Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ta moje Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku v podkroví. Snažím se nevnímat, jak Nina dělá nepořádek, jen aby se mohla dívat, jak ho uklízím. Jak o vlastní dceři vypráví podivné lži. A jak se její manžel Andrew zdá být den ode dne ztrápenější. Ale když se dívám do jeho krásných očí, je těžké si nepředstavovat, jaké by to bylo žít Ninin život. Winchesterovi nevědí, kdo doopravdy jsem. Nevědí, čeho jsem schopná... celý text
Originální název: The Housemaid, 2022
Interpreti: Marie Štípková , Sarah Hlaváčová
Komentáře knihy Pomocnice
Čekala jsem asi víc, ale zklamaná nejsem. Přijde mi, že je to napsané lépe než knihy od B. A. Paris, ale odhadla jsem zápletky už (nebo vlastně až?) v půlce knihy. Někomu, kdo tenhle žánr aktivně nečte, bych to hned doporučila.
Člověk by asi fakt nesměl číst žádnou knihu podobného žánru, aby ho děj nějak zásadně překvapil, ale vlastně mi to až tak nevadilo. Členění na 3 části bylo příjemné, střídaní dvou protagonistek také. Konec ne že by mě vysloveně urazil, ale ani nenadchl - takové to, co potěší ty, kteří čtou knížky pro to, aby dobro vyhrálo.
Jinak ale děj rychle odsýpal, budování napětí taky hodně fajn, postavy relativně sympatické, ale ve chvíli, kdy se začaly vlhké popisky o tom, jak je týpek okouzlující a božský, to jsem byl strašně rád za to tlačítko "přeskočit o 30 vteřin" (někdy jsem ho musel použít opakovaně). Hledal jsem ale něco oddychového k práci, tento žánr mám rád, psychické nemoci a traumata taky dobrý, takže jsem to měl za dva dny poslechnutý a obecně jsem spokojen. Pokud máte stejná očekávání, tak s klidem doporučuji.
Velmi čtivá kniha, bez ambice na nějakou hlubší myšlenku nebo originální nápad. Asi lepší než čučet na netflix.
Dobře napsaná kniha plná zvratů. Některé motivy jsou známé už z jiných knih, ale spisovatelka je dokázala výborně zkombinovat. Doporučuji
Fantasmagorická vize toho, co se stane, když si ten silnější myslí, že se ostatní budou řídit podle jeho pravidel. Vždycky přijde někdo další s ještě menšími zábranami, který ho vyřídí. Velmi poučné.
Tak to mělo grády! Chapu proč má kniha tak velký ohlas. Na druhou stranu je to opravdu vykradacka jednoho příběhu, který jsem již kdysi četla a neměl teda takový ohlas jako tato kniha. Což je trochu škoda. Ale Freida umí psát, má to opravdu spád a její knihy mě velmi baví. Takže úspěch je zasloužený.
Knihu Pomocnice jsem četla v originále spolu s kolegyněmi z práce a velmi mě bavila. Autorka umí děj pěkně zamotat a zvratů je opravdu mnoho. Některé jsou sice trochu předvídatelné, ale právě díky jejich množství se často objeví i nečekané překvapení. Při čtení nás bavilo o ději diskutovat a sdílet různé teorie, což zážitek ještě víc prohloubilo. Napínavé a čtivé čtení, které stojí za pozornost.
Autorka opět nezklamala, bylo to čtivé, napínavé a když už si konečně myslíte, že prostě víte, tak Vám s klidem mohu říct, že opravdu nevíte. Kniha mě bavila, ale o trochu lepší mi přišla kniha Žádné lži a Za zamčenými dveřmi. Každopádně se moc těším na filmové zpracování Pomocnice a další dva navazující díly si rozhodně přečtu :-)
To bylo povedené, tak nějak z komentářů tady už jsem tušila jak to všechno bude ale i tak se to skvěle četlo, druhá část samotného odhalení byla teda překvapením no a samotný konec... nejlépe mít druhý díl hnedka po ruce. V lednu bude i film a ten musím vidět. Mám už 3 knihu od autorky přečtenou a když už si myslím, že mě ničím nepřekvapí, přijde vážně šok.
