myomyo myomyo komentáře u knih

☰ menu

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Bohužel je to jedna z velmi málo knih, kterou jsem ani nedočetla, ačkoli téma 2. světové války a hlavně pak tzv. skutečné příběhy patří k mým "oblíbeným". Zvládla jsem prvních 120 stránek a chtěla dát knížce šanci, bohužel se to nepodařilo. Přidávám se ke čtenářům, kterým vadila forma, jakou byla knížka napsána, a do které se mi nepodařilo začíst a nechat se vtáhnout do děje.

12.03.2021


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Oddechová četba popisující současné radosti a starosti dnešních 30-40cátníků.

30.12.2015 5 z 5


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Chvilkami jsem se v několika osách děje "ztrácela", ale vždy jsem se včas našla tak, abych se znovu začetla a kniha plynula. Hodnotím velmi kladně.

09.03.2015 4 z 5


Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

oddechová četba přibližující několik generací jedné valašské rodiny

25.02.2015 4 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

zpočátku jsem se do příběhu nemohla začíst (což naopak nemůžu tvrdit o Zmizelé), ale po pár desítkách stránek už jsem byla opět vtáhnuta do děje a nedokázala knížku odložit.. :o) ..a překvapivý závěr? ten k autorce prostě patří...

15.02.2015 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Ne nadarmo se kniha stala nejprodávanějším psychothrillerem roku 2012 (v USA). Má spád, jedna zápletka střídá druhou, chvíli se zdá být vinen ten, jindy pak onen. Člověk je pořád napnutý a nebýt toho speciálního konce.. i když.. na druhou stranu.. proč ne..:o) Jsem zvědavá na další příběhy..

27.12.2014 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Z mého pohledu se jedná o oddechovou četbu, takovou "pohádku pro dospělé", kde nechybí určitá dávka napětí, určitá dávka "reálného podkladu" a současně má kniha spád. Ještě nejsem pevně rozhodnutá, že se pustím do druhého dílu, ale kdo ví.. třeba časem...

25.12.2014 4 z 5


Americký sen Americký sen Norman Mailer

Bohužel po strašně dlouhé době knížka do jejíhož čtení jsem se musela nutit a ani ne v půlce jsem - i když nerada - vzdala.. prostě mi nesedla...

06.12.2014 1 z 5


Útek z tábora 14 Útek z tábora 14 Blaine Harden

pracovní tábory v Severní Koreji - leckdo tuší, že byli a jsou a ráda bych dodala, že již nejsou, nebudou...knížka přibližuje tvrdou realitu, která na tomto území a především v těchto táborech vládne - tím, že jde o téma ne úplně často a běžně "publikované" rozhodně doporučuji přečíst a udělat si vlastní obrázek, co všechno se u "nás" na planetě děje..

30.11.2014 4 z 5


Neklidný muž Neklidný muž Henning Mankell

Napínavé až do konce...

17.11.2014 4 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Od knihy jsem po přečtení různých recenzí očekávala tak nějak víc - kniha však v celku neurazí, ale ani ničím speciálním nenadchne. Chvilkami jsem očima děj "posunovala" k poslední stránce.. Nebo možná, bráno jiným pohledem, nejsem správní cílová skupina tohoto literárního žánru - ale za pokus to každopádně stálo.

09.11.2014 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Dobře a čtivě sepsaná "živá" historie.

27.10.2014 5 z 5


Himmlerova kuchařka Himmlerova kuchařka Franz-Olivier Giesbert

Velmi dobře a poutavě napsaná knížka, s níž čas rychle utíká a ani se nenadějete a jste na konci... částečně je to určitě dáno větší "roztahaností" textu, tzn. větší počet kapitol je pro optické rozdělení oddělen "prázdnou" stránkou..je to příběh 20.století tentokrát pojmutý trošku "jinak"..
Jediné, co je mi u této knížky líto, ale za což nelze samozřejmě vinit autorku, je dle mého zbytečné "množství" překlepů, které trošku odvádí pozornost a od knížky za 350 CZK člověk přece jen očekává co největší eliminaci takovýchto "šotků"..

12.10.2014 4 z 5


Laskavé bohyně Laskavé bohyně Jonathan Littell

Uffffts... popravdě jsem ráda, že mám četbu za sebou, brala jsem to jako svou výzvu..chvíli baví, chvíli jsem měla co dělat, abych knihu neodložila.. ale stejně jako se neodchází z divadla, jen v největší "nouzi" odkládám rozečtenou knihu.. jedná se o drsný popis průběhu druhé světové války z pohledu nacistického homesexuálního pohlavára - místy zbytečně táhlé a detailně popisující, přesto doporučuji jako zase trochu jiné podání z této doby

17.08.2014 3 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Velmi čtivě sepsaný kus naší historie - místy však bohužel "zbytečně" natahovaný.

Přesto doporučuji všem, kteří si chtějí přečíst životní příběh "jedné české Němky" v podstatě od konce druhé světové války až do osmdesátých let minulého století.

23.07.2014 4 z 5