Nevr Nevr komentáře u knih

☰ menu

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Na knihu jsem byla zvědavá - jedni ji vyzdvihovali jako nejlepší od Coats, druzí jako nejhorší, no já bych řekla, že je jiná. Začátek mi celkem ubíhal, ale jak přišlo na věc, tak to byl děs. Všechno pořád stále stejně dokola, že už jsem to dočetla tak jaksi z povinnosti. Souhlasím s tvrzením ostatních, že by knize slušelo ubrat na stránkách, a že autorka svůj geniální nápad moc nevyužila....

18.04.2024 3 z 5


Zářivá noc hvězd a ledu Zářivá noc hvězd a ledu Rebecca Connolly

Všechna čest kapitánovi Rostronovi, ale knížka byla zdlouhavá a v podstatě nudná. Jako historický vhled na Carpathii Ok

11.04.2024 3 z 5


Její tajemství Její tajemství Penelope Bloom

Ze začátku jsem se děsila už pátého stejného příběhu, ale nakonec se mi četlo dobře, i když zápletka stejná, autorka umí příběh vystavět tak, že mě chytne.

08.03.2024 4 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Řekla bych, že to byla taková trochu drsnější kráska a zvíře :) Kniha se mi četla dobře, bylo to trochu něco jiného než jsem zatím z "domů" od Coats četla, ale příjemná změna. Obě části fajn, jediné co bych vytkla a co mě odvádělo pozornost, byly faktické nedokonalosti... matný sluneční svit se za půl strany změnil na déšť, který po celonoční bouři už zeslábl; most, po kterém by přejel půl tucet kočárů, ale chytla se rukama provazů po obou stranách, a tak podobně. Ale postavy i příběh mi byly sympatické, tak odpouštím.

02.03.2024 5 z 5


P.S: Miluju tě P.S: Miluju tě Cecelia Ahern

Originální příběh. Mě se kniha líbila moc, zasmála jsem se, často pobrečela, spousta rozdílných povah, dobré kámošky, fajn chlapi, a i když jsem se s hlavní hrdinkou úplně neztotožňovala, vlastně mi přišla fajn a i ty její trampoty.

22.01.2024 5 z 5


Žena v našem domě Žena v našem domě Andrew Hart

Za mě průměr, nečetlo se mi lehce, až konec se trochu rozběhl, ale celkem předvídatelně. Podle anotace a hodnocení jsem čekala větší pecku..

27.11.2023 3 z 5


Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

Příjemný román, nechyběla láska, tajemství, knihy, kafe, zákusky, kočka a bouřka :-) Sice děj byl celkem jasný, ale na čtivosti to neubralo a záhada kolem rodiny se rozplétala postupně.

14.10.2023 5 z 5


Tajemství čokoládovny Tajemství čokoládovny Paula Brackston

Většinou se ztotožňuji s main streamem, ale u těchhle knížek jsem nějak mimo. Fakt je to pro mě děsná nuda. První díl jsem dočetla s příslibem, že se od půlky rozběhne. Je fakt, že asi po 200 stranách úvodu se začalo něco dít, ale celkově tam byla jedna napínavá scéna, jinak nic. Druhý díl je prý lepší. Už se nemusíme prokousávat dvouset stránkovým úvodem, ale uvažuju, že to nedočtu. Nevím, jestli se mi už stalo, že bych nějakou knihu nedočetla, ale tahle mě asi jinak unudí... Dvě hvězdy za obálky a nápad. Bohužel forma zpracování pro mě nuda a šeď. 85% opravdu nechápu...

01.07.2023 2 z 5


Jeho balík Jeho balík Penelope Bloom

Lilith mě bavila, ale jinak se mi tyto knihy úplně dobře nečtou. Třešničky zatím nejlepší. Znám lepší oddechovou literaturu.

31.05.2023 3 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Tož ujetina jak člověk očekává už podle obálky :) Za mě lepší jak první díl - banán byl fakt ujetý. Třešničky se četly dobře, vtipné, sympatické osoby. Trochu jsem měla problém, že se mi pletl první díl s knihou od Jo Watson, které si byly dost podobné, tak jsem musela dost vzpomínat, jak to vlastně v tom banánovi bylo. Ale oslovení "děvče" mě teda dost rozčilovalo ...

29.04.2023 4 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Romantická pohádka v irských kulisách. Zase jeden povedený útěk... Sice předvídatelný, ale vtipný a milý, krásně se to četlo.