Není to trochu vykrádačka Poslední paní Parrishové od Liv Constantine?
Každopádně zhltnuto během jednoho den, četlo se to samo. Ale jak říkám, velká podobnost se zmíněnou knihou, takže pro mě se žádný "wow" efekt nekonal, jen je Pomocnice o level výš a jsem zvědavá na další díly.
Nooo, myslím, že pomocnice není jen na úklid, vaření a hlídání dětí. Dá se to přeložit na mnoho způsobů:o))) Za mě super, příjemně mě překvapila
Knížka se mi celkově líbila Autorku mám moc ráda, ale asi můj problém byl v tom, že už jsem od ní četla dvě jiné knihy, takže tentokrát už tam nebyl takový ten efekt wow. Další věc je, že prvních asi 150 stran mi hodně připomínalo jiný thriller, který měl opravdu podobný děj. Ale i tak byla knížka skvělá — napínavá, zajímavá, a určitě ji doporučuji všem milovníkům thrillerů a psychothrillerů
Tak tohle byl můj šálek kávy. Takový ženský psychothriller, ale napínavý od začátku do konce. Napřed jsem fandila jen Millie a Ninu jsem měla za blbku, ale pak jsem soucítila s oběma.
Boze, boze, boze. Omamena recenzemi jsem po ni sahla v knihovne, nebot ni ni uz asi fronta skoncila. Tak asi takto: zadne vypravecske umeni to fakt neni. Naivita slecny Millie me uplne rozcilovala. Jedine, co bylo dobre, bylo prekvapeni na zaver, bohuzel i s prislibem pokracovani a to uz fakt nedam. Je to ctive a zaroven dost nudne. Pripomina mi to styl Shari Lapena a tu take nedavam.
(SPOILER)
Trošku jsem tušila, že nebude vše tak, jak se na první pohled zdá a moje doměnka se potvrdila. I tak mě kniha moc bavila a přečetla jsem jí skoro jedním dechem.
Co mi tam nesedělo byl ten prolog a pak závěr, trochu to nesedělo v tom, jaké postavy tam nakonec seděly. Tak nevím, zda to byl záměr a příprava na další knihu nebo chyba autorky.
Totálně skvělá kniha, která mě od první stránky stáhla do děje! Takové knihy nečtu, měla jsem ji uloženou je pro zajímavost, že by mohla být celkem dobrá... Ale tohle předčilo má očekávání! Hltala jsem písmenka a chození do práce nebo na nákupy mě vyloženě otravovala, já chtěla vědět, jak tohle všechno skončí! :)) rozhodně si přečtu i další díl!
Knihu jsem měla dlouho na seznamu. Měla jsem teď čtecí krizi a tato kniha mě zachránila. Moje první kniha od autorky a určitě ne poslední. Nevěděla jsem do čeho jdu a jsem mile překvapená, jak se kniha četla snadno. Kniha mě vtáhla do děje, že jsem nemohla přestat číst. Bylo to hodně napínavé a chytlavé. Konec byl skvělý, těším se na další díly!
Tak tohle byla záležitost snad jednoho večera/noci. Každá kapitola ukončena ve stylu "sakra, tak ještě jednu poslední si přečtu a jdu spát ", ale odtrhnout se nejde. Výborná záležitost, těším se na další knihu autorky.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
ženy trápení americká literatura bohatství tajemství lhaní, lži služky, služebné hospodyně rodinná tajemství thrillery pro ženy americké rományFreida McFadden také napsal(a)
| 2023 | Pomocnice |
| 2024 | Za zamčenými dveřmi |
| 2024 | Tajemství pomocnice |
| 2025 | Žádné lži |
| 2025 | Pomocnice odvedle |

82 %
77 %

Tohle bylo tak čtivé, nemohla jsem odložit, zvlášť od druhé části. Těším se na další díl.