Myrna Myrna komentáře u knih

☰ menu

Maestra Maestra L.S. Hilton

Za mě bohužel....ani za sníženou cenu 39 Kč jsem knihu nedočetla...bez spádu, bez napětí....děj neplynul.

28.03.2022 1 z 5


Francesco Tirelli a jeho zmrzlinářství Francesco Tirelli a jeho zmrzlinářství Tamar Meir

Krásný lidský příběh, krásné ilustrace, příběh je svojí zjednodušenou formou pochopitelný pro děti. Jen by možná stálo za to tento krásný příběh více rozpracovat do podrobností. Určitě doporučuji!

04.08.2021 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

3*** a 3/4, bohužel mě kniha nenadchla tak, jak jsem očekávala. Přišla mi překombinovaná a závěr rychlý, useknutý. S další knihou zatím počkám.

17.03.2021 3 z 5


Doba temna Doba temna Adéla Elbel

Adéla je úžasná stand up komička, k jejímu příběhu velký obdiv, silná žena. Kniha se mi četla chvílemi lépe, chvílemi bezbarvě.

28.02.2021 3 z 5


Za objektivem Za objektivem David Suchet

Jedna z nejkrásnějších knih co jsem četla. Kniha plná všeobjímající lásky, skromnosti, úcty k životu i lidem, empatie, životní píle, preciznosti, galantnosti a moudrosti. Pohlazení po duši. Doporučuji vřele všem!

22.02.2021 5 z 5


Útěky Útěky Josef Škvorecký

Knihu doporučuji. Umocněním celého životního příběhu je dokument Heleny Třeštíkové o Lídě Baarové Zkáza krásou. V dokumentu se ve vyprávění Lídy Baarové zračí životní bolest, smutek, křivdy, zklamání, ponížení, zrady.
Kniha je velmi zajímavá, jímavá, autentická, smutná, někdy zcela nepochopitelná tím, co vše může jeden život přinést. Po přečtení knihy na mě padl smutek, beznaděj, prázdnota, ale závěrečné ohlédnutí a zhodnocení Lídy Baarové bylo s nádechem víry v dobro a smíření. Kdo z nás neudělal v životě chybu? Z neznalosti, naivity, lásky k druhému člověku. Ke vztahu s J. Goebbelsem by se dalo říct, že byla ve špatnou chvíli, na špatném místě...a ve špatné době. A popularita a krása jen umocňovala její vzlety a pády. Lída Baarová byla obdivuhodná a statečná žena v mnoha ohledech.

22.07.2020 5 z 5


V cizí kůži V cizí kůži Allen Eskens

Kniha dočtena :-) . Opět doporučuji! Jen se připojuji k těm, kterým se více líbil Pohřbený život a V cizí kůži jim to přišlo trochu "přemrtvolováno". Těším se na další knihu autora.

19.07.2020 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Dočteno. Ale zatím nejslabší kniha. Chvílemi nudné, až moc překombinované, bez šťávy. Nevítaný host byl mnohem zajímavější.

28.06.2020 2 z 5


Únos Únos Rennie Airth

Výborná kniha, ke které se opakovaně vracím a vždy se pobavím :-) !! Nyní aktuálně opět čtu ;-) . Luxusní překlad!! Těšte se na Morlandův "dokonalý" plán :-D ;-). Doporučuji.

30.05.2020 5 z 5


Střepy života Střepy života Brian Wallace

Dnes dočteno. Dojemné, smutné, otřesné...poselství dalším generacím. Po literární stránce by to chtělo vylepšit, proto 4****. Konec mohl být propracovanější. Jinak doporučuji.

04.05.2020 4 z 5


Pohřbený život Pohřbený život Allen Eskens

Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ kniha!! Krásně, poutavě a zajímavě napsaná, adrenalin, plno nečekaných zvratů, lidskost, snaha dobrat se spravedlnosti, doporučuji všem!! Přečteno na jeden zátah. Kdyby to bylo možné, dala bych 6****** :-) ! Do čtení druhé autorovy knihy se plánuji dát hned jak se k ní dostanu.

27.04.2020 5 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Knihu jsem dočetla silou vůle...s přestávkami, děj rozvláčný, táhlý, osob jak figur na orloji...akčnost 0...část kapitol jsem přeskočila vzhledem k nudě, a ani to nemělo na celý děj vliv...bohužel již další knihu od této spisovatelky NE!

18.03.2020 1 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Nezáživné, bezbarvé, rozvláčné, odloženo....

08.03.2020 1 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Velmi dobrá, napínavá kniha plná zvratů. Přečetla jsem na jeden zátah. Doporučuji, stejně jako knihu Nevítaný host. Jdu právě na další spisovatelčinu knihu Někdo cizí v domě. A budu se těšit na další díla S. Lapena :-) .

28.02.2020 4 z 5


Mise Londýn Mise Londýn Alek Popov

Výborná kniha, tak jsem se už dlouho nezasmála...samorost Kosťa, Čávo a spol., kachny, číslicová terapie Dr. Pepolena...jedna z nejlepších scének když Čávo nad ránem volá anglicky Kosťovi na ambasádu se žádostí o vízum, přičemž Kosťa angličtinou nevládne :-D ...doporučuji...

31.01.2020 4 z 5


Loutkář z ghetta Loutkář z ghetta Eva Weaver

Velmi krutá, pravdivá realita života za 2. sv. války, dojemný příběh...kdo z nás by dnes uměl odpovědět jak by se zachoval na místě Miky. Byl to hrdina...knihu jsem přečetla se zatajeným dechem...doporučuji.

31.01.2020 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Výborná kniha, děj má spád, napětí, přečetla jsem na jeden zátah a opravdu jsem netušila kdo je vrah....a bylo to nakonec velké překvapení...doporučuji....p. s. připomíná mi trochu film Vlčí bouda z roku 1987 ;-) .

31.01.2020 4 z 5


Spolčení hlupců Spolčení hlupců John Kennedy Toole

Geniální kniha, kterou jsem četla minimálně 5x a vždy se výborně bavila :-) . Těším se na další čtení. Před Neónovou biblí smekám klobouk...neuvěřitelný příběh.

19.08.2018 5 z 5