Pohřbený život

Pohřbený život https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333679/mid_pohrbeny-zivot-lcV-333679.jpg 4 322 105

Někdy i obyčejný školní úkol může změnit váš život. Joe Talbert měl na hodinu literatury sepsat životopis někoho neznámého. A rozhodl se pro Carla Iversona, umírajícího usvědčeného vraha. Během jejich rozhovorů Joeovi dojde, že byl Carl odsouzen neprávem, a rozhodne se jeho jméno očistit. Nemohl si však vybrat nic nebezpečnějšího než bojovat za očištění zahořklého starce, jehož kdysi odsoudili za hrůzný zločin.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Life We Bury , 2014


více info...

Přidat komentář

trudoš
25.03.2024 3 z 5

Průhledně prvoplánový thriller, třebaže ústřední premisa je vynikající. Mladý student zpovídá usvědčeného vraha třicet let starého zločinu, který se ocitá na smrtelné posteli. Paráda. Jenže Allen Eskens se příliš nechal unést a odpustím-li mu průhledné justiční pochybení, pořád mi vadí nucené vyhrocení osudů hlavních protagonistů. Žádná z postav tu nemá normální minulost, každá má za sebou nějakou nepravost, jež proměnila jejich charakter. Každý jeden z těchto motivů by přitom vystačil na román, tady je však autor utrácí, jako kdyby šlo o drobné na pouti. Nejhorší přitom je, že všechny ty osudy s ústřední zápletkou vlastně ani moc nesouvisí.
Odhalení skutečného vraha pak překvapí jen prvňáčky, přičemž snaha o „šokující“ zvrat, je spíš výmluva učitelce za nedodaný domácí úkol. Nemluvě o přeslazené post-titulkové scéně, které chybí snad jen ta svatba. Přes všechny výhrady musím ale přiznat, že se to četlo náramně dobře a po dobré tři čtvrtiny mě děj udržoval ve stavu pozorné zvědavosti.

uzivatel83509
15.11.2023 5 z 5

Páni! Už při čtení, kdy jsem nebyla ještě ani v polovině příběhu, jsem věděla, že dám plný počet hvězd + velice kladné hodnocení :-)
Kniha se opravdu hodně povedla - napínavý a obsáhlý děj, který mě nutil číst dál a dál. Postavy byly dobře promyšlené - i se svými životními osudy, což bylo super! Hlavní postava Joe byl sympaťák - kolikrát jsem si říkala: Kolik že mu je let?? :-) Carla mi bylo líto..
Knihu určitě doporučuji - za mě parádní příběh!


Heliandílci
07.03.2023 5 z 5

Kniha byla čtivá. Děj měla zajímavý, konec s velkým zvratem. Napínavá, stručná...líbila se mi a doporučuji k přečtení

Jenny46
19.12.2022 5 z 5

Když si spletete knihu jako já včera a jste překvapení jaká to byla pecka...
Neznámý autor, žádná reklama na knihu a ještě nenápadně se dostane k vám do ruky .o) včera byl zvláštní den, ale závěr večera povedený.

Příběh začal nenápadně a pomalu se rozjížděl a pátrání po dávno pohřbené pravdě byl neskutečně napínavý, dobře propracovaný příběh s prvky thrilleru, po kterém zůstanete jako opaření.
Vřele doporučuji 5*

ka.dudk
12.11.2022 4 z 5

Dlouho jsem čtení odkládala, ale v knihovně mám velkou spoustu knih co čekají na přečtení. Nakonec to byl pěkně zamotaný a napínavý příběh. Začátek mi trval trošku dýl, taková menší čtecí krize. Ale od druhé poloviny knihy jsem to dala na jeden zátah :-)

Šárka88
08.11.2022 5 z 5

Velmi povedený a zdařilý příběh, další kousek zařazen k mě oblíbenosti. Nevím proč jsem tuto knížku přes rok odkládala, jestli kvůli obalu, netuším. Thriller nebo román? Obojí, opravdu knížka se povedla i přes drobné chybky nereálnosti ve vyšetřování. Jsou zde věty, které vám utkví v paměti ,, Nebe může být i na zemi.” Nejvíce sympatická postava Carla, vyprávění o jeho životě bylo zajímavé. Doporučuji za přečtení.

