Nuttelka Nuttelka komentáře u knih

☰ menu

Samotka Samotka Alexander Gordon Smith

Tato série je teda něco! První díl mě překvapil, jak moc mě to chytlo, druhý díl vůbec nezůstává pozadu. Naprosto famózní Josef Pejchal, výborně načteno, smekám! Alexovo "osud" ve Výhni mě opět nenechal ani na chvíli vydechnout, vůbec nechci tipovat, co všechno mě čeká v dalších dílech, ale jsem zvědavá, co se vlastně za celou Výhní skrývá..

23.07.2024 5 z 5


Ochránce v pokušení Ochránce v pokušení Jennifer L. Armentrout

Nějak nevím, zda se ti alfa samci z obálek ztotožňují s dějem knihy :-)) Tento druh jednohubek je výborný na letní večery, nic náročného, naprosto předvídatelný děj, sem tam nějaké vzrušeníčko, trošku dramatu, ale hlava se vůbec nemusí zapojovat... "Padoucha" jsem uhádla na první dobrou :-)) Každopádně trio bratrů se povedlo, romantické dušičky si opravdu přijdou na své..

23.07.2024 4 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M. W. Craven

Díky audioknize jsem se konečně dostala k této sérii a bylo to skvělé! Kdo frčí na Carterovi, tak určité pasáže v této knize už přejde bez nějakého znechucení, ale je tedy pravda, že i mně se tu jednou navalilo :-))) Takže asi trošku slabší povahy nebudou úplně nadšené :-)) Poe a Tilly je naprosto výborná dvojka, Tilly jsem si opravdu zamilovala. Případ byl skvěle promyšlený, i když nevím, zda mě pachatel překvapil nebo ne. Každopádně se těším na další díly..

23.07.2024 5 z 5


Můj sexy šéf Můj sexy šéf Renáta Navrátilová

(SPOILER) Tato kniha je jedno velké klišé, o kterých čteme snad v každé knize tohoto žánru. Tessa mi teda vůbec nesedla do noty, spíš mě celou dobu dost rozčilovala a její "závěrečné" drama mě teda úplně otrávilo. Takhle se dospělá žena prostě nechová, že není schopná komunikace s tím, koho evidentně miluje a dá spíš na "klepy". No nevím, já být na Scottovo místě, už dávno bych nad Tessou mávla rukou, když se chovala tak, jak se chovala. Dělal ze sebe akorát blbečka.. Olík byl skvělý, aspoň trošku roztomilosti, co mi spravilo chuť :-)

19.07.2024 3 z 5


Úděsné dny Adély H. Úděsné dny Adély H. Aleš Novotný

Knihy od Aleše kupuji automaticky, aniž bych předem věděla, o čem kniha bude :-) Ale asi si budu muset už dávat majzla.. Jeho "detektivky" jsou skvělé, "Rty s příchutí vína" byla také pohodová, ale tato.. no, na tuto knihu jsem už evidentně stará :-))) Adéla mě rozčilovala snad od první věty, její postoj k rodičům, jak o nich smýšlela, a hlavně její celkové chování. Úplně jsem se vrátila do svého věku dospívání, přesně tento typ holek jsem fakt nesnášela, ale i na druhou stranu jsem je svým způsobem obdivovala :-) Ale Adély chování bylo už opravdu přes čáru, ani její "zpověď" na závěr to vůbec nevyžehlila. Děvčata, prosím, neberte si z ní příklad :-)))
Ale co musím opravdu pochválit jsou ilustrace, ty se mi moc líbily a bavily mě :-)

15.07.2024 3 z 5


Palec a tichá voda Palec a tichá voda Jarmila Pospíšilová

Jelikož se série jmenuje po starostovi, čekala bych, že postava Viktora se bude vyskytovat trošku více, ale budiž.. Název tohoto dílu je opravdu výstižný.. však nikdy nikdo pořádně neví, nezná své sousedy a čeho všeho jsme "schopní".. byl to docela velký propletec a tolik tajemství.. bohužel, nesmí o nich vědět "cizí" uši.. tento díl se mi líbil o chlup více než předchozí "Selská pýcha", takže tuto sérii doporučuji a řadím mezi zdařilé, nenáročné, pohodové detektivky z českého prostředí..

14.07.2024 4 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Jelikož je to samostatná kniha, musíme se odprostit od Eriky a od Kate, které jsou prostě skvělé :-) Kniha je opět velmi čtivá, což už vlastně od Roberta očekávám a ještě nikdy nezklamal.. Námět mě upoutal, ale některé věci - události byly už i na mě moc, které se mi zdály těžko uvěřitelné, dost přitažené za vlasy. Ale budiž, stále to jsou knihy, fikce, takže dost věcí odpouštím :-)

14.07.2024 4 z 5


Palec a selská pýcha Palec a selská pýcha Jarmila Pospíšilová

I druhý díl se nese ve stejném duchu jako první.. některé postavy už známe z předchozího dílu, s dalšími se opět seznámíme.. opět pohodový nenáročný poslech, povedená "detektivka", takže doporučuji i velmi slabým povahám, kterým vadí, když se prolévají potoky krve :-)

14.07.2024 4 z 5


Pod Palcem Pod Palcem Jarmila Pospíšilová

Na Viktora Palce jsem byla i trošku zvědavá, jaká to bude postava a co všechno si pro něj autorka připravila. Na pana Navrátila jsem si musela chvíli zvykat, není to interpret, kterého bych vyhledávala. Opět nenáročná "detektivní" série se sympatickým starostou. Seznámení se všemi postavami je občas i na můj vkus docela zdlouhavé, i pohledy do minulosti. U poslechu se ani nemusí moc přemýšlet, vyšetřování plyne a pachatel ani nepřekvapí :-) Ale jo, jako víkendový poslech na "odpočinek" je to jako stvořené..

