadná cesta jak přestat kouřit Snadná cesta jak přestat kouřit Allen Carr

Je pro mě složité hodnotit tuto knížku. Jelikož knížku jsem si koupila, když jsem ještě kouřila, ale dlouho mi ležela v knihovně, a začala jsem ji číst až v době, kdy jsem cca 3 týdny už nekouřila. Nebylo pro mě vůbec složité přestat kouřit, neměla jsem žádné abstinenční příznaky aj. Proto z knížky jsem si odnesla pouze jedinou myšlenku - "Kuřáci, kteří přestanou bez jakýchkoliv problémů kouřit, byli již vnitřně připraveni na skutečnost, že opravdu přestanou kouřit." Nicméně knížku bych rozhodně doporučila stávajícím kuřákům, kteří chtějí skoncovat s kouřením a již absolvovali neúspěšné pokusy přestat kouřit.

22.03.2018 4 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Kniha se mi nelíbila. Ze začátku bylo čtení celkem pěkné. Ale později se děj stále opakoval, a pak už to dle mého ani děj nebyl. U knihy jsem se hodně přemáhala abych ji opravdu dočetla.

14.01.2017 1 z 5


Slepičí polévka pro duši našeho zákazníka Slepičí polévka pro duši našeho zákazníka Jack Canfield

Skvělá odpočinková knížka, s každým příběhem přicházejí jiné emoce. Radost, smutek, dojetí, soucit... Některé příběhy jsou více zajímavé, některé méně.

12.09.2016 3 z 5


Já to dokážu Já to dokážu Louise L. Hay

Takové menší vydání knihy "Miluj svůj život" (asi vydání pro nečtenáře). Knížka je přehledná, stručná, jasná, nakopávací, psána s láskou. Proč ne. :)

12.09.2016 3 z 5


Sila Sila Rhonda Byrne

Z 90% stejné jako tajemství (stejné sdělení, stejně opakující se text). Způsobem sdělení se mi líbila více než kniha tajemství.

12.09.2016 3 z 5


Tajemství Tajemství Rhonda Byrne

Tajemství byla moje první motivační kniha, kterou jsem přečetla. Kniha nebyla špatná, přeci jen, byla to kniha, která mě navedla na cestu osobního rozvoje, síly mysli a rozhodně jsem si z ní něco vzala. Ale uděluji jen 3 hvězdičky: za 1. nelíbí se mi způsob sdělení: "peníze, peníze, peníze..." být šťastný přece neznamená hromadu peněz a nová auta. Není v tom žádná láska, která dle mého je základ pozitivního životního stylu. Za 2. Myslím si, že by knížka mohla být klidně tenčí, neboť spousta věcí se v kníže hodně opakuje, což čtenáře nudí.

12.09.2016 3 z 5