24.04.2023 5 z 5


Pařížská švadlena Pařížská švadlena Natasha Lester

Styl je dost podobný Skříni plné Diora, některé náhody jsou dost překvapivé, ale i tak parádní kniha. Na začátku mě chytla a na konci vyplivla, nechtělo se mi přestat číst... Že jsou některé události na základě skutečných faktů, je pro knihu dle mého bonus (i když povahou těchto událostí je diskutabilní je nazývat bonusem). Autorka má neskutečný rozhled a dává si při psaní knih záležet...

12.04.2023 5 z 5


Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Tak tato kniha mě nezaujala. Hvězdičky dávám v podstatě za nápad a za něco málo nového z historie. Postava mě tam žádná k srdci nepřirostla, i když Samuel k tomu měl potenciál. V podstatě jsem se během tří měsíců prokousala 230ti stránkovým úvodem (proloženo dalšími knihami :), pak to začalo trochu odsýpat, ale žádná hitparáda to nebyla. U dobré knihy mě mrzí, že končí, zde si říkám, díky bohu za to... P.S. chudák Liam.

05.04.2023 2 z 5


Na vrchol žádné zkratky nevedou Na vrchol žádné zkratky nevedou Ed Viesturs

Kniha je příjemně napsaná, už jsem četla Bukrejeva a Krakauera, tak už se s pár lidmi i prožitými událostmi znám, a zde byli zase z jiného úhlu pohledu. A ačkoliv má Ed nejvyšší předpoklady být mým nejsympatičtější hrdinou (už jen to, že se stal veterinářem, jeho pokora k horám a v horách, a k ostatním kolegům), jaksi se nestalo. Něco mi na něm prostě vadí. Možná kdyby ho člověk znal osobně... Ale tady ty sympatie prostě nějak nepadly. Každopádně kniha je zajímavá a jeho styl života mě fascinuje (ne že bych po něm toužila:), už jen to jak tito lidé v klidu cestují sem a tam. Nějaký lehký trek v Nepálu bych si přála zažít, ale vzhledem k tomu, že nedokáži cestovat s takovýmto nadhledem a lehkostí, tak tyto cesty pravděpodobně budu zažívat jen na stránkách knih... Kdo má rád hory, bude s knihou spokojen.

27.03.2023 5 z 5


Výstup – ctižádost pohřbená na Everestu Výstup – ctižádost pohřbená na Everestu Anatolij Nikolajevič Bukrejev

Měli by tuto knihu prodávat spolu s Krakauerovým Peklo blízko nebe - stejný námět, dva odlišné podhledy. Obě knihy se mi četly samy. Úplně nechápu Krakauerův "hon na čarodějnice" na Bukrejeva. Jestli šlo o reklamu nebo se opravdu cítil nějak ublížen (spíš mi přišlo, že nebyl dostatečným hrdinou akce). V čtivosti by nejspíše vyhrála kniha Peklo blízko nebe, ale v lidskosti pro mě vyhrál Bukrejev.

16.03.2023 5 z 5


Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

Ze začátku jsem si říkala, jestli jsem nezapomněla přečíst nějaký první díl - odkazy do minulosti byly jaksi divně vedené. Některé věty byly tak dlouhé, že na jejich konci jsem nevěděla, co bylo na začátku. Trochu bavit mě to začalo asi od čtvrté schůzky, ale Kate mi teda sympatická nebyla. Byla jakási naivní až hloupá. Ostatní hlavní postavy byly celkem fajn. Vánoce na mě nedýchly skoro vůbec - možná díky odlišnému stylu... Kupovala jsem hlavně kvůli vánoční atmosféře a tu jsem moc nedostala. Dej v podstatě víte od 30té strany. Ale jinak fajn nápad a milá kniha, pokud to někomu stačí, není co řešit. Další knize autorky ještě šanci dám...

21.12.2022 3 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Opět perfektní kniha, i když ne tak napínavá jako třeba Nevítaný host... Ale autorka prostě umí - do poslední chvíle přemýšlíte..

06.12.2022 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

No jeje, opět skvělá kniha autorky. Atmosféra popsána tak, že já bych tam teda rozhodně nechtěla být... Skvělé popsané postavy, a opět nic není černobílé, a nic nemusí být tak, jak to vypadá...

27.11.2022 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Pro tuhle autorku mám slabost, její knížky se mi čtou samy. Zajímavý nápad, zvraty...

27.11.2022 5 z 5


Ztraceny v Paříži Ztraceny v Paříži Elizabeth Thompson

Hezký nápad, ale styl psaní mě moc nepohltil - historická linka mi přišla povedenější. Takový romantický příběh kde je všechno ideální, vše je možné a vše se v dobré obrátí... A žili spolu šťastně až do smrti. Každopádně přečtení nelituji a kdo má rád pohádky, bude spokojen.

09.11.2022