08.07.2024 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

No ale toto! To teda bylo něco.. Celá tato kniha má grády od začátku do konce a vlastně ani s jednou postavou jsem nesoucítila, i když první polovina poslechu tíhla k určité straně, hned mě to pak přešlo :-)) Výborně načteno, celou dobu poslechu jsem měla husí kůži po celém těle a nepříjemný pocit, že i tohle se ve skutečnosti může dít.. Knihu určitě doporučuji a jsem zvědavá na další díl, co si na nás autorka připravila.

08.07.2024 5 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

Také se řadím do skupiny, se kterou tato kniha ani nezamávala.. Jen jsem čekala, co se z toho vyklube a u poslechu mě držel výborný Vasil Fridrich, jinak bych knihu asi odložila. Po výborném "Strachu" jsem asi očekávala něco na stejné vlně, ale bohužel žádné wau se nekonalo. Za chvíli ani nebudu vědět, o čem kniha je, bohužel..

08.07.2024 3 z 5


Smrt ve vánici Smrt ve vánici Matthew J. Costello

I když tato série není žádné terno, ráda se k ní vracím.. Obálky jsou stále velmi povedené a je to taková nenáročná odpočinková četba s detektivní zápletkou..

08.07.2024 3 z 5


Tráva Tráva Anya Martin

Jak bych toto dílko hodnotila, abych úplně všechno neprozradila :-)) Horor to určitě není, nechápu toto zařazení.. je to takový trošku vtipný bizárek :-) Ale překvapivě mě to i bavilo :-)) Každopádně jsem ráda, že s trávou jako takovou zkušenosti nemám a nikdy mít nechci :-)))

04.07.2024 4 z 5


Útěky někam jinam Útěky někam jinam * antologie

Celkově tato edice povídek je už taková jakože sázka na jistotu.. Audio zpracování je výborné, všichni interpreti povídky skvěle "podají", že úplně cítím tu atmosféru a pocity, jaké nám chtějí autoři předat.. Každá povídka má něco do sebe, i když něco zaujme více a něco zase méně, je to taková všehochuť :-)

04.07.2024 4 z 5


Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Další skvělá kniha od této autorky, jsem ráda, že jsem ji kdysi objevila.. Lucy Clarke píše velmi poutavě, napínavě a celou dobu jen tajím dech, co všechno se ještě stane a vypluje na povrch.. dokáže skvěle popsat atmosféru a pocity jednotlivých postav a i když jsem něco málo tušila, závěr mě ani tak moc "nešokoval", vše hezky ladně vyplynulo z dané situace.. za mě velká spokojenost!

04.07.2024 5 z 5


Zavřu oči v modlitbě Zavřu oči v modlitbě Lars Kepler

Ach jo, jak se mi první díl opravdu líbil, tak u tohoto dílu jsem se občas i přemlouvala, abych pokračovala v poslechu.. Opět velká inspirace nenahraditelnou Agathou Christie.. divadelní prostředí mě vlastně ani tak moc nebavilo a jak jsem si od začátku myslela, všechno není tak, jak se na první pohled zdá.. kdo už má tento žánr načtený - naposlouchaný, myslím, že také nebude úplně překvapený ze závěrečného rozuzlení.. ale jako naprostou oddychovku můžu doporučit ;-)

25.06.2024 3 z 5


Všechno, co napsala Všechno, co napsala Josh Lanyon

Tento díl se mi líbil mnohem víc než předchozí.. Jsem ráda, že se zde zaměřilo i více na vztah mezi Kitem a JXem, užívala jsem si jejich přitažlivost a váseň.. A samotný případ? Bylo to napínavé, a i když jsem tušila, že ne všechno je na první pohled zjevné.. úplně šokující rozuzlení se u mě nekonalo, ale knihu - poslech jsem si opravdu užila, Petr Štěpán bravurně načetl, tleskám!

25.06.2024 4 z 5


4 povídky 4 povídky * antologie

4 povídky.. jednohubka na cestu autobusem.. krásná obálka a povedené povídky, které se mi opravdu líbily.. každá povídka je úplně jiná, ale utváří skvělý celek.. doporučuji!

22.06.2024 4 z 5


Hrob Hrob Yrsa Sigurðardóttir

První díl mě navnadil na tuto sérii, že mě určitě případy budou bavit, ale je to pro mě docela hořké zklamání.. asi budu jedna z mála, jelikož mě tento totální chaos v lidech a mrtvolách úplně "otrávil" a nějak nemám chuť na další díl - díly, jestli budou.. nezaujala mě ani jedna postava, ani jeden osud.. ale i tak jsem doposlechla, abych tedy zjistila, jak to všechno bylo.. trošku hořkou pachuť na jazyku mi to zanechalo.. ale jak říkám, ať si udělá názor každý sám ;-)

22.06.2024 3 z 5


Vysněný cíl Vysněný cíl Kate Stewart

No, co k tomuto dílu dodat, co už nebylo řečeno.. autorka určitě měla zůstat u dvou dílů, nebo z tohoto dílu úplně Cecílii vynechat a věnovat tento díl jen Tobiášovi a klukům.. Trošku mi to zkazilo nadšení z předchozích dílů, kdy jsem dala plný počet.. Cecílie mi tu opravdu vadila, i když v poslední čtvrtině knihy, kdy se konečně něco dělo, jakože "pochopíme" proč byla celou dobu taková.. A i já zastávám názor, že si ani jednoho z nich nezasloužila, prostě ne.. Takže jedna hvězda na Tobiáše, druhá za Doma se Seanem a třetí hvězda za poslední čtvrtinu knihy..

22.06.2024 3 z 5