Trosečníci
O knize Trosečníci
Přáli byste si tam být? Dobře si to rozmyslete… Vzbudíte se na překrásném, odlehlém ostrově. Obklopuje ho třpytivé modré moře, září nad ním zlaté zapadající slunce a do bělostného písku ještě nevstoupila lidská noha. A přesto to není obyčejná dovolená. Podél vraku letadla přechází sem a tam cizí člověk. Další cizinec si brousí nůž a do kůry palmy vyrývá jména mrtvých. Ostatní ho pozorují, rozesazeni kolem mihotavých stínů planoucího ohně. A každý z nich má své nevyřčené příběhy a pečlivě skrývaná tajemství. Tohle není obyčejná dovolená. Tohle není obyčejný ostrov. Tohle není obyčejné plážové čtení. Trosečníci čtenáře pohltí dějovými zvraty a zaujmou sluncem zalitým dějištěm v exotickém ráji. Příběh vás odvane na daleký neobydlený ostrov – z kterého není úniku.... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Trosečníci" od Lucy Clarke zaujala čtenáře napínavým příběhem o dvou sestrách, které se před dovolenou pohádají. Jen jedna z nich odletí, a letadlo skončí tragicky. Čtenáři chválí autorčin styl vyprávění, který střídá časové linie a perspektivy obou sester. Atmosféra na opuštěném ostrově je popsána velmi realisticky, což umocňuje napětí a emoce. Mnozí si oblíbili psychologii postav a překvapivé zvraty v ději, které udržují čtenáře v napětí až do konce. Kniha je doporučována pro její čtivost a silný emocionální náboj. Více v komentářích.
Komu by se kniha Trosečníci mohla líbit?
- Čtenáři, kteří mají rádi psychologické thrillery
- Milovníci napínavých příběhů s nečekanými zvraty
- Fanoušci autorčiných předchozích knih
- Čtenáři hledající silné emocionální prožitky
- Ti, kdo ocení atmosférické vyprávění
Kniha Trosečníci v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 6x |
| v Přečtených | 652x |
| ve Čtenářské výzvě | 96x |
| v Doporučených | 28x |
| v Mé knihovně | 242x |
| v Chystám se číst | 257x |
| v Chci si koupit | 53x |
| v dalších seznamech | 7x |
„Jsme tady a už to je dar. Ne ten ostrov, samozřejmě. Ale život. Dnešek. To je dar.“
Související novinka - Trosečníci
Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)
04.11.2022
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
boj o přežití ostrovy a souostroví psychologické thrillery letecké katastrofy thrillery pro ženyLucy Clarke také napsal(a)
| 2018 | Stíny nad zálivem |
| 2015 | Modrá |