Monni
22.09.2022 4 z 5

Tato kniha byla velice zdařilá. Příběh krásně plyne a hrozně se mi líbilo i zakomponování rodinných problémů Joea. Poznámky překladatele pod čarou mi přišly docela zbytečné, ovšem ocenila jsem poznámku s větou, která obsahuje všechna písmena abecedy, ta pro mě byla opravdu přínosná :). Občas mi to jejich vyšetřování na vlastní pěst přišlo sice trochu nereálné, ovšem na čtivosti to knize neubírá a musí to brát čtenář trochu s nadhledem. Určitě si budu chtít přečíst i další autorovu knihu. Tuto knihu jsem měla půjčenou z knihovny a pořád jsem si říkala, že je mi obálka nějaká povědomá a nakonec jsem zjistila, že ji mám koupenou doma a nečetla jsem ji :D (jen taková vtipná vsuvka)

knihyodmedu
10.09.2022 5 z 5

Že začátku sem se ke knize v knihovničce moc neměla .Přesto se teď stala mou srdcovkou.
Velmi dokonalá knížka, konec možná uspěchaný ale nemění to nic na tom jak je skvělá, určitě milovníci detektivek přečtěte.

Bigbany
06.07.2022 4 z 5

Kniha se četla sama a příběh krásně plynul. Takový pohodový thriller,který patří k těm lepším.

Dajine
04.06.2022 4 z 5

Ale ano, nakonec docela dobrý. Každopádně se příběh dobře četl a nevyžadoval přílišnou soustředěnost.

martina2540
03.06.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, doporučuji, i když mi chyběl wow efekt.

Pivísek
15.03.2022 4 z 5

Mám ráda napínavé čtení a přestože toto nebyl typický thriller už od začátku, ráda jsem si na napínavý konec počkala. Ze začátku mi kniha přišla trošku táhlá, ale postupně mě vtahovala do děje a ke konci už jsem se téměř nemohla odtrhnout.

Prateri
02.01.2022 4 z 5

Není neškodných omylů - o to je to horší, pokud člověka na základě těchto omylů odsoudí a pohřbí ho na doživotí ve vězení. Ztratí přátelé, práva i svou čest. Tak to mne zasáhlo v této knize nejvíce. Čtivá kniha, kde dva studenti dokáží víc než vyšetřující kriminalisté a soudy. Zajímalo by mne, kdo a jak nahradí neprávem odsouzenému člověku ztracená léta. To snad ani nejde. Čest usvědčením pravého viníka je vrácena, ale roky života?

Skoupka
09.07.2021 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale žádné velké napětí, čtení jedním dechem nečekejte.

Janík511
18.05.2021 4 z 5

Další napínavá kniha od zajímavého autora. Příběh trochu jednodušší oproti jeho další u nás vyšlé knize, ale já si příběh užila. Autor píše čtivě, takže i jednodušší příběh se mi líbí. Každopádně vraha jsem tušila už od půlky knihy.

SimonaP
14.04.2021 3 z 5

Ale jo. Nakonec se mi to docela líbilo. Jednoduše psané, až to skoro připomínalo příběh pro teenagery.

Mikuše-Ivet
13.04.2021 4 z 5

Na mě kniha měla docela pomalý rozjezd, ale dobře se četla a za půlkou se to rozjelo. Řekla bych, že to byla fajn oddychovka

moudivlacek
25.03.2021 5 z 5

Až budete někdy naříkat, jak máte život těžký a jak je na vás nespravedlivý, sedněte si a vezměte tuto knihu do rukou.
Je to příběh člověka, který byl odsouzen za vraždu a teď umírá. Náhodou je seznámen s Joem, studentem, který má psát životopis neznámého člověka. Joe navíc má nelehký život, bratra autistu a matku, která se o ně nikdy nestará. Joe sice má stejný názor jako všichni kolem - vrah dívky je lidská zrůda. Co když ale najednou dotyčný poví, že by mělo být vše jinak. Joe a jeho sousedka Lily začínají odkrývat pravdu. A to je dost děsivé.
Příběh o tom, že někdy odsoudíme člověka, aniž bychom znali pravdu. Ponaučení je nasnadě. Milovníkům tohoto žánru doporučuji.

kneslova
18.03.2021 4 z 5

Docela dobře se čte.

Ophelie
30.01.2021 3 z 5

Kniha se četla dobře, zajímavá zápletka a postava Joea mi byla hodně sympatická. Rozuzlení na konci bylo překvapivé (kdo byl nakonec tím skutečným vrahem). Taková příjemná oddychovka.