Nifgai Nifgai komentáře u knih

☰ menu

Osud hněvu a plamene Osud hněvu a plamene K. A. Tucker

No nevím, přišlo mi to jako převážně politické fantasy s velmi málo částmi, kde by se děla nějaká akce. Mezi hlavními postavami jsem necítila skoro žádnou chemii a podle toho vypadaly i spicy scény. Upřímně nevím jestli, pak půjdu do druhého dílů.

25.03.2024 3 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Za mě rozhodně nejlepší díl série,ale celkově jsem od série čekala víc. Ocenila bych víc prostou mezi Jude a Cardanem. Líbila se mi i linka Vivi a Heather.

03.01.2024 4 z 5


Dům snů Dům snů Natalja Ščerba

Na knihu jsem narazila díky čtenářské výzvě a tentokrát jsem rozhodně nelitovala. Kniha mě velmi příjemně překvapila. Moc se mi líbil snovy svět. Trochu mě mrzelo, jak se v tom Fini ve všem dlouho placala sama. Navic jsem měla tendenci nikomu nevěřit. Jsem zvědavá na další díl, který si ráda s chutí přečtu. Těch otázek co vyžadují odpovědi je opravdu hodně.

29.12.2023 4 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Na sérii jsem se hodně těšila. Až moc jsem se navnadila fanartem, takže jsem nakonec byla trochu zklamaná. I tak se mi příběh líbil a rozhodně to bylo čtivé. Jsem zvědavá na další díl.

29.12.2023 3 z 5


Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Parádně zakončená série. Třetí díl mi přišel asi nejlepší, plný zvratů a nečekaných odhalení. I když zůstalo pár otázek, tak jsem se sérií velmi spokojená.

10.12.2023 5 z 5


Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Spousta a spousta otázek, které vyvstaly a odpovědi jsme se skoro žádné nedočkala. Jinak démonický svět, hříchy a samotní démoni se mi velmi líbili. Tentokrát jsem si víc užívala popis šatů než jídel (těch tam taky tolik nebylo) a samozřejmě nejvíc jiskření Emilie a Iry.

30.11.2023 4 z 5


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Knížka mě úplně pohltila. Moc se mi líbilo prostředí Sicílie. Čarodějky, které nevěří na příběhy kolem Hříšných a pověstí co jim vypráví babička. Jak to tak bývá né všechno jim babička řekla. Emilia byla docela v šoku. A to napětí tam?! Wow. Jsem rozhodně zvědavá co přinese druhý díl.

28.11.2023


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Na Dvůr stříbrných plamenů jsem se musela chvíli odhodlavat. Vůbec mě tentokrát nehnala dychtivost co se stalo dál, zvlášť potom co jsem zjistila, že je kniha z pohledu Nesty a Cassiana. Nakonec to bylo dobrý. Líbilo se mi jak se Nesta vyvíjela v Domě větru a postupně přišla na to, že to není s ní tak tragické. Ale ten konec mi přišel nějaký hrrr. Po skoro 700 stránkách bych čekala nějakou větší akci, klidně v další knížce. Náhle mi to přišlo uspěchané.

05.11.2023 4 z 5


Kopretiny pro zámeckou paní Kopretiny pro zámeckou paní Stanislav Rudolf

Čteno v rámci čtenářské výzvy a teda pro mě opravdu výzva dočíst. Kateřina mě naprosto celý čas štvala.

17.10.2023 2 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Romantické úniky opět splnily moje očekávání. Island je země která mě velmi láká, takže popisy jsem si velmi užila. Dokonce tentokrát mě na konci překvapil malý zvrat, což je u tak předvídatelné knížky co říct. Plus hot scéna, takže za mě spokojenost.

14.10.2023 4 z 5


Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Na začátku mě dost vyděsilo, že to bude příběh o Popelce (evidentně jsem si měla nejdřív přečíst komentáře zde..) Naštěstí po plese se příběh proměnil a už to byli moji oblíbení Bridgertonovi. Čtivé, poutavé a už se těším na další díl v sérii.

08.10.2023 4 z 5


Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Pořád úplně nevím co k tomu říct. Svět mě velmi zaujal, ale bylo to uspěchané. Párkrát jsem se trochu ztratila. A konec divnej. Fakt divnej.

12.09.2023 3 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Popisy jsou na mě trochu vyčerpávající i ohromující zároveň. Nejvíc jsem však byla překvapená ze Samova závěrečného souboje. A pane bože ten Faramir?! Za mě daleko větší sympaťák než ve filmech. Celkově mě druhá půlka nečekaně bavila víc.

12.09.2023 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

První jsem viděla seriál a až potom zjistila,že má předlohu, kterou jsem si potřebovala hned přečíst. Tak mi trochu dělalo problém přenášet se k ledově modrým očím Simona, ale rychle jsem to překonala. Knížka se četla skoro sama a velmi se mi líbili charaktery postav. Těším se na čtení dalších dílů.

10.09.2023 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Pro mě fajn rychlovka na dva večery. Bohužel musím říct,že mě zatím ze série oslovila nejméně. Asi moc čokolády.

04.09.2023 3 z 5


Mister Mister E. L. James (p)

Za mě byla kniha čtivá a místy napínavá, ale zasloužila by si tak o 50 stranek víc na konci. Příběh byl strašně seseknuty. Nesouhlasím, že byla stejná jako 50odstinu.

Edit: 6/23 vychází druhý díl, což konečně vysvětluje ten hloupý konec

22.04.2023 3 z 5


Jméno větru Jméno větru Patrick Rothfuss

Miluji fantasy, ale zde byli bohužel asi jen dvě části co mě fakt zaujali. Zbytek se už tak nějak vezl. Čekala jsem co z toho bude a ono zrovna nic moc velkého. I když se mi kniha líbila nemůžu říct,že bych se rovnou hrnula nedočkavě do dalšího dílu. Zvlášť když vím, že je to nedokončená série.

22.02.2023 3 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Milé oddechové čtení. Knížka i když je docela předvídatelná se mi četla velmi dobře. Určitě si přečtu ještě další ze série.

22.02.2023 4 z 5


Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Divomor: Síly, jež v sobě objevila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Druhý díl mě oslovil daleko víc než první. Do příběhu jsem se tentokrát začetla hned a nemohla se od něj odtrhnout.

27.08.2021 5 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Knížka se četla sice dobře a rychle, ale přišla mi trochu zmatená.

14.08.2021 3 z 5